שאלה ותמיהה....

מתנדב

New member
שאלה ותמיהה....

אני רואה הרבה פרסומות שמורה מלמדת על אורגן, ואני שואל עכשיו למה להשקיע על לימוד אורגן אצל בנות?, כאילו מה הקטע שבת צריכה ללמוד על אורגן? האם הולכים להכניס שבחתונות במקום שישב איזה בחור וינגן על אורגן אז תשב בחורה ותנגן על אורגן?, למה שההורים לא יקחו את הכסף וישקיעו את זה על הבנים שהם ילמדו?, הרי לבנים זה יכול להביא להם פרנסה לביית, ואילו אצל בת זה אולי רק תחביב, אז למה כל ההשקעה?, למה בת צריכה ללמוד אורגן?, זה כמו שתגידו לי שהולך להפתח קורס לבנות על תופים, זה בערך אותו הדבר... ורצינית, אוי ואבוי לך אם את צוחקת עלי

יש כמה הסברים

קודם כל זה לא יכול להזיק לדעתי שבת תלמד לנגן באופן כללי. וחוץ מזה בת יכולה למשל לנגן לבנות במסיבת יום הולדת, בת מצווה וכו'.

Rצינית

New member
והוסיף גם למסיבות גמר...

זו הכנסה מהצד מעולה.בתוספת להכנסה העיקרית...

נכון את צודקת

ובמיוחד שאצל הציבור החרדי חלק גדול מהנשים עובדות בעוד הבעל לומד זאת יכולה להיות תוספת קטנה לפרנסה.

Rצינית

New member
לא כמקור.אבל הכנסה כהשלמה..

למשכורת החודשית...אבל לא כבסיס למשכורת ותתפלא לשמוע יש דרישה גבוהה ביחוד בתקופה הזו-סוף שנה.הן עושות ת'מאלפים שלהן(הכירות אישית).התשלום לא לפי אירועים/מסיבות אלא לפי שעות עבודה שכוללות את החזרות למסיבה.

מתנדב

New member
זה לא נראה לי מוצדק...

אתה ראית פעם שבת מנגנת על אורגן במסיבת בת מצווה?, או במסיבת יום הולדת?, זה נראה לי קצת השקעה לחינם, כאילו מה בת צריכה ללמוד על אורגן? מוזר לחלוטין...

אני כן ראיתי

ויותר מפעם אחת, וגם ראיתי בת שמנגנת בכינור. ודרך אגב אני לא חושב שיש בזה איסור. אני לא חושב כמוך שיש בזה השקעה לחינם. אפילו אם הבת לא תעבוד בזה אלא רק תלמד ותנגן להנאתה זה לא מזיק לדעתי.

Rצינית

New member
אכן כן.גם אם הלימוד לא עתידי כעבודה

הוא כסוג של התפרקות שחיבים לתת לבת בגיל מסוים.יש שמנתבים זאת למשו עתידי-כפרנסה מהצד ויש סתם לומדות להנאתן...

מתנדב

New member
אני לא אמרתי שיש בזה איסור....

אני רק טוען שזה השקעה לחינם, אבל עכשיו שהבהרתם לי יותר את העניין אז אני מבין יותר...

שלום25

New member
נו בחייך...

בסך הכל מדובר באמצעי להעביר את הזמן, ואמצעי למיצוי עצמי.

ולמה הם לומדות לתפור...

וכי הם יצאו תופרות מפורסמות עד קצות תבל? לא! אלא הסיבה היא שיש לאנשים תחביבים ולא הכל זה כסף כסף כסף עבודה כסף עבודה.

מתנדב

New member
רפי, אתה לא יכול להשוות כלל...

כי תפירה זה עבודה שמיועדת לנשים, אמנם יש גם גברים שתופרים, (ראה בליבוביץ' לדוגמא,) אבל בעיקרון תפירה זה עבודה לבנות, יש דברים שהם מיועדים אך ורק לבנים, ויש דברים שמיועדים אך ורק לבנות, וישנם דברים שהם מיועדים לבנים, אך גם לבנות, וישנם דברים שהם מיועדים לבנות, אך גם לבנים.. הבנת את ההבדל?

p n i n i t

New member
למה לא להשקיע???

ההורים שלי השקיעו בי 12 שנות למוד (ואח"כ אני המשכתי להשקיע בעצמי...) באורגן ובפסנתר... באיזשהו שלב התחלתי להופיע (לבנות בלבד...) ובשלב מאוחר יותר להרויח מזה כסף, והרבה יותר ממשרה אחרת.. אפילו כיום אני אחראית (כן, יש בנות שמתעסקות עם זה) על שתי מסיבות גמר באזור שלי..וב"ה זה הרבה יותר מסתם השלמת הכנסה. מבחינתי אין יותר טוב מאשר לעבוד במשהו שאני ממש אוהבת ולהנות מכל רגע!!! ומה יקרה אם בת תנגן על תופים? או על כל כלי אחר שמתאים לה? לדעתי, מותר לכל אחד שמוכשר ורוצה להשקיע במשהו שטוב בשבילו. הדבר מסוגל לתרום מהמון בחינות (מנסיוני האישי..)ומרחיב קצתולפעמים הרבה את אופקיו בתחום המותר. ובנות אינן יוצאות מן הכלל בכלל הזה..

לגבי אורגן אני מסכים איתך...

אבל בתופים קצת נסחפת כי זה כבר ענין של צניעות.

p n i n i t

New member
תלוי איפה מנגנים...

איפה בדיוק אתה מכניס את ענין הצניעות כמנגנים לפני קהל של בנות??? יש לי חברה צנועה וחסודה למהדרין מן המהדרין שמנגנת איתי לפעמים בתופים..מה רע?

שלום25

New member
מכיוון שזה שוק...

מאוד מאוד מצומצם, זה לא נראה לי אפיק נכון להשקעה. ואני עוד לא מדבר מה יקרה כשהנושא יגיע לדיון אצל הרבנים, ח ח ח ח ח ח ח.

למעלה