שאלה חשובה!

yeroslav

New member
חידוד השאלה!!!!!

חברים יקרים,מנוסים יותר או מנוסים פחות, לא ציפיתי לשירשור כל כך ארוך שאלתי היה פשוטה עד מאוד, כמה אפקטיבי לקנות מכשיר של 26 קמ כדי שישמש אותי בשטח בנוי, ודאי ש26 קמ בשטח בנוי לא יהיה אף פעם 26 קמ אבל האם הם יהיו 5 קמ? ואם אני קונה מכשיר פשוט של 5 וואט או משהו נמוך עם טווח של 5 קמ,הוא יעבוד לי בטווח של 1 קמ בשטח בנוי או שזה חסר סיכוי???? אני צריך את המכשיר לשימוש בתוך מתחם בסדר גודל של הגני התערוכה,יעבוד או לא יעבוד?? תודה רבה

zukik

New member
זו התשובה

אחרי שהוספת מעט פרטים מכשיר של 5 ואט יוכל לכסות את גני התערוכה יתכן ויהיו מקומות מסויימים ובהם תהיהמה בעיות קליטה עקב מיסוך אבל ממה שאני זוכר את גני התערוכה הבננינים לא גבוהים ולא צפופים אז לא צפוייה בעייה

לתחום גני התערוכה יספיק 1/2W של מכשיר FRS בהנחה שמדובר באתר שדומה באמת לגני תערוכה. אנחנו משתמשים במכשירים כאלו בתערוכות באירופה (כמדומני שמגרשי התערוכה בהנובר הוא המקום הכי גדול שהשתמשנו עד כה) ובארה"ב בלי שום בעיה ולטווחים די גדולים (3-5 מייל).

4eib

New member
התשובה טמונה ברוחב הסרט של המקלט

בעוד שבשידורי NFM לחובבים מאפננים מאוד צר, המקלטים מסוגלים להגיע לרגישות מדהימה. בשידורי FM לקהל הרחב רוחב הסרט של המקלט הרבה הרבה יותר גדול ולכן רגישותו נמוכה בהרבה ממקלטי החובבים. וזאת הסיבה העיקרית לכך ששידורי FM לקהל הרחב לא דומים בטווח לשידורי חובבים. איתן 4z7eib

4eib

New member
היי חבר

זה משתנה בין יצרן ליצרן אבל כבר נתקלתי ברגישות של - מינוס 107dbM ואפילו יותר .

4eib

New member
בתחום הדיגיטלי....

איזה דיגיטלי? איזה קצב העברת נתונים? כל זה משפיע על רגישות המקלט. בדיגיטלי מבצעים עיבודים כמו FFT וקורלציות כאלה ואחרות וניתן לצלול מתחת לרעש (אינטגרציה קוהרנטית) ולהשיג רגישויות גבוהות מאוד. תלוי במימוש ראה לדוגמה GPS עם SIRFIII - רגישות מדהימה

zukik

New member
כמו כן ....

אפשר להסתכל לדוגמא על מקלט SDR (software defined radio ) נותן ביצועים מדהימים והפופולאריות שלו עולה בזמן האחרון ....

למעלה