שאלה חשובה ביותר!

NatashKa123

New member
שאלה חשובה ביותר!

שלום, אני מעוניינת להמיר את דתי. כיום אני יהודיה אבל אחרי הרבה שיקולים החלטתי להטבל ולהמיר את דתי לנצרות. ובכן שמעתי שניתן לעבור תהליך זה ויחסית הרבה אנשים עברו תהליך זה. אז כמה שאלות לפני: 1. אני רוצה להמיר את דתי ולהצטרף לזרם פרובוסלבי (נצרות פרובוסלבית/אורתודוכסית כפי שברוסיה כיום) ולא לזרם הקתולי, אז מה אני צריכה בעצם לעשות? איך להתחיל את התהליך? אני צריכה ללכת לכנסייה האורתודוכסית ולהטבל שם? או לדבר עם הכומר לפני או איך? אשמח אם תפרטו, כי אין לי מושג איך עוברים את התהליך הזה. 2. מישהו מכיר כנסיות פרובוסלביות/אורתודוכסיות באזור הצפון כמו בחיפה למשל? אם לא אז בארץ בכלל? 3. אחרי שאני אעבור את התהליך הכומר/או לא יודעת מי יתן לי מעין מכתב או משהו כדי שהוציא ת.ז חדשה עם לאום מעודכן שהוא הנצרות, או שזה מתעדכן אוטומתית או איך? אשמח אם תפרטו תביאו אתרים מועילים או משהו כי אני באמת מתכוונת להתנצר אבל קצת מידע לפני לא יזיק! תודה רבה לעוזרים!

איזה יופי, אולי את תוכלי לומר לי

מה גורם ליהודיה לרצות להמיר את דתה לנצרות. זה מאוד קרוב לשאלה שאני מעוניין לברר כאן בין חברי הפורום אני בעצמי יהודי ולמרות שיצא לי לדבר עם נוצרים לא מעט. לא הבנתי מה משכנע אותם שבעיקרי הדת הנוצרית. האם את מעונינת להמיר את דתך משום שהשתכנעת שהדת הנוצרית נכונה יותר או מסיבות אחרות(חבר נוצרי, תנאים חברתיים טובים יותר וכו')?

האמת היא שכמאמין בישוע המשיח גם לי יש

את אותה השאלה. למה? למה אדם רוצה להמיר את דתו? למה זה טוב? במה זה מועיל? אני לא המרתי את דתי. אני אמנם מאמין בישוע המשיח, אך אני יהודי. ולעולם אשאר יהודי, שום דבר ואף אחד לא יוכל לשנות את עובדת היותי יהודי. למעשה גם ההלכה היהודית קובעת שאני נשאר עדיין יהודי, גם בהיותי מאמין בישוע המשיח היהודי, ולא רק שישוע הוא יהודי, הוא מלך היהודים. ראה מתי ב':2, מתי כ"ז: 37, וישנם עוד מראי מקום. בנוסף כל התלמידים של ישוע היו יהודים, הברית החדשה נכתב כולה ע"י יהודים למעט לוקס שהיותו לא יהודי גם נמצאת בספק. ישוע הוא המשיח היהודי שבא אל העם היהודי, כרת ברית חדשה עם בית ישראל ובית יהודה כפי שכתוב בירמיה ל"א. מה פה לא יהודי? לכן אין כל טעם ליהודי הרוצה להאמין בישוע להמיר את דתו ולהיהפך לנוצרי, שכן אם יעשה כן, כנראה שהוא לא מבין דבר וחצי דבר מדבר ה', ושנית הוא פשוט יעבור מהצדקה עצמית להצדקה עצמית.

פאולוס פה לא "יהודי"

דע לך שעיקר הבעיה היא איתו. השכבה השניה של הנצרות היא העיוות הגדול, גם של דברי ישוע עצמו וכמובן של התנ"ך כולו

lion 7

New member
די כבר עם השטויות האלה

אתם חוזרים על אם פאולוס שאול בולוס פאול היה יהודי או פרושי או לכל הרוחות , הקים דת חדשה , דת לייט ושאר ירקות , פאולוס היה יהודי ושליח ישוע ועבדו ומילא את מה שהרוח הכתיבה ליוחנן ולוקס היווני ולפטרוס כיפא שמעון שיאכל מכל הבהמות על ארבע , תפסיקו לתת ציונים לזה ולאחר , זה לא המשיך את דרכי ישוע והקים נצרות , מאיפה אתה רואה סתירות בין מה שכתב פאולוס לאחרים , יוחנן פטרוס יעקב יהודה , זאת הנצרות או אלמסיחיה , דרך ישוע התפתחה מאד מאד , עברה רפורמות עד ימינו , אין דת או אמונה שיש בה זרמים כמו האמונה בישוע שהיא הנצרות אלמסיחיה , אין השואות בין הנצרות ליהדות זאת דת של מצוות ארציות וזאת דת של מצוות הרוח , עד כמה שקשה לך לשמור שבת (איך אומרים פיס אוף קיק , עבודה קלה מאד) אולם תראה לי איך אני אצליח לאהב את אויביי כמו שהכביד ישוע והשליחים (כמובן בלי רוח הקדש אין מוצא) . איך אתה תקבע נורמות לדת מפותחת מאד שעברה גלגולים ועדות על שמאל וימין , גיבוש סופי לאמונה שסבלה מהרבה מינות עד ימינו , איך תקבע אתה מדת ששלך לא היה בה שום רפורמה . דחילק עד כאן אל תדבר שטויות . אל תשפוט דת שאין בה שום הקבלה לדת שלך , הכי קרוב לדת שלך הוא איסלם .. פאולוס מתחיל בכתביו כך פאולוס עבד מאת ישוע המשיח ולא מרצונו ולא מרצון ירושלים או כיפא (שחשב שהמצוות וראית התנך לאל תגע ואל תאכל רלונטית , הוא לא הבין מסר ישוע ושאר השליחם עד שפאולוס הבהיר לו זאת ..

ממש לא שטויות

יש רפורמה ויש מהפכה... ההבדל בין ישו שבא רק לחזק בשמירת מצוות התורה לבין פאולוס שביטל אותן הוא אין סופי. לעניין הקושי שים לב טוב אני יכול להמציא דת שתחייב אותי לדפוק את הראש בקיר כל יום 3 פעמים ולאהוב את היטלר ואת כל הרפש האנושי, לצום כל יום עד הערב ולדרוך על גחלים פעמיים בשבוע אולם אין בכך משום רצון ה' רצון ה' לא שווה למעשה הקשה ביותר שאפשר לעלות על הדעת אלא שווה למה שה' ציווה אותנו בתורתו.(זאת מלבד העובדה שגם על פי היהדות יש סולם מוצב ארצה וראשו מגיע השמימה בעוצמתו הרוחנית[וההגיונית, לא כמו לאהוב את האויבים שלך דבר שלא עשה אף אחד בתנ"ך כולל לא דוד ירמיהו ואחרים] גם ה' מצווה זכור את אשר עשה לך עמלק - ומצווה לשנוא אותו]) לא אמרתי שפאולוס לא יהודי אמרתי שהוא לא "יהודי". לא הבנתי מה זה "אלמסיחיה"(אולי המשיחית?)

lion 7

New member
כאן זה פורום נצרות (מסיחייה בערבית)

ואתה לא מבין ולא בדל בתורת ישוע היהודי, הוא שמר מצוות? הפרושים הרבה פעמים רצו להרוג אותו על עבודתו בשבת, מה אגיד לך ? הברית החדשה היא באה להשליםאת המסר האלוהי(לא רק ליהודים, דרכם פיזית כהשלמת הנבואות ודכם לעולם כולו) אתה תחזיק חזק בתורה ונאה אם יצא לך ממנה איזה דבש (סיפור שמשון) פאולוס לא הקים ולא חשב אפילו לעשות מניפולציה לדברי האדון שלו (אחרי שהקליפות ירדו מעיניו) הבין את המסר של ישוע: באתי בכדי שיהיה לכם טוב ויהיה לכם טוב יותר, הוא בא ליהודים אולם הם סרבוהו , ומי שהאמין בו(יהודי ולא יהודי) ניתנה לו חיי נצח פאולוס גם היה צנוע מאוד עד שפיקפק (בהיותו נושע) וקיווה שיגיע ליעד הסופי (אתה מבין מה תמצית הנצרות , חיים אחרים ולא הרבה משקולות ומצוות שאף אחד יכול לקיים) , זאת מתנת ישוע לנו ולעולם פאלוס היה בר מזל שניתנה לו הזכות להעביר את המסר זה, על הרקע שלו יהודי (רומאי) שנחשב בר מזל ומעמד יותר טוב מלא רומאיים באמפריה שהשתרעה ממזרח התיכון מזרחה ועד ספרד מערבה (גבולות העולם הישן בזמנו), ומהגבולות הסקנדנביים בצפון ועד צפון אפריקה דרומה, זאת היא גבולות האמפריה הרומית שפאולוס עם המאפינים של חכם ואדם פנטי לדתו בזמנו (שחשב שמה ידע זה נכון) עד שפגש את ישוע בדרך את דמשק ושם הבין : דרך אלוהים שונה מדרכינו, ומי שהוא רודף דווקא הם האנשים הנכונים לגבי התורה הוא הבין שמה שנכנס לפה לא מקלקל את הגוף או את הרוח , בעצם אנחנו חיים חיים ארעיים , ועלינו להיות רוחניים עד בעצם הגוף הוא כבר שולי (לא חלילה נזניח), אלא הראש יהיה תמיד קשור במה יתהלל ישוע בחיינו, ישוע שר האהבה, וזה חסר מאוד בכל פינה בעולם, מעטים יגיעו ליעד הסופי , מי שמתמיד מגיע היעד הסופי הוא פגישת המאמין האמיתי בישוע (כאן יהודי וערבי לא קשורים לישועה) פרסי , וסיני מלוכסן יגיע ועוד איך יגיע לפניך ולפניי , בלי תורה ובלי כלום, הוא נספיק ידע את הבשורה לעולם והיא , אלוהים הוא איתנו, עמנואל, לא כבר משנה אם היית בן שושלת לדוד או עשית המון דברי צדקה, או נכנסת לאיזה מנזר בטיבט וניסית כל מיני יוגות, צומות וצמת חודשים בכדי לכפר על מה שעשית, זה לא רלוונטי הרבה אנשים (כולל נוצרים לצערנו) ביום הדין יעמדו מול ישוע הדיין (כן כן ישוע הוא האלוהים עכשיו) וידין אותם החיים והמתים על כל פרט בחייהם, נוצרים בשם יגידו לו : אבל רגע אחד אני נוצרי בפטיסטי, קתולי , והיה לי צלב על החזה בגודל כזה, ישוע: לא מכיר מצטער, אתם השתתפתם בחגיגה על צליבתי, הנוצרי: רגע רגע, חחח אדוני יש כאן אי הבנה, אנחנו לא אלה שצלבו אותך!! ישוע : אתם לא השקיתם אותי כוס מים,, הנוצרי : מתי ניגשת אלינו ולא השקינו אותך יא עמי ? אולי תרצה קפה שחור? ישוע : לא מענין אותך מי התדפק על דלתך אותו עני, אותו אדם שביקש רחמים, אתה טרקת את הדלת בפניו אתה יודע עד כמה היית סובלני איתכם וביקשתי הרבה אבל הרבה פעמים תרחמו על מי בארץ כך ירחם אתכם אביכם שבשמיים, היית רעב ואתם דחיתם אותי, הייתי צמא ואתם שתיתם לרוויה , עופו ממני הנוצרי: לא יכול להיות ,מתי זה קרה ? ישוע : את מה לא עשיתם לאחד מאחיי (המאמינים בי) את זה עשיתם בי עופו ממני, זמן החסד תם , ואין חזרה, המצפון שלכם יעיד על זה , גם אם הייתם קרוסטולוגים ולמדתם 20 שנה ברומא או בקהיר עכשיו את השיחה בין יהודי או כל בן דת אחרת אתה יכול לעשות עכשיו אלוהים אוצה את הלב לא את האות והכתובים הכתובים היו דרך לאטומי הלב והעיניים, המסר האלוהי נודע אצל כלב בן יבננה ויהושע בן נון , הם הבינו את המסר האלוהי , רוב העם לא , לכן הם נכנסו לארץ המובטחת ואף ירשו אותה (תראה את ירושת כלב לבנותיו) התורה היא משל לנמשל, התורה היא רסרי אלוהים מלת אלוהים היא ישוע עצמו, הוא בא להבהיר את התוכן לבני אדם המסכנים , כולל העם הנבחר שגם הוא בנסים ובמופתים לא הבין ושקע בגולה בידי זרים אלוהים הוא אהבה, ועד שנבין את אחד מסודותיו למבנה שלנו המודבל מכל בחינה כולל מה התורה מציבה לכולם (לא רק יהודים) פואלוס חשב כמוני כמוך , כי אנו נולדנו להורים ארציים, עד שנקבל לידה משמיים , והיא אחד הסודות שהקבלה (המצאה אנושית בכל דת ) לידה נשמיים אתה יודע מה זה? להיולד מחדש (לא נכנסים שוב לבטן האם) אלא זה אקט שהנצרות וישוע מודעים לה , ורבים מתימרים לדעת את זה, אולם רק המובחרים (מרצון אלוהים, ולא איזה יחס מועדף לעם זה או אחר, או בני דת זו או אחר) זה חלק מהמסר של ישוע היהודי, קל למי רוצה לקבל, נועד תחילה למצורעים לעניי הארץ לנרדפים, לנכים , לבעלי מגבלות גופנית ומוחית, לאלה ישוע בא, הוא לא בא לידענים בספרי הקדש, לא לא, , גם אלה חכמי הפילוסופיה , ניתן להם איזה דייג טבריני בכדי להראות שהפילוסופיה שלהם היא עוד שטויות במיץ עגבניות אלוהים מרים את הצנוע מלמטה ומוצא לו כסא לידו, אלוהים הוא אהבה, רחמן מלא חסד, החסד זה ניתן לאלה שנחשבו דחויים בעולם, שהעולם הקיא אותם ורק האהבה שהוא ישוע קיבל אותם ונתן להם את כל מה נתן לו האב זה חלק מטיפת ים שעוד נראה הרבה דברים שמבוססים על דברי אלוהים חיים- ואם אין הכתובים אלה אז יש משהו טוב לא פחות וחיוני בכדי לעבור לךצד השני : ועל דבר שלא ראו המון אנשים שנקרא רוח אלוהים רוח הקדש)

lion 7

New member
רק להזכיר שפואלוס הקים דת חדשה

פשוט מעלים לי את העצבים (דע לך שמותר גם להתרגז ולא לחטוא)

לא התכוונתי לעצבן, זה משהו שכל חוקרי הנצרות

טוענים. כמו כן, הרי ברור שלא התכוונתי באופן אישי לעצבן אותך. אבקש ממך כנוצרי הגון להתנצל ולהבין שאנו דנים. טענה יכולה להרגיז אבל זה לא מתיר להתנשא על חברך. לאחר מכן אגיב על דבריך הקודמים

אף אחד לא התנשא! ליון פשוט מאוד ענה לך וניסה

למלא את פער הידע העצום שיש לך אודות הנצרות (אני נמנעת מלהשתמש במילה אחרת - ובכן אסתפק בחוסר ידע). מה גם, אתה מגיע לכנסייה הוירטואלית שלנו ושוב לא מציית לתקנות שמפרטות חד משמעית כי יש להקפיד על שימוש נכון בשם ישוע (עם ע' בסוף), אז להתרגז?? זה בקטנה - תודה שלא מוחקים את ההודעות שלך!! זהו מקום מכובד וכותבים בו אנשים מכובדים - אנא להתכתב בהתאם.

לגבי השימוש בשם ישוע

לפעמים אני טועה משום שאני רגיל לכתוב בלי ע. מתנצל שימי לב שברוב הפעמים כתבתי כפי שאתם רגילים. אני משתדל שלא להעליב. לגבי ההתנשאות - קראי את הודעתו "כאן..." אני מרגיש התנשאות מהודעה זו "אתה לא מבין בדל וכו'..." להגיד תודה שלא מוחקים הודעות שלי?! מה זה ברית המועצות?

lion 7

New member
אין שום התנשאות

אתה כתבת שטויות כאן ואני הבהרתי לך את הנסיון -שתמיד מרתיחים אותי- (פואלוס הקים דת חדשה) תביא טענה ונבחון אותה, גם כן פורום נצרות לא נתון להשוואות דתיות , יש לנו חברים יהודים (גם כן דתיים) ומוסלמים שלא נרצה לאבד את החברות איתם מתחת ביקורת על אושרת בשרשור אחר על הכיפורים, לכולם אני מזכיר: כאן לא היה ולא יהיה השוואה בין דתות, יש מקומות אחרים לדון בזה (הפנית את יעקב בשרשור אחר לפורום תנ"ך) גם שם דיעותינו לא מקובלות (זה מנסיון אישי אז תעשה לעצמך ולנו טובה , אל תטיף לנו מוסר ולאחרים, ואל תזלזלו בכותבים כאן,, (פוילטיקה -ולגולש אליהודי- השואה דתית היא לא נושא הפורום, לא ואלף לא טוב שאני רוצה להזכיר לך נה הרמב"ם אסר עליך לבקר בכנסיה פעילה אם שכחת כמו כאן

כל זה הוא עניין של הגדרות וחסר כל משמעות -

הרי דת הינה ממעשי בני אדם ואינה מעשה של אלוהים - מבחינתי זה שאתה מאמין בישוע המשיח, מאמין כי הוא בנו של אלוהים אשר הקריב אותו בכדי לכפר על חטאינו - על חטאי כל העולם, כל האומות - מאמין בעוצמתו ובכוחו של רוח הקודש כמי שמאיר את דרכך ומוביל אותך לחיי נצח על ימינו של האדון - אזי אתה משיחי וזה לא סותר את היותך יהודי. ובכן, הכל עניין של הגדרות חסרות כל טעם.

איני יודע אם הגבת להודעתי

במידה וכן תגובתי היא: אני חושב שזו התממות להסתכל על המונחים יהודי ונוצרי בפורום זה כמסמלים שיוך אתני. ברור לכולנו(אני חושב) שמדובר בהקשרים מחשבתיים ושיהודי לעניין זה הוא זה המאמין בעיקרי האמונה היהודיים ונוצרי בקרדו. גם למונח משיחי יכולתי להתיחס באותו אופן ולומר שמי שמאמין שהרבי מליובאביץ הוא המשיח אזי הוא משיחי מבחינתי. אבל בכל מקום ההגדרות משתנות על פי ההקשר

lion 7

New member
בוא אבהיר לך את המונחים מחדש

יהודי היום הוא אדם השיך לעם היהודי וגם כן לדת היהדות (גם אם הוא אתיאסטי או מאמין בישוע המשיח) , יש גם עם אחר דומה להגדרה זו והם הארמנים, עם וזרם בנצרות נוצרי הוא לא רק מי מאמין בקרדו , נוצרים רבים רפורמים לא מחשיבים הרבה משקל לקארדו למרות שאין סתירות בין שני המאמינים משיחי היא מלה נרדפת למסיחי בערבית, אנחנו מסיחיין זאת אומרת שייכים לדת הנוצרית או מסיחייה, משיח= מסיח בערבית להזכיר לך גם שבהסטוריה מזה 2000 שנה היו כמעט 24 אנשים שטענו על משיחיותם , אז גם חסידיהן נקראו מסיחייה יש משיחיים של מינות כמו האריאנים בזמנו ועוד, מחמת הלחץ מסביבי (המשפחה) אני מותר על המחשב כרגע

אין מה להבהיר הדברים תלויים בהקשר בו מדברים

כשאני דיברתי התכוונתי להגדרה התלויה בהשקפה. אם את מדברת בהקשר אתני ואפילו יהיה תלוי בהלכה היהודית(לגבי הגדרת יהודי) את מוזמנת לעשות זאת. העיקר הוא שנבין איזו משמעות מועמסת על המילים שאנו בוחרים להתבטא בהן

lion 7

New member
את לא קולטת כאן משהו

פואלוס נחקר על ידי חוקרים "רבים" ומחקרים ומצאו שהוא המציא דת חדשה "יהדות לייט" כבר נתקלתי ברעיונות כאלה, אין בסיס מהכתובים לזה נטפלים בשאול פאולוס כי הגאון זה (שקיבל את גאונותו מישוע , היה רודף והפך לנרדף ושליח ישוע לאמפריה בגדול) הצליח להקים המון כנסיות ופתר בעיות בין מאמינים בכנסיות אלה,,, אנשים כאן באים עם רקע שונה וזה מצוות שאף אחד קיים ועוד מטיפים לנו ולפואלוס מוסר בכדי לקיים מצוות הטכניות מי אמר שאנו לא שומרים על המצוות אלה או הדיברות, זה נועד להקדיש עם כמו שבעבר, וזה מיוחד לכולם מצוות רוחניות קשות מלקיים אם לא נולדים מחדש זה מרגיז אותם כאשר אתה נוגע לשרש הבעיה ואז הם מתרעמים, דתות שלא עלו כיתה ב ,(לא רק כאן) באים בכדי לשאול בוגרי אוניברסטאות למה אתם משתמשים במונחים איקס ואי משתנים במקום מספרים 1=1 ולא X=10 Y זה ההבדל , הם לא אשמים, על זה בקר ישוע והבהיר את התנ"ך שהיה בזמנו בידיים לא אמינות (פרושים וכו) ויתרגזו עד השמים כמה גולשים כאן (במיוחד הקבליסטים)

למעלה