שאלה חשובה

שאלה חשובה

יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי, האם זה נכון שורדה רזיאל ז'קונט מקבלת שוחד על זה שהיא כל הזמן ממליצה לקחת כדורים? האם זה נכון שיש השפעה מדהימה על אנשים להמשיך לקחת כדורים בשביל להמשיך ולהיות מכורים כרוני לכדורים, ואם לא למה לא עושים (או חוקרים) כדורים טבעיים שלא ממכרים, אני חושבת שלי יש תשובה הפסיכיאטרים רוצים שהמטופלים שלהם יחזרו ויצרכו כדורים שעולים מליונים וגם הפסיכאטרים מקבלים המון כסף על כל שעת ביקור ולכן הם לא מעוניינים שמטופל יפסיק את הטיפול והשאלה הנשאלת היא האם בן אדם נמצא בדכאון בגלל פרידה כואבת או איבוד אדם יקר, האם על הבן אדם לקחת כדורים או להתמודד לבד עם המצב? והשאלה העיקרית היא למה לא עושים חוק שאסור לקחת כדורים או על חוק ועוצר את הפסיכאטרים האלה...??? לפי דעתי השאלה שלי מאוד מעניינת, כי יש המון סבל בארץ שלנו המון אנשים אשר לוקחים כדורים ושהחיים שלהם נהרסים בגלל שהפסיכאטרים רוצים להמשיך ולעבוד.

SuperGirl 25

New member
אולי את צודקת,

אך אני מאמינה שאם היתי חלילה בדיכאון קליני ותרופה מסויימת היתה מסייעת למיגור הסבל הגדול שלי, היתי מנשקת את הרופא שרשם לי את התרופה. יש המון כדורים טבעיים ואף מטפלים טבעיים-ואפילו המון. זו הבחירה שלך אל מי לפנות-לרעים או לטובים, כמו גם האם לקחת תרופות או לבחור בטיפול אחר. אגב, בכל פעם שאת נוטלת תרופה, אפילו נגד שיעול מציק או כאב ראש מטריד, את עשויה לפגוע באיבר מסויים בגופך (כבד, כליות, לב וכו'). על כדורים רבים, גם אלה שאינם מצריכים מרשם רפואי, רשום בפירוש-עשוי לגרום לתלות (התמכרות), אז מה, תאשימי את כל רופאי המשפחה עכשיו שרוצים את רעתך?? קצת פרנואידי, לא?

SuperGirl 25

New member
ועוד משהו-

מה זו הפרסומת הזו לסיגריה?? לא ידעת שסיגריות ממכרות??

סופר גירל

מה קשור בן סיגריה לתרופות? בגלל סיגריה את בחיים לא תרגישי כמו שחסר לך הכדור נכון? תחשבי על זה אם את חייבת לעשן.... כל הגוף שלך יכאב? את תרגישי פחדים פתאום? את תרגישי גלי חום בכל הגוף? תרגישי עייפות עצבנות, רצון לקלל ?????? מה קשור מחט לתחת???? ודרך הפסקתי לעשן

reuthal

New member
תגובה אומנם קצרה אך...

סתם לידיעה יצרני הכדורים כיום מייצרים לרוב כדורים שאינם ממכרים בצורה גופנית, כך שרק נפשית המטופל אולי יכול להתמכר אליהם- לדוג' פרוזק

benzin

New member
כדורים

תנסי פעם להתמודד עם תקופה של התקפי חרדה. אני בטוח שהגישה שלך תשתנה מקצה לקצה....

benzin

New member
....ועוד משהו

את יכולה לטפטף לך טיפות RESCUE על הלשון, או ללעוס לענה אם את רוצה, אבל התרופות הטבעיות האלו יעילות כמו כוסות רוח כשאת משוכנעת שאת הולכת למות או להשתגע במהלך התקף חרדה

בנזין

אם אתה מדבר ככה בטח כבר התנסת בפחדים האלה ואם לא היית מתחיל לקחת כדורים בכלל לא היו לך את הפחדים האלה לא חשבת על זה? רק הכדורים עושים את הפחדים האלה הם גורמים לך שתרצה אותם עוד בשביל שלא תפחד ואתה אומר לי שזה לא ממכר?

?

לקחתי את הכדורים רק בגלל ששנים סבלתי מחרדות שהגבילו את החיים שלי. רק אחרי שכבר לא יכלתי יותר, פניתי לעזרה וקיבלתי כדורים, ששיפרו את איכות החיים שלי בצורה אדירה. למה שאקח כדורים אם לא הייתה לי בעיה?. אולי כדאי שתפסיקי לחפש קונספירציות מתחת לשטיח

.......

...אולי כדאי שתשקיעי אנרגיה בלנסות למגר את השימוש שלך ב"מקלות הסרטן" שהוכח מעל לכל ספק שהם גורמים נזק, בניגוד לתרופות נוגדות דיכאון ש"ההוכחה" נגדם היא תחושת הבטן שלך.

מה זה מקלות הסרטן אפשר ליידע

אותי, זה לא מובן? אתה לא חושב, שיש אנשים שכאשר התחילו עם הכדורים, הכדורים שינו את כל החיים, במקום חיים של עשייה, הם התמכרו לכדורים ובדיוק התוצאה היתה הפוכה, הם היו אנשים פעילים ואנשי עשייה, וכיום עם הכדורים שהכריחו אותם לקחת, בגלל חרדה, ולא בגלל שחשבו שטיפול שיחתי עוזר, מה אתה חושב, הם הפכו לאנשים שהחברה רואה בהם אנשים חולים, לא אמינים, וכל זה בגלל כדורים, איך זה יכול להיות שאדם שעבד כל חייו, למד, ועשה המון בחייו, כאשר התחיל את הכדורים התחיל להיות לו אמפטיה, כלפי העולם, ופשוט זרק את העולם, אולי הכדורים השפיעו עליו, אתה לא חושב שזה יכול להיות, חכה עוד יעשו על זה סרט, על כל השקרים של עולם התרופות, על מי מממן אותם, כבר הייתה כתבה בסוף השבוע הזה, הלוואי והיה גוף חזק אשר יקח את כל הפסיכיאטרים האלה, וישים אותם בכלא, בכדי שלא יתנו כדורים לאנשים בריאים וירסו את כל חייהם.

ציפור דרור מעופפת צודקת ב 100 אחוז

אני גאה בך כל מה שכתבת אכן נכון ויותר. אנשים בגלל שהיה להם משבר כזה או אחר לקחו כדורים והיום הם קשורים לכדורים לא יכולים לעשות כלום א. כי כל הזמן עייפים, ולכן אי אפשר לעבוד ב. כי לא מרוכזים, ולכן אי אפשר לעבוד ג. כי כשפג זמן התרופה נעשים עצבים, ולכן אי אפשר לעבוד. ד. תלות בכדור הופך לשיגרה, ואם אין לך כדור אתה לחזור הביתה דבר שגורם לשיפור החיים לרדת עד למטה, ולכן אי אפשר לעבוד ה. החברה חושבת שאתה דפוק, ולכן אי אפשר לעבוד ו. כל שאלון לעבודה שואלים אם לקחת כדור ואז מסתכלים אליך כמו דפוק שבחברה ולכן גם לא מקבלים אותך לעבודה (אלא אם כן אתה דרך עובדת סוציאלית ורק ל 4 שעות מינימום 5 שעות ז. אף גבר או אשה לא הסתכל עליך כשאתה מטופל בכדורים אלא אם כן גם אתה מטפל בכדורים של פסיכאטרים ח. בעבודה או בחברה או בכל מקום בעולם לא הסתכלו עליך כמו שצריך ברגע ששומעים שאתה נוטל כדורים אני אישית לא הייתי אם אחד כזה סליחה אבל עד לפה. שבת שלום לכולם

רואים שאת לא יודעת על מה את מדברת

יש לי קורבי משפחה שלקחו כדורים פסיכואטרים, וגם יצאתי עם מישהו שלקח כדורים. כל הדברים שתיארת הם ממש לא נכונים לא מעסיקים מישהו לעבודה רק במידה ומדובר במצב נפשי באמת קשה, ואז מדובר על משהו אחר. החברה הנורמטיבית שלוקחת כדורים עקב קשיים זמניים, זה אנשים שהם בסך הכל נורמליים - ופשוט נתקלו בבעיה והכדורים משפרים את איכות חייהם בצורה שלא תאמן. הפסקת הכדורים צריכה להיעשות בהדרגה ובמעקב, ואם היא נעשיית בצורה כזאת אין השפעה כל כך קשה על הפסקת הכדורים.

נירון קיסר

נירון שלום קודם כל אני מאוד שמחה שהצלחת להתגבר על הסיוטים שלך, דרך הכדורים, ואני גם מאוד מקווה שתידע מתי לצאת מזה ובזמן זה נכון שאם כואב הראש צריך אקמול וכן הלאה והלאה אבל צריך לדעת מתי להפסיק עם הדברים האלה ובזמן תאמין לי שגם אני הייתי בדכאונות מפרידות וממוות של יקרים שלי אז לקחתי חצי וובאן והלכתי לישון קמתי בבוקר וזה נגמר אני לא מחפשת פה לריב עם אף אחד זה פשוט מאוד מקומם אותי לראות אנשים שהיה להם שמחת חיים שהיו הכי מאושרים בעולם ועם מפולת רגעית הכי קטנה הם ישר רצים לכדורים אם אתה אומר שאתה לקחת כדור הרגעה כזה או אחר אין בעיה רק בתנאי שתידע מתי לצאת מזה ולא תיהיה מכור צריך להיות מאוד חזק. "כי כדורים זה סמים" תחשוב על זה ותרגיש טוב שישבת שלום

את לא יודעת אבל

רובם המוחץ של המטפלים שוברים את ראשם כל חייהם איך לעזור טוב יותר לאנשים שהם מטפלים בהם. פסיכיאטרים נותנים תרופות כי זוהי דרך ההסתכלות והעבודה שלהם, והם לא עושים זאת כדי שתהיה להם יותר עבודה. גם את זה את לא יודעת, אבל מטפלים בדרך כלל מרוצים מאד לראות שיפור במצב של המטופלים שלהם. את מאשימה את הרופאים ואת התרופות, אבל נראה לי ממה שכתבת שהאשמה צריכה להיות מופנית אל הסטיגמה כלפי אלה שנאלצים להשתמש בתרופות. לא כך?

טל קר

New member
לא, זה לא נכון שהיא מקבלת שוחד

ודוקא עם כדורים לפסיכיאטרים יש פחות עבודה, לא יותר. גם האשפוזים יותר קצרים, וגם במקום שבעת'לפים שנות שיחות פסיכואנליטיות הטיפולים הרבה יותר קצרים, יעילים וממוקדים. בנוגע לשאלה הנשאלת - זה תלוי במצב של אדם. מה שאת מתארת זה הטריגר , אבל מה המצב שלו עכשיו? האם הוא מדוכדך, או ממש בדכאון? דכאון זו מחלה. עד כמה יש פגיעה בתפקוד שלו, עד כמה הנסיונות שלו להתגבר לבד מועילים. אם יש פגיעה בתפקוד, הוא לא מצליח להתגבר על זה לבד, והסבל רב, והזמן חולף ללא מזור, אז כדורים ושיחות בהחלט יכולים לעזור מאוד. השאלה העיקרית שלך מופרכת כי היא נשענת על טענות מופרכות. בארץ שלנו יש המון אנשים שלוקחים כדורים והחיים שלהם משתפרים מאוד מאוד כתוצאה מלקיחת הכדורים, למרות שזה לוקח עבודה מהפסיכיאטרים.

זה ממש לא כך

אני עובד עם פסיכיאטרים, ואף אחד מהם לא מנסה להרע את מצב המטופלים כדי שתהיה לו עבודה. יש פסיכיאטרים לא קשובים למטופלים, זה נכון, אבל יש גם הורים שלא קשובים לילדים. מהיכרותי איתם הם ממליצים למטופלים על תרופות שהם כבר מכירים ויודעים את פעולתן, או תרופות חדשות שהובאו לידיעתם על ידי תועמלני תרופות, כאשר תרופות אחרות לא משפיעות. הם טועים לעיתים, אבל לא ראיתי מישהו מהם שנגוע ברשעות לשמה כמו שאת מתארת.

למעלה