שאלה חשובה ...

תיקון קטן

צודקת שאין סיכוי למצב של עיכוב התפתחותי בארץ. לחץ נפשי ופיסי לא משפיעים על פוטנציאל גובה. לא יודעת באיזה מחקרים קראת את זה, אשמח להפנייה.

gymnova

New member
לכל המגיבים והמגיבות

שכחתם דבר מאוד חשוב... התבגרות פיזית של הגוף היא תוצאה של גנטיקה משולבת באחוז שומן בגוף. לכל אחד יש את הספר הגנטי שלו בגוף שקובע לאיזה גובה הוא אמור להגיע ובאיזה משקל הוא אמור להיות , כמו כן המטען הגנטי שלנו נושא את ההתפתחות המינית שלנו כמו צמיחת שדיים וקבלת המחזור החודשי. דבר ראשון, במעצמות הספורט הגדולות כאשר יש מבחר גדול של ילדים עושים מיפוי, לוקחים מראש את הילדות והילדים שלהם יש הורים קטנים ורזים, הפוטנציאל שלהם להיות גדולים קטן ולכן הם מתאימים להתעמלות מכשירים. דבר שני, כאשר מתעסקים בהתעמלות או בספורט תחרותי (בעיקר אישי), ההתעסקות האינטנסיבית יוצרת מצב שבו אחוז השומן בגוף נמוך בצורה משמעותית בהשוואה לילד רגיל בתחילת גיל ההתבגרות ולכן כל התהליכים הכימיים בגוף מתעכבים. כאשר הספורטאי גדל, גם אצלו בשלב מסויים משתנה אחוז השומן בגוף ואז מתחילים לראות מתעמלות עם חזה שמתחיל לגדול ותופתעו לדעת גם המחזור החודשי. תשימו לב שבקרב הילדים היום, גיל ההתבגרות מגיע בגיל צעיר יותר וכך גם אצל מתעמלות, אנחנו כמעט ולא רואים היום מתעמלות בנות 20 שנראות כמו ילדות קטנות (אולי הסיניות) אבל האמריקאיות ואפילו הרוסיות והרומניות כבר בגיל 17 ו- 18 רואים התחלה של התפתחות נורמלית. בסופו של דבר לאחר הפרישה, כאשר מתחילים לעלות במשקל ואחוז השומן בגוף מתחיל לעלות איתו מגיעות גם כל ההשפעות הנורמליות וההתפתחות הרגילה של הגוף. מהכרותי עם עולם ההתעמלות לא פגשתי באף מתעמלת שסבלה מבעייה שנבעה בעיכוב בהתפתחות שלה. הרוב צמחו לגובה שהן אמורות להיות, גידלו את החזה שאמור היה להיות להן, נישאו וילדו ילדים , הכל כמו שהטבע צפה להן מראש.

daksha2

New member
זה נכון לגמרי

סתם דוגמא - נדיה קומנצ'י [פשוט כי רואים אצלה הבדל משמעותי...]- עד שלא הפסיקה להתאמן היא הייתה קטנה ורזה וכמעט ולא היה לה חזה - תראו אותה היום! גם אם יש מצבים שבהם תזונה לקויה, אחוזי שומן נמוכים ומשתנים אחרים אכן גורמים לעיכוב בגדילה, תמיד תהיה בסופו של דבר הדבקה של הפער.

נדיה?

נדיה עדין רזה וחתיכה ואין לה חזה גדול. כשנדיה הייתה באולמיפאידה היא הייתה בת 14. הרבה בנות בגיל הזה הן רזות ועם חזה קטן, גם מי שלא מתעמלת בכלל, בייחוד בתקופה ההיא, שלא היה שפע.

daksha2

New member
לא אמרתי שהיא לא רזה, אבל

היא בהחלט התפחתה בסדר גמור ולדעתי רואים הבדל משמעותי גם מאיך שהיא הייתה בגיל יותר מאוחר מ14.

daksha2

New member
בחרתי בה סתם כי זה נוח להראות אצלה את ההשפעה

[או חוסר ההשפעה...] לטווח הארוך

שרוצ

New member
ואוו ...

הנושא ששאלתי עליו הוא נושא לא ברור כנראה !! אין ממש תשובה ברורה , אבל תודה רבה !!!

דווקא ברור מאוד ויש תשובה ברורה

הנושא ברור מאוד ויש עליו תשובות ברורות וחד משמעיות, אותן תוכלי למצוא בפירוט בשרשור זה.

אמא לה3

New member
לא יקירתי

התשובה כלל לא ברורה, אמנם לא נאמר כי ההתעמלות עצמה משפיע על הגובה, אבל כן דברים הקשורים בעיסוק הספורטיבי האינטנסיבי, כמו אחוזי שומן, עליהן כתבה ג'ימנובה, שמעכבים את ההתפתחוות.

אני מתכוונת לשאלה הספציפית של שרוצ

כולנו תמימי דעים שפה בארץ, ובפרט אותה מתעמלת חברה של שרוצ שמתעמלת בדרגה נמוכה יותר מדרגת ג'נרל ג'ימנסטיקס לא נמצאת בעיכוב התפתחותי בגלל ההתעמלות. ואם השאלה היא אם כדאי לעבור להתעמלות אומנותית בגלל עיכוב התפתחותי, התשובה הברורה היא לא חד משמעי, כי הדברים הקשורים בעיסוק הספורטיבי שעליהם את מדברת קיימים גם שם.

שרוצ

New member
אוקיי תודה רבה אני אמסור לה

ואתן לא חייבות לקרוא לי בכינוי =] קןראים לי שרה !!

noaaa 5

New member
זה די ברור ..

יש בנות שזה כן פוגע בהתפתחות שלהן תלוי כמה הם מתאמנות ובשעות השינה שלהן והתזונה שלהן !! ( :
אבל יש בנות שאוכלות וישנות הרבה והן מתפחתחות יפה מאוד .. לדעתי התעמלות טיפה עוצרת את הגדילה אבל ממש לא בטוח ! D : לי יש חברות מאוד נמוכות אבל אני הכי גבוהה בקבוצה שלי ! אני 1.55 גובה ונולדתי בסוף 1996 .. אבל זה באמת קשור לגנטיקה ! ילד שיש לו הורים נמוכים 90 % שהוא יצא נמוך .. אותו הדבר להפך .. P : מקווה שעזרתי

noaaa 5

New member
בנוסף !

ביחס לחברים שלי מחוץ להתעמלות אני ממוצעת ממש לא נמוכה למזלי ! אבל בקשר לגוף אני נחשבת הכי רזה ככה ש .. צריך לחשוב על הכל .. D: בהצלחה שרה ..

טוב, התייאשתי...

לא משנה כמה הוכחות יביאו, כמה מחקרים שיהיו, אנשי מקצוע, מומחים, העולם יכול להתפוצץ ועדין אנשים כאילו לא מקשיבים, נשארים בשלהם, חושבים ובטוחים במה שנראה להם וכך גם מייעצים לאחרים... נועההה, זה לא מכוון ספציפית אלייך, זה הרבה אנשים ככה...

noaaa 5

New member
מי קרעה אותך ?

דרך אגב , אמא לה3 , מעניין אותי לדעת , את המאמנת של הרצליה ?

noaaa 5

New member
נועה :)

לדעתי את צודקת ! את האמת .. ואי אפשר להוכיח דבר כזה .. ואני לא נשארת בשלי בכלל .. אני דווקא תומכת יותר בדעה שלך .
וגם עם אותה הילדה תפרוש בכלל לא בטוח שהיא תתפתח ..
נועה ( :

יש לך טעות

זה לא *אני* שצודקת, זאת קהילה מדעית שלמה, זאת לא הדיעה שלי, זה לא קשור לדיעה שלך, זה לא עניין של דיעה, זה עניין של עובדות. אם שמת לב אני בכלל לא הבעתי את דעתי, כי דעתי לא רלבנטית בכלל, אני הבאתי אוסף של ראיות ועובדות אובייקטיביות לחלוטין.

למעלה