זה מרתק, אסף
זה כמו גוף האדם. למעשה הכל זה תודעה אחת שלמה. כל הגוף מורכב מאינספור תאים שמרכיבים איברים בעלי תפקודים שונים. אבל כל התאים באים מזיווג בין שניים. והשניים האלה נושאים בתוכם את כל התודעה של אלה שהיו לפניהם. אפשר לראות איפיונים "נמליים" בקבוצות או קהילות מלוכדות ואולי גם פנטיות עד כדי הקרבה אישית ולמען הגוף כולו. איך אפשר לעמוד מול אנרגיה כזו. לנמלה אין תודעה עצמית, למרות שחוקרים כבר צפו בטור נמלים שבה כמה נמלים "הבריזו" הצידה אולי לנוח, יעני נמלה אנרכיסטית. אם אני חושב עלינו בימים הללו של "נתקת" אני אומר לעצמי שלו היינו יותר נמלים היינו בוודאי אומרים שהראש יודע מה נכון והדטרמיניזם הקיומי (הקולקטיבי) העל תודעתי שמניע אותנו (מבלי שנדע זאת), הוא מאוזן ונטול הסחות דעת מוסריות, מצפוניות ואישיות. אבל אני גם יודע שזה אכזרי, חסר לב ולא דמוקרטי. מה גם שבגלל חוסר בשונות אינדיבידואלית, טעות אחת וכל הגוף קורס כמו במגדל קלפים. לא לחינם הרמדי FORMICA RUFA שהוכנה מן הנמלים משפיעה במיוחד על המפרקים. המפרקים אחראים על התנועה ואיכותה. התנועה משמעותה עצמאות, עצמאות משמעותה להיות אדון לעצמי. והנמלה אינה אדון לעצמה. לך אל הנמלה עצל וראה דרכיה וחכם - לדעתי אין הכוונה היא רק לעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה בשביל המחייה, אלא להיות דרוך, נחוש, מלוכד, תכליתי, בעל מטרה, היכולת להקריב את עצמי ואת האגו שלי, להיות מסוגל לשאת בנטל יחד עם כולם ובשביל כולם בלי להסתכסך עם עצמי ועם הראש והלב. פשוט לעשות ולא לדבר. אם לנמלים היתה דת לבטח הייתה מונותאיסטית כלומר אמונה באל אחד. "האמונה" שמניעה את הנמלים גדולה משל האדם ובגלל זה קרוב לוודאי שתשרוד הרבה תום עידנו ועידן האינטרנט והפורומים. וכמו שפטריק מוזס השאמאן היה בוודאי אומר - נמלים נכנסו אל הפורום. מה הן באו לספר לנו על עצמנו? הבט ושמע.