שאלה זהה לכל המפלגות

aaa123

Member
שאלה זהה לכל המפלגות

יש לי רעיון שיכול להקל על העניים.

יש לא מעט אנשים שיש להם חדר פנוי בדירה שהם לא משתמשים בו והם לא משכירים אותו(ואני לא מדבר רק על
הכי עשירים,וזה יכול להיות גם משפחה שלאחד מילדיה היה חדר לפני 20 שנה).

לדעתי יהיה יותר היצע של חדרים להשכרה ככל שמנהיגים של יותר מפלגות יצהירו שלדעתם זה לא מוסרי
שלא להשכיר חדר בדירה במקרה שיש בדירה חדר פנוי(בהנחה כמובן שלא מדובר בהשכרה במחיר של הפסד),
שגם נתינת דוגמה אישית על ידי השכרת חדר בדירה(במקרה
שלמנהיג המפלגה יש חדר פנוי או חדרים פנויים בדירה) יכולה גם לעזור.

יותר היצע של חדרים להשכרה יכול לתרום להורדת מחירי השכירות בישראל,ולעזור לעניים.
השאלה שלי היא אם מנהיגת המפלגה שלכם תומכת ברעיון ,ואם לדעתכם כדאי שתתמוך ברעיון(אני לא מבקש
להציע שום חוק מחייב ומבקש רק הצהרה שקובעת שזה לא מוסרי שלא להשכיר חדר שלא נעשה בו שימוש).

המדינה צריכה לקחת אחריות על אזרחיה

בשכירות צריך להתערב, בכל העולם יש חקיקה שמתערבת בשכירות, ממסדת אותה, יש הצעת חוק של שלי שהיא מאוד מידתית וממסדת את שוק השכירות, שלא מאפשרת למשכירי הדירות להתפרע ולנצל את השוק.
בנוגע לבנייה, אסור להפקיר את הבנייה לכוחות השוק, כי כשעושים את זה אז יש אדם עשיר אחד שיכול לקנות מאתיים דירות להשקעה ואדם רגיל שלעולם לא יגיע לדירה, דרושה כאן התערבות ממשלתית בלי בושה. איזושהי יוזמה ממשלתית אקטיבית, שתוזיל מאוד את הקרקעות, שתפקח על המחירים, שתייצר כאן תנופה של בנייה בחסות ממלכתית.

ולפני שאתה הופך אותנו לבריה"מ הקומוניסטית

מה בדבר להתחיל בקטן, כמו, לשבור את מונופול דנקנר על המלט על ידי הורדת מכס היבוא? לא, חס וחלילה, זה ירגיז את החבר של שלי, ושל שמוליקיפוד.

רואים שכל מי שמתלונן פה על מחירים אף פעם לא שכר בחו"ל. בתל אביב הרוויה המחירים באמת יקרים בצורה בלתי רגילה ובעלי דירות באמת מרשים לעצמם לדרוש דברים הזויים (לא רק המחיר, שם אני מאמינה שמותר להם לדרוש מה שהם רוצים),ויש מקום לחקיקה שתמנע ניצול לרעה של כוח (שוב, לא מחיר ההשכרה, אלא דברים הזויים כמו "צ'ק פתוח לחברת החשמל"). בשאר הארץ? המחירים בסדר גמור ביחס לאירופה.

ItsikH

Member
"שאר הארץ"? הפריפריה כלומר? השכירות בכל מקום בטווח סביר ממרכזי התעסוקה (מרכז אחד בעצם, גוש דן) גבוהה באופן עקבי, ההבדלים לא גדולים ומתקזזים עם עלויות הנסיעה. המחירים צונחים רק כשיוצאים מטווח היוממות, במקומות בהם האבטלה גבוהה ואם יש עבודה היא במשכורות נמוכות בסדר גודל מאשר במרכז.

אני גר במעלות, שכירות 1600 בחודש, אם אעבוד במרכז, אשלם 2000 נוספים בחודש על תחבורה (וזה עוד ציבורית, בפרטית גם אשלם יותר וגם אכלה שעות רבות מאחורי ההגה) - בהשוואה, בגוש דן שילמתי 3000 בחודש אבל נסיעות 400 בהנחה של יוממות באוטובוסים, שלא לדבר על כך שאישית אני מתנייע באופנים בכלל (חינם אין כסף) - מומלץ לבריאות וגם לכיס.

מסתבר שמגורים בפריפריה הם מותרות ולא חסכון, על תענוגות החיים יש לשלם!

בהגדרה שלך לפריפריה

מופיע כל מה שאיננו תל אביב רבתי? בשאר הארץ אני מתכוונת בדיוק לזה - שאר הארץ. הווה אומר גם באר שבע הזולה, וגם ירושלים היקרה יותר אבל רחוקה מאוד ממחירים תל אביבים (לי יש במוצא יחידת דיור מקסימה ומרווחת 2500 ש"ח כולל הכל). אם אתה גר במעלות - אל תעבוד במרכז (מבאר שבע או ירושלים אין בעיה לעבוד במרכז, מעלות זה פשוט רחוק מדי). אם אתה רוצה לעבוד במרכז ולא לגור במרכז, אז רצוי לגור במקום שהוא לא הרבה יותר משעה נסיעה ו/או יש בו תחבורה ציבורית סבירה למרכז. אבל תזכיר לי - למה אתה חייב לעבוד במרכז? רק במרכז יש עבודה? בעיקר קטנה ולא משמעותית אבל קרובה יותר למעלות - כמו חיפה - אין עבודה?

לגבי אופניים, בתל אביב זה אולי די בסדר, אבל בגדול זו לא המלצה שהייתי לוקחת אחריות לתת. מסוכן מאוד.

ItsikH

Member
מחיר הדיור בבאר שבע זינק בסדרי גודל ב-15 השנים האחרונות (אני יודע כי מכרתי בית שם בשנות ה-90, אפילו בזמן יחסית טוב - בימינו הוא עולה בערך פי 3).
את יכולה להאמין לי, מצב התעסוקה בצפון הוא מהגרועים בארץ, וחיפה ובנותיה נכללים. ושוב - גם כשמוצאים עבודה בצפון, המשכורות נמוכות משמעותית מהמרכז, כך שהרווח לכאורה מתקזז במקרה הטוב.
במרכז יש לי עבודה מהיום להיום ובמשכורת נאה ביותר.

אתה צודק, לפני 15 שנה זה היה מיתון זוועתי

והיה נורא קשה למכור. אני זוכרת את זה, אמא שלי הייתה בהריון, רצינו בית יותר גדול, הורדנו ב20,000 דולר ממה שפרסמנו בהתחלה, כמעט התייאשנו לגמרי, בסוף אחרי שכבר הפסקנו לפרסם מישהו במקרה ראה בעיתונים הישנים ובאו קונים. אתה מתגעגע לתקופה ההיא?

אינני מאמינה שלגור ולעבוד בחיפה בממוצע משתלם פחות מלגור ולעבוד בתל אביב באותו המקצוע. זה בטח לא נכון לא לגבי באר שבע ולא לגבי ירושלים (וגם בהחלט יותר משתלם - הגם אם ישנם חסרונות ברורים בדבר - לנסוע לעבודה במרכז מלגור שם מהערכים האלה).

ItsikH

Member
"באותו המקצוע" יש מקצועות מסוימים מאוד שלגביהם את צודקת ואפילו להיפך, אבל מדובר בפלח מאוד דק של שוק העבודה. לרוב, המקצועות המכניסים מבוקשים במרכז והמשכורות גבוהות יותר במרכז. בתחומי - מדובר על לפחות 30% פחות באותו תחום בדיוק.

ItsikH

Member
ההבדל הוא רק בדיור, ואם מדברים על חיפה עצמה גם שם הדיור לא זול, ושוב ככל שמתרחקים - מתקזז עם נסיעות.
בכל שאר ההוצאות - זהה בקרוב.

ItsikH

Member
אגדת הפריפריה תקפה למדינות גדולות דוגמת ארה"ב למשל, שם באי שם מחיר הדיור אפסי ומנגד יש עבודה כמו בכל מקום אחר, בפרט כבר עשורים שהמעסיקים מפזרים את העסקים שלהם בדיוק משיקולי עלות, כי התחבורה והתקשורת זמינים בכל מקום - יש מרכזי תעסוקה בסוף העולם שמאלה.
הנה דוגמא ממקום שביקרתי בו בשנות ה-90, אי שם במרכז יוטה, נידח הרבה יותר מירוחם
https://maps.google.com/?ll=40.3588...NVgQS2cVQESjldap84FXSQ&cbp=12,192.87,,0,13.02
מרכז תעסוקה אזורי שבו יש עסקים רבים שמספקים שרותים ללקוחות מרוחקים.

ItsikH

Member
נדייק לגבי התקופה אני מכרתי ב-95 לפני רצח רבין, בשיא אז, את מדברת על התקופה שלאחר מכן.

ItsikH

Member
בית בוילות רסקו עלה פחות מ-500 והיום יותר ממליון וחצי

נשמע לי מאוד תמוה.

מליון וחצי זה לא מכיר שאתה מקבל בבאר שבע על בתים לא חדשים.

ItsikH

Member
ואני עוד הייתי צנוע ולא ציינתי את המספרים המדויקים... בשני הקצוות.

למעלה