שאלה זהה לכל המפלגות

ItsikH

Member
צד אחד מכיסי הפרטי, צד שני מדיווח מחברים בשכונה - יותר מאחד לצורך ההשוואה. המספר הנכון יהיה פי 5 אבל אני מניח שיש הבלים בין הבתים ולכן מצמצם.

חוששני שחבריך לא אומרים לך את האמת

ItsikH

Member
יותר ממקור אחד ובאופן בלתי תלוי ואפילו בהערכה צנועה בהרבה - עדיין יותר מפי 3.

סורי, לא מאמינה.

לא מאמינה שניתן לקבל יותר ממליון שקל על, נאמר, 200 מ"ר ברסקו.

zfard

New member
למה חדרים בבתים של אנשים?

נשמע כמו אירוח כשיש שעת חירום...

יש עשרות אלפי דירות של תושבי חוץ שקנו פה והדירות עומדות ריקות ולא מושכרות ומעוותות לגמרי את מחירי השכירות, לעיתים בלי פרופורציה לאיכות החיים באותה עיר, למשל- ירושלים. בירושלים כבר לפני 6 שנים כמות הדירות הריקות הייתה יכולה לאכלס את כל הסטודנטים של האונ' העברית, ומספר הדירות הריקות מן הסתם רק עלה מאז, לא ירד. תאר לעצמך מה זה עושה למחירים...

כדאי לטפל בדירות האלו קודם, לחייב השכרה או מיסוי מאד מאד גבוה ומלכתחילה מיסוי גבוה לתושב חוץ על קניית דירה בארץ.

aaa123

Member
אלו דברים בלתי תלויים אחד בשני

גם השכרת דירות ריקות וגם השכרת חדרים יכולה לתרום להורדת מחירי השכירות.
אני מדבר פה רק על הקטע המוסרי כי אני לא בעד חיוב חוקי להשכיר חדר ריק לכל מי שיש לו חדר ריק במיוחד
שקשה להוכיח שחדר מסויים בדירה הוא באמת ריק ולא עושים בו שימוש.

לגבי מיסוי גבוה של בעלי דירות ריקות אני גם לא בטוח שזה יעזור בהרבה
כי זה בכלל לא בטוח שזה יעודד את אלו שלא משכירים דירה להשכיר אותה
באמת(אני מצרף לינק שמדבר על הנושא).

בקיצור,

אתה מעוניין להבריח מפה את יהודי התפוצות העשירים, שלא יעלו על דעתם לבוא לפה בחגים ובקיץ ולחזק קצת את כלכלת ירושלים הענייה. גישת המגיע לי הזאת מרתיחה את הדם.

אה וכן, מחירי השכירות בירושלים בסדר גמור. הרבה מתושבי החוץ האלה דווקא כן משכירים (גם אם בד"כ חשוב להם להשכיר לדתיים או לפחות לשומרי כשרות). אם אתה רוצה שיותר מהם ישכירו, חשוב על דרך לשווק להם את זה, במקום להבריח אותם מפה. אה וכן, שכונת ממילא היא לא כ-ז-ה יעד מעודף על הסטודנטים.

ItsikH

Member
לתומי חשבתי שמצבנו טוב מרוב ארצות העולם חלאס עם סיפורי העשירים שמרעיפים עלינו האומללים מטוב ליבם וכיסם. ה"משקיעים" מחו"ל הם האשמים העיקריים לניפוח בועת הנדל"ן בארץ, מי שנתן להם להכנס נושא באחריות, וזה עוד כלום לעומת מה שצפוי לנו כשהבועה הזו תתפוצץ.

אלה לא סיפורים, אלא המציאות

ואלה אפילו לא משקיעים מחו"ל. אלה סתם יהודים צרפתים ואמריקאים בעלי אמצעים שלא חיים בישראל אבל אוהבים לבלות בה (במיוחד בירושלים) בחגים. אלה מביניהם שיש להם קרובי משפחה או חברים שניתן לסמוך עליהם שיתפקדו כ"בעל בית" שמחים להשכיר את הדירות שלהם.

ItsikH

Member
מעות חנוכה שהם "מזרימים לכלכלת ירושלים" לא מפצים על יוקר הדיור בערים אלו.

מחירי השכירות בירושלים בסדר גמור.

והסטודנטים בלאו הכי לא מחפשים מי יודע מה לגור בממילא.

ItsikH

Member
ולגבי פיצוץ בועת הנדל"ן הבא עלינו ולא לטובה אני לא רואה שום דרך להתחמק ממנו, ומהמחיר שכולנו נשלם (כמעט כולנו - חוץ מאלו שיגזרו את הקופון כרגיל על גבם של המפסידים).

ItsikH

Member
את נטפלת לקטנות, ממילא דווקא שוק הנדל"ן הוא כלים שלובים, הבועה היא בכל הארץ, ואף אחד לא מעז לעצור את הניפוח מחשש לפיצוץ.

אתה המשכת את מה שהוא התחיל

אם אתה מסכים שבירושלים אין בעיה ושהצרפתים והאמריקאים שקונים שם דירות לא מיצרים בועת נדל"ן, ניתן להניח לנושא. אני בטוחה שאם העיריה הייתה רוצה היו יכולים להרים איזה פרוייקט שהיה מסייע לאלה שאין להם קרובי משפחה בארץ שיכולים לטפל בזה כן להשכיר. אתה יודע, זה לא שאנשים לא רוצים להרוויח כסף אם הם יכולים. כמי שלא מזמן בדיוק חיפשה דירה בירושלים אני יכולה להגיד לך שאלה מביניהם שכן יש הם מי שיטפל בזה כן משכירים, אם כי זה פחות רלוונטי למי שלא מקפיד על כשרות. אם יש בועת נדל"ן בת"א, זה לא בגלל שיהודים צרפתים ואמריקאים בעלי אמצעים קנו וילות בירושלים.

ItsikH

Member
הם מייצרים בועת נדל"ן בכל הארץ, יש בת"א סוכנויות נדל"ן רק בשביל זרים. אני הדגשתי את ההיקף המלא ולא עיר מסוימת, ודאי לא שכונה מסוימת - זו בועה כוללת, כלים שלובים.

למעלה