שאלה ותהייה לדיון - ושבוע טוב לכולם

סתם להרעיף מחמאות-זה בטח שלא כדאי

אני חושבת שאם לא אוהבים את השיר אבל הכותב בכל זאת רוצה תגובה(ופונה אלינו) לא צריך לשקר לו. אפשר לנסות בעדינות לומר לו מה בדיוק לא אהבנו וגם להסביר למה לא אהבנו. והכי חשוב זה לנסות ולעזור לו לשנות(במידה ויש לנו רעיון לשיפור ובמידה ולדעתינו יש בכלל מקום לשיפור...)

קסנדרה*

New member
מלכת האריות את נאיבית ומתוקה

אני כבר לא מאמינה במה שהאמנתי עד אתמול. צריך לגלות כמה אמיתות. אמת אחת למי שמוכן לקבל, אמת מאומצת למי שכאילו מוכן לקבל, אמת מאולצת למי שרק מספר שמוכן לקבל ואמת שקרית למי שאת עצמך יודעת שלא יודע לקבל. לצערי היום אני כבר לא בטוחה במה שהייתי בטוחה אתמול. וכל הדיפה כזאת מעלה בך שאלות ותהיות. ולמרות החשיבה וההתעמקות - אין תשובה אחת. אז אפשר במקרה כזה להתפשר. אבל אני לא אתפשר, אני בכל זאת אמשיך בדרכי. הדרך בה חונכתי ועם הערכים בהם אני מאמינה. קסנדרה

אני חייבת להעיר לך משהו קסנדרה

קודם כל אני עדיין עומדת מאחורי המילים שלי. כתבתי את זה באופן שללי ואפילו מבלי לקרוא את התגובה שלך לשיר הנדון. אחריי קריאת התגובות, אני חושבת שהתגובה הראשונית שלך הייתה לגיטימית וגם הבעת אותה בצורה שאולי אישית לא הייתה מעליבה. התגובה שבאה אחריה הייתה קצת מוגזמת כי בסה"כ הכל השיר הזה לא התיימר להיות שיר עם מסר כבד אלא שיר בסגנון שירי השתייה האירים אם את מכירה. אבל שום דבר לא קרה. עובדה שאנשים אחרים כן אהבו את השיר ואני לא חושבת שתגובה זו או אחרת צריכה להשפיע על מה שכל אחד לחוד חושב. אבל בהחלט אפשר וחובה לדעתי למתן את התגובה. אני מקווה שזה ייתקבל אצלך ב"חברות" כמו שההוא מכוכבי השכונה תמיד אומר

קסנדרה*

New member
התקבל כמו כל תגובה אחרת ../images/Emo13.gif

רק שאיני רואה בתגובתי השניה כל רע. זה שאחרים רואים זו האמת שלהם, אני כתבתי את האמת שלי והיא לא השתנתה מאתמול וכנראה גם לא תשתנה מחר. אחת היוצרות כאן בפורום, היא בוודאי תזהה את עצמה, אם תקרא, נכנסה לפני שנה ואמרתי שהכתיבה שלה ילדותית ומקושטת מידי. מאז היא התפתחה והיום היא יודעת שלא היה על מה להיעלב אלא להמשיך. לי נאמר בגיל 21 ע"י יוצר מוכר ומוערך מאד שאני צריכה להפוך את הספרות כלומר ? שאני כותבת כמו בת 12 כשנעלבתי (אבל לזכור שהייתי בת 21) הוא שאל אותי אם באתי להיעלב או ללמוד. אם להיעלב זה לא אצלו ואם ללמוד אש שבי ותלמדי. אני רואה זכות גדולה לומר זאת למי שרוצה ללמוד משהו מביקורת ותגובות. בביקורת בעיתונות אני קוראת תגובות בסגנון נוקב, קשה ולעתים אני חסה על מי שישב שלוש שנים לכתוב נובלה ואת זה הוא קורא היום. אבל ככה זה, מי שכותב צריך לצפות לתגובות גם לא אוהדות. אגב, התעלמות היא הרבה יותר פוגעת.

מעניין שדווקא הצד "הנפגע"(אריה) לא

הגיב. אולי כל השרשור הזה היה לחינם והביקורת שלך התקבלה אצלו בהבנה? בכל אופן זכותו של כל אחד להחזיק בדיעותיו ולדעתי כל אחד חייב את זה לעצמו. כנראה שיש מקרים בהם אין אמת מוחלטת ופועלים לפי מה שמכתיבים הרגשות. אני בטוחה בכל מקרה שהביקורת שלך לא הייתה מכוונה רעה אלא כמו שאר הביקורות שלך במטרה לגרום לכותבים לחשוב שנית על היצירה וללמוד(על הדרך שהביקורת נעשתה יכול להיות וויכוח) בכל אופן,אולי הגיע הזמן לסלוח ולשכוח?! (אני בכל אופן מרגישה שהתערבתי יותר מדי ולכן אפסיק את תגובותיי בנושא הזה)

שירדי

New member
שלום

אני אישית חושבת שכל תגובה בונה יכולה לעזור, סתם להצהיר בזאת שהיצירה לא הייתה לטעמי - זה סתם מעליב ופוגע. למרות זאת, שאני רואה יצירה שאנני אוהבת, אני לא מגיבה אליה ולו בגלל שאין לי את האמצעים כדי לשים את הדגש איפה הטעות (לטעמי) ולתת את העזרה המקצועית. בתודה, שיר-די

magister

New member
כאשר היצירה לא מוצאת חן

לדעתי צריך להגיב בצורה כנה. אך לפני שמגיבים לחשוב מה בעצם לא אוהבים. לנסות לדייק בביקורת להצביע על מה אפשר לשפר לומר זאת בנימוס (ויחד עם זאת על הכנות לא לוותר). לזרוק גם מילת עידוד או שניים כמו "אולי בפעם הבא יצא יותר טוב", או משהו כמו "המשכ/י לנסות", להראות שיש למה לקוות. אם לדעתך יש אמירה שאין לה מקום ביצירה חשבי רגע לעצמך מדוע באמת לדעתך זה כל כך נורא? מה עשתה לך אותה אמירה- ועל התחושה הזאת להגיב, את האמת הזאת להציב בפני הכותב, שירגיש שהקשיבו לו והביקרות רק מנסה לעזור. זאת דעתי בכל אופן.

קסנדרה*

New member
או קיי תודה לכולכם, הדיון מוצה

הדיון תם ונשלם. איני מוצאת שיש עוד מה להוסיף. המסקנה היא שיש לשמור על הכנות ועל התבטאות הולמת ולגבי ההולמת יש דעות לכאן ולכאן. אם כך הכנות תישמר אני מקווה אצל כולם. ולזו ששאלה למה אריה במדבר לא הגיב. אריה במדבר כתב בפורום וגם אלי בתיבת המסרים שהוא מעריך את הכנות ולא היה לו כנראה מה להוסיף. הדיון תם ונשלם ואנחנו נעבור לדון ביצירה של יונה וולך ביום רביעי למעוניינים. קסנדרה

למעלה