שאלה חשובה בקשר לתקנה 67א

• פותח הנושא cmtk
  • פורסם בתאריך

cmtk

New member
שאלה חשובה בקשר לתקנה 67א

שלום רב, לפני כמה זמן עצר אותי שוטר על סעיף 67א' שאומר : "לא איפשר להולך רגל להשלים חצייה בבטחה בנסיבות מחמירות" אז ככה, אני מכיר את החוקים היטב ואני יודע שביצעתי עבירה כאשר ההולך רגל החל להוריד את רגלו מהמדרכה במטרה לחצות. השאלה שלי מה המשמעות בנסיבות מחמירות?? הרי לא באמת סיכנתי את חייו ,הוא היה לפחות 3-4 מהרכב שלי (מעבר חצייה על כביש דו נתיבי). השוטר לקח לי את הרישיון ונתן לי זימון לבית משפט וכמובן ללכת לשימוע אצל קצין משטרה ע"מ להחליט אם לשלול לי את הרישיון עד למשפט(הוא החליט לשלול ל30 יום) אני נוסע על הכביש 7 שנים ולא היתה לי עבירה אחת מהיום שאני נוהג, אני חושב שהקצינו כשאר משווים את העבירה שעשיתי (10 נקודות) לעבירות מסוג עבירה באדום ונהיגה בשכרות מהסיבה שלא באמת "בנסיבות מחמירות" לפי דעתי. אני אשמח לתגובות אם יש באפשרותי להקל על העונש או כל תגובה אחרת אני כרגע בתקופת מבחנים ובמצב רוח גרוע מאוד כתוצאה מזה !!

be_roo

New member
הרוב תלוי בעדות השוטר

לדעתו כן היתה קרבה מסוכנת להולך הרגל ולכן החליט לרשום את הדו"ח החמור יותר שכולל הזמנה לדין (בלי נסיבות מחירות מדובר על ברירת קנס של 500 ש"ח). עליך לבקש את התיק כדי שתוכל לבחון את עדות השוטר המפורטת. יש שתי אפשרויות, להטיל ספק בפרשנות "נסיבות מחמירות", או להטיל ספק בעדות עצמה. כלומר או שתטען כי התיאור שמסר לא מצביע על כך שמדובר בנסיבות מחמירות, למשל אם השוטר רשם כי בינך להולך הרגל היה מרחק של 5 פסים והוא הלך בכיוון הלא המרכבך. אבל אם הוא כתב כי בינך לבין הולך הרגל היה מרחק של פס אחד והוא חצה לכיוונך, כדי לטעון לחפותך תצטרך להטיל ספק בעדות עצמה, לא בפרשנות. אפשרות שלישית היא להודות באשמה, להביע חרטה ולטעון לטעות חד פעמית כפי שעברך הנקי אומר.

cmtk

New member
הפירוט שהשוטר רשם בדו"ח

קודם כל תודה על התגובה, שנית מה שצוין בדוח זה שהייתה "קירבה מסוכנת של הרכב להולך הרגל בניגוד לתקנה 67 (א) לחוק." השאלה מה זו קירבה מסוכנת? 4- מטר מהרכב זו קירבה מסוכנת? נ.ב ולהודות באשמה להביע חרטה ולטעון טעות חד פעמית , זה יכול להקל ואם כן במה זה יכול להקל? הרי במידה ואני באמת מודה ה-10 נקודות הלא מוצדקות האלה לטעמי ישארו איתי לנצח לא?

be_roo

New member
מה שיש לך זה לא הפירוט

אתה קיבלת רק זימון למשפט עם סעיף האישום. עדותו המלאה של השוטר נשארה אצלו ותצורף לתיק שיועבר לתביעה.

be_roo

New member
עליך לפנות לתביעה המשטרתית במרחב הרלוונטי

ולבקש מהם לעין בתיק.

למעלה