המילה 'התעמלות' היא בעייתית
מזמן כבר ראיתי את דעתך החד-משמעית בנושא וכמו הרבה אחרים (כמו שכתבת) היה לי קשה לקבל אותה. אז לקחתי את הנושא ביידים ועשיתי מחקר קטן באינטרנט. ולא- התוצאות לא היו חד משמעיות. קודם כל, נועה, אני לא מסכימה איתך ש-'זהו מיתוס חסר כל בסיס מדעי' (ציטוט) חיפשתי באינטרנט וקראיתי תשובות רציניות (כן, שברתי את השינים). וקודם כל ראיתי שכן עשו מחקרים בנושא. אז ככה: קודם כל יש הסכמה שבנות שהם קטנות נבחרות מראש להתעמלות, בגיל צעיר- כמו שכתבת. אבל תסכימי איתי שלא לכולם יש פוטנציאל לגדול להיות נערות קטנות. לפי השיטה שלך אלו שבגלל הגנטיקה שלהן יגדלו בהמשך- פשוט ינשרו בגלל הקושי, ולכן אנחנו לא רואים כאלו בתחרויות. בכל אופן, המחקרים מצאו שההתפחות והגדילה של מתעמלות עלית בתקופה בה הם פעילות היא איטית מאוד ביחס לאוכלוסיה, ואילו לאחר הפרישה הם כמעט משיגות את הפער. הגדילה וההתפתחות לאחר הפרישה הואצו מאוד!! כלומר כן יש איזושהי האטה מוכחת מדעית! (לא עצירה, ולא משהו קבוע) (בנוסף קראתי על תאומות שהתעמלו ביחד ואח"כ אחת פרשה והשניה המשיכה עוד חמש שנים. התאומה שפרשה גבוה מזו שהמשיכה להתעמל בשנים שלושה סנטימטרים.) עם זאת, לא נמצא הסבר ביולוגי/פיזיולוגי לתופעה (חוץ ממחקר אחד שהוכיח על איזור מסויים ביד... אבל זה לא מספיק בשביל להסביר את ההבדלים באורך הרגלים ובגובה הישיבה ). ומכאן- האם האימונים הם שגורמים להאטה או שמא כל מה שסביב ההתעמלות התחרותית?? בכותרת כתבתי שהמילה התעמלות היא בעייתית, מכיוון שחלק מהחוקרים מניחים שהעיכוב בגדילה תלוי בלחץ הרב שסביב ההתעמלות וכן התזונה שעלולה להיות לקויה/חסרה. (אבל אין שלילה מוחלטת של השפעת האימונים עצמם!) לסיכום- לא נכון לדעתי לומר שהגדילה של מי שמתעמלת ברמות הגבוהות לא מאיטה זמנית/מתעכבת, השאלה היא האם האימונים עצמם הם אלה שגורמים לכך, והתשובה היא לא ממש חד משמעית גם לשאלה הזו!!! צריך להבדיל בין השאלות השונות: כשמישהי שואלת 'האם התעמלות עוצרת גדילה' התשובה לא צריכה להיות חד משמעית לא, מכיוון שהיא שואלת על ההתעמלות בכללי על כל הסובב אותה, ולא 'האם הנחיתות מהקורה והנפילות מהמקבילים מעכבות את ההתפתחות'. כמובן שאימונים בעצימות נמוכה (כלומר לא כל יום ולא כמה שעות רצופות) וברמה שהיא לא תחרותית לא יעשו כלום. וכן מישהי בעלת פוטנציאל ל-1.72 לא תגיע להיות 1.56 בגלל ההתעמלות אני מקווה שתקחי את זה בקלות, נועה, את לא חייבת להסכים.. פשוט שמתי לב שכשעולה הנושא הזה את קצת מתעצבנת...=))