שאלה חשובה?

EYALM1973

New member
שאלה חשובה?

אני בבעיה קשה. אז ככה.... דירה שהייתה רשומה על שם שלושה אנשים על אחד 50 אחוז והשניים הנוספים 25 אחוז כל אחד.(לי 25 אחוז) ברבות הימים הדירה נמכרה בהסכמת כולם..... עורך הדין זכאי לשכר טירחה של 1 אחוז.... אני כמובן מעוניין ורוצה לשלם השניים האחרים לא מעונייניים לשלם. פניתי טלפונית לעורך הדין וביקשתי לשלם את חלקי קרי 100 אחוז לחלק ל3 אנשים,הסברתי לו שאין לי עניין וכסף לשלם לו את מלוא התמורה,,,,,ואני מעוניין לשלם את חלקי היחסי.....אך הוא סירב וטען שזה לא ניתן...והוא מתכוון לתבוע. אני כבר חושב צעד אחד קדימה, בודאי שהוא יזכה במשפט ויקבל את המגיע לו,שני השותפים הסרבנים בודאות לא ירצו לשלם חרף החלטת השופט,מה שאומר לאחר מכן הוצאה לפועל שני הסרבנים מאין סוג של קרמינלים שלא אכפת להם ולא חוששים .... אני הבנתי שגם לאחר החלטת השופט אני בעצם כלוא ברצונם הטוב קרי במידה ואינם ירצו לשלם אני מסתבך ביחד עימם אם הוצאה לפועל ויהיה אליי לשלם את מלוא התמורה.... אני בנאדם ישר ללא שום רקע בעינינים האילו ..... איפה החוק בו לצידי זה אבסורד שהינם גוררים אותי להיסתבכות איך אליי לנהוג? מה עלי לעשות?

עוד כהן

New member
נראה לי,

שתשלח לו צ'ק על הסך שהוא צריך לקבל ממך עם מכתב שמסביר למה הצ'ק הזה (בלי להתייחס לתשלום של שני האחרים). תשלח את המכתב והצ'ק במכתב רשום, עם אישור מסירה. תצלם את הצ'ק ואת המכתב. גם אם הוא יפקיד וגם אם הוא לא יפקיד את הצ'ק - לך יהיה כיסוי, בבוא העת, מול בית המשפט שאתה שילמת את חלקך. השאלה היא, האם בהסכם עם עורך הדין התחייבתם ביחד לשלם. ואז הוא יכול לטעון שהוא צריך לקבל את כל הסכום לא משנה לו מי משלם. ואז זה כבר יותר מסתבך. ואם זה יגיע לבית משפט צריך לסמוך על השופט.

למעלה