שאלה הקשורה בבישולים - דיון

poogi27

New member
שאלה הקשורה בבישולים - דיון

שמתי
שמדברים כאן הרבה על בישולים, החלפת מתכונים, מה בישלנו השבוע וכו´.. האם באמת כולכן מבשלות? אין צדיקה אחת שלא מבשלת? מה עם הבעלים, האם להם אין עניין בבישול? למה אני שואלת בעצם? כי אני לא אוהבת לבשל, רק לאכול..
. לא יוצא לי הרבה להכין ארוחות משותפות פשוט מעצלנות וחוסר רצון לגעת בבשר ולטפל בו (מצד שני לא רוצה לקנות מוכן),לעמוד מעל הסירים שעה או יותר, הכי רחוק שאני מסוגלת ללכת זה להכין פשטידה (ללא תחתית מבצק כמובן) האם אני לא בסדר? האם האהבה לבישול היא טבעית אצלכן או שמא בגלל שאתם נשואות וצריך לשים אוכל על השולחן אתן עושות זאת. השאלה הזו היא רצינית בהחלט. מיה (עוד חודש פחות 5 )

אצלנו הבחור הוא הבשלן

המדופלם. הוא מבשל פשוט ס-ו-ף ה-ד-ר-ך וגם נהנה מזה. אני לא ממש אוהבת לבשל, אין לי סבלנות לדברים מסובכים. אבל ב- 7 שנים מחוץ לבית למדתי לבשל, או לפחות להתמודד עם המטבח. אנחנו לא ממש מבשלים כי אנחנו חוזרים הביתה מאוחר ואין ממש חשק לארוחה גדולה. הבישולים הם חלק מהמטלות של הבית או פינוקים ובזה אנחנו מתחלקים שווה ובשווה.

poogi27

New member
אם הגבר שלי היה אוהב לבשל

אז זו חצי נחמה...אבל מה קורה כששני בני הזוג לא אוהבים? רבים מי יכנס למטבח, או שנשארים רעבים? לפעמים אנחנו נוקטים בפוס ושנינו מבשלים יחד... האידיאל, אבל לעיתים ממש רחוקות.
בבן זוגך - חולה על גברים שמבשלים, כיף גדול לאישה! יש לי גם חברה טובה שחוץ מלחמם פיתה (שגם אותה היא שורפת) ולשים מים חמים במנה חמה היא לא נכנסת למטבח כי בעלה הוא כבר חצי שף...

Ronnie*

New member
שנינו ממש לא בשלנים גדולים

אנחנו מבשלים בערך באותה מידה, ולא דברים יותר מסובכים מפשטידה/לזניה, בדרך כלל. גם ככה אנחנו אוכלים את הארוחה העיקרית בעבודה. בבשר אני לא נוגעת בכלל, כי אני צמחונית. כשיהיו ילדים, אולי לא תהיה ברירה... בכל מקרה, אני ממש לא רואה את זה כחובתי לבשל כ"אשה נשואה". אם כיף לי לבשל, אני מבשלת...

blessed

New member
את לא לבד! ../images/Emo140.gif

גם אני לא מבשלת- לא אוהבת לבשל וגם לא יודעת לבשל. אין אצלינו הרבה בישולים בבית אבל אם כבר מיהו מבשל זה דווקא בעלי- הוא מגלה כשרון בתחום וגם נהנה מזה. מי יודע אולי כשיהיו ילדים לא תהיה ברירה וגם אני אצטרך להתחיל.

אתי@

New member
אני מבשלת

כי כיף לי ואני נהינית מזה. חוצמזה - אני בבית הרבה יותר מבעלי ויש לי יותר זמן להקדיש לעניין הבישולים. אני מודה שבהתחלה בישלתי כי הרגשתי חובה - לא מתוך היותי אישה
אלא משום שהייתי יותר בבית וזה נראה לי לא פייר שאני גם בבית וגם לא עושה שום דבר מועיל. אז לפחות אני אפנק את בעלי (חיפשתי תרוץ
). עכשיו אני מבשלת מתוך כיף. בעלי לא מצפה ממני לבשל לו אבל מאוד נהנה מהתוצאות

fila

New member
......

גם לי יש חברות שלא אוהבות לבשל או לא יודעות לבשל, זה לא משהו שבא עם טבעת הנישואים
אני מאוד אוהבת לבשל אבל אין לי זמן כ"כ לכן זה מתחלק ביני לבינו כשבד"כ אני חוזרת מהעבודה ומכינה דברים דיי מהירים......

shelycat

New member
.............

אישית אני אוהבת כשנופלת עלי המוזה לבשל אבל בחיי היום-יום לא ממש מבשלת "כבד", במקרה שלי זה לא קשור לחיי הנישואין מאז ומתמיד התייחסתי למטבח כאל מעבדת ניסויים שאפשר לעשות בה דברים מענינים. המטבח הוא לא ה"פורטה" של עמית אבל הוא מצטיין ב"לעשות כלים" כך שיש לנו חלוקת עבודה שעובדת מצויין בשבילנו. חווץ מזה לדעתי את בסדר גמור ונורמלית לחלוטין תמיד כיף יותר לאכול מלבשל במיוחד כשמישהו מכין לך ולא כולם אוהבים או טובים בבישול ויש הרבה דרכים להצליח להתקיים בלי לבשל על בסיס יומי (אני לא רואה את עצמי מבשלת על בסיס יומי קבוע אי פעם).

nonaa

New member
הידע שלי בבישול הוא כמעט אפסי

אנחנו אוכלים צהריים בבית רק ביום שישי ואז בעלי אחראי בדר"כ על הבישול ....

kisses

New member
אני מאוד אוהבת לבשל, לאפות ההככלל

ועוד אהבתי את זה לפני שהתחתנתי.

תוכי

New member
אני אוהבת

מאוד לבשל, לאפות וכו´ הבעיה אצלי שבעלי לא אוהב עוגות - בעיה אה
ואוהבת זאת מאז ומתמיד......

poogi27

New member
אני מאושרת לגלות שאני לא לבד

ואולי לאור האושר אני אפילו אכין משהו לארוחת ערב.... סוף שבוע נעים ושקט לכולנו. מיה

אץ ממש לא לבד... אני לא יודעת

לבשל , ולירון מבשל הרבה יותר טוב ממני- רק שאתן צריכות לראות איך נראה המטבח אחר כך.... אני מקווה ללמוד כי אני רוצה לדעת, ונראה לי שאחרי הלידהה שאני אהיה הרבה יותר בבית אני אלמד לאט לאט...

Hadar p

New member
אני מאד אוהבת לבשל לכן אני זו

שמבשלת!
אבל זה לא אומר שבעלי לא עושה כלום!
לפעמים הוא מבשל תפוחי אדמה או ביצים....(שאני מתקשרת אליו בדרך הביתה ורוצה לעשות פירה למשל או סלט ביצים)חותך סלט (אני מתבלת הוא שונא) או אני מכינה לילה לפני עוף ומתבלת אותו ואם הוא חוזר לפני הוא מכניס לתנור והופך ודואג!
חוצמזה עוף במלח הוא מכין לבד!
זה לא אומר שאת לא בסדר! את תלמדי ותתרגלי!
אמא שלי כשהתחתנה לא ידעה להכין חביתה....והיום היא מבשלת מצוין! כל מיני תבשילי עדות ועוד ועוד ועוד....
אני לא מצליחה להתחרות באמא שלי (וגם לא מנסה
)
אז לך יש תקווה!

נופר30

New member
אני פריקית של בישולים

אוהבת לעשות ולנסות גם בעלי יודע לבשל ( או כמו שהוא אומר , הוא חשב שהוא יודע לבשל עד שאני באתי ) ולכן אני מבשלת בשביל הכייף וכשאין לי כוח הוא מבשל מה שכן שניצלים זה התחום שלו יוצאים לו הכי טעימים בעולם בכל מקרה אני תמיד מגיעה לפניו הבייתה ככה שלא פייר לבקש ממנו לבשל כשהוא מגיע

אביבית1

New member
גם אני לא מהבשלניות

כשעושים ארוחה כמו שצריך ולא משהו חפיף, זה תפקיד שתפור על אביחי. אני ממש לא מי יודע מה בבישול.

רחלילי

New member
ככה וככה

לפי תקופות בסופי שבוע בדרך כלל אנו מכינים ארוחות יותר מאשר חומוס ירקות ושטויות שעוברים דרך בטננו באמצע שבוע. ואז יום ששי שנינו מכינים יחד או שרק הוא או רק אני.. קולטים לפי הכוחות ומי שרוצה יותר להפתיע את האחר. לשמחתי בעלי מעולה בתבשילי עוף ובשר ואוהב להכין ולנסות דברים חדשים. הוא מציא ומנסה שילובים ועושה דברים מעולים. הרבה יותר ממני. אני יותר עושה סלטים מעולים ומאפים. מקווה שעניתי לך על השאלות, ואגב אנחנו רחוקים מלהיות מושלמים.

מאז

New member
תודה שהצלת אותי מרגשות האשמה..

אני כבר חשבתי: מזל שהאביר לא גולש כאן, הוא היה מתגרש מהקנאה...

מאז

New member
מצד שני אולי חבל

שהוא לא רואה את השרשור הזה, שפתאום מתגלה כמה בעלים מבשלים...

דפי26

New member
אני לא בטוחה שאני צריכה להוסיף

על ידע בבישול מי שרואה את המתכונים שאני רושמת מבין

למעלה