שאלה חשובה לגבי הדברה!

ליאת2000

New member
שאלה חשובה לגבי הדברה!

יש לנו הרבה נמלים בבית, בעלי טוען שלא כדאי לעשות הדברה כי יש בה חומרים רעילים ומסוכנים לגופינו. מה אתם אומרים? זה נכון? והכי חשוב- אם זה נכון, יש לכם רעיון איך להיפטר מהנמלים בדרך שלא תזיק לבריאותינו? תודה רבה מראש!

נמלים = קינמון

כשהייתי בתאילנד ראינו את המקומיים מפזרים קינמון... ניסינו בבית ואכן כך פשוט מפזרים את הקינמון במרבצים שלהם, בחורים אני לא אוהב הדברה למרות שיש תקנים וכו וכו עשינו בבית שלי פעם הדברה נגד ג'וקים ולקחנו מקדמי היסטריה של הבית.... בהצלחה עם הנמלים

יש כמה מיני קינמון

יש עץ אחד מהמשפחה שנקרא CAMPHORA. ממנו מכינים גם את הרמדי הנקראת כך. אנחנו מכירים את החומר הזה בזכות ריחו החריף, התוקפני והקר או שורף. משתמשים בו בייצור נפטלין, משחות סיניות, משחת הבנגיי וכו'. את עבודת הגמר שלי עשיתי עליו. מענין שלעץ הזה אין אויבים בקרב בעלי החיים. ציפורים לא מקננות עליו וחרקים אינם מתקרבים אליו. בכל מקרה לא כדאי לשהות בחלל שמדיף את הניחוח הזה, הוא רע לנשימה. עוד רעיון שאלי לא ישים בשטחים גדולים זה קפה. פיזורו בארונות המטבח מרחיק את כל החייס. גם הוא אנטיפטי. בחצר ניתן לשפוך נפט אל הקן עצמו וסביבתו, זה מחסל את כל המושבה. בתוך הבית לדאוג לניקיון, לסתום חורים ודרכי גישה. יש רמדי שעשויה מנמלים, למעשה נמלת האש והיא נקראת FORMICA RUFA. מכינים אותה ממיצוי של נמלים כתושות. השפעתה בעיקר על הכליות, עמוד השידרה, כבד ובכלל צד ימין של הגוף. היא יעילה מאוד במחלות מפרקים שגרוניות וכאבי מפרקים בעלי איפיונים אופייניים. מצאו שבמקרים מסויימים היא ריפאה שחפת, סרטן, פוליפים וגידולי ריריות שונים. תופעה מיוחדת לרבים מאלה שנמצאה טובה עבורם שיש להם החמרה בריאותית לפני סופת שלגים.

clipsa

New member
חומץ..לשפוך בטוואי ההליכה שלהן

הכי מעניין זה לבדוק מאין הן באות ולאן הן הולכות.. לפי הפאנג שוי ידוע כי האדמה מרושתת בקווי אנרגיה לאורכה ולרוחבה,מתחת לפני האדמה, קווים אלקטרו מגנטים טעונים. שכיח למצוא בתי תפילה (בתי כנסת וכד) בהצטלבות של שני קווי אנרגיה שכאלה. לאורך הקווים יש גם בדכ זרימת מים בעומק האדמה. יתכן שיש קשר בין המבנה הטקטוני העמוק לבין קווי האנרגיה. בכל אופן...לענין הנמלים נזכרתי שמישהו אמר לי פעם שהן סוללות את טוואי ההליכה שלהן לאורך קווי האנרגיה הנ'ל.. אשמח לשמוע תיקונים מפנשואיסטים מומחים.. וקטנה לסיום: לשים את כל המתוקים במקרר..סוכר,תרכיזים,וכד, לשם יהיה להן קשה להגיע...

אם כבר נמלה

עולה נושא אל האויר, סימן שיש שיש דבר בגו. פאטריק מוזס השאמאן אמר לי בצדק שאורחים לא מגיעים סתם. הם באים לספר לנו משהו על עצמנו. ללמד אותנו משהו. נגיד שחלם אדם חלום על נמלים שנכנסו אל תוך הבית. מה החלום בא להגיד. בשביל זה צריך ללמוד קצת על מה שיודעים על הנמלים עד כה. כמו כן להסכים במודע לכך שהנמלה באה להגיד לנו משהו, לתת לו אינפורמציה שחסרה לו ושחסרונה מקשה עליו את החיים. במשלי ו' ו' נאמר " לך אל נמלה עצל ראה דרכיה וחכם. אשר אין לה קצין שוטר ומושל. תכין בקיץ לחמה, אגרה בקציר מאכלה. עד מתי עצל תשכב, מתי תקומה משנתך. מעט שינה, מעט תנומות, מעט חבק ידים לשכב. ( אחרת ) ובא כמהלך ראשך ( תחיה בלחץ ) ומחסורך כאיש מגן ( תהיה כבעל חרב שלא בוחל באמצעים )". בקיצור הרעיון המרכזי של הנמלה הוא האחריות והדאגה למה שעוד נמצא לפנינו, ההתארגנות לקראת העתיד הבלתי נמנע. יש עוד אם יש למישהו עוד מקורות וסיפורי השכל שנלמד ונשכיל. יאללה אני חוזר לעבודה. שיהיה יום טוב לכולם.

djembefolla

New member
../images/Emo177.gifטוב,אז הנה.נמלים.

יש לי איזה שטות על נמלים,וגם דבורים וכל החרקים שחיים במושבות ענק. בעיני אלו חיות שהדרך שלהן לשרוד ולנצח היא ביטול מוחלט של הפרט. אין קיום לנמלה או דבורה בודדת. רק כחלק מהמושבה או הקן. המדענים יגידו שהן מתקשרות בינהן בעזרת ריחות,צלילים ותנועות(שזה נכון) אבל לי הן/ם נדמות שבעצם הן יצור חי אחד,מין תודעה קולקטיבית עם המון גופים.זאת מין דרך לנצח את המוות. אפשר להרוג המון מהם,אבל הקן ימשיך לפעול כרגיל,יש לו עוד הרבה גופים שנושאים את התודעה בשבילו. לפחות זה רעיון למחשבה.מה אם לבני אדם היה דבר כזה ?

היה במצרים....

הפרמידות זה נסיון לנצח את המוות ולהפוך לאלמותי (החניטה וצורת הפרמידה) איבוד תודעת הפרט אל תוך מסתרי תעשיית ההיי טק (דאז...) אומרים שלמה כל הזמן כתוב בתורה על השבת - זכר ליציאת מצרים, מה הקשר בין שבת ליציאת מצרים ? אלא שבעבדות מצרים הפרויקט היה מעל הכל, והוא דחה הכל, זוגיות, ילודה (כל הילוד היאורה תשליכוהו) וכן עבדו את כל ימות השבוע וזאת מתוך רצון באמת ליצור איזו תודעת קולקטיב שאין לו את הפנאי לחשוב על הדברים - למה ? מדוע ? ולא רק איך ? כל הזמן וזו מתנת השבת בעיני - מעין ויפאסנה לעשייה (כמו שהגדיר מורי ורבי הרב גפני במאמר על השבת ב"חיים אחרים") היכולת להגיד - זה אני דוחה למחרתיים. עכשיו אני מקדיש זמן לעצמי. ולא רק בגלל שלילה ואני אתמוטט מעייפות

זה מרתק, אסף

זה כמו גוף האדם. למעשה הכל זה תודעה אחת שלמה. כל הגוף מורכב מאינספור תאים שמרכיבים איברים בעלי תפקודים שונים. אבל כל התאים באים מזיווג בין שניים. והשניים האלה נושאים בתוכם את כל התודעה של אלה שהיו לפניהם. אפשר לראות איפיונים "נמליים" בקבוצות או קהילות מלוכדות ואולי גם פנטיות עד כדי הקרבה אישית ולמען הגוף כולו. איך אפשר לעמוד מול אנרגיה כזו. לנמלה אין תודעה עצמית, למרות שחוקרים כבר צפו בטור נמלים שבה כמה נמלים "הבריזו" הצידה אולי לנוח, יעני נמלה אנרכיסטית. אם אני חושב עלינו בימים הללו של "נתקת" אני אומר לעצמי שלו היינו יותר נמלים היינו בוודאי אומרים שהראש יודע מה נכון והדטרמיניזם הקיומי (הקולקטיבי) העל תודעתי שמניע אותנו (מבלי שנדע זאת), הוא מאוזן ונטול הסחות דעת מוסריות, מצפוניות ואישיות. אבל אני גם יודע שזה אכזרי, חסר לב ולא דמוקרטי. מה גם שבגלל חוסר בשונות אינדיבידואלית, טעות אחת וכל הגוף קורס כמו במגדל קלפים. לא לחינם הרמדי FORMICA RUFA שהוכנה מן הנמלים משפיעה במיוחד על המפרקים. המפרקים אחראים על התנועה ואיכותה. התנועה משמעותה עצמאות, עצמאות משמעותה להיות אדון לעצמי. והנמלה אינה אדון לעצמה. לך אל הנמלה עצל וראה דרכיה וחכם - לדעתי אין הכוונה היא רק לעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה בשביל המחייה, אלא להיות דרוך, נחוש, מלוכד, תכליתי, בעל מטרה, היכולת להקריב את עצמי ואת האגו שלי, להיות מסוגל לשאת בנטל יחד עם כולם ובשביל כולם בלי להסתכסך עם עצמי ועם הראש והלב. פשוט לעשות ולא לדבר. אם לנמלים היתה דת לבטח הייתה מונותאיסטית כלומר אמונה באל אחד. "האמונה" שמניעה את הנמלים גדולה משל האדם ובגלל זה קרוב לוודאי שתשרוד הרבה תום עידנו ועידן האינטרנט והפורומים. וכמו שפטריק מוזס השאמאן היה בוודאי אומר - נמלים נכנסו אל הפורום. מה הן באו לספר לנו על עצמנו? הבט ושמע.

clipsa

New member
תחושת נימול בגוף...מהי

מצד אחד זו תחושה שמחברת אותנו לגוף.. האיזור בגוף חודר לפתע למודעות.. ומצד שני יש נימול של חוסר תחושה ...של התנתקות.

יפה מאוד !!! איזה אחלה הקשר

באמת הנימול הוא אחת התופעות של תחילתו של חוסר באספקת דם לאיבר דבר יעלול לגרום לנמק=התנתקות... ואם יורשה לי להרחיב....אז הנימול הוא כמו הנמלה, מצד אחד מחובר לגוף לעשייה, מצד שני אולי מנותק עצמו ? מהרצונות שלו, עוד אחד בשיירה ? והנה הנימול, הופך לנימול (מלשון מי שעשו לו ברית מילה) שאז יש שם בהחלט פעולה של התנתקות (מהעורלה) אך מחברת (לתחושת השייכות לעם) שני הצדדים, אור וצל צל ואור משמשים בעירבוביה ולמתבונן נותר אלא לתהות ולכתוב על כך בפורום....

אפשר גם

לשחק עם הצליל נמלה ולראות מה הקדמונים ניסו לומר - נמלה = נהיה מלא (המון), עמל, מילה = מהילה = התמזגות עם כל חברי הקהילה. למה למיה קוראים כך משום שהמילה מוהלת את הנימול עם שאר בני עמו וכך הופך להיות אחד מיני רבים. כאילו מהול בתוכם. על כן קוראים לו המוהל. אני זוכר שמקובל אחד דיבר על הנמלה ואמר עליה דברים הלוקוחים מהזוהר, אנסה לאתר את זה. גם שם דובר על מילה.

djembefolla

New member
תגידו...

איך זה שהשרשור מתקדם לו ככה וכל הזמן ההודעה של MAYDA עוטפת אותו יפה ככה,עם הציורים הירוקים

כי היא הגיבה על הודעה הראשונה

ולא על הודעות ההמשך... וחוצמיזה שיש לנו רגישות לציורים ירוקים יפים שעוטפים אותנו בחום אהבה והגנה

djembefolla

New member
ואללה.ולי נראה שיש עוד

סיבה רק זה חומק ממני. אולי MAYDA יודעת

אולי כדי

שתהיה נציגות "שפויה", אולי בהשפעת השרשור המריחואני
ואולי כי הוחלט בדרגים גבוהים שהירוק הוא הסכמה, אישור מעבר לרעיונות שהועלו כאן. ואולי כי עצתה פשוט טובה. ד"ש

למעלה