שאלה חשובה

מצב
הנושא נעול.

דוריתי2

New member
שאלה חשובה

שאלה חשובה
כרגע אני בחודש החמישי להריוני ועובדת קרוב לשלוש שנים באותה עבודה כאשר בסוף החודש החברה שלי עוברת למרחק של 50 ק"מ מהבית הייתי עובדת במרחק של 10 דקות מהבית כרגע נוצרה בעיה מיכוון שאני לא במצב בריאותי לנסוע כל כך הרבה למקום העבודה המעסיק שלי לא מוכן לבקש היתר ממשרד העבודה ואני ביררתי בביטוח לאומי מגיע לי רק 50 יום להחתים בלישכה מפני שאני מיתחת לגיל 25 אני מבקשת את עזרתכם בפיתרון בעייתי

שאלת הבהרה וקצת תשובות

שאלה חשובה
כרגע אני בחודש החמישי להריוני ועובדת קרוב לשלוש שנים באותה עבודה כאשר בסוף החודש החברה שלי עוברת למרחק של 50 ק"מ מהבית הייתי עובדת במרחק של 10 דקות מהבית כרגע נוצרה בעיה מיכוון שאני לא במצב בריאותי לנסוע כל כך הרבה למקום העבודה המעסיק שלי לא מוכן לבקש היתר ממשרד העבודה ואני ביררתי בביטוח לאומי מגיע לי רק 50 יום להחתים בלישכה מפני שאני מיתחת לגיל 25 אני מבקשת את עזרתכם בפיתרון בעייתי
שאלת הבהרה וקצת תשובות
לא הבנתי מדבריך האם את מעונינת שיפטרו אותך? אם כך הדבר, תוכלי לטעון כי העברת מקום העבודה למקום המרוחק מביתך הינה בגדר הרעת תנאים מוחשית. טענה מסוג זה, תאפשר לך להתפטר ולהיות בדין מפוטרת לצורך פיצויי פיטורים. לעניין דמי האבטלה - אין באפשרותינו לעזור לך. אם תתפטרי בעיקבות הרעת תנאים, תהיי זכאית לדמי האבטלה אבל רק למניין הימים להם את זכאית עפ"י תקנות הביטוח הלאומי.

שיר ורד

New member
אם תתפטרי בגין הרעת תנאים

שאלה חשובה
אם תתפטרי בגין הרעת תנאים
וזה יוכר בביטוח הלאומי כמזכה אותך בדמי אבטלה ללא תקופת המתנה, תסתיים תקופת האבטלה קרוב לתחילת חופשת הלידה וההפסד בימי בטלה לא כל כך משמעותי. ההסבר: במועד סיום יחסי העבודה תהיה בסוף חודש חמישי, עד ללידה ישארו לך כ 4 חודשים. 50 ימי אבטלה זה חודשיים (ועוד 5 ימי המתנה שבהם את נרשמת כמובטלת ולא מקבלת דמי אבטלה ואינם נחשבים במנין הימים ). עובדת שפרשה מעבודתה במהלך ההריון , תקבל מחצית מחופשת הלידה, לפני הלידה ולכן בגין 6 שבועות אלו תקבלי דמי לידה. תוכלי לחזור לעבודה ששה שבועות לאחר הלידה. לכן בסך הכל, יהיו שבוע עד שבועיים עד ללידה בגינם לא תקבלי תשלום. אני ממליץ לברר בביטוח הלאומי האם במקרה שלך תחושב מחצית מחופשת הלידה בששת השבועות הסמוכים למועד סיום עבודתך, או בששת השבועות הסמוכים ללידה. (לפי לשון החוק זה 6 השבועות הסמוכים לסיום העבודה, אבל לא בטוח שכך נוהגים). חשוב לברר זאת מראש, כי לא תוכלי לקבל כפל תשלומים בגין אותם ימים ועלייך לברר בגין אלו ימים לבקש דמי אבטלה ולהשאיר את הימים המשלימים לחופשת לידה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה