שאלה חשובה!!!

אוריכאן

New member
תודה...../images/Emo5.gif

תודה על התיקונים באמת לא הייתי בטוח שכתבתי שווא. בקשר לתגובה כנראה שהגיע לי...

הפשוש שלנו אובחן בארץ

על ידי מטפלת בשיטת גרשפין שעד כמה שהבנתי ממנה (וזה לא היה לעניין כי אנחנו בדיוק עברנו לארה''ב היא מנהלת/ שותפה בגן תקשורתי על הבסיס הזה. כשפגשתי את ווידר כאן בשיקאגו היא אמרה שהיא אכן מכירה אותה ויש להם יחסי עבודה. מה עוד מסתבר שאחד המרכזים הבין לאומיים היחידים בעולם לשיטה הוא בישראל... אם את רוצה פרטים את מוזמנת לכתוב לי במסרים. אני יכולה לנסות לברר גם דרך מטפלת מקומית שעובדת גם בישראל ואולי מכירה. כרגע היחידה שאני יכולה להמליץ עליה היא המאבחנת של הפשוש דר אביגיל גולומב. אבל בלי קשר ממליצה בחום לקרוא את הספר ולהשיג את קלטות הוידאו של השיטה ולעבוד בבית. אחד הדבים שהקפיץ אותנו קדימה היה לראות בעינים איך עושים את זה ולהבין איך אפשר להוציא המון אינטראקציה בהרבה כיף. ענת

stamba

New member
מכון בייקר

באוניברסיטת בר אילן הוא מכון מחקר המרכז ועובד בשיטת DIR בתיאום ושיתוף פעולה עם דר' ווידר מארה"ב. הבן שלנו טופל שם (על בסיס שבועי) במשך כל שנה שעברה עד לפני חודש, אז הם הפסיקו לצערנו את הטיפולים בגלל בעיות תקציביות. המכון עדיין פועל ואפשר לנסות ליצור קשר עם מטפלים/ות דרכו.

הילהאמא

New member
שאלה חשובה!!!

אני די חדשה בפורום ויצא לי לקרוא כמה וכמה פעמים שהילדים עוברים בדיקות מקיפות ומגוונות. ביתי בת השלוש אובחנה לפני כמה חודשים כ- P.D.D NOS (בדרגה חלשה עם סיכויים טובים ל'צאת מזה' כדברי פרופ' זימין) והיא ילדה בתפקוד גבוה. היא התחילה ללמוד בגן תקשורתי השנה והשיפור הוא משמעותי! מאז שכל זה התחיל לא שלחו אותי לאף בדיקה פרט ל E.E.G שיצא תקין. אני יודעת שיש לה אמוגלובין נמוך והתחלנו במתן ברזל לפני כמה שבועות. איזה בדיקות צריך לעשות. אני קוראת שילדים עוברים בדיקות אפילו בשיער, טיפול הומאופתי ואני מרגישה שאני לא עושה מספיק מבחינה זו. איזה בדיקות עלי לעשות לביתי? בבקשה כל מי שמבין בנושא שיעזור לי...

אוריכאן

New member
הומופטיה לשילוב עם על דבר

אני לא מבין גדול בבדיקות שצריך לעשות. אבל אני מאמין שהומופטיה היא שילוב מצויין לכל תוכנית ובדיקה. אשמח לספר עוד עם תרצי.

הילהאמא

New member
בהחלט!

אני קוראת המון בפורום על דני רון. האם אתה מכיר אותו באופן אישי או כל מטפל הומאופאתי אחר?

אוריכאן

New member
הומופטיה

אישי? נפגשתי איתו פעם אחת שהתלוותי אל אחת האימהות שהלכה אצלו לאיבחון בשביל בנה. אני גם מכיר שני הומופטים אחרים שהם מצויינים. אשמח לקשר אותך עימם.

הילהאמא

New member
לאוריכאן

התכוונתי האם הילד שלך היה אצל הומופאת (ולא אתה אישית). אני אשמח לקבל פרטים של המטפלים. איך נעשה את זה? ואם בא לך לספר לי איך בדיוק אתה קשור לכל הנושא הזה.

אוריכאן

New member
אני טרפיסט

אני עובד עם ילדים מיוחדים כבר 3 שנים בשיטת לובאס(ABA), אני גם מגיע מתוך העולם של רפואה משלימה. כך שעם הזמן נוצרה אצלי כיוון מחשבה קצת "אחר" בכל מה שקשור לנושא. הילד שאני עובד איתו (נקרא לו א.)מטופל בהומופטיה כבר כמעט שנה קשה קצת להגיד את השינוי שזה עושה לו מכיוון שהומופטיה עובדת ברמת האנרגיה ולא ברמת החומר. להלן תשובה שנתתי לאורית בנושא: "יש 5000 סוגים שונים של תרופות הומופטיות, החכמה זה לבחור את הנכונה. הומופטיה עובדת בבסיס כל הבסיסים ברמה האנרגטית ששם הכל קורה, יכול להיות שאת לא תרגישי שינוי מהותי בהתנהגות של בנך אבל השינוי יקרה שם, את תצתרכי לסמוך על זה." המלצתי לה (ואני ממליץ גם לך להיכנס יחד עם הילד לתהליך בכדי לחוות את הרמה שבה התרופה עובדת. הרבה אנשים חושבים שתרופה הומופטית זה כמו תרופה קונבנציונלית כלומר יש בעיה לוקחים כדור וזה עובר (או שלא). שוב אני מתעקש לשתף מתוך הניסיון שלי,עד הים לקחתי 4 סוגים שונים של תרופה הומופטית. כאשר לקחתי את התרופה לא ידעתי מה אני לוקח אבל 3 חודשים אחרי שהלכתי להומופט, לפגישה, נדהמתי לגלות שהשינויים שהתרחשו אצלי בתקופה הזאת, היו מקבילים 1 ל1 לרמה שבה התרופה עבדה. (לדוגמא:היתה תקופה שהרגשתי שהיצר המיני שלי תופס כיוון חדש, הפסקתי להסתכל על נשים במבט רעב כאילו בא לי לטרוף אותן, כמו שעשיתי בערך מגיל 17 (אני בן 34) אלה הרגשתי, ותנסי להתייחס לזה מבלי לשפוט את זה, שהמיניות שלי הפכה לאנרגיה. אפשר להגיד שבראשי עברתי שינוי, מפורנוגרפיה לאהבה. התרופה שלקחתי עבדה בדיוק על זה) עכשיו איזה שינוי זה עשה בי? קשה להגיד! סביר להניח שמבחוץ כמעט ולא ראו את השינוי אבל בפנים, אצלי, היתה בי הרפיה . חשוב להבין שבהומופטיה צריך להתמיד (ולא לנסות לראות אם זה עובד) כי זה תהליך (בשבילי תהליך לכל החיים אני מקווה).

אוריכאן

New member
טלפון של הומופט

זה הומופט שאני מאד ממליץ עליו. רמת הרגישות שלו ויכולת ההקשבה וההפנה שלו הם באמת מיוחדים. אורי גרינברג:054-654242 בית:09-8986235

ביקשתי מפורשות שלא לפרסם טלפונים!!

אוריכאן שלום, אתה חדש כאן ומלא התלהבות מכך שקבוצת הורים חדשה בתחום הולכת אחריך ומתלהבת מכל מילה וסיסמא. אני מבקשת ממך, יש הנחיות מפורשות של מערכת הפורומים של תפוז שלא לפרסם טלפונים אישיים של אחרים על גבי המערכת של הפורום. הגיע הזמן שגם אתה תתחיל להיות קצת יותר קשוב לחוקי הפורום. אם אתה ממליץ על אדם- אתה יכול לתת מידע אישי עליו במסר. עם כל הכבוד לנסיון החיים שלך בנושאי ליקויי תקשורת- שלוש שנים של ABA... יש לך מקום להמליץ או לגנות- אך נא להתחשב. תודה. ואגב, בלי קשר לאיש מקצוע כזה או אחר, גם אני מאמינה בחשיבות של תזונה ושילוב הומיאופטי מבלי לחשוב שאני מגלה גדולות ונצורות.

אוריכאן

New member
סליחה../images/Emo39.gif...התחלנו ברגל שמאל

קודם כל אני מצתער לא היה מושג וחצי מושג על כך שאסור לפרסם טלפונים. מעבר לזה אני שם לב שאת כועסת (או לפחות מזלזלת) ואין לי שום בעיה עם זה. 3 שנים זה באמת לא הרבה בשביל לדעת יותר מדי על שום נושא, (יחד עם זאת יש מאחורי 3 שנים של לימודים אז זה סה"כ 6 שנים שאני בתחום). זה גם נכון שאני חדש כאן ועוד יותר נכון שאני מלא התלהבות. אם את או משהו אחר מרגיש שאני מדבר בסיסמאות אז אני מבקש סליחה על חוסר הבהירות, אני לא אוהב לדבר בסיסמאות, אבל אני יודע שזה יכול להשמע כך.אני לא מחפש שילכו אחרי (אין לי שום עניין בכך), ואין לי שום עניין לתת "תקוות שב", אני כאן בשביל לשתף מתוך הניסיון הזעום שיש לי בתחום. אם יש משהו שאני לא מבין בו אני מבטיח להגיד "מצתער לא יודע" (ותבדקי אותי, כי כבר עשיתי את זה). לא גיניתי אף אחד ואת הרמז הכי קטן נתתי בשיא הרגישות. מעבר לכל זה, שוב אני מתנצל לא היתה לי שום כוונה רעה ואני מבטיח לעמוד בחוקים. (יש עוד חוקים?)

הילהאמא

New member
מעונינת בפרטים!

האם הייתם בטיפול אצל מישהו מיוחד? מה מצב הילד שלך? האם הוא השתפר בעקבות הטיפול? מהו הטיפול, בעצם?

הילהאמא

New member
לאוריכאן אבל זה היה לפני שידעתי שאת

תרפיסט (חשבתי שאתה הורה..) בכל מקרה: האם אתה מכיר מקרה אישי של ילד במצב של ביתי (P.D.D NOS) בתיפקוד גבוה ש"יצא מזה" או לפחות השתפר מאוד? כי זו המטרה הסופית, לא?

ראני מכירה ילד שהיה ממש אוטיסט ויצא

והיום הוא במסגרת החינוך הרגיל, לאחר שהיה בגן תקשורת. הטיפול העיקרי שהוא עבר היא שיטת אמנה, ולכן אנחנו מתמידים בשיטה. זוהי עבודה אינטנסיבית המחוללת נפלאות. טיפול רגשי הוליסטי המשקם תפקודי מוח ועובד עם אוטיסטים, אפילפסיה ומשותקי מוחין (C.P). גם אצלנו כבר יש תוצאות, אך הדרך עוד ארוכה...

הילהאמא

New member
אצל מי אתם מטופלים?

האם תוכלי לספר לי על השיטה? במה מתבטאת העבודה האינטנסיבית? ובמה מתבטא השיפור? בן כמה הילד שלך ואיך הוא מאובחן? תודה.

אוריכאן

New member
מטרה סופית של מי?

אני מצטער אני לא יודע מזה PDD NOS אשמח לקבל הסבר (אם בא לך), מה ההבדל של זה לPDD רגיל? אני מכיר רק מקרה של PDD רגיל שיצא מזה.

הילהאמא

New member
לאוריכאן

P.D.D NOS - PERVASIVE DEVELOPMENTAL DISORDER NOT OTHERWISE SPECIFIED הפרעה התפתחותית נרחבת לא מובחנת. מתוך האתר באלו"ט: ילדים עם איבחון זה מתאימים לקריטריונים של הפרעה התפתחותית נרחבת אך אף לא לאחת מן האבחנות המתוארות: אוטיזם של הילדות/אספרגר. למשל, ילדה עם איחור בהתפתחות לשונית ועם בעיות התנהגות המעוניינת בילדים אחרים ונהנית מחברתם. משתמשים באבחנה זו במקרים של "אוטיזם קל". כשמשתמשים במונח PDD מתכוונים לאחת משלוש הלקויות האחרות - אוטיזם/אספרגר/PDDNOS. עוד מידע תוכל לקרוא באתר של אלו"ט. כל הסיפור עם ה PDDNOS מאוד לא ברור (אפילו לי...) כי כבר פגשתי רופא שסיפר לי שבעצם PDDNOS זה המונח הרפואי המלא אך פשוט כולם אומרים בקיצור PDD. בכל מקרה לפי ההגדרות יש הבדל ובד"כ PDDNOS היא אבחנה קלה יותר (עד כמה שזה יכול להיות קל...) מקווה שעשיתי לך קצת סדר במונחים.

PDD NOS

בוקר טוב הילהאמא כן בהחלט. אני לא בטוחה לגבי המושג "יצא מזה" אבל השתפר מאד, משולב בכיתה רגילה, מתפקד בצורה טובה במערכת האקדמית, מתפקד חברתית, בהחלט כן. ולא ילד אחד. אני חושבת שאף פעם אנחנו לא יכולים לדעת מה הרף שהילד יכיע אליו. ולכן- האופטימיות והעבודה וההשקעה הם MUST. ושוב- כן אני בהחלט מכירה הצלחות משמעותיות.
רונית

למעלה