שאלה חשובה

ילד לא מחוסן

שלום לאמא המודאגת.

למרות יחסי הציבור והבאז להם זוכה וירוס הפוליו. הסיכונים לילד בריא וחיוני בכל תרחיש אפשרי להיות משותק - נמוכים ביותר.

ענינו על זה תשובה בדף על בהלת הפוליו:

הילדים שלי לא מחוסנים בכלל, האם ניתן לשלוח אותם לגני הילדים ולבתי הספר?

סביר שילדים שאינם מחוסנים בחיסון המומת, יותר חשופים לנגיף הפוליו (הן הטבעי והן המוחלש מהחיסון). יחד עם זאת, הסיכוי להיות חולה ומשותק הוא נמוך מאד בכל מקרה. 1 מכ 1,000 ילדים שיפגשו את הנגיף הטבעי יפתחו שיתוק. מה הסיכוי שילד שאינו מחוסן יפגוש את הנגיף וגם יהיה בין אותם המשותקים? סביר להניח שעם אורח חיים בריא (בעיקר מיעוט סוכרים ועמילנים, שמירה על הגיינה) הם יהיו בין ה 999 האחרים - גם אם יפגשו את הנגיף (מה שגם בסבירות נמוכה). פגישה שכזו עם הנגיף המוחלש מורידה את הסיכוי לפיתוח מחלה באופן משמעותי. סביר להניח שילדים אשר בד"כ בריאים, אינם סובלים ממחלה או טיפול רפואי המדכא את המערכת החיסונית שלהם, אינם נוטים לזיהומים חוזרים ונשנים המצריכים אנטיביוטיקה, לא נמצאים בקבוצת סיכון מהוירוס המוחלש בסביבתם, גם אם אינם מחוסנים בעצמם.

המלצתנו בנושא מניעת הדבקה עולה בקנה אחד עם המלצת משרד הבריאות והיא פשוט שמירה על היגיינה. שטיפת ידיים במים וסבון עם כל יציאה מהשירותים ולפני אכילת מזון ולאחר החלפת חיתולים. זו הדרך היעילה ביותר למניעת הדבקה בנגיף הפוליו. רצוי לוודא שגם בגן הילדים שומרים על כללי הגיינה עם הילדים, סביב העיסוק באוכל והשימוש בשירותים.

gambuz

New member
תודה על צפירת ההרגעה!

חיכיתי לשמוע מאמהות כמוך שילדיהן לא מחוסנים כלל לגבי ההחלטה איך להתנהל איתם בשבועות הקרובים.
הרי לא ייתכן שכל מי שהחליט לא לחסן יאלץ לכפות הסגר על ילדיו....
בכל אופן, הפחד שלי מחיסונים הוא עצום ולכן ככל שאני שומעת יותר דיעות של אנשים שלא מחסנים, כך אני מחוזקת יותר.
שוב תודה

מור הוא גבר

והוא עומד בראש עמותת "חסון" ומנהל את הפורום הזה ועוסק בהפצת מידע על אי-בטיחותם של החיסונים כל השנה... אולי זה משנה לך ואולי לא, אבל לא הייתי מגדיר אותו כ"אמא כמוך".

gambuz

New member
וואו כמה כעס...

אני פעם ראשונה בפורום וסליחה על הטעות.
נכנסתי וכתבתי מתוך דאגה ולא ממש שמתי לב מי מנהל הפורום ומה מינו...

פולספגן

New member
ברגע שהוא שמע שאת לא רוצה לעשות חיסון, אז

תתכונני להתקפה ממנו וזה הזמן שלך להתעלם מתגובותיו ולעבור הלאה ...

gambuz

New member
הטעות היתה

שהתייחסתי אליך כאילו היית אמא.... גם לי יש שם יוניסקס :) קורה...

אין ספק, הסיכוי להיות ב-999 מתוך 1000 גדול

הרבה יותר, גם בלי להמשיך את המשפט הזה... אם נניח פיזור די שווה באוכלוסיה ושאין בעיות מיוחדות שמגדילות את הסיכוי וכו', אז סיכוי להיות 1 מ-1000 הוא... 1 ל-1000.
אבל זה לא סיכוי כל כך קלוש כפי שנדמה... וכשהוא קורה לך, אז מבחינתך זה קרה לך ב-100% ולא מעניין אותך שיש עוד 999 ברי מזל שמסתובבים להם שמחים וטובי לב.

מה הסיכוי שמבין נשיאי ארה"ב יהיה משותק פוליו? לכאורה נורא קטן, כי הסיכוי להיות משותק פוליו אכן נמוך והיו עד היום רק 44 נשיאים, מתוכם במאה ה-20 (מאז שהחלו התפרצויות פוליו), היו כ-20 נשיאים בסה"כ. אז יש שתי קבוצות קטנות מלכתחילה. אבל נמוך ככל שיהיה, בפועל זה כבר קרה ב-100%...

בסופו של דבר זה תמיד משחק של סיכויים וסיכונים, מה יותר בטוח, למה הסיכוי יותר קלוש ואיפה לוקחים יותר סיכון. לפי כל הנתונים שראיתי, הסיכון בחיסון בשיטה שניתנת בישראל אפסי (בישראל ב-15 שנות חיסון מומת+מוחלש לא הייתה תחלואה בעקבות החיסון ובעולם מתוך מיליונים שחוסנו ידוע רק על מקרה אחד, נדמה לי בברזיל, ואפילו בו לא בטוחים שזה בגלל החיסון) ולעומת זאת הסיכון מנגיף פוליו אמנם לא נורא גדול, אבל קיים וממשי לגמרי (כפי שחוו על בשרם ישראלים שחו כאן בפוליו).

אז השאלה מה עדיף... אני חושב (כמו רוב הרופאים) שהחיסון עדיף עשרות מונים.

אני יודע שכך אתה חושב

לילד שבד"כ בריא, הסיכוי להיפגע היום (מהפצת הוירוס המוחלש באוכלוסייה, מהחיסון המומת או מהחיסון המוחלש) - קטן מאד מאד. זו דעתי, והיא לא חייבת להיות כמו דעתך.

הפתעת אותי לגמרי עם צידודך בעמדת הממסד הרפואי. ממש לא היה צפוי.... בסדר...

לא טענתי שהסיכוי לא קטן אלא שהוא ממשי לא אפסי

כשמדובר באוכלוסיה גדולה גם סיכוי קטן מתממש...
לשם השוואה, הסיכוי לחלות בפוליו (למי שלא מחוסן, לא משנה מאיזו סיבה) גדול יותר מלזכות בלוטו.
מה הזיכוי שלי לזכות בלוטו? הרבה יותר קטן.
אבל יש כל שנה אנשים שזוכים נכון?
ההבדל בין פוליו ללוטו הוא שבפוליו אף אחד לא רוצה להיות זה שעולה בגורל.

תגובה

לגבי הילד הגדול - לא ברור מה בדיוק הבעיה שלו ומה זה "נפגע קשות מחיסונים" - תתיעצי עם הרופא המטפל. אבל אני מבין שכתוצאה ממה שהיה עם הגדול, לא חיסנת כלל את הקטן.
זה מעמיד אותו בסכנה מאוד משמעותית. מה שאמור להדאיג אותך איננו הנגיף של החיסון המוחלש, אלא הסכנה להידבקות בנגיף הפוליו הפראי שבעקבותיה יש סיכון של אחד לאלף לחלות בשיתוק (זה סיכון גבוה יחסית).

ומה עם הסכנה המשמעותית מהחיסונים? שכחת?

ד"ר עופר,

התגובה של הילד הגדול לחיסונים - לא ברורה לך, הסיכון המוגבר לאח שלו מהחיסונים - לא נספר אצלך. מצד שני, הסיכון לילד בריא וחיוני מהמחלות - סכנה מאד משמעותית בעינך. לאוזן שלי זה לא נשמע כל כך אחראי. האם אתה תחתום לאמא הזו שאתה לוקח באופן אישי אחריות על כל תופעת לוואי אפשרית מהחיסונים לילדיה, לכל חייהם, לרבות טיפולים ופיצוי כספי?

ואתה לוקח באופן אישי אחריות על ההורים שהסברת

להם שלילד הלא מחוסן שלהם גם ככה אין ממש סיכוי לחלות בפוליו? אם הילד שלהם כן יפול בסטטסטיקה הנמוכה, האם הם אמורים לדרוש מעמותת חסון פיצויים לכל חייהם, לרבות טיפולים ופיצוי כספי? לא, כמובן שלא, אתם הרי לא מייעצים, רק מביאים את המידע.

גם דר עופר לא ייעץ, הוא היפנה את השואלת להתייעץ אצל הרופא המטפל שזה הדבר הנכון והאחראי לעשות (ובוא נזכור שכרופא בעל רישיון יש לו ביטוח נגד רשלנות רפואית פרטי או דרך המעסיק).

למעלה