שאלה חשובה

שאלה חשובה

שלום לחברי הפורום היקרים רציתי לשאול האם עורבים הם סמל למשהו בתורה ? או בתורת הקבלה? יש לי חבר טוב איש רוחני בעל מדרגה כשכל פעם כשהוא קורא בכתבים קדושים מופיעים שלושה עורבים בסביבתו מה פשר הדבר?

יוסי ר1

Active member
הוא אוכל במבה תוך קדי קריאה?

הוא מפזר סביבו חפצים נוצצים? או הכי גרוע, הוא לומד מתחת עץ עם קן של עורבים? אם כן, שיזהר, הוא עלול למצא עצמו עם עיניים נקורות, ולא ממלאכי חבלה...

יוסי ר1

Active member
עורבים

לסופרת מילים שלום. עורבים לא זכו לייחס מיוחד בתנך, מלבד בסיפור על אליהו הנביא בו הם כילכלו אותו בלחם ומים בברחו למדבר. לעניות דעתי הם נבחרו למשימה בגלל שילוב של כמה תכונות אופייניות להם - אינטלגנציה גבוהה, אחוות להקה יוצאת מגדר הרגיל - לא לחינם שאלתי אם מתחת קן - הם דואגים לבני להקתם בחירוף נפש, ויתקפו ללא היסוס מי שיחשבו שמאיים על צאצאיהם או על בן להקה אחר. (יש לי השערה שגם הפסוק "קורא דגר ולא ילד עושה עושר ולא במשפט" מתייחס גם לעורבים, אבל זו השערה שעדיין לא מיציתי את בדיקתה.) במקורות האחרים שהזכרת משנה, גמרה, יש התיחסויות שונות, כגון שעורב אכזרי על צאצאיו (וזה ממש לא מתאים לציפורים שהיום אנחנו מכנים עורבים), ישנו העורב שהתקבעי כביטוי להסחת דעת ולדברים בטלים (עורבא פרח). בקבלה תוכלי למצא אני מניח תכונות יותר אפלות ומוזרות. יש לזכור שבתרבויות קדומות באמת נקשרים לעורב מיתוסים שונים ומשונים, וכן אמונות טפלות רבות. אני לא הייתי מתרגש מעורבים שסקרנים לשמוע דברי תןרה, אבל תנסי לברר בפורומים של קבלה, אולי שם תהיה להם תשובה יותר מלומדת.

יוסי ר1

Active member
ידידי, ישנם כבר כל כך הרבה טוענים

להיות גילגול של אליהו. שיחכה בתור.

shushu10

New member
../images/Emo189.gif הוא רק עלה בסערה השמימה

כך שהוא בטח לא מת ולא קברו את עצמותיו. נשמתו ממשיכה להתגלגל עד היום הזה איך אני יודעת? בכל ליל סדר הוא מגיע ושותה קצת מהכוס שהכנו לכבודו .

אלי ו.

New member
גלגול נשמות הוא האמונה

שנפש שיוצאת מגופו של נפטר עוברת לגוף אחר לכן שאלתי את השאלה. (לא לבלבל עם המדרשים הרואים את פנחס=אליהו)

shushu10

New member
רק במדרשים, כמובן, תוכל למצוא את

גלגולו של אליהו בלבושים (דמויות) שונים. כל התנ"ך מלא בדוגמאות של אנשים שמלאו פעם תפקיד אחר בשם אחר. אף פעם לא חקרתי את הסיבה לכך ואשמח להרחיב את ידיעותי בנושא.

יוסי ר1

Active member
גלגול נשמות - יש מספר דרגות

היו מקובלים רבים, כאר"י, מהרח"ו, חיים ויטאל ואחרים, שהשתמשו בביטוי "התעברה בי רוחו" של פלוני. הכוונה שבתהליך מיסטי שהם קיימו, נכנסה בהם - לפרק זמן נתון - רוחו של מי מהקדמונים, אדם הראשון, משה רבינו, יוסף הצדיק או רשבי. בזמן הזה הם בצעו לימוד תוך כדי שרוחו, נשמתו של אותו קדמון שורה בגופם ממש, לא רק בהשראתו. מדוע תגרע נשמת אליהו הנביא מהאפשרות ש"יתעבר בגופם" של אנשים? רק כי עלה בסערה השמיימה?!

אלי ו.

New member
בסרט טעם החיים של מונטי פייטון

יש קטע התרמת איברים. שני אחים דופקים בדלת - חתמת על כרטיס? - כן. - טוב אז באנו לקחת את הכבד שלך. - אבל, אבל אני משתמש בו. אם אליהו לא נפטר, והוא, לפי המסורת עדיין מגיע לכל ברית ושותה בכל ליל סדר, הוא, בדומה לאותו תורם איברים, עדיין משתמש בנשמה שלו ואחרים אינם יכולים להשאיל אותה.

יוסי ר1

Active member
נשמה, ידידי, היא כמו נר

כמה נרות חדשים שתדליק ממנה, עדיין ממנה לא יחסר (נר אלוקים נשמת האדם)

shushu10

New member
יותר מכך!! אפשר יהיה מעתה לרכוש

או להשאיל נשמה מובחרת מהחלל, בעת שטסים לירח לצורך רכישת חלקת אדמה (ההרשמה תתחיל בקרוב - יש עדיין שאלות פתוחות בענין אישור בעלות)

למעלה