שאלה -חיפוש ברכב

dsd2003

New member
שאלה -חיפוש ברכב

אהלן אני יצאתי היום לבלות בתל אביב, בדרך חזרה שוטר עצר אותי באמצע הכביש בהפתעה לביקורית (לא ביצעתי שום עבירת תנועה) במהלך הביקורת הוא ביקש את התעודות והבאתי ולאחר בדיקה במסוף הוא ראה שיש לי תיק על אחזקה של סמים הוא הוציא אותי מהאוטו ועשה עלי חיפוש במהלך החיפוש כשלא הסתכלתי חבר שלו השני נכנס לי לאוטו והתחיל לחפש בפנים ביקשתי ממנו שיפסיק והדגשתי שאני לא מסכים לחיפוש בעקבות זה הם אמרו לי שיש להם כל זכות לחיפוש ואם הם רוצים הם גם יקחו אותי לתחנה יש להוסיף שלא נמצא דבר, לא הייתי תחת השפעה של אלכוהול או כל דבר אחר ולא הפגנתי שום התנהגות חשודה בעקבות קריאה פה אני יודע שחיפוש ברכב מחייב סיבה לחשד מצד השוטר כשציינתי את זה לשוטר הוא אמר שכשהוא שאל אותנו מה אנחנו עושים בת אביב ואמרנו שבאנו לטייל זה מבחינתו סיבה בשבילו לעשות מה שהוא רוצה (היינו על הכביש שפונה בחזרה לירושלים) אז עכשיו השאלה שלי לאחר המקרה מה שהשוטרים עשו היה מוצדק? יש לי איך לפעול נגדם בעקבות זה? והאם בפעם הבאה אני יכול לא לפחד ולהגיד לו שיקח אותי לתחנה כי אני לא מאשר לו חיפוש? תודה רבה עמית

תשובה

לגבי ביקורת רישיונות השוטר מוסמך. לגבי החיפוש אזי כפי שקראת נכון הוא צריך חשד סביר לעבירה על פקודת הסמים וכזה לא היה לו. ה"עבר" פלילי לא מספיק בכדי לאפשר לשוטר להפשיט אותך כל אימת שיש לך מפגש עם שוטרים ברור שמדובר באבסורד ולא מצחיק. לגבי השאלה אם אתה יכול להגיד שאתה לא מפחד שיקח אותך לתחנה. הכל תלוי בשיקול דעתך. כדי לקחת אותך לתחנה השוטר צריך לפחות לעכב אותך וקשה לי לראות על מה הוא יכול לעכב אדם אשר מסרב באופן מילולי לתת את הסכמתו לחיפוש לא חוקי לטענתו - ללא כל חשד סביר. הסיכון באירועים כאלה הוא מצד אחד השוטר מאותגר לחפש ולמציא יש מאין ואילו מצידך שאתה לא תמיד מקפיד על "כללי הטקס" ועל-כן אתה יכול להימצא במצב של חשיפה לעבירה פלילית כזו או אחרת, למשל הפרעה לשוטר וכו'. אתה צריך להחליט לבד כיצד לנהוג. לעיתים עדיף לנקוט כך מאשר אחרת, קרי, הוא יעכב אותך וימציא משהו ואתה אח"כ צריך להוכיח שאין לך אחות. עתה אתה יכול להתלונן עליו במח"ש בגין חיפוש לא חוקי לרבות תוך ציטוט מה שאמר לך לגבי העילה שלו לחיפוש כך שבפועל מדובר בהתעמרות גרידא. שוב גם לכך יכולות להיות השלכות במידה ומדובר בשוטר קבוע בסביבת מגוריך. הדבר יכול לגרום לו ל"חפש" אותך יותראו להיפך. לשיקולך.

למעלה