שאלה חשובה על פרק 121

ganga71

New member
and

דיי צודקת את! מהתאים המתים השתחררו חומרים שכאשר הוציאו את הכריש השתחררו לגוף וגרמו את הבעיות האחרות להאוס (שוב, כמו ההתקף לב. לא בדיוק, אבל בערך) בלי שום קשר היו בעיות לכליות. שזה גם מסכן אבל לא קשור כאן בכל מקרה, רואים שהכריש לא יוצא לו מהגוף אלא ממשיך לטייל ואז התמונה מתחלפת להאוס סובל. לילה טוב!

randomguy

New member
אני לא זוכר מה היה בתמונה אבל

אני מנחש שהקריש נתפס בצנטר ו"טייל" יחד איתו החוצה מהגוף ולא למקום אחר בגוף של האוס, כלומר הוציאו את הקריש אל מחוץ לגוף.

randomguy

New member
לא זכור לי שהקריש דם טייל בגוף שלו

ובכל מקרה זה לא מה שגרם לבעיה בתפקוד הלב, אלא החומרים הרעילים. אני לא זוכר שנגרם נזק לכליות שלו, אבל אולי אני טועה כי ראיתי את הפרק מזמן. מוות של איזור נרחב של רקמת שריר ברגל מחליש את הרגל בהכרח. לכן הוא צריך את המקל, כי הרגל חלשה. ההליכה גם גורמת לו כאבים אבל אני חושב שיש לו גם כאבים כשהוא לא הולך ולכן הוא לוקח כל הזמן משככי כאבים. בכלל התחלתי לראות את הסדרה הזאת כי קראתי עליה שמדובר ברופא שמאבחן בעיות יוצאות דופן וקשות לאבחון וזה מה שעניין אותי. וכיוון שאני מתעניין בזה, אני מאוד שם לב לעלילה הרפואית (למרות שקמרון מסיחה את דעתי כל הזמן
).

Hieros Gamos

New member
הקריש לא טייל לו בגוף ולא בטוחה

או בעצם די בטוחה שלא אמרו במפורש שנגרם נזק לכליות אבל אממ...אני די בטוחה שנזק כזה או אחר נגרם כי אני חושבת שכן אמרו שהכליות שלו לא כל כך הצליחו לעמוד בכל מה שנזרק אליהם אבל יכול מאוד להיות שאני מתבלבלת אם איזה פאנפיק שקראתי. משום מה גם הייתי בטוחה שהאוס הרביץ לווגלר
זה אומר שאני קוראת יותר מידי פיקים. בכל מקרה, הגיוני שזה פגע בצורה זו או אחרת בכליות, גם אם לא הזכירו את זה, ובזה סיימתי את הניתוחים הרפואיים להיום ול...שבוע ויום הקרובים. חודש יולי שמח לנו

Kat111

New member
סדר בנאמר+הבהרות: Infarction בשריר

הירך [שסתם לידע כללי זה בדיוק אותו דבר שגורם להתקפי לב אם הקריש נתקע דווקא שם (ולכן מכונה Myocardial Infarction)] הוביל לכך שלא הגיע דם (כלומר, חמצן, מזון וסילוק פסולת) לחלק נכבד מתאי השריר. כשתא השריר מת, הוא מפריש חומר הנקרא מיוגלובין, שהוא רעיל לכליות, יכולתן לנקות את הדם נפגעת, ומכאן - שתן בצבע תה. כשבסופו של דבר האוס מצליח לאבחן את עצמו, האופציה המועדפת היא לכרות את הרגל, משום שישנה הצטברות של ציטוקינים ואשלגן, וכאשר יוציאו את הקריש הם יחדרו למחזור הדם ועלולים לגרום לאברים שונים להפסיק לתפקד (תרגום גרוע למושג organ failure...), או להתקף לב (מה שאכן קרה כאשר בניתוח הראשון רק הוציאו את הקריש). וואוו, כל פעם אני מתלהבת מהפרק הזה מחדש...
אין ספק שדיוויד שור הרוויח את הפרס ביושר

randomguy

New member
נשמע יותר טוב אבל עדיין טעון שיפור

אני לא זוכר כמוך בדיוק מה נאמר בפרק אבל נראה לי שכולכן פספסתן את נקודת המפתח, צבע השתן הוא לא אינדיקציה שהכליות נפגעו, צבע השתן הוא הסימן החשוב שהיה צריך לעלות עליו כדי לאבחן נכון את הבעיה (מוות של רקמת שריר שנגרם כתוצאה מחסימת כלי דם על ידי קריש). צבע השתן הוא ה"אקדח המעשן" שמוכתם בטביעות אצבעות ברורות של פושע ספציפי - הדיאגנוזה הנכונה! הרופאים של האוס (וגם הוא) פיספסו את זה ולכן פיספסו את האבחנה בזמן. קמרון שנכנסה להרצאה ידעה לאבחן את זה ואם היא היתה הרופאה של האוס היא היתה מצילה לו את הרגל! צבע השתן היה ערבוב של צבע שתן רגיל פלוס החומרים שמשתחררים מרקמה השריר המתה (בין אם הקריש חוסם עדיין ובין אם לא). אני צריך לציין שראיתי את הפרק רק פעמיים, והפעם האחרונה היתה לפני כמה חודשים, כך שיכול להיות שאני טועה. אני מתבסס יותר על ידע כללי ברפואה מאשר על מה שאני זוכר מהפרק.

Kat111

New member
זה מסובך- אתה צודק וגם לא צודק ../images/Emo8.gif

צבע השתן הוא כן אינדיקטור למצב הכליות. חד משמעית. אבל אתה מאוד צודק בכך שהפואנטה כאן היא לדעת ללכת באמת את הצעד הנוסף עם המידע הזה, ולהסיק איך: כליות פגועות + כאבים ברגל = infarction. וכן, זה היה קטע ממש חזק, כשקמרון עלתה על הסיבה. תאר לך איך האוס מרגיש עם המחשבה הזאת... מה יכול היה להיות אם...

randomguy

New member
אם יהיה לי זמן אני אציץ בקלטת של

הפרק ואראה בדיוק מה קרה.

randomguy

New member
גל למרות שאת לא פה, שיהיה לך חודש

יולי שמח (עדיף לחגוג חודשים עבריים אבל אפשר גם לועזיים למי שחסר סיבה למסיבה), ונראה לי שאת קראת הרבה יותר מדי דברים שנכתבו על האוס...זה שהיית בטוחה שהאוס הרביץ לווגלר זה אינדיקציה די טובה לזה
אני לא ממשיך איתך את הדיון על הניתוח הרפואי כי את לא כאן כרגע.

ToryMaster

New member
אבל זה הרעיון בפורום

לא צריך להיות מול המחשב כל הזמן בשביל לקיים דיון, זה לא צ'אט.

jeared

New member
נו... אז מה אתם אומרים

השאלה שלי היתה "חשובה" או לא?! היה שווה לפתוח שירשור? תיראו א יזה דיון פורה... לפחות ענו לי על השאלה "החשובה" שלי... כמו שכבר ציינתי ראיתי את העונות במקביל וכל הזמן שברתי את הראש האם כבר יודעים מה קרה להאוס ברגל בעונה הראשונה בפרקים שעדיין לא ראיתי או עדיין לא... ואז עד שסוף סוף הקדישו לכך פרק שלם ועשוי בצורה כ"כ טובה הייתי חייבת לרדת לעומק העניין... מבינים?

randomguy

New member
כן את צודקת זאת שאלה חשובה באמת

אבל רק חבל שלא ניסחת אותה טוב בהתחלה וגם לא היית צריכה לסמן ספוילר כי פרק 1X21 כבר שודר בארץ.

randomguy

New member
אבל אני בכלל לא קורא מה שמסומן

בספוילר, רק בגלל שגל כתבה שזה לא ספוילר בכלל קראתי את השאלה שלך ועניתי לך, והתפתח דיון מעניין

jeared

New member
אני רגילה מפורומים אחרים

שגם בפרקים ששודרו בארץ צריך לסמן ספויילר... אני לא ממש מומחית בפורומים אבל בכל מקרה- מזל שנכנסת כך נוצר לנו דיון פורה ומהנה...

randomguy

New member
../images/Emo13.gif

נכון, היה דיון מעניין בשאלה מאוד חשובה לסדרה. בקשר לספוילרים, שיתקנו אותי אם אני טועה, אבל בפורום כאן צריך לסמן בספוילר כל הודעה שמכילה מידע שקשור בפרקים שעדיין לא שודרו בארץ, כלומר החל בפרק 2X14 והלאה (נכון להיום), וכל השאר לא צריך סימן ספוילר.

randomguy

New member
פשוט גל יצאה לחופשה...היא לא תענה

להודעה הזאת. כתבתי לה למקרה שהיא תקרא את ההודעה כשהיא תחזור עוד יותר משבוע.

למעלה