שאלה ותהייה

prizman

New member
לא קראתי את הספר

אבל אם כפי שאני מסיק מהפוסט השני שלך גם הוא מבוסס על רמיזות מיניות סביר שגם לא אקרא אותו, זה סוג של הומור שלא מדבר אלי. רבים גם כותבים "אני ילך" במקום "אני אלך", זה לא הופך את זה לתקין. נושא הכשרות עלה כאן בתור פרמטר שמשפיע על איכות הבשר ולא מעבר לכך. לפחות לי אין שום בעיה עם אוכלי כשר כל זמן שהם לא מנסים לכפות עלי להתנהג כמותם.

אליה ל

New member
תראו, אני לא "מאוהבת" במיוחד בתאורים

שניתן לראות אותם בשני פנים, יחד עם זאת אני לא יכולה לשלול אותם. בהחלט מסכימה איתך לגבי עברית תקנית אבל וברם, איננו יודעים מי מבין חברינו כאן חובש כובע של דיסלקציה כזו או אחרת. לכן אם ארצה לתקן אעשה זאת בקצת פחות חריפות

prizman

New member
במנותק מהנושא

ובלי קשר לכותב זה או אחר, כבר העלתי באיזשהו פורום את תהייתי בקשר למגיפת הדיסלקציה שכנראה פוקדת את ישראל ומשום מה פוסחת על מדינות אחרות. איכשהו כל מי שלא יודע לאיית/לכתוב נכון מסתתר מאחרי הטיעון של דיסלקציה וכל נער שרוצה הקלות בבחינות הבגרות מקבל איבחון כנ"ל תמורת אי אילו שקלים. כבר נעשו בישראל מחקרים שהצביעו על כך שככל שרמת ההכנסה באזור מגורים כלשהו גבוהה יותר כך אחוז הניגשים לבגרות עם הקלות בשל דיסלקציה גבוה יותר.

אליה ל

New member
ואם נמשיך להיות בנושא המנותק אזי..

אינני חושבת שהמגפה הזו פוסחת על מדינות אחרות - רק ראה כמה אנשים עם בעיות קריאה בעולם ובנוסף מה לעשות הבעייה בחלק היא גנטית - אצלנו במשפחה אבי היה דיסלקטי - היה לו ממש קושי בקריאה אבל הוא לא הפסיק לקרוא לרגע - רק שזה לקח לו פי שתיים זמן מאשר לאדם "רגיל", אחי למשל מחליף תדיר את האותיות א,ע ואם אינני טועה גם את כ,ח - ובתקופה שאנחנו היינו צעירים דיסלקטיות לא הייתה "בנמצא" הקלות בבחינות הבגרות הינן לנושא "קשב וריכוז" שהיום יש בהחלט דגש על כך ובצעירותי כל מי שהייתה לו בעיית "קשב וריכוז" נשלח ללמוד מכונאות וכו' או שנזרק לבי"ס חקלאי. באשר לרמות הכנסה - כל הורה ששלוות הנפש של ילדיו חשובה לו וידוע כי לילד/ה ישנה איזו שהיא בעיית קשב וריכוז בהחלט ינסה להגיע למבדקים בין עם רמת ההכנסה גבוהה יותר או נמוכה יותר - לדעתי המחקרים הללו שגויים ומטעים. ובאשר למגפה - האם ראית את הנתונים בארה"ב לגבי אוטיזים? - משהו מטורף לחלוטין - על פי מה שעולה שם עושה רושם שכל הדורות הבאים יהיו אוטיסטיים.

prizman

New member
פוסט אחרון בנושא

כי באמת אין טעם לסטות מנושא הפורום, רוב בעיות הקריאה הן בגלל חוסר לימוד, לא בגלל דיסלקציה. וכמובן שדיסלקציה היא תופעה קיימת, מכיר כמה וכמה אנשים שהם מוכשרים ביותר ויחד עם זאת דיסלקטים, אין סתירה בין הדברים כמובן. מניח שאם היה בזמני דבר כמו "אבחנת קשב וריכוז" היו תוקעים אותי עמוק מתחת לאדמה. למזלי לא היה ולכן הגעתי לאן שהגעתי שזה שום מקום אבל נחמד לי בו. המחקרים לא שגויים. ישנה מגמה מפורשת של תשלום למאבחנים כדי לקבל הקלה בבחינות הבגרות, זה כבר הוכח. המצב המצטייר הוא כזה, ישנם הורים שמבחינים בבעיה אצל ילדם ושולחים אותו למאבחן, זה בד"כ ע"ח המדינה, אבל ישנם כאלה שיפנו למאבחן פרטי כי לילד אין בעיה מלבד רמת אינטיליגנציה שלא מספקת להבין אפילו את הכלום שמלמדים בתיכון ולכן הם מעוניינים בהקלות עבורו. לכך צריך כסף מסתבר. ולא ראיתי את הנתונים לגבי אוטיזם, ממילא לא אחיה כנראה בדורות הבאים אז מה שיקרה בהם לא בהכרח מטריד אותי

צלשף

New member
סיפור שרמיזות מיניות בו בגלל מיקומו הגאוגרפי

מאוד זול ומעליב, אנשי תאילנד אנשים מאוד עדינים ומסבירי פנים ושמחים בחלקם ואנשיים יפיפיות ונשות איש ובית ונכון ישנה זנות בתאילנד. אך מה זה שונה מהזנות בישראל. ההצלבה בין הסיפור למקום ההתרחשות והרמיזה המינית משיירה טעם נפגם, במקומך היתי מתנצל בכלל ובפני פריזמן בפרט, ואם לא אז אני מוצא לנכון להתנצל בשמך בפני אנשיים ובפני פריזמן.

הנני העני ממעש. נרעש ונפחד

ככה ככה להצליף במגלב לשונכם. על לא עוול בכפי !! הלא תבושו??כך לשרוק בפרגול את עורי. לקטול כך את אחת מיצירותיי הנהדרות. . את מי ממכם עשקתי ממי גזלתי דבר..אמרו ואשיבנו. ואם נפגע מי ממכם לא זו היתה כוונתי כך להשפילני עד דכא כפסע ביני ובין פריצה בבכי האם תיקנתי מי ממכם על טעויותיו בכתיבה או בתחביר רחוק אני מלעשות כן אלף מילין לא בקלות העליתי את תשובתי על הכתב תחילה ישבתי "שבעה נקיים" ונמלחתי היטב בדעתי שקלתי כל מילה לגופו של עניין ולא לגופו של אדם שמא בתשובתי זו אפגע במי ממכם ואם עשיתי כן הריני לבקש סליחה ומחילה. הרי אין אדם היודע את ערכו צנוע וענו ממני.. שלכם צ'י

prizman

New member
לפחות אני

לא נפגעתי, בוא נשאיר את הקטע הזה מאחרינו ונמשיך הלאה.

אליה ל

New member
מה הקשר צלשף...........

בדיוק כמו שכתבתי לפריזמן - קראת פעם את ספר הבישול של עמוס אטינגר? ניתן לקרוא את הסיפור בשתי דרכים וחבל שבחרתם לקרוא ולראות בדרך שלכם. אישית, חשבתי שהסיפור על אף הרמיזות שבו חביב למדי ומראה על יכולת כתיבה מרשימה

אליה ל.. נעתקו המילים .קטונתי מהחסדים

איך אודה לך . חשתי אין אונים .רצוץ .מוכה עוּלפֶּה והנה כאור בחשכת ליל באת לחלצני ממצוקתי זינבו בי השנים .נשכו ללא רחם . אזכור לך לעולם את חסדך .ויהי מה. תודה תודה תודה צ'י

צלשף

New member
ככל שהיצירה יפה בעיני המתבונן

את כאשה צריך להיות רגישה יותר כאשר משווים בין עוף לאשה בצורה מינית הכל עניין של תזמון ואם ציגימינגו נפגע זו לא היתה כוונתי וצר לי כמו שכתבתי הכל עניין של תזמון שנה טובה לכולם

אליה ל

New member
../images/Emo24.gif האמת היא שבשניות הראשונות לא הבנתי

בדיוק לאן הוא חותר ואז עמדה בפני ברירה או לכעוס או לקבל את הדברים ברוח טובה וכפי שהם. ממש לא נראה לי שהייתה כוונתו של ציגי לפגוע במין הנשי אבל.............. יאללה............................. שנה מופלאה לכולנו

למעלה