שאלה ותהייה

צלשף

New member
שאלה ותהייה

אתמול נתבשרנו שהרבנות והעומד בראשה החליטו על איסור מכירת בשר קפוא שאינו מוכשר. מכיוון שקהל רב של אנשים צורכים אותו ולא מכשירים את הבשר עקב חותמת הכשר שמצויה על הבשר. גם על הבשר הטרי ישנה חותמת כשר, מה דינו של בשר זה, או כאשר מגיעים לכסף הגדול אז זה בסדר שיקנו בשר כשר אך לא מוכשר, היכן הרבנות, תשובות אדון מצגר. תמיד יחפשו לפגוע היכן שהכי קל, היבואנים פוחדים שישללו להם את רשיונות הייבוא אם הם לא יישרו קו עם הרבנות. בקיצור בריונות על חשבון הצרכן, אותן פעולות שרירותיות מתבצעות בכל יום במסעדות ובבתי מלון, וכולם מנמיכים פרופיל, די לכפיה. ודבר נוסף חותמות החצרות לבשר גלאט כושר, הכל עיניינים של כסף וכלום מעבר לכך, אותו מוצר האריזה שונה ובברכת החצר וגובים עוד 80% יותר על המוצר, שוב מי שצורך את הבשר הנל הם מאמינים תמימים שהולכים כצאן אחר הרבי שלהם, שבסך הכל מעוניין בכספם. מילים קשות אך האמת חייבת להאמר.
 

Gaus

New member
בתור שומר כשרות, אני חושב שזו חוצפה

הרי אין כאן מכשול, וישנם מספיק סימונים לכך שהבשר לא מוכשר, וזכותי הצרכנית להחליט שזה מה שאני מעדיף. אם יש מישהו שמחליט לא לשמור כשרות, ולבשל איתו, זו בעיה שלו, באותה מידה אותו אדם יעשה כל דבר אחר, לא ניתן להכריח אותו.
 

uriler

New member
העניין הוא שהרבנות מתייחסת לצרכנים כעדר

מטומטם, ואם יש משהו שיכול לגרום לאנשים להתבלבל הרי שהוא פסול ואסור...
 

prizman

New member
לא יודע מה עומד מאחרי זה

אבל אני לא משוכנע שטובת הצרכנים הפתאים עומדת נגד עיני הרבנות. לא אתפלא אם יסתבר שהשיקול הוא אחר לחלוטין. עבור שחיטה כשרה הרבנות גובה סכום X. עבור הכשרת הבשר היא גובה X*3. ברור שיהיה לה אינטרס שישווק רק בשר מוכשר. חבל רק על שני דברים. הראשון, שהרשתות נגררות אחרי המגמה הזו, הרי לא רבנים הם נותני רשיונות היבוא והשיווק. השני, שרשת "טיב טעם" שהוקמה מלכתחילה לכאורה כדי להיות אופציה של רשת לא כשרה לא הפכה במקביל גם לרשת איכותית והבשרים בה באיכות בינונית מינוס. אולי בשל היום להקים בישראל רשת סופרים שהיא גם איכותית וגם לא כשרה? יוז'י היה יכול להיות נקודת פתיחה סבירה.
 

צלשף

New member
מרד צרכני נוקשה יניב תוצאות צריך

לקרוא לילד בשמו השיקול כלכלי בלבד כמו שכתבתי
 
רבותי תרגיעו ..אתם הראשונים לכעוס על בּוּרוּת

ההבדל בין בשר קפוא מוכשר ללא מוכשר הוא שקל או שנים במקרה קיצוני שלוש..לקילו ולא נראה לי שאתם קונים למעלה מעשר קילוגרם ששם ההבדל הוא עשרים ש"ח
צ'י
 

צלשף

New member
זה לא רק הכסף בעיקר זה שמכתיבים לנו מה לאכול

אנחנו לא בורים אנחנו רוצים חופש להחליט מה ואיך לאכול אדוני המלומד
 

צלשף

New member
כן בהחלט אני די מופתע

שקצב על קצב אתה די מאכזב קצב אמיתי לא ייתן יד להכשרת בשר בעיקר בקר עגל
 

prizman

New member
מה אמרת בזה?

פרה שוקלת כמה מאות ק"ג. משלמים בעיקר בשביל הבשר, זה המרכיב העיקרי במחיר. בשר מוכשר בישראל ע"פ זכרוני הוא בד"כ מעובד, אופססס... התעופפו לנו 10% מהבשר לפחות בגלל המים המוזרקים והפוספטים. עכשיו הוספנו "רק 2-3 ש"ח לק"ג, בערך 5% מהמחיר. אז תרגיע יקירי ושים לב היכן הבורות. היא מגיעה לסביב 15% מהמחיר שלא לדבר על הפגיעה בטעם. ובל נשכח שבשר בקר מיובא הוא סביב ה 85% מצריכת הבקר בישראל. רוצה להמשיך לדבר על בורות?
 

prizman

New member
מה הקשר?

וגם זה לא נכון, ניתן לקנות בקר טרי מוכשר בדיעבד. לא יכשירו במקום אם אבקש כי מדובר בתהליך של שעות.
 
פריזמן מהיכן הידע המעמיק

כרגע דברנו על כך שאתה רוצה לא מוכשר ..א ז י ש ל א מ ו כ ש ר אתה רוצה מוכשר יש לנו אתה רוצה שנכשיר לך בא בעוד שעתים וקח את בשרך, רוב מנין ובנין לקוחותינו הם דור שני ושלישי של לקוחות. שמזמינים בטלפון .. בקרוב תוכל לראות את החנות שלנו בטלוויזיה בתוכניתו של מנחם כהן ערוץ 2.אולי היום אינני יודע בוודאות.. צ'י
 

prizman

New member
דיברנו על זה

שרוצים להפסיק למכור בשר מיובא לא מוכשר ברשתות השיווק, זה היה הנושא להזכירך. באיזה מפעל אתה עובד או מה אתם משווקים ממש לא קשור לנושא. והידע המעמיק הוא מהיכרות עם כמה בעלי איטליז וקצבים, חוששני שרק עם הטובים שבהם בגוש דן והצפון. לא אנקוב בשמות. אין לי מושג מי זה מנחם כהן או מהי תוכניתו.
 

צלשף

New member
באמת באמת איך זה שגם אתה מבין בבשר ?????

פריזמן בקרוב המבחן תתכונן
 
בשר קפוא מוכשר או לא מוכשר

יבוא אינו מוזרק..(ידע אישי) 1.אז מזה ירדנו 2. מהמחיר ירדנו נשארנו עם ההכשרה של הבשר הקפוא (באם החוק יאושר) 3. טרי לא מכשירים נו ואז..
 

צלשף

New member
אתה טוען שאתה מדבר מנסיון ואני

אומר לך שאתה טועה כל בשר שמוכנס סתם למים סופג נוזלים בכמות זו או אחרת ולא לשכוח הטעם נפגע והבשר הופך לסמרטוט כל הסיפור בשבילך כמה שקלים בשביל הרבנות כמה מאות מיליוני דולרים והכי כואב שמשפחות בעלות אמצעים דלים יצטרכו רק לראות בשר וידם לא תשיג בו נסכים שלא יצאת גדול אגב ידידינו צודק סך התוספת למחיר בסביבות 15 עד20% יותר
 

Gaus

New member
לא מדויק

יש את הבר הלא מוכשר, ויש באאיזה דומה לפעמים, ביבוא מסוים, אותו דבר, לרוב אפילו באותה עלות, לא מעובד, ללא תוספת 10 אחוז מיים, מוכשר. למרות זאת אני מעדיף לקנות את הלא מוכשר, ולהחליט את צורת הבישול שאני רוצה, ולהכשיר לבד לפי מידת הצורך.. אני רוצה שיהיה מינמום של פעולות על הבשר.
 
GAUS אין לך מושג איזו רמה וטרינרית

מוקפדת בחול אנחנו קונים רק את החלק הקידמי פלוס סינטה ופילה את היתר קונים הגרמנים והאיטלקים ויש לגרמנים נציג וטרינרי בכל בית מטבחיים. על כלום הוא פוסל משלוח של מאות טונות. לא אכנס לפרטים .אבל מדהים לראות עד כמה הם מקפידים חשוב לקנות את הבשר באריזתו המקורית ולא אריזה של יצרן מקומי בהמשך אביא צילומים של אריזות מקוריות עם הפתקים (אטיקטים) הרלוונטים. צ'י
 

Gaus

New member
לצערי יש לי מושג כמה מחפפים אצלינו..

, אבל אין לי מושג מאיפה אני יכול לרכוש בשר קפוא באריזתו המקורית בסטנדרט כפי שציינת..
 
למעלה