שאלה ובקשת עזרה

בודאי שצריך להשקיע

מחשבה לפני כן. אבל אחכ צריך לזרום עם המצב באותו רגע אם זה יהיה מאולץ זה יורגש והילד יבין שיש פה איזשהיא בעייתיות מקווה שהסברתי את עצמי נכון

בדרך לאמהות ../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif../images/Emo142.gif

שלום לך , ראשית זר של ברכות בטרם שינוי הסטאטוס , אני מניח שאתם נמצאים בהתרגשות לא קטנה [ אגב, אהבתי את האמירה "שאתם בהריון" ,יש לזה משמעות ....]. אכן הגיע הרגע וצריך לשתף את הבן הבכור . חסרה לי מעט אינפורמציה איך מערכת היחסים בינך לבן , הבנתי שבמערכת המשפחתית המורכבת היו "בעיות קשות " , תוכלי לפרט ולו מקצת הרקע .... - באם התקשורת ביניכם תקינה , חיובית ממליץ שתשבו שלושתכם יחדיו במקום נוח , נעדרי גירוי סביבתי ותשתפו את הבכור בדבר האחות שבדרך ... יתכן וזה יהווה רק אישור לתחושותיו. יתכן ויהיה מקום להרגיע אותו מחשש שלו ש"יידחק לפינה" , לעטוף אותו בהרבה אהבה וביטחון. אני לא חושב שבימינו אנו ובגילו של הבכור יש משמעות להעדר תעודת נישואין. אישית אני בעד נישואין צנועים אבל משיקולים אחרים . וכן אני בהחלט ממליץ כי בסמוך לאחר השיחה עם הבן ישוחח בן זוגך עם אקסתו ,זה בהחלט יקל על הבחור. ושוב שיהיה לכם המון מזל - טובים לרגל הלידה והנישואין או הנישואין והלידה. שתדעו כולכם הרבה א ו ש ר !!!! יוסי

pepperony

New member
תודה על התשובה ../images/Emo141.gif המעודדת

היחסים ביני ובין הבכור טובים, אפילו מאוד - הוא מספר לי דברים, שואל, אפילו דברים שנמנע מלשוחח עם אבא. אנחנו נהנים ביחד - משחקים. יש תחושה של כבוד הדדי למרות שהוא מרשה לעצמו גם "לרדת" עלי - לפי המסורת של הצברים הקוצניים - אני ממש מרגישה איתו את ילדותי/ התבגרותי השנייה - כמו שאמהות פולניות היו אומרות לנו - הוא "מחזיר" לי על השטויות שעשיתי לאמא שלי - והכל בגבול הטעם הטוב, כמובן, - בהתחלה היתה לי נטייה קלה להיעלב - אבל כששוחחנו האיש ואני - הבנתי שבעצם ההתנהגות החופשית/ הטבעית הזו היא חלק מההוכחה שהוא חש בנוח איתי. אני לא סמכותית איתו - יותר בכיוון של שיחות והסברים - זה טבעי לי - ונראה לי שזה עובד. ובכ"ז כמו שאמרתי קודם היתה לפחות פעם אחת שיחה של אביו איתו שבו הוא העלה קנאה ושקילה של כמה אתה אוהב אותה לעומתי. זה לא נעים לשמוע את זה - אני אוהבת אותו וחושבת איך להקל עליו, איך למנוע ממנו מצבים בלתי נעימים - גם אם זה אומר ויתורים שלי ועוד -ואז לשמוע דבר כזה - הנטייה הראשונית היא כעס (לא בנוכחותו, כמובן) אבל כשאני מתעשתת זה מובן לי שזה טבעי - מבחינתו אני עם אבא שלו במשך כל השבוע - ובראייה הילדותית שלו יש תחרות בין האהבות - אעפ"י שלי ברור שאין להשוות בין אהבה לבן זוג לבין אהבה לילד. קשה להעביר חיים שלמים במשפטים ספורים, ואני ממש לא בטוחה שאני מצליחה להעביר את התחושות שלי. ובעניין אחר, מעניין אותי מה הטעמים שלך לחתונה צנועה? אני אף פעם לא חלמתי על חתונה פומפוזית באולם.. תודה

blonda3

New member
נ.ב.../images/Emo32.gif

לא ידעתי שיש אפשרות להכנס להריון בעזרת טיפולים כאשר לא נשואים..זה חידוש עבורי.....

pepperony

New member
../images/Emo6.gif אפילו לא שואלים שאלה לגבי המצב

המשפחתי. יכול להיות שב-IVF זה מעט שונה - אבל גם זה לא בטוח - וכנראה תלוי מרכז פוריות.

*יערית

New member
אין לי ניסיון ../images/Emo39.gif

אך במקום עיצה ,רוצה לאחל לך הצלחה גדולה במשימה שעומדת לפניכם,הריון קל עד סוף הדרך, הרבה אהבה גדולה והגשמה של חלום משותף

rolan

New member
היי פפרוני וכולם

קודמכל - לך פפרוני, ברוכה החוזרת
יופי שבאת, אני רואה שקיבלת כאן עצות, השתתפות בשמחה ומה לא... ממש חברים נהדרים, את רואה... כדאי לך להישאר איתנו. נראה לי שכל מילה מיותרת כרגע, אף שגם אני חשבתי להציע לך את מה שכבר הציעו. רוצה אני לציין את היופי שבמערכת היחסים שלכם - שלך ושל הבכור, נשמע ממש בריא וטוב, חשוב לשמור על היחסים הללו ולהתכונן למה שיבוא אח"כ. אני מתכוונת שעליך לטפח ולחזק איתו את הקשר, כי סביר שלאחר הלידה, יגיעו רגשות חדשים - קנאה, תחרות וכו' כמו אצל אחים ביולוגיים. כל השאר יבוא מעצמו... שיהיה לכם, המשך טוב, לידה קלה ואל תלכי לנו, הדרך עוד רבה וארוכה, שתפי אותנו ונשמח לשמוע, לתמוך ולייעץ במידה יכולתנו.

blonda3

New member
קודם כל מזל טוב ובהצלחה!../images/Emo95.gif

הריון זה לא דבר שאפשר להסתיר לנצח ותתפלאי לדעת שילדים מגלים זאת הרבה לפני שאנחנו חושבים לספר להם..... ואם לא אז כן-תספרו לבן ביחד, בלי לעשות מזה עניין ...ואז רצוי שהאבא יספר לגרושתו את התגובה שלה אתם לא יכולים למנוע.... אז מה תעשו? לגבי הרגשות של הילדים-שוב זה דבר שאין לצפות אותו מראש, ומנסיון שלי התגובה להריון יכולה להשתנות לגמרי לאחר הולדת הילדה.... אז רצוי להיות אופטימיים. לגבי הנישואין-זה לא משנה. יש היום הרבה זוגות שחיים ביחד ולא נישאים ומביאים ילדים לעולם. ואם הוא ישאל אז תענו על התכנית שלכם. בהצלחה!

למעלה