שאלה חדשה שמטרידה את מנוחתי....

Papito

New member
שאלה חדשה שמטרידה את מנוחתי....

יש גוף ויש נפש או נשמה (איך שלא תגדירו אותה) לאן המחשבה משתייכת?? יש לי מין תשובה אבל אני רוצה לקרוא תגובות כדי לשמוע דעות אחרות כדי לשפר או לשנות את התשובה שלי

Alon16

New member
צריך לשאול פסיכולוג או מישהו שמבין.

אולי נוירולוג. בעיקרון המחשבה היא במח, ע"י המידע שקיים בנוירונים. השאלה היא האם המחשבה שבמח נוצרת כתוצאה ממשהו במח עצמו או כתוצאה מהנשמה. אלון.

shkool

New member
תער אוקהם

לפי תער אוקהם(שיטה לסינון תאוריות/רעיונות) אנו נעדיף לקבל את האפשרות הראשונה: המחשבה פועלת ע"י המוח הפיזי ונוצרת כתוצאה ממשהו שקורה בו האפשרות השנייה מערבת גורמים שאין באפשרותינו לבדוק בניסוי(נשמה) ולכן נעדיף לקבל ורוב הסיכויים שהאפשרות הראשונה היא הנכונה. shkool

liorsh

New member
לא מדויק

היי העיקרון הפילוסופי שמכונה התער של אוקהם גורס כי בהיעדר סיבה לבחור בתיאוריה כזו או אחרת, אז נעדיף את הפשוטה יותר, כי היא הסבירה יותר. בנוגע לשאלה עצמה, לדעתי המקרה ]ה לא מתאים בדיוק לשימוש בתער של אוקהם. ניתן לומר על הנשמה או הפש קצת יותר. רוב הסיכויים שמה שאנו מכנים נשמה/נפש/כוח חיים וכו´ קשור במידה כזו או אחרת לגוף הפיזי שלנוץ השאלה היא כמובן כיצד, מה יחסי הגומלין בינהם וכו´ תיאוריה מעניינת נוסחה ע"י ל. רון הבארד (אני לומד אותה עכשיו), היא קרויה בשם דיאנטיקה ( = מדע המחשבה). קצת קשה להסביר את זה על רגל אחת, וזה גם יעשה עוול לרעיון, לכן אני לא אנסה להסביר את זה כאן. אבל למי שמתעניין, אני ממליץ לפנות לספר: דיאנטיקה. חוץ מזה, אני לא בטוח שאני לגמרי מסכים עם התיאוריה הזאת (העניין עדיין בבדיקה...
) אבל זו תיאוריה מעניינת בכל מקרה. ל.

shkool

New member
התאורייה של ל.רון האברד היא לא

סיינטולוגיה? (יסודות המחשב) shkool

liorsh

New member
בערך...

הדיאנטיקה מהווה בסיס מסוים לסיינטולוגיה, זה לא אותו הדבר. שתי התיאוריות נוסחו ע"י ל. רון הבארד דבר נוסף: דמטרוס, כשאתה מדבר על סיינטולוגיה כמו שאתה מדבר, אתה מדבר עליה כעל איזושהי כת מסתורית...דבר שמראה על לא יותר מחוסר הבנה, וקפיצה למסקנות שהן אולי קצת מוטעות. אתה מדבר מנסיון? ממה בדיוק אתה צריך "לצאת" כשאתה לומד/עוסק ביישום סיינטולוגיה?

דמטרוס

New member
זהירות עם הסיינטולוגיה

כשאת/ה בתוך הקבוצה הדרך החוצה קשה מאוד, אפילו יותר מחברת החרדים. אז בזהירות....

כבר ענית

סארטר היה אומר עליך שבעצם הבחירה בנוירולוג כבר חשפת את דעתך בנושא, שכן נוירולוג, הרי שנוירונים, אקסונים סינפסות הן עולמו, וכך תחמת את עולם התוכן האפשרי לכדי מישור מסויים מאוד

דמטרוס

New member
הבעיה הפסיכופיזית הישנה והטובה

אף אחד לא יוכל לומר לך מה זו מחשבה. תקבל הסברים מפורטים על נוירונים, גשושות עצבים, חלקי מוח וכו´ אבל מה זו מחשבה - יוק.

Papito

New member
מצד אחד.....

זוהי פעולה ברורה ומוכחת מדעית של המוח מצד שני כל פעולה שאני מבצע בייחוד פעולה מחשבתית מתקשרת לנשמה ולנפש....

point618

New member
אין נשמה

אם אתה מאמין באגדות הדת או באמונות תפילות אחרות אז יש מקום לשאלתך אחרת היא חסרת בסיס. לדעתי אין בסיס לאמונה בנשמה או באלוהים

אמונה טפלה?

אמונה טפלה הינה הגדרה רחבה ותוכנה תלוי בדובר, שכן טפל היינו להבדיל מן העיקר, ואילו העיקר הוא מה שאתה מאמין בו. על כן אין כל טעם בכינויה של אמונה טפלה שכן כל אמונה יכולה להיות טפלה, תלוי בדובר.

point618

New member
טפל=ללא ביסוס

זו הגדרתי. בעברית אין מלה יותר מתאימה. כוונתי היתה למלה Superstition.

Alon16

New member
אם הינך טוען שאין נשמה

כיצד תסביר את העובדה שאנחנו מודעים לכל פעולותינו, בניגוד לכל חומר אחר? למשל, המחשב איננו "מודע" שעכשיו משתמשים בו, אך האדם יודע שהוא עכשיו מדבר, אוכל, חי, הולך וכו´... אלון.

point618

New member
עינין של סיבוך

אנחנו פשוט יותר מורכבים ןמסובכים מהמחשב.

Alon16

New member
אתה טוען שבעתיד נוכל ליצור מחשב

שיהיה "מודע" לפעולותיו? האם אתה מעלה על דעתך שחומר לבדו יכול להיות מודע?

Alon16

New member
מוחינו עשוי מחומר.

אך הוא לא מתופעל מחומר לבד, לפי דעתי. כלומר, אם הכל חומר, איך לאדם יש בחירה? אם אדם רוצח רק בגלל שזזו לו כמה מיצים במוח או בגלל שעברו כמה פולסים חשמליים במוחו - אז על מה מאשימים אותו? הוא לא אשם שזזו לא מיצים במוח! לפי דעתי, נשמתו של אותו אחד "החליטה" שהיא רוצה לרצוח (מתוך בחירה חופשית) ולאחר מכן המוח הפריש מיצים או עשה פעולה כזאת וכזאת שגרמה לבן אדם לרצוח, והאשמה היא בכך שהוא (נשמתו) בחר לרצוח, למרות שהיה יכול שלא. אלון.

למעלה