שאלה ותמיהה....

שלום25

New member
תאמיני לי...

שזה לא יתפתח לשום מקום הנושא הזה, אני קצת מכיר את הציבור החרדי.

p n i n i t

New member
היא מהודקת היטב שלא תעוף מההתלהבות

תצחקו תצחקו..במילא אין לכם סכויים לשמוע אותה :)

p n i n i t

New member
../images/Emo8.gifגם אני מכירה, מבפנים

ואני גם מכירה את הצבור שלומד נגינה...והוא הולך ומתפתח... יש לי נתונים מהשטח. לך יש? או שסתם כך החלטת להנחית על התבור שלנו עוד "סטיגמה"???

שלום25

New member
אני רק מקווה...

שאת לא דוברת מנגיעות אישיות, אבל אני מכיר כל טוב ומקרוב את כללי וגדרי הסקטור החרדי, שמה שאמרת לא מייצג שום אמיתי הקורה בציבור החרדי, לא לשכוח החרדים המודרניים תמיד מצליחים להשפיע ולהכניס דברים חדשים, אבל רק לתקופה מאוד קצרה, עד שהרבנים עוצרים אותם.

p n i n i t

New member
זה כ"כ לא קשור...

מסיבות תמיד היו...ומנגנות תמיד היו..בכל "בתי יעקב" בארץ. אני כבר קרובה לנושא כמה שנים ועדיין לא יצא שום פסק של רבנים נגד אפילו דבר אחד שקשור לנושא הנגינה וההופעה של בנות לפני בנות בצורה צנועה? איזו סיבה יש לרבנים להתנגד לזה?

שלום25

New member
זה כ"כ כן קשור...

דיברנו על להפוך את כל הנושא לאפיק השקעה לעתיד, קרי נגינה, תיפוף,שירה, הפקות של דיסקים על הצגות לילדים ע" נשים, ויש עוד כמה אפיקים, תיאטרון, תאמיני לי שזה לא יתפתח לשום מקום, ברגע שיתחילו להגזים או להפריז בנושא, הדבר יהרס עד היסוד! ואני מדבר על הציבור החרדי האמיתי.

p n i n i t

New member
מי מדבר על להפריז?

אני מדברת על המצב הקיים שבו נשים מופיעות לפני נשים בנגינה, תפוף, שירה,הצגה, בצורה צנועה, בתכנים צנועים, ובלי להתריס נגד שום הלכה. הדבר אפשרי וקיים גם היום. אם יש לאשה יכולת וכשרון ויש בקוש לכשרון שלה...שווה להשקיע. כל עוד שמים את הגבול בגדרי ההלכה וכמובן שלא סוטים ממנה.

שלום25

New member
זה בדיוק העניין...

שמתחילים להכניס את הנושאים הללו עם טיעונים מיופיפים, שזה רק הופעה מול בנות או רק מול נשים, או כאמצעי לפרנסה, תמיד הטיעונים האלו הם מנטרות שחוזרות על עצמן. בעוד שלא שמים לב שזה "טובל ושרץ בידו" ושכל האמת מאחורי זה, זה רק חיקוי של העולם המודרני של המיצוי העצמי או מימוש פוטנציאל. הכל שטויות כשיטה ברגע שיתחיל סחף.. של ציבור הנשים לנושא, אחרי הכל הם לא כ"כ מבינות מה עומד מאחורי כל המילים הריקות האלו, שום דבר חוץ, מהבלי העולם הזה.

p n i n i t

New member
אתה מביא דעה של עצמך או של משהו אחר

אם זו דעתך האישית...אז מי אני שאחלוק עליה. את הבנות שלך אל תשלח ללמוד נגינה.. אבל, אם אתה מנסה להכניס דברים בשם רבנים ואנשים שגדולים ממני וממך.. אני אשמח לשמוע מהם הרבנים ומהם המקורות שלך?! ובקשר לטעונים או למנטרות החוזרות, זה לא אומר שהן לא נכונות :) אני לא מסכימה עם דעתך בקשר ל "טובל ושרץ בידו" בעיני זה יותר הפנית הכשרונות שנתנו משמיים לכוון הנכון. ב"ה יש כלים ויש אפשרות להשתמש בהם לטובה בהמון תחומים..למה לחסום הכל מראש.למה לא לנצל את הפוטנציאל לטוב ולעשיה חיובית ??? (בעיני פוטנציאל זו לא מילה אסורה) אבל שוב, הכל ענין של הסתכלות אישית על הנושא.

שלום25

New member
בטח אשלח אותן...

ללמוד. אבל לא אחרטט להן טיעונים של פרנסה או יישום כישרון שקיבלו משמיים או מימוש עצמי וכ"ו וכ"ו, זאת אומרת לא אאפוך זאת, ל ש י ט ה !!! בנוגע לרבנים ששאלת מי הם, אומר לך בוודאות מוחלטת ש99 אחוז מהרבנים החרדים י פ ס ל ו זאת כשיטת לכתחילה, וכפי שציינתי ומי שבא מהעולם המודרני? יתירו בדיעבד ובטח לא רישמי.

שלום25

New member
ובנוסף...

והכי חשוב, שיתכן אכן שע"פ ההלכה ובדיעבד בלבד, זה יהיה מותר בתנאים מסויימים. אבל זה רק לנשים שמימלא כבר מודרניות. אבל בציבור החרדי האמיתי,יש עוד כלל שהוא חזק מאוד אצליהם שאסור לעשות או להנות משום דבר בעולם שלא לשם שמיים, ואל תספרי לי שהמטרה היא לשם שמיים.

מתנדב

New member
אני מודה שאני לא ידעתי שזה עד כדי

כך מבוקש אצל הבנות הניגון באורגן, תמיד לומדים דברים חדשים

למעלה