שאלה חשובה, מקוה לעזרה

אביטל25

New member
שאלה חשובה, מקוה לעזרה

חברה שלי עולה חדשה עובדת במלון בתור חדרנית, היום היא נדקרה ממחט שהיתה בפח האשפה באחד מהחדרים. היא פנתה לאחראית בעבודה שלא מצאה את הנושא חשוב ביותר. היא התייעצה איתי ואמרתי לה שעל פי דעתי היא צריכה לעבור בדיקות דם והדבר צריך להיות במעקב של העבודה כי זה התרחש במקום העבודה. אודה לכם על כול עזרה, לפחות אם לא ביעוץ, אז בהפניה למקום שיכול להדריך אותנו, כי זה נראה לי נושא רציני. תודה

חשוב ביותר!

ראשית, ממליצה לחברתך לפנות במהירות לקופת החולים על מנת שיפנו אותה לביצוע כל הבדיקות הנדרשות במקרים של דקירה על ידי מחט. אירועים כאלה מוכרים בדרך כלל בעבודה של צוות רפואי, ונדירים במקרים של חדרנית, אולם אני בטוחה שהרופאים ידעו להפנותה לבדיקות המתאימות. שנית, עליה לדרוש מהמעביד למלא טופס ב-ל 250. זוהי זכותה המלאה ועליה לעמוד על כך. במידה ותיאלץ להיעדר מעבודתה בשל בדיקות, או חלילה מחלה- יהא עליה למלא טופס דמי פגיעה ולפנות לביטוח הלאומי. ממליצה לחברתך לפנות בנושא זה בהקדם לייעוץ על ידי עורך דין: התוצאות מדקירת מחט עשויות להופיע בעוד שנים מספר, ויש חשיבות לפעול נכון בתקופה הקרובה- הן מן הבחינה הרפואית והן מן הבחינה המשפטית. בהצלחה.

האם המחט עוזרת?

אינני בטוחה שהמחט עצמה עשויה לעזור, היות ורוב הוירוסים אינם עמידים לאורך שעות, מה גם שהמחט מכילה כעת גם חומר מאצבעה של הנדקרת (החדרנית). אבל, צריך להתיעץ עם מי שמומחה בנושא כזה- למשל, עובדי המעבדה בקופת החולים שמבצעים את הבדיקות (אפשר לבדוק זאת בעזרת רופא המשפחה).

למעלה