שאלה חשובה ...

שרוצ

New member
שאלה חשובה ...

יכול להיות שהתעמלות קרקע ומכשירים עוצרת את הגדילה ? והאם זה ככה גם בהתעמלות אומנותית ?

אמא לה3

New member
לא עוצרת- מעכבת.

תראי, ההתפתחות מתעכבת כשעוסקים בספורט עצים כמ התעמלות מכשירים. בשביל שזה יקרה, ילדה צריכה להתעמל בערך 8 שעות ביום, כל יום. לרוב, ברגע שמפסיקים, הגוף מתחיל לגדול לכיון הפוטנציאל מציחה שלו. מה שכן, בהתחלה לפחות, בהתעמלות התחרותית, לילדה צריכים להיות נתונים גופניים בסיסיים מתאימים (נמוכה,רזה וכד') על מנת שהיא תצליח בהתעמלות ותתקדם עד למצב של אימונים מפרכים (בדרגות הגבוהות) * כמובן שכל מה שכתבתי הוא נכון לארצות שבה מתחילות אלפי ילדות להתעמל, ולא כמו בארץ, שבגלל מיעוט מתעמלות בדגות הנמוכות, המאמנות מוכנות להשקיע בכל ילדה שרק מוכנה להגיע לאימונים
ולגהי התעמלות אומנותית - אין לי מושג

שרוצ

New member
תודה =]

אני שאלתי את זה כי חברה שלי הייתה הרבה שנים בהתעמלות קרקע והיא דרגה אחת מתחת לג'נרל היא לא מתקדמת (זה לא שהיא לא טובה - המאמנים לא רוצים לעלות אותה מאיזשהיא סיבה) ולפי מה שהיא אומרת הם עושם שם את אותם התרגילים כל הזמן .. היא נורא נמוכה וההורים שלה דואגים שהיא לא תגבהה עוד בגלל ההתעמלות . היא רוצה להמשיך אז היא מעדיפה לעבור לקבוצה שלי -- להתעמלות אומנותית אבל השאלה היא אם גם ההתעמלות אומנותית מעכבת את הגדילה ... אם אתם יודעים משהוא אז תעזרו לי =]

אמא לה3

New member
בואי נפריד בין הדברים

דבר ראשון - מה זה ג'נרל? אני לא מכירה דרגה כזו. דבר שני- החברה וההורים שלה צריכים לעשות מס' ברורים קודם כל , מה הגובה של ההורים (הרבה פעמים, ילדים נמוכים כי ההורים שלהם כאלה
). במידה וההורים לא נמוכים אפשר לפנות לברור רפואי בנושא.כמו שאמרתי מקודם, הסיכוי שלמתעמלת יהיה עיכוב בגדילה בתנאים שלנו בארץ הוא נמוך, בטח ובטח לא בתחרותי). דבר שלישי- אם היא לא מתקדמת, אפשר לשוחח עם המאמנים, אפשר לעבור קב', יש המון מה לעשות לפני שעוברים לענף אחר (אומנותית).

שרוצ

New member
היא אמרה לי

שהיא בדרגה אחת מתחת לג'נרל .. אני לא מבינה בהתעמלות קרקע ... ודבר שני אח שלה שהוא קטן ממנה בשלש שנים בגובה שלה ... וההורים שלה בממוצע .. ותודה רבה

gymnastics kid

New member
ג'נרל

חחחחחח. ג'נרל זה לא דרגה. זה השם של הקבוצה שהייתי בה. לא הייתי במסגרת תחרותית .. עדי

ההתעמלות לא עוצרת ולא מעכבת

זה פשוט לא נכון!!! זהו מיתוס חסר כל בסיס מדעי. אין כל הוכחה מדעית לעצירת הגדילה וההתפתחות וגם לא לעיכובה, וגם אין שום הסבר ביולוגי לכך. אני לא מבינה איך אנשים ברי דעת לא קולטים שזה לא נכון וממשיכים להאמין בסיפורי סיפורים שאין להם שום הוכחות. ולא- עובדות בשטח הן לא הוכחות!!! למתעמלות קטנות, רזות ולא מפותחות קל יותר בהתעמלות. זוהי עובדה מוכחת מדעית. ולכן, בנות שמתחילות להתפתח מרגישות קושי באימונים ולא יכולות להצליח, ולכן אנחנו לא רואים אותן בתחרויות, בנבחרות וברמות הגבוהות. מי שמצליחה לשרוד, זאת מי שמתפתחת וגדלה באיחור/עיכוב, בגלל הגנטיקה שלה. לפיכך אם נסתכל בתחרויות ובנבחרות נראה שכל המתעמלות נמוכות, רזות ולא מפותחות- אבל זה לא בגלל ההתעמלות! זה בגלל הגנטיקה שלהן שהכתיבה להן התפתחות מאוחרת. אם ניקח את אותה ילדה לא מפותחת ונרשום אותה לכדורסל- זה לא יעזור! הילדה עדין תתפתח באותו קצב. הגורמים היחידים שמשפיעים על הגדילה נוסף על הפוטנציאל הגנטי הם תזונה ויכול להיות גם שינה, ואם לוקחים הורמונים או תרופות. אותו כנ"ל גם לגבי התעמלות אומנותית, כדורסל, הרמת משקולות וכל דבר אחר.

שרוצ

New member
אז

את אומרת שאם היא תפסיק את ההתעמלות , או תעבור להתעמלות אומנותית או שהיא תמשיך בהתעמלות קרקע . היא תגדל באותו קצב .. אוקי --תודה רבה

noaleee1

New member
נועה ,

מהניסיון שלי ההתעמלות כנראה כן מעכבת את הגדילה (לא עוצרת- מעכבת). ויכול להיות שהמקרה שלי זה צירוף מקרים, אני לא אומרת שחד משמעית זה לא צירוף מקרים, אבל אני יחסית לכתה שלי עד לא מזמן הייתי נחשבת ממש נמוכה, ומאז שהפסקתי להתעמל אני גובהת ומתפתחת במהירות. אני לא לוקחת שום תרופות או הורמונים ועדיין מתפתחת ממש מהר. שוב, לא בדקתי את זה ואני לא אומרת שזה חד משמעית בגלל שהפסקתי להתאמן, אבל אם זה לא בגלל שהפסקתי להתעמל זה באמת צירוף מקרים מיוחד.

זה לא סתם צירוף מקרים

בגיל ההתבגרות יש נערות שמתפתחות במהירות ובבת אחת, זאת תופעה נפוצה. אני לא יודעת למה פרשת. יכול להיות שפרשת מכיוון שהגוף שלך כבר התחיל להפריש הורמונים לקראת ההתפתחות ואז נהייה לך יותר קשה להתעמל (גם אם לא נראה לעין שום שינוי), יכול להיות שפרשת בלי קשר לזה ומסיבות אחרות לגמרי. בכל מקרה, גם אילו היית ממשיכה להישאר בהתעמלות היית מתחילה פתאום לצמוח ולהתפתח במהירות, וזה קורה הרבה, ואנחנו רואים דברים כאלה בהמון נבחרות, כולל נבחרת ישראל, נבחרת ארה"ב ובעוד הרבה מקומות.

נעממהה

New member
המילה 'התעמלות' היא בעייתית

מזמן כבר ראיתי את דעתך החד-משמעית בנושא וכמו הרבה אחרים (כמו שכתבת) היה לי קשה לקבל אותה. אז לקחתי את הנושא ביידים ועשיתי מחקר קטן באינטרנט. ולא- התוצאות לא היו חד משמעיות. קודם כל, נועה, אני לא מסכימה איתך ש-'זהו מיתוס חסר כל בסיס מדעי' (ציטוט) חיפשתי באינטרנט וקראיתי תשובות רציניות (כן, שברתי את השינים). וקודם כל ראיתי שכן עשו מחקרים בנושא. אז ככה: קודם כל יש הסכמה שבנות שהם קטנות נבחרות מראש להתעמלות, בגיל צעיר- כמו שכתבת. אבל תסכימי איתי שלא לכולם יש פוטנציאל לגדול להיות נערות קטנות. לפי השיטה שלך אלו שבגלל הגנטיקה שלהן יגדלו בהמשך- פשוט ינשרו בגלל הקושי, ולכן אנחנו לא רואים כאלו בתחרויות. בכל אופן, המחקרים מצאו שההתפחות והגדילה של מתעמלות עלית בתקופה בה הם פעילות היא איטית מאוד ביחס לאוכלוסיה, ואילו לאחר הפרישה הם כמעט משיגות את הפער. הגדילה וההתפתחות לאחר הפרישה הואצו מאוד!! כלומר כן יש איזושהי האטה מוכחת מדעית! (לא עצירה, ולא משהו קבוע) (בנוסף קראתי על תאומות שהתעמלו ביחד ואח"כ אחת פרשה והשניה המשיכה עוד חמש שנים. התאומה שפרשה גבוה מזו שהמשיכה להתעמל בשנים שלושה סנטימטרים.) עם זאת, לא נמצא הסבר ביולוגי/פיזיולוגי לתופעה (חוץ ממחקר אחד שהוכיח על איזור מסויים ביד... אבל זה לא מספיק בשביל להסביר את ההבדלים באורך הרגלים ובגובה הישיבה ). ומכאן- האם האימונים הם שגורמים להאטה או שמא כל מה שסביב ההתעמלות התחרותית?? בכותרת כתבתי שהמילה התעמלות היא בעייתית, מכיוון שחלק מהחוקרים מניחים שהעיכוב בגדילה תלוי בלחץ הרב שסביב ההתעמלות וכן התזונה שעלולה להיות לקויה/חסרה. (אבל אין שלילה מוחלטת של השפעת האימונים עצמם!) לסיכום- לא נכון לדעתי לומר שהגדילה של מי שמתעמלת ברמות הגבוהות לא מאיטה זמנית/מתעכבת, השאלה היא האם האימונים עצמם הם אלה שגורמים לכך, והתשובה היא לא ממש חד משמעית גם לשאלה הזו!!! צריך להבדיל בין השאלות השונות: כשמישהי שואלת 'האם התעמלות עוצרת גדילה' התשובה לא צריכה להיות חד משמעית לא, מכיוון שהיא שואלת על ההתעמלות בכללי על כל הסובב אותה, ולא 'האם הנחיתות מהקורה והנפילות מהמקבילים מעכבות את ההתפתחות'. כמובן שאימונים בעצימות נמוכה (כלומר לא כל יום ולא כמה שעות רצופות) וברמה שהיא לא תחרותית לא יעשו כלום. וכן מישהי בעלת פוטנציאל ל-1.72 לא תגיע להיות 1.56 בגלל ההתעמלות אני מקווה שתקחי את זה בקלות, נועה, את לא חייבת להסכים.. פשוט שמתי לב שכשעולה הנושא הזה את קצת מתעצבנת...=))

אני תמיד שמחה לשמוע חידושים

הרי העולם שלנו משתנה כל הזמן, ואם פעם לא ידעו למשל שיש קשר בין ניקיון למחלות, הרופאים ביצעו ניתוחים ולא שטפו ידיים והחולים מתו מזיהום, למרות שהניתוח הצליח. היום הוכח קשר סיבתי בין השניים וכמובן שעם הזמן אנחנו רק מתקדמים קדימה יותר ויותר. גם בהתעמלות אנחנו רק מתקדמים ולכן חשוב לא "להיתקע" על דעות קדומות ותמיד לשמוע על חידושים. אשמח לקרוא את המחקרים שהצגת ולקבל הפנייה אליהם. גם לא כל מה שנחקר הוא בהכרח מוכח, יש גם מחקרים מוטעים, ולכן חשוב לקרוא את המחקר עצמו ולא דעה של מישהו שקרא אותו. עדין לא הבנתי מה ההוכחה שלך- כתבת ש"מצאו שההתפחות והגדילה של מתעמלות עלית בתקופה בה הם פעילות היא איטית מאוד ביחס לאוכלוסיה, ואילו לאחר הפרישה הם כמעט משיגות את הפער" ובזאת אני מסכימה איתך, אבל מי אמר שזה בגלל ההתעמלות? יש סיכוי סביר שההתפתחות והגדילה יעצרו בגלל תזונה לקויה, אך שוב, זה לא קשור להתעמלות, זה קשור לתזונה. אם נחזור לשאלה המקורית שבעקבותה הגענו לנושא הזה, אז להגיד להורים של ילדה שלא נמצאת אפילו בג'נרל ("דרגת ג'נרל" זה למעשה הנבחרת שמופיעה ומתחרה בתחרויות הג'נרל ג'ימנסטיקס, למי שלא יודע) שזה לא חד משמעי שאין או שיש עיכוב בגדילה- זה פשוט לא נכון!

נעממהה

New member
הנה...

אוקי, אני מצרפת את אחד הרציניים. קראתי עוד כמה אבל זה הכי משמעותי, המאמר הזה הוא ארוך ומקיף, יש בו הפניות למחקרים ולעובדות אותם הוא מציג, כך שאפשר לקחת אותו ברצינות. אני לא יודעת אם יש לך סבלנות לקרוא את כל זה. בכל אופן, ראיתי שבמקומות אחרים גם ציטטו ממנו.. http://www.sportsinjurybulletin.com/archive/female-gymnasts-injury.html אם לא הבנתי משהו נכון- אשמח לתיקונים!! ולשאלה שלך- מה תגידי להורים ששואלים אותך בנושא? שבדרגה של הבת שלהם- לא יגרם כלום... כל עוד היא לא מתאמנת חמש, שש שבע שעות ביום...

אמא לה3

New member
לטובת אלו שאין להן כוח לקרוא, הבאתי את הסיכום

Conclusions So what’s the bottom line? Gymnasts are shorter than “normal” individuals and other athletes, but much of the height difference is caused by genes, not the gym. The only real mechanism which has been proposed to account for a gymnastics-related slowing of growth rate has been bony growth-plate damage in response to the stresses and high impacts of gymnastics training. There is some evidence to support this mechanism, but it is confined to the radius of the arm and thus does not apply to the leg-length and sitting-height differences which have been observed in gymnasts. There is simply no convincing evidence to suggest that gymnastics training forces gymnasts’ growth plates to close down prematurely. There is, however, evidence to show that some gymnasts grow at slow rates during training and engage in “catch-up” growth once gymnastics training ceases, suggesting that gymnastics can temporarily stunt growth. We believe that in many cases the cause of such slowdowns may be related to poor diet, however, rather than the rigours of gymnastics training per se. Jim Bledsoe

נעממהה

New member
בכך מקרה...

הייתי מעדיפה שמי שיכולה תקרא את הכל- במיוחד את, נועה... גם כדי לבדוק שבאמת הבנתי נכון, וגם כדי לקבל את כל התמונה.

תודה. קראתי לעומק

טוב, המאמר לא ממש ארוך וגם לא מקיף, אבל ניקח אותו בכל זאת. המאמר תומך בטיעונים שלי ב-100%. לא נמצאה שום ראיה מדעית לכך שהתעמלות עוצרת/מעכבת את הגדילה/ התפתחות. המתעמלות נמוכות יותר ופחות מפותחות מבנות רגילות וגם מספורטאיות אחרות ואח"כ לפעמים הן מדביקות את הפער, אך גם החוקרים הסכימו שזה לא בגלל ההתעמלות, אלא בגלל הגנטיקה והתזונה.

אמא לה3

New member
וואו נועה!!!!!

תרגעי!! הרי ידוע (כולל מחקרים) שכן הרבה דברים משפיעים על פוטנציאל גובה, לחץ לדוגמא (נפשי/פיסי), זה כן, ואפילו מאוד הגיוני שמתעמלות לא ממצות את פוטנציאל ההתפתחות שלהן בתקופת האימונים והתחרויות, אבל שוב, אני חוזרת ואומרת, לא כאן,לא בארץ!!!!! המתעמלות כאן לא מתעמלות מספיק שעות בשביל שדבר כזה יקרה. (סתם דוגמא: נעמה ברנשטיין), והיא עוד אחת כזו שנחשבת "עילית" בארץ.

למעלה