שאלה חשובה

gambuz

New member
שאלה חשובה

פעם ראשונה שאני כותבת כאן... יש לי ילד בן שבע שנפגע קשות מחיסונים בינקותו. לא אכנס לפרטים כי זה לא רלוונטי לשאלה, רק ציינתי זאת כדי להסביר את העובדה שעם בני הקטן נמנעתי לחלוטין מחיסונים. כיום הוא בן שנה ותשעה חודשים, פעוט בריא וחיוני. כאמור, במסגרת מבצע חיסון הפוליו עומדים להיות סביבנו ילדים רבים שיפרישו את הנגיף המוחלש מגופם בכל מקום ציבורי. שאלתי היא כיצד עלי להתנהל עם בני הצעיר והלא מחוסן ? האם הוא בסכנה בכל פעם שיצא מן הבית ויבוא במגע עם הסביבה? האם מסוכן לשלוח אותו לגן? אני ממש אובדת עצות. אנא האירו את עיני.
בתודה מראש,
אמא מודאגת

להתייעץ עם רופא מומחה למחלות זיהומיות

את מתארת מצב שבו לילדך היו בעיות בריאות קשות, זה משהו שצריך להיבדק פרטנית מול רופא שעובר על ההיסטוריה הרפואית שלו ובודק אותו במידת הצורך. קחי בחשבון שבפורום הזה רוב הגולשים הקבועים (כולל אני) אינם רופאים ולא יכולים לתת לך ייעוץ רפואי (ובכל מקרה, המצב שאת מתארת הוא לא כזה שהייתי מתייעץ עליו באינטרנט, גם לא עם רופא).

gambuz

New member
לגבי התייעצות עם רופא....

תודה על תגובתך. הסיבה שפניתי לגולשי הפורום היא שאני מאמינה שכל רופא שאפנה אליו ימליץ לי לחסן את בני הקטן בחיסון המומת ואני לא מעוניינת בכך. כמו כן, לגבי בני הגדול שהגיב רע לחיסונים, הבעיות שלו אינן בעיות בריאות אלא בעיות התפתחות.מובן שאף רופא אינו מאשר לי שיש קשר בין הבעיות שלו לחיסונים שקיבל. לכן אני בבעיית אמון עם הממסד הרפואי מלכתחילה...

אם פנית כדי לחזק החלטה שכבר קיבלת...

בניגוד להמלצתם של אנשי מקצוע, אני לא מבין למה את צריכה את הפורום... אני לא אומר את זה כהאשמה, פשוט שם את הקלפים על השולחן: את כותבת בלאו הכי החלטת שאת לא רוצה לחסן ולא רוצה לשמוע תשובות של אנשי מקצוע... אז תעשי מה שאת מבינה וחושבת לנכון.

gambuz

New member
למיטב הבנתי,

זה בסדר לפנות לפורום כדי לשמוע דיעות של אנשים מהשורה ולאו דווקא של רופאים ואנשי מקצוע.
אכן חיפשתי לשמוע דיעות של הורים כמוני שבחרו מסיבות כאלה ואחרות שלא לחסן ולהתרשם מהאופן בו הם רואים את המצב כיום.

זה לגמרי בסדר, לא טענתי שלא

רק נראה לי מיותר, כי את כבר החלטת, כפי שכתבת...
תראי, בשיא הכנות, שאלת שאלות חשובות שברור לי למה הן מטרידות אותך:
"שאלתי היא כיצד עלי להתנהל עם בני הצעיר והלא מחוסן ? האם הוא בסכנה בכל פעם שיצא מן הבית ויבוא במגע עם הסביבה? האם מסוכן לשלוח אותו לגן? אני ממש אובדת עצות. אנא האירו את עיני."

אבל אז כתבת הודעות שמהן עולה שאת לא באמת אובדת עצות אלא כבר החלטת ואת לא מחפשת תשובות מקצועיות אלא את אותן עצות שעולות בקנה אחד עם ההחלטה שלך, מאנשים שכבר החליטו כמוך... אז אם הכל ידוע מראש, למה צריך לשאול? זה מה שאני לא מבין...

gambuz

New member
כאמא מודאגת

אני יכולה רק להבהיר שלא סתם נכנסתי לפורום הזה ולא לפורום של רופאי ילדים למשל. אכן חיפשתי חיזוק מאנשים שיש להם התנגדות לחסונים. זה נכון שכבר עשיתי החלטה לא לחסן אבל כאמא אני מרגישה שיש משמעות חיובית עבורי לקבל תשובות כמו שראש עמותת חסון נתן לי זה עתה.

בסדר גמור. רק רציתי לוודא שאת מודעת לכך.

(אני מתנצל אם זה נשמע מתנשא, אבל לפעמים אנחנו נוטים קצת לרמות את עצמנו בלי להרגיש...). אני לא שותף לדעתך ואישית אני לא מעז לקבל החלטות כאלה בעצמי בלי להתייעץ עם איש מקצוע (אחד לפחות), אבל איש איש ודרכו. שיהיה
.

zlp

New member
מור סגמון טוען שאין לו התנגדות לחיסונים

ההתנגדות שלו היא על בסיס פרטני ולא על בסיס גורף.
מור, אני טועה?

gambuz

New member
למען הדיוק

או קיי אשנה את הניסוח: לא מתנגד באופן גורף אך מטיל ספק בבטיחותם של חיסונים....בדיוק כפי שאני.

zlp

New member
להטיל ספק זו חוכמה קטנה מאוד

החוכמה האמיתית היא להטיל ספק בצורה מושכלת.

gambuz

New member
קודם כל

להטיל ספק אחרי שעברת חוויה אישית מטלטלטת זה לא רק חכמה בעיני אלא ממש הכרח!
שנית, יפה שהנחת שהספק שלי אינו מושכל כי הרי אתה מכיר אותי כל כך טוב ויודע בדיוק את הרקע והאופן בו אני מטילה ספק....כל הכבוד

zlp

New member
מסכים שהכרחי להטיל ספק

אבל בצורה מושכלת. בדיוק כמו שכתבתי. נראה שאנחנו מסכימים בנקודה הזו.

את עצמך כתבת "הפחד שלי מחיסונים הוא עצום". היכן שיש "פחד עצום" אין ספק מושכל. בעיני זה בסיסי.

gambuz

New member
שוב אני מבהירה

הפחד העצום התעורר אחרי חוויה מאוד קשה שקשורה לבן שלי. אם זה מושכל או לא? זה לא משנה. כל הורה יבין את המקום הזה. מעבר לכך הקפדתי להשכיל כמיטב יכולתי בעניין ודווקא על סמך המחקר הזדעזעתי עוד יותר והספק רק גדל.

zlp

New member
אי אפשר להשכיל מתוך פחד

אני לא יודע מה הרקע שלך והאם בהשכלתך התנסית במציאת מקורות, סינתזה שלהם והסקת מסקנות.
מה שאני משוכנע בו הוא שאי אפשר להשכיל כאשר "פחד עצום" מרחף ברקע- ולא משנה מאיזה תחום את באה ומה ההשכלה שלך.

רק בריאות.

gambuz

New member
חבל....

שאנשים משתמשים בפורום כפלטפורמה על מנת לעקוץ ותו לא. מטרה לא רלוונטית בעיני אבל זו רק אני....

zlp

New member
לא היתה פה שום עקיצה

הטלת הספק של ארגון חסון היא הטלת ספק לא מושכלת אשר מסמנת את המטרה ואז מנסה למצוא לה תימוכין, קלושים ככל שיהיו.

זוהי ביקורת בפה מלא, לא עקיצה.

למעלה