שאלה חשובה!! נראה לי זה המקום לשאול

hen1xc

New member
אם שמת לב

גם לי קצת קשה פה עם כל התגובות שאנשים מביאים פה אז סלח לי אם אני מדבר ברבים אבל כבר אין לי כוח דעתי הובהרה לפי הרגשתי ואין לי כוח.. אתם מתישים אותי...

naf86

New member
כי אתה לא מקשיב!

אתה חוזר על אותם שטויות שוב ושוב. "תגורו אצל ההורים" "תעברו לפריפריה". זה פתרונות טובים, אבל זה יוצר המון בעיות אחרות כמו.. תעסוקה, חינוך ותחבורה.

hen1xc

New member
נהפוך הוא

הממשלה תשקיע במקומות שעוברים אליהם כמו חינוך תעסוקה יש האומנם לא הרבה אבל יש ותחבורה אתם הסטודנטים צריכים לדבר עם אגד/דן אין איזו אגודה לסטודנטים?

hen1xc

New member
ועובדה

שאין מקומות כבר בגני הילדים בת"א כמה אפשר להעמיס על העיר הזאת מבחינת אנשים?

naf86

New member
אז הפתרון הוא...

לבנות עוד גני ילדים. פתרון של "תעופו לפריפרייה ותסדרו לבד" לא ממש עוזר.

naf86

New member
אז זהו

שהממשלה לא משקיעה מספיק בדיור ובתחבורה ציבורית. אין אפשרויות חינוך בנגב/גליל כמו שיש במרכז. עזוב את זה שאני בכלל לא סטודנט. הבעיה היא ברוב הזוגות הצעירים. גם אנשים שמזמן יצאו מהאוניברסיטה ומנסים לשרוד.

מסובכת

New member
מי מתיש אתך בדיוק?! מישהו הצמיד לך אקדח

בראש ומכריחים אותך להגיב?! לא כולם ״חכמים״ כמוך!!! אתה בנתיים תהנה מהעולם (עולם ללא עושק) שלך, ונראה אם אחר כך יהיה לך כוח לצדד לכיוון המדינה!!

hen1xc

New member
אני לא יורק למדינה בפנים

אתם והפינוק שלכם תקשיבו קצת לדבריו של ראש ממשלת ישראל הראשון דוד בן גוריון ותיישבו את ארץ ישראל פרזיטים ! מה יש? לא מתאים לכו עופו לארהב בריטניה צרפת חלאסס חפרתם במוח תל אביב תל אביב העיקר להגיד אין המדינה תמיד אשמה המדינה אשמה בזה שאתם סטודנטים מרודים שלא יודעים מהי ציונות יאלה בוז קישטה סטודנטים לאוהל ! בררררררררררררררררררררררררררררררר

מסובכת

New member
אני לא סטודנטית, הייתי בעבר

אבל עכשיו אני אמא! מה אתה רוצה בדיוק?! מתי תבין שלא כל מי שמתקשה לחיות בו וחולם על קורת-גג זה לא ממש בהכרח הסטודנטים!! זה הכל מהכל: אמהות חד הוריות, זוגות צעירים ועוד ועוד ועוד... זה טוב שאתה מסודר כמו ילד ראש הממשלה, אבל בחייאת, אל תיפגע רגישית למי שמראה קושי! אתה טוען שאתה בקיא בעייני מדיני, אז תהיה בקיא גם בעייני מצוקה של אחרים, אתה לא יכול להיות ״חכם״ חלקית וטיפש ברוב הדברים... אבל בסדר, נסלח לך, אתה ילד עוד שמתעקש להיות במגרש של הגדולים ממך, כשתהיה במצב ( ונניח לא תברח אז לחו״ל אתה כשתבין את המצב על בשרך מתי שהוא) של הרוב - אז נדבר!

hen1xc

New member
עוד אחת קשת יום

את חד הורית לא פלא שקשה לך... נתחיל מזה שהילד שלך צריך דמות אב בבית .. דבר שני פרנסה.. קשה לך לפרנס לבד בסדר לגיטימי ואת מתעקשת לגור בת"א מה הפלא שקשה לך... מבין את מצוקתך אבל אני לא הכתובת.. עובדת סוציאלית יכולה לטפל בך לא אני..

מסובכת

New member
בנוסף לכל הבעיות שלך אתה גם קשי הבנת הנקרא

אתה חייב להתחיל דחוף מכיתה א׳!! לא נשרת במקרה מתוך פינוק אני מקווה!!! כשאתה קורא ספר אתה קורא מהאמצע?! כמה בעיות יש לך, בחיי, אתה מקרה אבוד. לידיעתך אני נשואה, ובגלל שהמדינה שאתה כה סוגד לה לא נותנת יד בתור התחלה לקבוצות מסויימות שמתקשות להתחיל את החיים - זוגות צעירים כמונו ממשיכים לסבול. ובגלל שהון האישי שהבנק דורש המשכנתא עדיין זוגות צעירים ממשיכים להשכיר כי אין ברירה. תמשיך להיות ולה לה נד, אתה אולי לא רואה, אבל בלי לראות אתה חי את החיים שלהם.

דוד בן גוריון

לא חי בקיסריה ולא במגדלי אקירוב. הוא חי בתוך עמו, בדירה קטנטנה, בתנאי רעב. לראשי המדינה הנוכחיים בהחלט יש מה ללמוד ממנו. בראש ובראשונה - שיעור בצניעות.

מסובכת

New member
באמת שבן גוריון היה אחד ה-אנשים

היותר מוצלחים שהמדינה זכתה לראות... וכמובן גם העם. אני לא זוכרת שראיתי אותו (בתמונות כמובן) עם עניבה מחויטת כמו שרואים היום. ואכן, היה מחובר לשדות שלו ולאדמה שלו, זה בן אדם שבאמת מחממי הכיסאות (הח״כ וכ״ד) צריכים ללמוד ממנו. אדם שמחובר לעם- זה אדם שבסופו דל דבר יעריכו אותו ובשביל להיבחר שוב לא צריך לדאוג לבזבז כסף על תעמולות כדי לשכנע את הציבור- כי בעת תפקידו הוא כבר הוכיח את עצמו! אדם נמדד על פי מעשים שלו, ואותו כל כך מרגיז שהעם לא קולט ובוחרים בבן אדם הלא נכון תמיד (לא שיש אופציות בחירה טובות, אבל בכל זאת צריך להפנים ולא לעשות טעות בבחירה כי אותו אדם קנה עם שלם בגלל הבטחות שווא) בגלל כל מיני סיבות. במקרה כזה שאין במי לבחור- אסור שיהיה מצב שהעם לא יבחר באף אחד?! באמת מה שהכי גם מקומם זה שבנוסף לכל ההטבות שהם מקבלים, הם ממשיכים תמיד לקבל. למה הם לא מקצצים בהטבות שהם מקבלים במקום לגעת בחלשים/במקום לחפש איפה לקצץ?! מתי יבוא דור חדש של נבחרי העם שיותר יתרכזו בתרומה שלהם למדינה ולא בכיסא?!! כנראה שאף פעם;(

רק שלהעלות שכר ב-1,000 ש"ח

במיוחד לבכיר, לא תיתן הרבה לאותו אדם. מעל לסכום מסוים העלאת שכר ב-1,000 ש"ח תוביל לכך שהכסף יחזור במיסים כי בכירים משלמים 46% מס וסכום מטורף על מס בריאות. אז כן, לרוב הם נשארים עם סכום שמאפשר להם לחיות בכבוד, אבל עדיין מצב בו העלאת שכר לא נותנת הרבה לעובד עצמו. כשעברתי להרוויח משכורת "נורמלית" הייתי בשוק מכמה שהמיסים מכסחים, וככל שהמשכורת פחות גבוהה ככה זה יותר משפיע. אולי הפיתרון הוא להרחיב את הטווח של מדרגות המס, שלא יווצר המצב הנפוץ של שני אנשים שההפרש בין משכורת הברוטו שלהם הוא 2,000 ש"ח, אבל הנטו מאוד דומה. ואני לא מדברת כאן על אנשים בעשירון עליון.

naf86

New member
זה חלק מהבעיה

המדרגות מס הם צמודות מידי, וגבוהות מידי. מספיק שאדם ירוויח 15 ברוטו בכדי לשלם כמעט שליש-חצי במיסים. לכן גם אנשים שמרוויחים משכורות "גבוהות" יחזרו הביתה עם סכום שזה מאבק. תעלה לבכיר את השכר ב-1000 שקל, המדינה תרוויח עוד קצת מיסים. העוד קצת זה בערך כל המיסים אותו משלם מישהו שמרוויח פחות מ-5 אלף. אני עכשיו בניו יורק, מרוויח כפול מישראל אבל לוקח הרבה יותר בנטו הביתה. עומס המס על מעמד הביניים בישראל הוא מטורף וגורר את כולם למטה.

naf86

New member
תסתכלי על ההיסטוריה של פישר

אני בטוח שבחשבון בנק שלו יש לו מיליונים טובים מהתפקידים הקודמים שלו. הוא גם "קצת מבין" בכלכלה אז הוא בטוח השקיע את הכסף. העלאת שכר לפישר זה כמו מתן משכורת לביל גייטס. זה לא מזיז לו את קצה החשבון בנק. "פישר כיהן כמרצה (Assistant Professor) לכלכלה באוניברסיטת שיקגו עד 1973, ומאותה שנה היה לפרופסור-חבר במחלקה לכלכלה במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס. פרופ' פישר הוא גם מרצה אורח באוניברסיטה העברית בירושלים ובמכון הובר בסטנפורד. בין השאר, היה מנחה הדוקטורט של בן ברננקי, לימים נגיד הפדרל ריזרב, הבנק המרכזי האמריקאי. פישר אף היה ועודנו חבר במספר אגודות אקדמיות וארגונים כלכליים, הוא עמית לשעבר באגודה לאקונומטריקה ונבחר לחבר באקדמיה האמריקאית לאמנויות ולמדעים, חבר בקבוצת ה-G-30, חבר חוקר בלשכה הלאומית למחקר כלכלי (NBER) ועוד. כן הוא שירת במועצות המנהלים של המכון לכלכלה בינלאומית (IIE), ושל ארגון נשות הבנקאות העולמית (WWB), ובמועצה המייעצת הבינלאומית לבית הספר החדש לכלכלה של מוסקבה (NES). ב־1985 אף נמנה סטנלי פישר על היועצים הכלכליים האמריקאים שנשלחו לסייע לישראל ביישום תוכנית הייצוב. מינואר 1988 עד אוגוסט 1990 שימש כסגן נשיא לפיתוח כלכלה וכלכלן ראשי של הבנק העולמי. לאחר מכן מונה לראש הקתדרה ע"ש אליזבת' וג'יימס קיליאן וראש המחלקה לכלכלה במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT). בין ספטמבר 1994 ועד סוף אוגוסט 2001 כיהן כמשנה למנכ"ל קרן המטבע הבינלאומית. בפברואר 2002 עבר פישר לסקטור הפרטי ועד אפריל 2005 כיהן פישר כסגן יו"ר סיטיגרופ, הבנק המסחרי הגדול בעולם דאז. במסגרת תפקיד זה, פישר שימש בין היתר כראש קבוצת הסקטור הציבורי, יושב ראש הוועדה לסיכון מדינה בתאגיד, ונשיא סיטיגרופ אינטרנשיונל."

מסובכת

New member
מישהו שגם יש לו כסף, יכול להגיד ״לא״ לכסף?!

כסף הרי מעוור עיני חכמים, אז בכל זאת כשמישהו אומר ״לא״ לכסף (ה-מלך יש לציין) אז זה בכל זאת מפליא. בכל אופן, הכל אפשר לפתור וליצור איזון לדעתי. אם השרים היו מוותרים על רכבי פאר, על הסיבסוד שהם מקבלים בכל דבר (בריאות,תחבורה,מחיה ועוד ועוד) המצב יכול היה להיות יותר מבסדר! או שזה יפגע באוצר?!

../images/Emo45.gif

בדיוק לדברים האלו התכוונתי - הבזבוז במקומות האלו מטורף, עשרות אלפים מכספי משלם המיסים הולכים כל חודש על... סתם. למה השרים צריכים לנסוע ברכבי פאר עם נהג? כשכל הסבסוד שהם מקבלים משיג את התוצאה הבעייתית ביותר - לכו תסבירו להם איך זה כשלא נמצאים במקום שלהם אלא במקום שרוב אזרחי ישראל נמצאים בו. בזמנו היה אדם בשם עופר קורנפלד שניסה לרוץ מטעם מפלגת העבודה ושאף להיות שר אוצר. מדובר באיש הייטק "במיל'", הייתה לו חברת הייטק שפיתח בעצמו ומכר בסכום גבוה מאוד מאוד, מה שאומר שהוא וצאצאיו מסודרים לכל חייהם (גם במדינת ישראל...). הייתי בחוג בית שהוא ארגן, הוא הסביר שהוא כבר מסודר כלכלית ולכן הוא לא מחפש את הכסף אלא לתרום לחברה (וציין גם שאי אפשר לשחד אותו כי הוא לא זקוק לעוד כסף...). הוא נתן כמה דוגמאות מאוד הגיוניות שלא חושבים עליהם באופן טבעי, איך הממשלה מבזבזת את כספי הציבור על דברים שלא נדרשים ואחר כך לרווחה, לבריאות ולחינוך לא נשאר כלום בזמן שתכנון יותר נכון היה מקל על המצב. אני לא יודעת מה נסגר איתו ולמה הוא לא המשיך בתוכנית שלו, אבל הדברים שהוא אמר היו מאוד נכונים ומעוררים המון מחשבה. חבל שאנשים כמוהו לרוב זוכים לתגובות בסגנון "מה אכפת לך, אתה מסודר כלכלית" במקום להעריך את זה שהוא לא חושב רק על עצמו ולא מסתגר במגדל השן שלו.

naf86

New member
כמו בלומברג

בלומברג הוא אחד האנשים הכי עשירים בארה"ב. הוא החליט לרוץ לראש עיריית ניו יורק. הוא השקיע מליונים טובים מהכסף שלו על קמפיין, והצליח להיבחר. עכשיו הוא כבר בקדנציה השלישית(!!) שלו. למרות שהוא מילארדר וראש העיר, אפשר עדיין למצוא אותו נוסע ברכבת התחתית כאחד העם. הוא גם (לבקשתו) מקבל משכורת כראש העיר בסכום אדיר של.. דולר.

למעלה