שאלה חשובה

מצב
הנושא נעול.
שאלה חשובה../images/Emo53.gif../images/Emo92.gif

שאלה חשובה

שלום רב., עבדתי במקום עבודה במשך שנתיים. כל התנאים שולמו- מבטחים, מחלה, ביטוח לאומי, מס הכנסה וכו'. לאחר שנתיים ובעקבות סירוב להעלאה בשכרי הגשתי מכתב התפטרות. עבדתי את הזמן שהייתי אמורה לתת ואפילו עוד שבוע יותר בגלל בקשתם. לא קבלתי פיצויים (ולא דרשתי בגלל שאני התפטרתי) הלכתי לעבוד במקום אחר במשך שבועיים ואז פנו אליי שוב ממקום העבודה ובקשו מימני לחזור לחודשיים עם "כתב העסקה" (כך כתוב בדף) ובהסכמה לשכר שדרשתי דאז ובגינו עזבתי. אבל.......... הם כתבו שאני אקבל הכל כחוק (שעות נוספות, ימי חופשה, מחלה, חגים, ארוחת צהריים) למעט : מ ב ט ח י ם !!!! למה???????? זה חוקי? ו, עוד שאלות: א. היות ויש לי רצף של תלושי שכר ממקום עבודה זה - האם הוותק נשמר? ב. בהמשך לא' באם הוותק אכן נשמר אז זה אומר שבתום התקופה הם מפטרים אותי לא? האם אז אהיה זכאית לפיצויי פיטורין בגין כל התקופה? הם גם הודיעו לי (בע"פ ולא ב"כתב העסקה") שאם יוחלט להשאיר אותי בתום התקופה ציטוט : "אנחנו נצטרך לחזור לשכר הקודם ולא כמו שכתוב בכתב העסקה" (שהוא שכר שונה) האומנם זה מותר? או שישנה הרעה בתנאים שוב? תודה רבה סיגלית

שיר ורד

New member
המושג ותק מבלבל וכל אחד מבין

שאלה חשובה

שלום רב., עבדתי במקום עבודה במשך שנתיים. כל התנאים שולמו- מבטחים, מחלה, ביטוח לאומי, מס הכנסה וכו'. לאחר שנתיים ובעקבות סירוב להעלאה בשכרי הגשתי מכתב התפטרות. עבדתי את הזמן שהייתי אמורה לתת ואפילו עוד שבוע יותר בגלל בקשתם. לא קבלתי פיצויים (ולא דרשתי בגלל שאני התפטרתי) הלכתי לעבוד במקום אחר במשך שבועיים ואז פנו אליי שוב ממקום העבודה ובקשו מימני לחזור לחודשיים עם "כתב העסקה" (כך כתוב בדף) ובהסכמה לשכר שדרשתי דאז ובגינו עזבתי. אבל.......... הם כתבו שאני אקבל הכל כחוק (שעות נוספות, ימי חופשה, מחלה, חגים, ארוחת צהריים) למעט : מ ב ט ח י ם !!!! למה???????? זה חוקי? ו, עוד שאלות: א. היות ויש לי רצף של תלושי שכר ממקום עבודה זה - האם הוותק נשמר? ב. בהמשך לא' באם הוותק אכן נשמר אז זה אומר שבתום התקופה הם מפטרים אותי לא? האם אז אהיה זכאית לפיצויי פיטורין בגין כל התקופה? הם גם הודיעו לי (בע"פ ולא ב"כתב העסקה") שאם יוחלט להשאיר אותי בתום התקופה ציטוט : "אנחנו נצטרך לחזור לשכר הקודם ולא כמו שכתוב בכתב העסקה" (שהוא שכר שונה) האומנם זה מותר? או שישנה הרעה בתנאים שוב? תודה רבה סיגלית
המושג ותק מבלבל וכל אחד מבין
משהו אחר ולכן לא אתיחס אליו. בעקבות מכתב ההתפטרות שלך היה ניתוק של יחסי עובד מעביד ולאחר מכן , בעקבות כתב העסקה נוצרו יחסי עובד מעביד חדשים. שאלה מענינת מה מעמדם של השבועיים הנוספים שעבדת לפי בקשתם, האם זו מסגרת יחסי עובד מעביד נפרדת ללא חוזה, האם הם המשך של ההסכם הקודם, או שאולי שברו בכלל את הניתוק . בין השאר זה תלוי בסיכומים שנעשו ביניכם בכתב או בעל פה. לצורך העניין נתעלם משבועים אלו. בנושא פיצויי פיטורים מוגדרת בחוק רציפות עבודה ואחד הכללים להכרה ברציפות העבודה הוא: הפסקה ארעית ללא ניתוק יחסי עובד ומעביד או הפסקה תוך ניתוק יחסי עובד ומעביד שאינה עולה על שלושה חודשים. לפי דברייך מדובר בהפסקה תוך ניתוק יחסי עובד מעביד של שבועיים ולכן שתי התקופות נחשבות לתקופות רצופות. לכן אם תפוטרי (ותיכף נגיע לעניין זה) יגיעו לך פיצויים בגין כל תקופת העבודה שלך אצלם וזאת על פי השכר האחרון (הגבוה יותר). לפי תיאורך (וביחוד בגלל הפסקת ההפרשה למבטחים), את מועסקת בחוזה לתקופה של חודשיים. על פי החוק אם לא יוארך החוזה, את תחשבי כמפוטרת בסיומו. אם המעסיק יציע להאריך את החוזה ואת תסרבי להארכה תחשבי כמתפטרת. אבל , על פי החוק על המעסיק להציע את הארכת החוזה עד שלושה חודשים לפני סיומו , לא ברור מה יקרה במקרה שלך , האם בעצם בכל מקרה את זכאית לסרב ולקבל פיצויים, או שבמקרה של מחלוקת משפטית יקבע בית המשפט זמן סביר למעביד להודיע לך על הארכת החוזה (נניח חודש מראש). אם יוצע לך לחזור לחוזה העבודה הישן, הרי אין כאן הארכת חוזה, אלא למעשה הצעה לחוזה עבודה אחר , המהווה הרעת תנאים ולכן זכותך לסרב לקבלו ולדעתי עדיין תחשבי כמפוטרת בתום החוזה הקיים. אם בכל זאת תמשיכי לעבוד בהתאם לשכר הישן, יראו בכך הסכמה שלך להרעת התנאים ומאחר והדבר נאמר לך בעת חזרתך לעבודה, יתכן שאם תתפטרי סמוך לאחר מועד זה, לא יראו בתפטרות זו כהתפטרות הנובעת מהרעת תנאים ותפסידי את זכותך להתפטרות בתנאי פיטורים. לכן, אל תעשי למעביד טובות ואל תעבדי אפילו יום אחד מעבר לכתוב בכתב העסקה ללא קבלת כתב העסקה חדש או חוזה חדש בתנאים המקובלים עלייך.!!!!!! לענין מבטחים -למה? - כי המעביד באמת רוצה להעסיק אותך לתקופה מוגבלת ולא להמשיך, בהעסקה לתקופות קצרות המעסיק לא רוצה להתעסק עם הפרשות למבטחים וכל הבלאגן הכרוך בפתיחה מחדש של התיק וסגירתו לאחר מכן. זה חוקי- כן ,כי זה חוזה חדש לתקופה מוגבלת (וגם מעביד שמתוקף הסכם קיבוצי או הסכם הרחבה חייב לבטח את כל עובדיו הקבועים במבטחים או בקופה אחרת לא מחויב לעשות זאת עבור עובדים זמניים). לעניין גובה הפיצויים, מאחר ובעת שפוטרת לא דרשת ולא קיבלת פיצויים, ומתוך הנחה שבהפרשה למבטחים הפרישו לך 6% בגין רכיב פיצויים ומתוך הנחה שהסכם העבודה המקורי לא כלל ויתור על סעיף 14 הרי על המעביד יהיה לשחרר את רכיב הפיצויים שמבטחים ובנוסף לשלם לך פיצויים לפי החישוב הבא: 8+1/3 אחוז על תקופת העבודה על פי כתב העסקה. 2+1/3 אחוז על תקופת העסקה הקודמת , אך לפי השכר החדש. את ההפרש בין שווי רכיב הפיצויים כפי שהוא מופיע בספרים של מבטחים לבין 6% משכרך הנוכחי מוכפל בתקופת העבודה הקודמת. כפי שציינתי המושג ותק מבלבל. לרוב הענינים ניתוק יחסי עובד מעביד מאפס את הותק. לכן, אם יוצע לך הסכם עבודה חדש המקובל עליך, או הארכה של כתב העסקה, עלייך לדרוש כי יופיע בו במפורש כי תקופת העסקתך כעובדת לכל עניין יחל ממועד העסקתך הראשוני. זה יכול להשפיע על הזכויות הבאות: ימי חופשה , ימי מחלה וימי הבראה, פיטורים של עובדת בהריון, חל"ת לאחר לידה זכויות נוספות המוקנות על פי הסכם קיבוצי/הרחבה ואולי עוד כמה ששכחתי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה