שאלה הקשורה בבישולים - דיון

שונאת לבשל!

אני מודה- אני מבשלת רק דברים קלים- וגם זה רק כי אני חייבת. יחי המיקרוגל!

אמיקה

New member
תשובה רצינית בהחלט ../images/Emo9.gif

בגדול התחלתי לבשל מאהבת אוכל, מעניין וכריפוי בעיסוק או תחביב (אני מאלו שהיה להם את הספר "ילדים מבשלים" וגם עשיתי בו כמעט את הכל, עוד כילדה..
) מפה לשם - יש ימים שממש כיף לי במטבח, עם מוסיקה וריחות טובים, בכלל אני בעד ריחות של בישול בבית. יש לזה תחושה חזקה של בית.. אממה? באיזשהו שלב זה הופך להיות צורך - ז"א, בטח שאפשר לאכול סנדוויצ´ים או אוכל מוכן, או לתת לו לבשל (ממש לעיתים נדירות) או להסתפק בחביתות וכו´ - אבל יותר הכיף כשיש אוכל מבושל, בעיקר בשבת. גם אירוח זה, כמובן, מחייב בישול "רציני". בשלב הזה זה נהפך קצת פחות תחביב וכיף וקצת יותר עול. מה עושים? אני מאלו שמבשלים "הופ וגמרנו" - יעני, מתכונים של "לערבב ולתנור", או שיש לי כמה תבשילים שאני עושה בזריזות ו"בעיניים עצומות". אני לא כל יום פותחת ספר בישול ומתבלטת מה לבחור מתוכו.. ממש לא. אז אם לסכם - רוב הזמן אני מבשלת כי אני יודעת איך וכי צריך (בעלוש מגיע מבית עם סירים על הגז..). לפעמים אני מבשלת מתוך הנאה - בעיקר כש"נחה עלי הרוח" (מה שקורה בעיקר בחורף), או לאורחים.. ויש ימים שממש ממש לא בא לי - זה הימים של סנדוויצ´ים, או מזמינים מבחוץ, או יוצאים או סתם חביתה וכו´.. איך שבא..

ג טלי

New member
../images/Emo3.gifאני נורא אוהבת להתעסק באוכל

לאכול ובמיוחד להכין. אני מבשלת כמעט כל ערב אבל לא בישולים של "סירים" אלא ארוחות שמספיקות לשנינו מקסימום עד לארוחת צהרים של מחרת. אני אוהבת לנסות ולמצוא מתכונים מעניינים ומגוונים, וגם לאלתר מהראש וממה שיש במקרר. ארוחת יום שישי בצהרים זה התחום שלי ואני צריכה לגוון כל שבוע... והכי אני אוהבת - לסדר את האוכל יפה בצלחות, צבעוני ומגרה.

danonit

New member
אני ירשתי מהבית...

אצלנו הגברים מבשלים (אבא שלי ואחי) סוף הדרך, אבל ממש ממש הסוף. מעולם לא היה לנו אף ספר בישול, ואחי ואני ראינו תמיד את אבא שלי עושה זברים מדהימים לחלוטין והכל מהראש. את הבישול של אח שלי יצא לנו לחרוש כשגרנו ביחד, אני עדי והוא לפני כ-3 שנים (היה כיף לאללה!) ונוכחנו לדעת שהוא ירש את כל הכשרונות של אבא שלי. מאז שאנחנו גרים לבד ועכשיו עוד יותר שיש לנו יותר זמן מקודם אני עושה בדיוק מה שהם עושים, הולכת לסופר וקונה מה שנראה לי באותו רגע, או פותחת את המקרר ורואה מה הנתונים ועושה משהו מהראש, כנראה שגם אני ירשתי משהו. הבעיה היחידה היתה לשכנע את עדי שאפשר גם ככה. הוא רגיל שאם מבשלים זה לפי המתכון ויש להם המון ספרי בישול וכל המשפחה אוהבת לבשל - אבל רק לפי הספר. אבל אם זה טעים - הוא משתכנע ולומד להעריך :) אז בדרך כלל אנחנו מבשלים יחד - אני מהראש והוא מהספר.

danonit

New member
אהמ...../images/Emo9.gif

בגלל זה אני בד"כ לא כל כך תורמת לשרשורי המתכונים...

קוש1

New member
שאלה יפה!

אצלנו, אני עכשיו כאמור מובטלת אז הוא מאד נהנה מזה שיש אוכל חם וטעים בבית, שום דבר מתוחכם אבל אוכל בייתי וזה חשוב. הוא מכין סלטים מעולה ומאז שעברנו לגור ביחד הוא למד להתמחות בפטוצ´יני אלפרדו! הייתה תקופה שהוא לא היה עסוק ואני עבדתי והוא היה מכין לי אוכל שהייתי באה

קוש1

New member
אהה.. ושכחתי עוד כמה דברים..

הוא מכין מלאווח #1 וביצה בקן!!

למעלה