שאלה טכניות לגבי רמקולים אקטרוסטטים

EB10000

New member
מאורכים הם לא יכולים להיות

כי הסטטורים מוזנים משנאי באופן דיפרנציאלי. המתח ההפרשי בינהם פשוט לא גבוה כמו מתח ה DC על הממברנה, ובנוסף יש עליהם צפוי מבודד אך בעל מקדם דיאלקטרי גבוה הדרוש לקיבול. בכל מקרה, כפי שאמרתי, הטכנולוגיה הזאת היא יותר רעש מצלילים...

EB10000

New member
עושה רושם שאתה בעצמת לא יודע לקרוא תרשימים

הארקה של השקע מחוברת לגוף השנאי, וצד אחד של סליל המוצא של המיישר (מעגל מכפיל מתח שתפקידו להפיק את מתח ה DC הגבוה, וגם ל CT של סליל הסטטורים. החיבור הזה מגן בפני חישמול במקרה של תקלה, אם מתח ה DC הגבוה שנמצא על המברנה הזהה יגע בגוף מתכתי שאליו למשתמש חיצוני יש גישה. זה מנגנון בטיחות שאין לו שום קשר לעובדה שלא מתחשמלים כאשר נוגעים בסטטורים של הרמקולים! אלו אינם מאורקים, כי להאריק אותם = לקצר ביניהם ואז הרמקול לא יעבוד!

אז מה שרשמתי נשאר בתוקף. אגב ברמקולים המיושנים שלך יש חיבור להארקה, במרקולים אלס"ט חדישים שראיתי, החיבור לחשמל עם שקע ללא הארקה, שם עשו בידוד כפול...

Ron W

New member
תיקון - לטוויטרים המתח יותר נמוך מהבאס

שים לב הטוויטר/מיד מקבלים את ה 1500 מסנף בממיר

prizman

New member
אתה מפספס את העניין.

לא יודע איזה תואר באמת יש לך וזה גם לא חשוב.
מה שכן חשוב הוא לדעת מה ההבדל בין AC ל DC. משם
תמשיך לתואר השישי.
קרמר אהבל, אין לו המון תארים. הוא רק עבד בזה עשרות שנים.
הידע והנסיון שלו שווים יותר מכל תואר.
כדאי שתלמד היכן העולם האמתי נמצא.

הייתי מוטרד מנושאים אחרים בנוגע לטכנולוגיה

שלום
ה-1, זה שהיא מאוד מוגבלת ב-SPL Max. מעל עצמה מסוימת שומעים "פק" ממגע הממברנה ברשת. וזה לא קורה ברמקול רגיל. זו יכולה להוות בעיה ב-HT.
ה-2, זה מרכיב הלחות. אומנם אתה מתגורר בצפון הנגב, אבל לחות גבוהה לא עושה לו טוב. לכן מי שמתגורר במישור החוף, צריך בקיץ להפעיל מזגן רבע שעה לפני שמפעילים את הרמקול.
ה-3, זה גודל. רובם די גדולים ומכילים פנל בגודל של חצי דלת. אם לרוחב (QUAD) או לגובה (מארטין לוגאן). הריבון של מגנפאן (1.6 וה-1.7) זה ממש דלת. הדגם הבכיר יותר (3.6 וה-3.7) אף גדולים יותר.

EB10000

New member
שאלה טכניות לגבי רמקולים אקטרוסטטים

שלום

הרמקול ה אלס"ט כידוע מוזן גם ממתח הרשת ליצירת שדה חשמלי גבוה על מבברנה כדי שתשאר מעוררת. המתח ממגבר ההספק מוזן לשנאי מעלה מתח. מה זה אומר לגבי הנצילות של רמקולי אלס"ט לעומת רמקולים דינאמיים או אלמ"ג? הרי ידוע שהנצילות האקוסטית נמוכה מאד ולעולם לא עוברת את ה 5%. מה המצב במקול אלס"ט? אם הרמקול פועל בעיקר על מתח, כאשר הזרם מאד נמוך, והוא גם מוזן מספק חיצוני, האם זה אומר שלרמקול אלס"ט נדרש מגבר הספק בהספק הרבה יותר נמוך בכדי להקבל את אותו ההספק האקוסטי (ברור לי שהוא לא מסוגל לייצר באסים, ולכן תמיד יש סאב דינאמי, אבל נניח והסאב הוא בכל מקרה אקטיבי ולא צורך הספק ממגבר ההספק).

שאלה נוספת, מדוע כאשר אני נוגע בו זמנית בשני חלקי הסטטור של הרמקול מקדימה ומאחורה אני לא מתחשמל? הרשת מרגישה לי מתכתית. האם היא מבודדת עי ציפוי כלשהו? האי שני חלקי הסטטור מוזנים משנאי שמפיק מתח מאד גבוה מהסגנל של המגבר. אגב, יצא לי לשמוע רמקולים אלס"ט בתערוכה וממש לא התלהבתי. הסאונד נשמע לי בהיר מידי...

תודה

EB10000

New member
נראה לי שאתה מפספס את העניין

ראה תגובה שלי למר קרקר לגבי ההארקה שחסרת משמעות לגבי החשמול. השאלה המקורית שלי הייתה לפני שבכלל התעניינתי ברמקולים הללו. כפי שרשמתי, מתח ה AC של הסיגנל לסטטורים דרך שנאי הוא מתח נמוך, והם מבודדים. הסכנה היחידה היא שאם משהו יגע במברנה ויסגור מעגל ביחס לנקודת האמצע של השנאי. כאן או שיש הארקת הגנה כמו במקולי הענתיקה של קרמר, או שיש בידוד כפול. אגב אפילו השיטה של העלת מתח ה DC ברמקולים של קרמר מיושנת. ברמקולים חדישים יש ספק DC-DC BOOST עם שנאי תדר גבוה, מה שמקצר את זמן ההמתנה עד לטעינת הממברנה למתח הסופי..

Ron W

New member
אין זמן המתנה ארוך בכלל

זמן ההמתנה כביכול לא עולה על שניות בודדות כי הזרם אפסי
מנגד ממיר עם תדר גבוה בעל פוטנציאל לזליגת הרעש כהרמוניות על האות.
יש דוקא הגנת מתח גבוה במודל המתקדם שמונעת אות אודיו
חזק מדי לגרום לפריצת מתח לאנודה.
מה שאופייני לרמקולים הללו שגם בניתוק מקור המתח
עדיין ממשיכים לנגן שניות ארוכות הרבה יותר מזמן הטעינה.
המתח הסטטי לא מתפרק במהירות (לכן הוא מחשמל גם אחרי ניתוק !)

רוב הזמן נח

Well-known member
יש את הרמקול של הצעצועים שזה חתיכת מתכת דקה שעליה באחד

הצדדים שכבה דקה של חומר לבן. האם בזה מדובר (בגרסה מתקדמת יותר) ברמקולים אלקטרוסטטים?

לא, מדובר בגדולים והמוכרים כשאר משמיעים בהם חזק

השכבה הדקה של החומר הלבן, זה אבק?

רוב הזמן נח

Well-known member
לא הבנתי. יש לך תמונה איך נראה רמקול אלקטרוסטטי?

הכוונה לרמקול עצמו ולא למוצר.

רמקולים לצעצועים היו פעם חתיכת מתכת עגולה שבצד אחד שלה מודבק עוד חלק דק קצת פנימי יותר בצבע לבן. בקיצור כל הרמקול הוא חתיכת מתכת דקיקה. לצורך הגברת הסאונד של הרמקול הזה הדביקו אותו לחתיכת פלסטיק עגולה.
כשהייתי ילד פירקתי כל מיני צעצועים והיה שם הרמקול הזה.

כיום יודעים להכין רמקולים קטנים רגילים עם סליל ומגנט שהם גם יחסית מאוד דקים, אז לא משתמשים יותר ברמקול המתכת הזה. גם לא מצאתי תמונות בגוגל של רמקול שכזה.

רוב הזמן נח

Well-known member
יש רמקול ללא מגנט וללא סליל

שפעם היו משתמשים בו בצעצועים. אני לא מצליח למצא תמונה שלו בגוגל.

וגם תמונה של רמקול אלקטרוסטטי אני לא מצליח למצא.

מה לא ברור?

EB10000

New member
ה"מוצר" זה למעשה הרמקול עצמו

זה לא כמו רמקול דינאמי שיש בפנים אלמנטים אלקטרומגניים. יש שתי רשתות וביניהם יריעה מרשרשת... לרמקול אלקטרוסטטי אין מגנט וסלילים כי הוא פועל על העקרון המשלים - שדה חשמלי במקום מגנטי (קבל במקום סליל). יש עוד טכנולוגיה אחת ללא סלילים מלבד אלקטרוסטיים, והיא נקרא פיזאו-אלקטרית. שם לחץ מכאני מומר לזרם חשמלי וההיפך. יש מקרופונים כאלו, ומתמרי אולטרסואנד. רמקולים? אולי יש איזו חברה הזויה שפתחה סופר טיוטרים, כי הטכנולוגיה הזו היא לתדרים גבוהים בעיקר...

מלבד זה, אין עוד רמקולים ללא סלילים..

רוב הזמן נח

Well-known member
למה אין צילומים שמראים את זה?

ולמה אין צילומים של הרמקול המתכתי שהיה פעם בצעצועים?
מאוד מוזר הקטע הזה.
&nbsp
כילד פרקתי המון צעצועים והיה שם הרמקול הדקיק הזה. נראה לי שאז לא ידעו לייצר רמקול רגיל עם סליל ומגנט קטנטן כמו שיש היום בצעצועים, אז השתמשו ברמקול המתכתי הזה, שכיום אפילו אי אפשר למצא צילום שלו בגוגל.
&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
פרקתי כמה צעצועים שמצאתי והיום כבר לא משתמשים ברמקול הזה

ועובדה שגם כאן חוץ ממך לא הבינו על מה אני מדבר.
&nbsp
כיום שמים שם רמקול רגיל קטן. כנראה שפעם לא ידעו לייצר רמקולים קטנטנים שכאלה ואז השתמשו ברמקול הדקיק הזה.
&nbsp

Ron W

New member
גם ה buzzer המצפצף בלוח מחשב הוא דיסק קרמי במארז פלסטי

מה שהראיתי נמכר היום במיליונים ומככב באלפי סוגי מכשירים
גם כזמזמם בגב מכשירים או כ buzzer או טוויטר זול
כל טכנאי או אלקטרונאי מכיר את הרכיב הקרמי -הבעיה שאין כאן טכנאים
אלא אודיופיילים. (אגב הם מכירים רק לא הבינו למה התכוונת)
מה שראית בקישור זה מה שהתכוונת - למה כהרגלך אתה הופך ומתחפר?

למעלה