שאלה חשובה!

yeroslav

New member
שאלה חשובה!

שאלה חשובה! מישהו יודע אם אני צריך אישור כדי להשתמש בדגם מידלנד ל26 קמ?? הוא משדר גם בFRS וגם GMRS ??? עזרה!!!

zukik

New member
כל המכשירים דורשים אישור

והוא משתנה כתלות במדינה בו אתה מפעיל אותו יש שמותר יש שאסור ....

חחח 26 ק"מ ... למה לא 48 ?

אם המכשיר יעבוד לקילומטר תגיד תודה . לא קיים מכשיר ל-26 ק"מ בשטח עירוני

zukik

New member
באמת ??

מעניין מאוד .... כנראה שכל השיחות שעשיתי מהרכב לרכב אחר היו רק בזמן שחלמתי ....

zukik

New member
כבר היה לנו כאן ויכוח על זה בעבר הלא רחוק

ואני עדיין טוען שאין שום בעייה להגיע הרבה מעבר ל1 קילומטר בשטח בנויי ... עשיתי את זה בעבר .... ללא ממסר ....

עוז מ

New member
נו באמת יוסי יש כאן אנשים עם מעט ניסיון

בתחום ותאמין לי שהם יודעים על מה הם מדברים ובטח ובטח שלרונן שלו ניסיון של עשרות שנות הפעלת מקמשים ניידים. דרך אגב השיא שלי ב VHF באפנון FM , הספק 50 וואט, אנטנה יאגי 7 אלמנטים, ישראל - איטליה. ולא רבים עשו זאת !!

b13

New member
יוסי אני סבור ובטוח שאתה חסר נסיון ולכן אתה כ

יוסי אני סבור ובטוח שאתה חסר נסיון ולכן אתה כותב את מה שאתה כותב!!! גם אני 50W אנטנה 5/8 גובה 300 מטר מפני הים ישראל קפריסין סימפלקס נטו VHF FM . שטח בנוי בקלילות מהרכב 50 קילומטר ותשאלו את ''וירוס'' למי שמבין. רונן אני אדבר עם הצפונים ונארגן מפגש בתקווה שנצליח להביא גם את ZT 73.

עד כמה שאני מבין...

פותח האשכול שאל לגבי מכשיר קשר *ידני* , בעל הספק בין 2 ל-5 וואט. לא דובר על מובייל ולא על 50 וואט,, מכשיר קשר ידני ל26 ק"מ בלי מימסר. יש דבר כזה ????

zukik

New member
יוסי אתה צודק חלקית ..

הוא דיבר על מכשיר ידני אבל לא הזכיר שטח בנויי וניתן להגיע לטוחים כאילו אבל בהחלט לא בשטח בנויי צפוף .... לדוגמא אין בעייה לדבר 2 מכשירים ידניים בין עכו לחיפה שזה 26 קילומטר .... שם המשחק הוא תנאי השטח .....

4Z7CBF

New member
אני יצרתי קשר

אני יצרתי קשר עם וורשה וגם עם וורוצלב בפולין עם מכשיר של 25W+אנטנה J-POOL המותקנת על המרפסת שלי ברמת-גן על 2 מטר ללא ממסרים ולווינים.

zukik

New member
כן בטח ....

ואני בכלל מדבר עם חובבים במאדים עם המקמש הנייד שלי ....

אם אחד מהם ליד דן כרמל אז אפשר לדבר עם הנדי לכל נקודה במפרץ. אבל מנסיון תקשורת אפשרית עם הנדי בטיילת באשקלון עד לחיפה וגם לירושלים. עם דקטינג טוב אפשר לעיתים מזומנות לדבר מיאכטה בהרצליה ליאכטה בדרום מערב תורכיה (VHF 25W ואנטנות בגובה 12 מטר). אבל השאלה אם אפשר ליצור קשר באמינות גבוהה כל הזמן.

RoboTech

New member
אם זה ככה

25W עם אמפליטודת FM מגיע למדינות אחרות איך משדר FM של רדיו רגיל לא מגיע לעיר הסמוכה??

RoboTech

New member
אתה רוצה לומר לי

שאם משדר FM 88-108 בעל הספק של 25W כשמותקנת בקצהו אנטנה "איכותית" יוכל לשדר למאות קילומטרים?

עוז מ

New member
ודאי

ככל שהאנטנה תמצא במרחק גבוה יותר, הפרעות וחסימות לא יהיו לאנטנה כך היא תשדר למרחק רחוק יותר השאלה מה היא אנטנה איכותית : האם נעשה תיאום עכבות בין המשדר, הכבלים והאנטנה האם יחס הגלים העומדים תקין האם האנטנה היא בעלת שבח גבוה אלו הנקודות החשובות והעיקריות

למעלה