שאלה חשובה על פרק 121

jeared

New member
שאלה חשובה על פרק 121../images/Emo58.gif

סיימתי עכשיו סוף סוף לראות את הפרק וסוף סוף גיליתי מה קרה לרגל של האוס.. רק שראיתי את הפרק עם כתוביות באנגלית ולא כ"כ הבנתי מה בדיוק קרה שם... אשמח לקבל הסבר מפורט ככה... תודה!!!!!!!!!!!!

Hieros Gamos

New member
זה לא ספוילר.

אמממ הסבר מפורט למה? לכל מה שקורה בפרק? למה שקרה לרגל של האוס? לסטייסי? למה בדיוק?

randomguy

New member
נא לקרוא את תקנון הפורום

השאלה לא כזאת חשובה שהיית צריכה הודעה חדשה בשבילה, היה עדיף לשרשר אותה למקום מתאים. ואם אין מקום מתאים, אז להודעות של תפוז אנשים.

האמת שעדיף לפתוח הודעה חדשה מאשר

לשרשר לתפוז אנשים
למרות שכעקרון במקרה כמו זה שאין שרשור שאלות אפשר פשוט לפתוח אחד בעצמכם

randomguy

New member
זה עדיף בגלל שאז את יכולה לשרשר

אחר כך את ההודעה הזאת לשרשור אחר, ותפוז אנשים מפריע, הבנתי!
נדמה לי שזאת היתה אופיר שהמליצה לי שצריך לשרשר להודעות של תפוז אנשים ואני סמכתי עליה

randomguy

New member
סליחה על ההערה. לא היה מקום לשרשר

אז זה בסדר. בכל אופן, תשאלי שאלה יותר ברורה ונשמח לענות לך

jeared

New member
שאלה יותר ספציפית...

מה בדיוק קרה להאוס ברגל? לא הבנתי את כל המונחים ואת הקשר לדמויות עליהם סיפר בהרצאה... (עדיין לא ראיתי את הפרק האחרון בעונה הראשונה אז...) תודה!!!!

ganga71

New member
תשובה :} בערך.. לפי מה שאני הבנתי

נחסם לו העורק ובגלל שזה לקח כל כך הרבה זמן לגלות לפני שהוציאו את הכריש (שחסם את העורק) חמצן ומינרלים לא הגיעו למקום הספציפי הזה ברגל והתאים שם מתו. ואז בניתוח הם ניסו להחזיר את הזרימה למקום ע"י כך שהם הוציאו את הכריש מהמקום - ואז הכריש החמוד הזה טייל להאוס בגוף (אי אפשר לפרק אותו.. אור יז יט) ודיי שיבש את כל הזרימה של הדם אצלו (מה שגרם להתקף - איפה שהאוס אומר שהוא טעה עם הזמן שייקח להתקף להתחיל. למי שזוכר.) אז סטייסי במטרה להציל אותו "הלכה" על דרך הביניים - להוציא את המקום "המת" - את השריר המת. ועכשו בגלל שאין לו את השריר כואב לו ללכת. :]

jeared

New member
סוף סוף סיימתי את העונה הראשונה|מזל

אבל ראיתי במקביל את העונה השניה גם ונשארו לי ממנה 2 פרקים... מתי מתחילה העונה ה 3 של האוס?

randomguy

New member
בקשר לעונה השנייה:

אני לא ראיתי את הפרקים שעדיין לא שודרו בארץ, החל מפרק 13 והלאה, ואני לא יודע מה קרה בהם, כך גם הרבה אחרים בפורום. אם את כותבת משהו שמתייחס לפרקים שלא שודרו בארץ את חייבת לסמן את ההודעה בסימן ספוילר בנושא, ולא לכתוב בנושא משהו שאסור לכתוב רק בתוך ההודעה, ואז אני ואחרים יכולים להימנע מלקרוא אותה.

randomguy

New member
זה לא מדוייק. מה שקרה לרגל של האוס:

אני אתן לך תשובה יותר מדוייקת
זה מה שקרה לרגל של האוס: קריש דם חסם את זרימת הדם לאיזור מסויים ברגל שלו. המחסור באספקת הדם גרם למוות של רקמת שריר ולכאבים. אם היו מאבחנים נכון מייד את הבעיה והיו מוצאים את הקריש, הכל היה בסדר פחות או יותר, אבל עברו כמה ימים עד שהאוס בעצמו איבחן מוות של רקמת שריר (כן, הסנדלר הולך יחף, ליתר דיוק, הולך צולע
) התאים שמתו התפרקו, וכתוצאה מכך השתחררו חומרים רעילים לגוף של האוס (רעילים בגלל הכמות, לאו דווקא בגלל החומר עצמו). הרעלים האלו סיכנו את החיים של האוס. הם גם גרמו לו לשיבוש בתפקוד הלב שכמעט הרג אותו כי הוא לא אבחן נכון את הא.ק.ג. . הוא לא רצה שיורידו לו את הרגל ולכן לקח צ'אנס על החיים שלו כדי לחיות עם רגל שתחלים או למות. הרדימו אותו כי הכאבים היו בלתי נסבלים. סטייסי וקאדי החליטו לנתח לו את הרגל, אבל לא לכרות אותה לגמרי (זאת דרך האמצע שדובר בה) רק את האיזור הפגוע. החיים שלו ניצלו אבל הוא איבד איזור גדול של רקמת שריר ברגל. לכן הרגל שלו חלשה והוא סובל מכאבים כרוניים ברגל.

randomguy

New member
אני לא זוכר האם הצבע של השתן היה

בגלל נזק לכליות, או שהצבע נגרם בגלל הרמות הגבוהות של החומרים שהשתחררו לדם כתוצאה ממות רקמת השריר. ראיתי את הפרק מאוד מזמן, אבל לפי מה שאני זוכר, האוס לא סבל מנזק בכליות.

Hieros Gamos

New member
החומרים הרעילים השתחררו לכליות

והיה חשש שאחרי הניתוח הראשון העומס של החומרים האלה על הכליות יהיה גדול מאוד כי הזרימה תהיה יותר מאסיבית מה שעלול לגרום לאי ספיקת כליות. אני לא חושבת שנאמר במפורש משהו על נזק לכליות אבל כל אני חושבת שאומרים משהו על זה שהם לא יכלו לטפל בכל מה שנשטף אליהם

ganga71

New member
right you are, but i think that

החומרים הרעילים פגעו לו בכליות מה שנכון, גם מסכן את החיים שלו אבל מה שיותר זה שבניתוח "הוזזת" הכריש אי היה אפשר לפרק אותו ואז הוא טייל ברחברי הגוף. הרגל יכולה ללכת זה לא שריש הקשור בהליכה הוא לא הולך כי זה כואב לו המקל מקל על התנועה

Hieros Gamos

New member
הסיכון אחרי הניתוח לא היה הקריש דם

אני די בטוחה שהם הוציאו אותו, לא היו נותנים לו להסתובב בגוף. החומרים ששוחררו בעקבות המוות של השריר פגעו לו בכליות עוד לפני שהם הסירו את הקריש אבל אחרי שהם עשו את זה, הזרימה הייתה הרבה יותר גדולה ולכן זרם הרבה יותר חרא שהתנקה או היה צריך להתנקות והכליות שלו לא היו יכולות לעמוד בזה. המקל זה ממש לא רק כי הוא מקל על התנועה. כל שריר ברגל הוא שריר שקשור לחלקים מסויימים בהליכה. כל שריר אחראי על פעולות מסויימות שמשפיעות על יכולת התנועה והוציאו לו חלק גדול מאוד מהשריר שקשור באופן הדוק לעצם הירך שאני חושבת שדי אחראית על התזוזה של כל הרגל שלנו לא ככה? עובדתית, כשהוא מנסה ללכת בלי המקל, חוץ מהעובדה שהוא צולע כי הוא בקושי מסוגל להניח משקל על הרגל, שים לב שהוא הרבה פעמים מחזיק את הרגל וכאילו מזיז אותה עם הידיים. http://en.wikipedia.org/wiki/Quadriceps להשכלה כללית על השריר שהוציאו לו...

randomguy

New member
גל, אני הולך לישון, אם עדיין תהיי

פה מחר, נדבר מחר. עדכון מונדיאל: גרמניה נגד איטליה בחצי גמר. סוף שידור. פסוקו של יום? לא נראה לי.

למעלה