שאלה חדשה.......

שאלה חדשה.......

קבלתי הזמנה למסיבת אנטי-ולנטיין שפרושה - מסיבת מפוכחים וסקפטים, שמסתייגים מלבבות אדומים ושקיעות ורודות... נורא בא לי להזמין את הלשעבר שלי (שאיתו חגגתי ברומנטיות יתרה את הולנטיין הקודם, ושאליו אני מתגעגעת לפעמים...) ויצאה פריסה כזו: האם – 7 חרבות אני - אביר גביעים צריכה - 7 מטות להזמין – הכהן הגדול את איקס - 7 מטבעות לאנטי-ולנטיין – 6 מטות סיכום – כח תודה!

blackcat2

New member
../images/Emo42.gifהי

ראשית העובדה כי חגגת עם הבחור את ולנטיין בשנה שעברה עם אותם לבבות ורודים ושקיעות נוגות לא אומר שכעת משהקשר הסתיים את צריכה להתנכר לכל אלה. עוד יתכנו לך ערבים רומנטיים אמיתים בהם תקדמי את סממני הקיטש האלה בזרועות פתוחות יחד עם האהוב החדש.(כך אני מניחה כמובן) על פי הפריסה, יש לי תחושה פנימית כי מדובר בתרמית שכל כולה שלך ונגדך. 7 חרבות מעידים על כך יותר מכל בשילוב קלף 6 מטות העוסק במסיבה ומציג תחושת ניצחון שלטעמי כל כולה בראשך אך אין בה ממשות. התרמית הברורה מן הקלפים ברורה גם מן הסיפור. הזמנת האהוב לשעבר איתו חגגת את ולנטיין בשנה בעברה ולך יש עדין רגשות כלפיו, למסיבה שאמורה למסמס את הרומנטיקה, אותה את עצמך מבקשת ומקווה לחדש במסגרת אותה מסיבה. ההתלבטות באם להזמין אותו גדולה מאד והיא קיימת בתוך ליבך פנימה. (7 מוטות). הכהן הגדול מעיד בעיני על רצונך לפרוץ את המחסומים והגבולות ולהתנהל לכאורה בקלילות מבלי לתת את הדעת על מה שיקרה. משהו בסגנון "לשבור את הכללים". לבגוד בעקרונות המנחים אותך. להיות יותר נכונה לקראת הצעד ואפילו נועזת. יש לך רגשות חזקים כלפי הבחור (אביר הגביעים) והיית מוכנה לעשות כברת דרך לקראתו אולם הוא חש אי סיפוק מהקשר שיכול מאד להיות שאינו תלוי בך אלא בעניינים שבינו לבין עצמו. שהרי גם אם ינסה להשקיע ניכר כי הוא מבין כי לא תתקבל תמורה השווה להשקעה (7 מטבעות). 3 השביעיות המופיעים בפריסה מעידים על אי יציבות שאני עדין חושבת שקיימת בליבך. הכח בסיכום הפריסה לטעמי קורא לך להשקיט את הכוחות המנוגדים בתוכך ולהבין כי מה שאת חשה הוא רק ענין של זמן. היי טובה לעצמך. נחמי עצמך ברגעים הקשים והשתדלי להיות אופטימית. אני מאחלת לך רק טוב והמון אהבה.

ואולי עוד מילה על אנטי-ולנטיין

בארץ לא כל כך מכירים את העניין הזה של יום ולנטיין, אבל כאן בלונדון, זה יום השמאלץ - לבבות אדומים כרטיסי ברכה בגודל מגרש כדורגל (אני אוהב אותך בגדול וכו'...) וזה דוחה. האנטי-ולנטיין הוא לא מסיבת אנטי-אהבה אלא אנטי שמאלץ, יחס יותר מפוכח, יותר מציאותי לאהבה - שאיננה רק רומנטיקה ורדרדה אלא תהליך ולעיתים מאבק ולעיתים המון רצון וחוסר תקשורת..... אני מאד אוהבת את אנטי-ולנטיין כי זו פואנטה מול החלומות בנוסח הוליבוד שבהם מלעיטים אותנו ברב ימות השנה......... זה גם היחס שלי לX - מה שבעיני היה הקץ' הגדול ביותר ביחסים שלנו זה היה הקושי שלו לעבור מן הרומנטיקה המצוייצת של ההתחלה לרמת היום-יום, והציפיות הלא-ריאליסטיות שלו ממני, מהקשר ביננו וכו'..... על רקע זה פרקתי את החבילה ביננו - למרות שכאדם יש בו גם הרבה איכויות שאני מתגעגעת אליהן..... מה שהפריע לי בקריאה שלך - זה האובר-דרמטיזציה של היחסים - זה זר לי השפה הזו..... ואשמח לשמוע פרשנויות נוספות!

blackcat2

New member
אובר דרמטיזציה? לומר שהפרשנות

שנתתי לפריסה שלך היא שטנית זה האמא של הדרמטיזציה. אבל נו מילא. שיהיה בהצלחה בכל מקרה.

תגובה שטנית ? ../images/Emo43.gif

שלום לך אבודה. אני מבקשת להביא לידיעתך כי הפורום שלנו הינו בהתנדבות אם לפירוש פריסות שונות ואם ללימוד את רזי קלפי הטארות וההתנהלות בו היא על בסיס קבלה ונתינה מאהבה כנה ואמיתית. מנהלות הפורום כמו שאר המשתתפים בפורום וביניהם חתולה שחורה אינם מקבלים שום תמורה בעד הידע והזמן שהן מקדישות לביאור פריסות כאלה או אחרות של אורחים בפורום. כמובן שמי שמפרש את הפריסה מצפה לקבל תגובה כלשהי שלא נאמר למילות תודה. השפה העברית הינה עשירה ולא חסרים ביטויים או מילים אשר אפשר להביע באמצעותן מורת רוח או אי שביעות רצון מפירוש כזה או אחר. לא מקובל עלי בשום פנים ואופן שימוש במילים קשות ו/או גסות כגון המילים שבחרת להתנסח בתגובתך לפירושה של חתולה שחורה. את מוזמנת להמשיך להשתתף בפורום אבל בתנאי שתנסחי את תגובתך בנימוס ובכבוד הראוי לחברי הפורום. בברכת סופשבוע נפלא אסנת.

ואני חשבתי שהשטן הינו קלף בחפיסת

הטארות, כזה המקבל את הכבוד הראוי לו בין הקלפים האחרים..... אז מה ההתרגשות מן המילה שטנית? בעיני, האופן שבו התנסחה חתולה שחורה היה פטרוני באופן שבו האדם שנמצא ממול מציע את הפרשנות שלו כאמת חד-משמעית, ונותן הרגשה שאין מקום למישהו או משהו אחר. במובן הזה שטני - משהו ש"אוחז" בך, עם איזה מין אמת כל יכולה.. זה לא נראה לי הגישה הזו בפרשנות, קצת מעבר למצופה....... בסה"כ למי ששואל את השאלה יש שפע של פרטים שלא ידועים לקורא, ולהפעיל מין אמירה חד משמעית שכזו, ללא שום היסוס, נראה לי בעייתי. ואם בכל זאת אתן מוצאות את השימוש במילה "שטנית" - כבעייתית, אני חוזרת בי ומתנצלת. לא היתה כוונה לפגוע, אלא להעמיד דברים באופן שבו לא תהייה עמדה פטרונית של הפרשן על השואל. תודה.

ועוד הערה קטנה

Lost in Translation -פרושו "הולך לאיבוד בתרגום" ולא "אבודה", אבל כנראה שגם זה, יחד עם כל הניואנסים של הטקסט, הולך לאיבוד בתרגום..... וחוץ מזה - זה שם של ספר מדהים, וסרט שווה שמוקרן בימים אלו כאן (אולי גם בארץ?..) מומלץ.

נראה לי שאבדת בתוך התרגום באמת

תקראי את הפירוש של חתולה שחורה. היא נתנה לך פירוש מקסים ואמיץ לשאלה שלך. לא פטרוני כמו שאת חושבת, אלא פירוש שבא להביא אותך למודעות. את שאלת את הקלפים שאלה, והם נתנו לך תשובה ממש חזקה, אולם את לא רוצה להקשיב להם. למרבה ההפתעה אפילו התגובה שלך גלומה בקלפים בצירוף של שבע החרבות עם שש המטבעות. שאלת את הקלפים. למה לא תתבונני בהם ותפנימי?

מצטערת עפרה,

אבל נראה לי שאתן יותר עסוקות בלהגן אחת על השנייה מאשר לקרוא את מה שנאמר. נפלתי לתוך קליקה של אנשים המכירים זה את זה ומעוניינים לשמור לעצמם זכויות? או.קי. זה עניינכן, אבל אל תנסו להעמיד את הדברים כאילו שנאמרה כאן איזו אמת מוחלטת. כשטענתי שהתשובה שטנית, ושהיא ממש הבהילה אותי בדיוק התכוונתי לזאת: אני שאלתי אם להזמין מישהו למסיבה כן או לא? והתשובה שקיבלתי מחתולה שחורה נסחפה לענייני תרמית והונאה. סליחה??? זה נראה לך פרשנות ראוייה? לי זו נראית מניפולציה. ופרשנות היא פרשנות היא פרשנות. מדוע אף אחת מכן לא מתייחסת לטקסט של בן-דב שלמשל טוען: (7 חרבות) "מאמץ נחוש ומרוכז מאפשר התגברות על מכשולים ויציאה ממצב חסום..... יכולת להתמודד עם מערכת מסובכת ולהשיג את המטרה המבוקשת..... " מדוע טקסט שטוען לתרמית והונאה נראה לכן מקודש כל כך. לי זה נראה מפוקפק, ושהמניעים האמיתיים שלכן לא מצויים בטקסט אלא במערכת היחסים שלכן. אבל באמת לא קרה כלום. אני למדתי שעור חשוב באיך מתנהלות מערכות יחסים בקליקה, ומי "שומר" למי ועל מה. התרמית וההונאה כנראה מצויות כאן, ולא בחיים. וכך באמת בונים מערכת אמינה, ללא ביקורת ופניות. יד רוחצת יד. בהצלחה.

צוף3

New member
איבוד פרופורציות מוחלט ../images/Emo31.gif

תחסכי ממני את הקטע של הקליקה בבקשה ממך. ה"קליקה" היחידה כאן זה חבורת אנשים המפרשים לאנשים אחרים חסרי ידע בקלפים מתוך רצון לעזור וללא לגבות על כך תשלום. אף אחד לא טוען שנאמרה כאן אמת מוחלטת משום סוג שהיא, חתולה שחורה פירשה לך את הפריסה בהתאם להבנתה את הקלפים ועשתה זאת בהתנדבות מלאה ולאחר שאת פנית לפנות לפורום פתוח זה. אף אחד לא התחייב לתת לך פרשנות מספקת או כזו שתהיה נעימה לאוזנייך ואת לקחת את ה"סיכון" שבקריאת פרשנות שכזו עם בחירתך לשלוח את הפריסה לפורום. לאיזו מניפולציה בדיוק את חותרת? חתולה שחורה מכירה אותך? למישהו כאן יש אינטרס לעשות לך מניפולציות בפירוש הפריסה? למה נדמה לך שיש כאן למישהו משהו אישי כנגדך, ממש לא ברור לי. זכותך המלאה לא להתחבר לפרשנותה של חתולה שחורה בדיוק כפי שזכותה המלאה כמפרשת בפורום בהתנדבות לפרש את פריסתך כראות עיניה ועל פי הידע שברשותה. אני מבינה כי לא אהבת את צורת ההתנסחות בפרשנות ואת הפרשנות בכללותה, אך מאידך גם קראתי לא אחת כאן שאת בתחילת דרכך ושאין לך עדיין ידע בקלפים ולכן השפיטה הזו נראית לי מאוד לא הוגנת ולא במקום. זכותך לרשום לחתולה שלא התחברת לפירוש שלה ולבקש חוות דעת נוספות. לא זכותך להשתמש במילה "שטנית" המעלה קונטוציה שלילית כל כך ומעליבה. אם יש לך ביקורת כנגד סיגנון הכתיבה האישי של חתולה שחורה, יכלת לשלוח לה מסר ולהסב את תשומת ליבה לכך. להשתמש כאן בפורום בביטוי כמו: את אובר דרמטית" לבחורה שישבה מרצונה החופשי ופירשה לך את הפריסה מתוך רצון להראות לך דברים שבעיניה עלו מהקלפים זו יריקה בפרצוף, זה לא חברי וזה יוצר אנטגוניזם חזק מאוד כנגדך. "מדוע אף אחת מכן לא מתייחסת לטקסט של בן-דב שלמשל טוען: (7 חרבות) "מאמץ נחוש ומרוכז מאפשר התגברות על מכשולים ויציאה ממצב חסום..... יכולת להתמודד עם מערכת מסובכת ולהשיג את המטרה המבוקשת..... " מדוע טקסט שטוען לתרמית והונאה נראה לכן מקודש כל כך" שוב אסביר, למרות שנדמה לי כי ההסבר כבר עלה יותר מפעמיים בפורום זה והראשי: את השתמשת בחפיסת הריידר, אנחנו בפורום מפרשות על פי חפיסת הריידר ואלו הפירושים המקובלים. ייתכן שאדם אחר לא היה רואה בשילוב של 7 חרבות עם קלפים שונים מפריסתך תרמית או הונאה, אולם קריאת כל הפרשנות של חתולה שחורה כמכלול מבהירה מדוע בחרה להשתמש במילים האלו וכל רצונה היה להראות לך כי את לא כנה עם עצמך ולנסות להאיר את הפריסה עבורך. אם לא נראים לך השימושים שנעשים כאן בקלפי הריידר את מוזמנת לפרש לעצמך בחפיסות הנושאות חן בעינייך או לפנות לפורומים אחרים על מנת לקבל פרשנות. "לי זה נראה מפוקפק, ושהמניעים האמיתיים שלכן לא מצויים בטקסט אלא במערכת היחסים שלכן. אבל באמת לא קרה כלום. אני למדתי שעור חשוב באיך מתנהלות מערכות יחסים בקליקה, ומי "שומר" למי ועל מה. התרמית וההונאה כנראה מצויות כאן, ולא בחיים. וכך באמת בונים מערכת אמינה, ללא ביקורת ופניות. יד רוחצת יד" צר לי כי הדברים כאן נראים לך מפוקפקים. מערכת היחסים ביננו היא תוצר מוחלט של השיתוף והעזרה ההדדית שאנו מעניקים כאן בפורום לאנשים, כאשר המינימום שאנו דורשים עם סיום הפרשנות זה אמירת תודה. לא טפיחה על השכם, לא גלי הערצה על פרשנות מצויינת, אלא רק הוקרת תודה. אף אחד לא חייב לקבל את הפרשנות שלנו כתורה מסיני, כמו שאנו לא חייבות לפרש לכל מי ששולח לכאן פריסה, וכאן עולה הנקודה שמציקה לי הכי הרבה בסגנון הכתיבה שלך בתגובות האחרונות ואני מניחה שמכאן ההזדהות המופגנת עם חתולה שחורה: שלחת פריסה (שלחת מס' פריסות לפורום בכלליות), קיבלת פרשנות מנומקת ונעימה, ומתגובתך החריפה והביקורתית לפרשנות משתמע כאילו מישהו היה חייב לך משהו. אז לא, אף אחד לא חייב לך כלום, ואף אחד לא מכריח אותך לשלוח פריסות לפורום "מפוקפק" כמו הפורום הזה. שיהיה גם לך בהצלחה.

מסכימה!

צוף, מעניין שכאשר ניהלנו דיאלוג על פריסה קודמת שלי, אכן ניהלת דיאלוג, ולא כפית את הפרשנות שלך....הערכתי זאת מאד. במקרה של חתולה שחורה אני ממש רואה מקרה הפוך: נסיון פטרוני, לכפות דיעה – ואין כאן עניין אישי במובן שהיא מכירה או מביעה איזה קשר אלי, אלי פטרונות לצורך הטריפ האישי שלה על הגב של אנשים אחרים. מה שממש, אבל ממש עושה את כל הדיון לנורא בעיני - הוא ההסכמה הגורפת שלכן. הרי טארוט בנוי משלל פרשנויות, לא כן?........ וחוץ מקלף 7 חרבות היו איזה 6 קלפים נוספים בפריסה, לא כן?............. ומה עם קלף כח בסיכום?.... זה שאין שום ניצוץ של פרשנות נוספת או הארה/הערה מכולכן זה מה שנותן למי שמתבונן מן הצד תחושת קליקה. אבל כאמור – שיערב. ומכיוון שב 7 חרבות עסקינן – מעבר להסכמה הגורפת ביניכן – הרי שלל תגובות לקלף הזה שאספתי באינטרנט.... באף אחת מהן, אגב, לא מצאתי תרמית והונאה, שמשום מה נבחרה להיות הקריאה המועדפת על חתולה שחורה..... 1. the 7 swords represents - an inevitable isolation - breaking away from a group to be by oneself - possibly running away from commitment to others - a warning to oneself to really know that isolation is what is wanted - It's interesting to look at the RW deck and see that the 7 is broken into two groups -5 of swords - which further screams isolation - and warns is this really what you want - and the 2 swords left standing by themselves -again cutting ourselves off from another or others - 2. certainly one of the DMs (divinatory meanings) of the 7-Swords can be isolation, another is creating problems for yourself, and yet another is futility, and another is strategy, and another is dishonesty, and on the positive side of the DMs is planning put into action, assurance, confidence, conviction. Waite gave the card in his deck the DMs of Design, attempt, wish, hope, confidence; also quarrelling, a plan that may fail, annoyance. Etteilla, who was arguably the first professional tarotist had this to say about the 7-Swords: Hope, Expectation, Expect, Want, Promise Yourself, Brag, Essence, Design, Will, Desire, Wish, Longing, Craving, Liking, Fantasy 3. I was asked about positional aspects of the 7-Swords after posting a few of the DMs for the card. Great question, great opportunity to talk tarot! A few positional aspects of the Seven of Swords, not deck specific. Other tarotists will undoubtedly have different positional definitions. Please remember that the specific spread, the question, and the surrounding cards will influence the interpretation: Self position: Discipline is essential to success regardless the undertaking. Without an adequate and thoughtful plan, it is difficult, at best, to recognize the potential, the advantages, and the openings This card in this position reminds the querant that it is imperative to be able to envision the end result of any undertaking. Situation position: Disorganization and potentially chaos surrounds the querant Without skillful leadership and organization the situation churns repeatedly without resolution First, gain an understanding of how this situation evolved, create a workable plan, and take whatever steps are necessary to put the plan into action Talk is cheap… Challenge/Opportunity position: There is seldom time to rest on one’s laurels For every challenge that is met, there are many more waiting The biggest challenge of all with this card in this position is to understand what is reasonable and what is harebrained Be discriminating over where your energies are expended As an opportunity this card demonstrates that somewhere there is a leadership role awaiting you, again be discriminating and do the headwork before the handwork! It's in the cards & the positions! HH

צ ל י ל 8

New member
"אבודה" חביבה

ההסכמה הגורפת, עפ"י מה שאת אומרת, הייתה לגבי ההערה שלך שלא הייתה במקום ולא כלפיי הפרשנות של חתולה. לא אמרתי אפילו פעם אחת אם היא צודקת ואם לא, רק הבעתי את דעתי על תגובתך הקיצונית משהו. אנא אל תייחסי זאת כאילו אנו רואות בפרשנות של חתולה כתורה מסיני. הבעיה היא שלאור השרשור לא נעים שמוצר כאן, יהיה מאוד קשה לפרש לך את הקלפים בצורה "נחמדה".. ההערה שלך כלפי חתולה לא הייתה נעימה במיוחד. יכלת להגיד "תודה, אבל לא מתחברת לפירוש במאומה". זה לאמר את אותם הדברים, רק בצורה קצת אחרת.. תחשבי על זה..

צוף3

New member
מקווה שבכך נחתום את השירשור.

נדמה לי באופן אישי שאם תגובתך היתה נעימה יותר ותוקפנית פחות, היה מתפתח דיון או דיאלוג על הפרשנות הספציפית הזו וייתכן שמשתתפים אחרים היו מוצאים לנכון לפרש את פריסתך מנקודת מבטם, כפי שעשינו עד היום. אני מניחה כי האופן בו הגבת לחתולה שחורה הרתיע והביא לכך שלא נתקבלו תגובות נוספות. לגבי 7 חרבות מחבילת הריידר, יש שמכנים את הקלף "הגנב מבגדד", משום שנראה שהדמות האוחזת בחמשת החרבות והולכת על קצות אצבעותיה על מנת שלא ישמעו אותה או יבחינו בה מבצעת כאן מעשה גניבה כלשהו, או מתחרטת שלא עלה בידה לאחוז בשתי החרבות אותן השאירה מאחוריה. הקלף בעיקרו שלילי, ומאחר שמדובר על סדרת החרבות המסמל את השימוש במודעות ובשכל בהחלט יכול לרמוז על סכנה של חוסר כנות עם עצמך, אולי חוסר החלטיות, עיגול פינות וויתור לעצמך, לעיתים בגידה בעקרונותייך או אזהרה מבגידה או מעשה רמאות הנעשים כלפייך.

nekochan88

New member
צוף

התגובה שלי היתה מחולקת לשנים: 1. הפרשנות כמעט שטנית ו 2. הבהלה שהיא גרמה לי. משום מה לכולכן כל כך צרם השימוש בשטנית (סליחה, אבל למה בדיוק? זה דה-לגיטימציה של קלף השטן?) ואף אחד לא התייחס לכך שחתולה שחורה ממש פגעה בי בפרשנות שלה שניסתה לשייך לי תרמית וכו' על שאלה פשוטה....... הדיספרופורציה במילים עדינות, לא נובע רק ממני..... זוהי הסלמה של הדיאלוג, בעיקר בגלל ההתפסות למילה שטנית (עליה כבר התנצלתי לפני לא מעט מסרים, בהנחה שהיא פגעה במישהו....) . אני מקווה שבעתיד, תהיה זהירות רבה יותר והתנסחות שאינה פטרונית (ותוקפנית!) כלפי השואל, וגם מבחינתי העניין הובהר. תודה.

אאוצ'. היום זה לא היום שלי.

כבר פעם שנייה שבא לי לתלות את עצמי. פשוט קראתי את הפירוש של חתולה שחורה וחשבתי שהוא מצוין. אני לא מכירה את חתולה שחורה, ונדמה לי שאפילו עד היום לא יצא לנו ממש לדבר בפורום. חוץ מזה שאת צופית המקסימה העלבתי באיזו תגובה שלופה מהשרוול שלא היתה רלוונטית לכלום חוץ מאשר למצב הרוח שלי. אבל עכשיו אנחנו באותה הקליקה??? נראה לי שצריך לנשום עמוק. חג שמח דרורית.

צוף3

New member
עפרה'לה... ../images/Emo25.gif

שוב אציין שלא העלבת אותי! ובנוסף - דווקא נחמד להיחשב ככה, כקליקה, לא??? הקליקה של שואלים את הקלפים"... חג שמייח גם לך

מהבוקר אני מתמודדת עם העצה

של קלף השטן בפריסת הרגש של פרח כחול למעלה. ט"ו בשבט, חג הפרחים, הייתי אמורה להיות מובנת, קלילה, שמחה. אתמול לא שמתי לב לשרשור של הפריסה השטנית בכלל. אבל היום, כשעלה לי קלף השטן למודעות, הלכתי לקרוא את פרשנותה של חתולה שחורה. נכון, לא כדאי לכתוב כמו חתולה שחורה. כשקוראים בקלפים צריך לדעת להגיד את הדברים כך שייכנסו ללב השואלת, וזה לא נעשה. המילים היו חדות מדי. אני לתומי חשבתי, אחרי שעבדתי ממש הרבה היום עם השטן כדי לעזור לפרח כחול לפרש את הפריסה, שאם אומר לשואלת לקרוא שוב את הפירוש של חתולה שחורה, גם היא תבין שהפירוש מעניין ושיש לה מה לעשות אתו. אגב, קלף הכוח כסיכום מעיד שם על כמה דברים חשובים. במקום זאת חטפתי המון זבתות. כנראה עלי ללמוד שיעור כלשהו. להיחשב לקליקה זה אולי נחמד, אבל אנחנו יודעות שזה לא נכון. כל מי שמכיר אותי יודע שאני לא מתכתבת במיילים, לא שולחת מסרים אישיים, אלא אם אני דואגת למישהו או מסדרת סידור פרטי לחלוטין. בקיצור, לא משתלבת בקליקות. אני שמחה שלא נעלבת, ואני שמחה להיות חלק מ"שואלים את הקלפים" בלי שתהיה קליקה. (זה פורום כל כך צעיר). וזהו. עייפתי. תודה על העידוד צופית.

למעלה