שאלה חשובה מאוד מאוד

• פותח הנושא GOTN
  • פורסם בתאריך
לא כל המחשבים

אבל מחשבים קוואנטים, אכן כן. לא שאני מבין גדול בתורת הקוואנטים, אבל אני מניח שמה שאני אומר כרגע נכון הוא.

qet1

New member
עדיין אין מחשבים קוואנטיים

מחוץ למעבדות הניסוי בו מפתחים אותם. מה שאני לא מבין זה איך המחשבים הרגילים שבהם אנחנו משתמשים היום ו/או האינטרנט קשורים לתאורית הקוואנטים ו/או מוכיחים אותה.

SilentMike

New member
אין מחשבים קוונטים.

אבל בבניית מחשבים אלקטרוניים של היום משתמשים כבר בתוצאי תורת הקוונטים. מחשבים קוונטים הם משהו אחר לגמרי והם קיימים אך ורק על הנייר.

The Reaper

New member
רבותיי

עצם הטכנולוגיה הקרוייה "מוליכים למחצה" (semiconductors) מבוססת על עקרונות מתמטיים של מכניקת הקוונטים. הסיליקון איפשר למזער את הטרנזיסטור במספר סדרי גודל. אינטרנט ומחשבים, הם מודולים מבוססי סיליקון וטכנולוגיית מוליכים למחצה. מכאן יצא שאמרתי מה שאמרתי.

qet1

New member
התוכל להסביר בצורה פשוטה ובלי

מתמטיקה גבוהה מידי -מה הקשר בין חצאי מוליכים לקוואנטים?

SilentMike

New member
נכון.

ועל כך אמרתי שהם פועלים בזכות ידיעתנו את תורת הקוונטים (או יותר נכון, יכולנו לבנות אותם נכון בזכות ידע זה). אבל אלה אינם מה שנקרא "מחשבים קוואנטיים". אגב. זו רק הבהרה. אני מסכים אם מה שאמרת.

qet1

New member
אוף איתכם

אתם ממשיכים להבהיר שוב ושוב את מה שהבנתי כבר מההודעה הראשונה אך מסרבים להסביר מה הקשר

SilentMike

New member
צר לי.

אני מבין קטן מאוד בתורת הקוונטים (למעשה כל מי שיגיד לך שהוא מבין את תורת הקוונטים על בוריה, משקר). פשוט לא לקחתי את הקורס הזה באוניברסיטה. נסה למצוא איזה סטודנט לפיסיקה.

GOTN

New member
אז לשאלה שלי:

האם גם היהדות קיבלה את האבולוציה? אם כן.. איך?

SilentMike

New member
היהדות הרפורמית קיבלה כמדומני.

ויש כמובן מדענים חובשי כיפה שכבר השלימו עם העובדות.

GUYLI9

New member
עבר לי משהו בראש

כל יום בסיפור הבריאה זאת תקופה שלפעמים נמשכת יותר ולפעמים פחות. למשל-שאלוהים ברא את החיות הוא ברא את הדגים ראשונים (כמעט כמו באבולוציה) ואחריהם אם אני לא טועה הוא ברא את הזוחלים העפות והיונקים בסוף! ואחרונים היו בני האדם... הבעיה שאת השמש והירח הוא ברא ביום הרביעי ולא הראשון.... אז יכול להיות שיש קשר במה שאני אומר?

"ניתן לפרש"

ניתן לפרש הרבה דברים. ניתן לפרש חמשת אלפים שנים לחמש עשרה מיליארד שנים. ניתן לפרש "בריאה" לאבולוציה וניתן גם לפרש את "בראשית ברא ה' את השמיים ואת הארץ" (אם אני לא טועה בציטוט) כ E=MC^2. אתה יכול לעשות הכל כל עוד אינך עובר על החוק, השאלה היא רק האם זה יהיה דבר חכם לעשות. אני חושש שבמקרה הזה התשובה ברורה למדי. תמיד ניתן להאמין בהכל. אני גם יכול להאמין שאני נפוליאון. השאלה היא, מדוע אלי החברה תתייחס כמשוגע ואילו לאדם שקורא א' ומפרש אותו לב', כך שיתאים למציאות, כמחזיק באמונה לגיטימית ואפילו נעלה. אם הדת היא פילוסופית חיים, אזי אין כל סתירה בינה לבין המדע כיוון שהמדע היבש לא עוסק בהיבטים פילוסופיים של הגילויים שלו, את זה עושים הפילוסופיים והפילוסופיים של המדע. המדע תפקידו אחד - לתאר תופעות ולספק ניבויים על סמך לוגיקה או תחזיות אמפיריות. אם הדת אומרת "כבד את אביך ואת אימך", אין כאן סתירה. אם הדת מנסה לתאר את המציאות, אזי במקרה הזה היא יושבת על אותה נישה עם המדע ומיותר לציין שהמדע גובר במקרה הזה (כראייה, אף אדם עוד לא הגיע לירח בעזרת שינון פסוקים).

למעלה