שאלה חברתית-אתית חשובה שאני רוצה להעלות

שאלה חברתית-אתית חשובה שאני רוצה להעלות

האם לדעתכם אדם שקיבל מצה"ל פרופיל 21 רפואי והחליט שלא לנסות להתנדב לצה"ל צריך להישפט ע"י החברה כמשתמט ולקבל יחס בהתאם?

והאם אדם שקיבל מצה"ל פרופיל 21 נפשי והחליט שלא לנסות להתנדב לצה"ל צריך להישפט ע"י החברה כמשתמט, כשידוע לנו מה רמת התפקידים שמוצעת למתנדבים נפשיים בצה"ל (בלי סיווג וקורסים)? ואם זה אדם שלא מסוגל חברתית להתמודד עם שירות לאומי, שזה שירות שדורש יכולות חברתיות גבוהות (מה גם ששירות לאומי גוזל מקומות עבודה מעובדים בשכר שגם יכולים להיות יותר מיומנים)?

בקיצור - האם לדעתכם החברה צריכה "לחייב" מקבלי פטור "להתנדב" (לחייב חברתית את מי שלא מחוייב חוקית)?

hillator

New member
תגובה

דבר ראשון יש מספיק אנשים במדינה שלנו שאין להם בעיה רפואית או נפשית ובכל זאת הם לא עושים צבא...אני אמנע מלהגיד את דעתי על זה כאן.

אני אציין שלי אומרים שלא מבינים למה אני בצהל כי במקצוע כמו שלי הכסף הגדול בחוץ אני די מתרגזת..

בנוגע האם ההיתי שופטת אני חושבת שזה היה תלוי בבעיה רפואית... בן אדם שסובל מאלרגיה לבוטנים ההיתי חושבת שזה לא בסדר... מושתל כיליה שעובר דיאליזה כל שני וחמישי ההיתי חושבת אחרת
בברכה

genzer100

New member
כל הקטע של פטור זה פטור...

אם מחייבים מישהו תהתגייס אין טעם בפוטר....

יש בחברה חוקים בלתי-כתובים.

האם צריך לעשות חוק בלתי-כתוב שמי שמקבל פטור חייב להתגייס בכל-זאת?

hillator

New member
שוב תלוי במקרה

הרבה מחלות מקבלים 21 רק כי לא רוצים לקחת אחראיות
דרך אגב אהבתי את נושא הדיון אני אתן נעיצה שאחזור הביתה בערב

ולא התייחסת לפטור נפשי, שהצבא עצמו לא מעוניין

שהמלש"ב יתנדב בגלל שהוא והשב"כ מפחדים לקחת אחריות על בעיות נפשיות (התנדבות מאושרת רק כדי לעשות עמו חסד ולהעניק לו תעודת חייל משוחרר בסוף השירות, זו לפחות התחושה שמקבלים מתנדבים נפשיים במהלך השירות שלהם).

hillator

New member
תגובה

אני לא פסיכאטר ולכן אני לא מתכוונת לעשות כאן אבחנות... שוב בזמנו ניהלנו על זה דיון עמוק שאני לא מתכוונת לפתוח כאן שוב..כקצינה בצהל אני אגיד לך שחלק ניכר ממחלות הנפש שאינן מאפשרות סיווג יש לזה סיבה

hillator

New member
ההיתי מבינה למה לא רוצה צבא

בהתנדבות..אבל ההיתי עדיין חושבת שיכול לעשות שירות לאומי..ביחוד שמגוון התפקידים עצום

hillator

New member
תשובה

ברור שיש... למשל אימא שלי במקרה היא המנהלת של כל המעבדות בבלינסון..יש לה הרבה בנות שירות לאומי שלא עובדות מול אנשים..

נכון היא לא נותנת להן את העבודה הכי מעניינת כי בכל זאת מסתובבים שם אנשים עם תואר שני.. א,ל הבעיות שהיו היו בדרך כלל כי היו בנות שזרקו ובכל זאת. דובר פה על תוצאות שקריטיות לחיי אדם

התכוונתי ששירות לאומי זה בעיקר טיפול בזקנים,

עיוורים, מוגבלים... זה מה שחושבים כשמזכירים "שירות לאומי".

hillator

New member
אז זה ממש לא נכון

ואם מישהו לא מעוניין להתנדב לצהל מהסיבות שציינת הוא בהחלט יכול למצוא את מקומו שם לשנה

שירות לאומי יש בכל דבר כמעט

בדקתי רבות את נושא השירות לאומי ואחרי כל הבדיקות אני יכולה להגיד לך שיש כל כך הרבה מקומות בכל תחום כמעט. וזה ממש לא רק טיפול בזקנים

barrelia

New member
החוק הלא כתוב הזה כבר קיים

לדוגמא, (משהו שכמובן לא חוקי בכלל אבל בכל זאת קיים והתופעה מאוד נרחבת) אפלייה בקבלה לעבודה על רקע אי גיוס.

בת דודה שלי קיבלה פטור רפואי מהצבא על רקע אפילפסיה ובחרה שלא להתנדב וללכת ללמוד באוניברסיטה.
היום היא מאוד מתקשה למצוא עבודה בגלל שהיא בחרה שלא לעשות שירות צבאי.

נ ו ע ה 12

New member
עמדתי :)

לדעתי התשובה היא כן, לחלוטין. זאת לגבי סיבות רפואיות. לגבי נפשיות עדיין לא גיבשתי את עמדתי.

ואני מתנדבת על רקע "בעיה" פיזית - חוסר אצבעות בכף יד שמאל.

מכירה מתנדבים שקיבלו פטור בגין סיבות רפואיות קשות בהרבה יותר משלי (שהאמת אני לא רואה אותה כלל כקשה/מגבילה) ולא ויתרו על שירות צבאי.

noboya

New member
אם יחייבו חברתית, אני לא הייתי מתנדב

קודם כל זה אומר מיד שפחות מעריכים את מי שכן עושה את זה (כי הוא חייב הרי!).
דבר שני, אם כבר מחייבים - אז תנו שוויון עד הסוף! שלא יהיה תא נפרד לנו, או רופא נפרד, שנוכל לחתום קבע בלי בעיות וגם עתודה, שנתפוס תקן מלא ושנקבל רק פטורים נקודתיים!
קיצר אין ערך לפטור אם הוא אינו פטור, ועדיף כבר להפעיל את החיוב על האנשים שיכולים לתרום הרבה יותר מאשר על הפטורים משירות.

hillator

New member
היא לא התכוונה לזה

היא התכוונה שכאילו אם למישהו יש צליאק והוא בוחר לא לעשות צבא מסתכלים עליו לא יפה..
הבעיות שציינת נובעות מכך שאנחנו חיים בחברה שלא יודעת לקבל את השונה.

נ ו ע ה 12

New member
אתה חושב שצריכים להעריך אותך

יתר על המידה כי התנדבת ולפרוס בפנייך שטיח אדום על כך?

(מצטערת אם זה נשמע תקיף - זו לא המטרה)

למעלה