שאלה טכנית ,אנחנו בבעיה

נכון מאד
באמת מצחיק

שאלה טכנית ,אנחנו בבעיה

במסגרת איסוף המסמכים אנחנו צריכים להצטלם ולצלם את עצמנו גם בחדר ילדים, לא מכירים מישהו עם תינוק (מעוניינים בבן), מאחר ולא נהוג לקנות רהיטים לחדר לפני שהתינוק מגיע או בדרך הבייתה והרוסים רוצים תמונה של חדר מרוהט עם חלון ,חדר של תינוק ,בן כאשר אחד מאיתנו מצולם בו, יש לנו בעיה .
אין לנו בעיה לרמות ולהצטלם בחדר של מישהו שמתנדב אם אפשר (אל תציעו צילום בחנות ללא חלון ממוקם בשטח או פוטו מונטז על צילום מהאינטרנט)
נשמח לרעיונות או למתנדבים ממפרץ חיפה להצטלמות בחדר של בן או חדר נייטרלי בסביבות עד גיל 1.5
תודה מראש

נתנאלה2

New member
אחת המשפחות שעשו עימנו קורס, הלכו לצלם

בחנות שמוכרת חדרי ילדים, כמו בייבי קלאב ודומיו
יש שם חדרים שלמים עם כל מה שאתם צריכים, אני לא שמעתי על צורך בחלון
אנחנו הלכנו לשכנים והצטלמנו, ואין ספק שזהו אחד הרגעים המגוחכים והאבסורדים שיש.

צריך חלון עם סורגים

ושקע חשמל המכוסה במכסה בטחון.
גם אנחנו הצטלמנו בחנות תינוקות ואחר כך העמותה החזירה לנו את הצילומים ובקשה צילומים חדשים כשיש ברקע חלון עם סורגים ושקע שבו יש מכסה בטחון.
אז הלכנו לחברים של חברים של חברים שהיה להם את כל הנ"ל...

חנונה8

New member
לא הבנתי, אתם מאמצים מחו"ל?

כי כשאנחנו נרשמנו פשוט היה כתוב שהם רוצים תמונה עדכנית של המשפחה/זוג.
הצטלמנו בסלון, אין לנו שם סורגים, וגם לא ראו בכלל את השקע.

אני יכולה לבקש מחברים באיזור המרכז שתצטלמו אצלם

אם מתאים לכם כתבו לי מסר אישי.
יש להם בן בן שנה וחצי עם חדר שבו יש גם חלון עם סורג.
בהצלחה!

ראשית תודה למגיבים

אז ככה, אנחנו בשלב אימוץ מחו"ל (מרוסיה,איך לא...) יש דרישה לצילום גן שעשועים וגן ילדים וכל הבניין או בית והחדרים ואנחנו בחדרים מחייכים וחדר ילדים שאחד מאיתנו נמצא בו עם ריהוט לתינוק והכל בתמונות ממצלמת סטילס של פעם עם תמונות נייר ולא דיגיטלי....וכמובן סורגים בחלון וכיסוי לחשמל ....
דניאלה , תודה ,אנחנו מהצפון הרחוק אם אנחנו לא מסתדרים נקבל בחיבוק את הצעתך.

סביון1

New member
לא יכול להיות שבכל הצפון הרחוק לא תמצאו חדר תינוקות מסורג

אחד. ואני בטוחה שכמעט כל משפחה תסכים בשימחה לעשות את המצווה הזאת ולהכניס אתכם לביתה.
&nbsp
בהצלחה!

תתפלאי

אין גבול לסוציומטיות של הנשים כאן בפורום , לא רק שנמנעים מהפצת מידע מלבד פירגונים לקטנטן, לפוצ'י, לנסיכה ...אף אחד לא הגיב ולא מוכן לנדב את ביתו (לא רוצים תמונת תינוק, רוצים לצלם חדר תינוק -בן בהתאם לדרישות של הרוסים (אפילו השגנו מצלמת סטילס כי הרוסים דורשים תמונות כמו פעם שבהן אנחנו מצולמים בכל פינות הבית).
לא לכל אחד יש משפחה ולנו יש חברים שהילדים כבר גדולים ומשניסינו כל אופציה אפילו באיקאה ,החלטנו לפנות לפורום .תכלס מבלבלים כאן הרבה את השכל אבל לא מדברים על דברים לא פחות חשובים כמו כסף, עלויות , טיפים לכל אורך התהליך וסיוע לזרים שנמצאים במצבכם (שהיה בעבר) ומשוועים לעזרה פשוטה, להכניס אותנו לביתכם בחיבוק ולאפשר 3 תמונות ל-5 דקות וביי (אם לא תרצו להמשיך לתמוך או להיות חלק מהתהליך שלנו) ואנחנו עכשיו גם זמינים במפרץ חיפה.
תודה על ההתייחסות

סביון1

New member
עכשיו נזכרתי שכתבת כבר פעם פה בפורום

אתה יודע איך נזכרתי? לפי הסגנון המשתלח. לא נעים לקרוא אותך.
&nbsp
בכל אופן הבית שלי נמצא במרכז, יש לו סורגים אבל אין חדר תינוקות אלא חדר ילדים רגיל. אם אתה רוצה אתה מוזמן לבוא להצטלם בו.
&nbsp
&nbsp

המשתלח ...בא מזעקת אם שמבקשת מידע ועזרה

לאנשים ובמיוחד לנשים יש כאן המון ידע ומידע וטיפים שהם אוצר, גם דברים מלפני כמה שנים יכולים להיות קריטיים בזמן אמת עכשיו, בתהליך עצמו לא צריך לעסוק בכסף ובנושאים טכנים והפתעות לא מתוכננות במיוחד במדינה כמו רוסיה, ככל שיהיה יותר מידע ועזרה של כולם והכנת שעורי בית ,ייקל על ההורים התהליך המורכב רגשית,נפשית,ארגונית, תכנונית,תפעולית וגם המון כלכלית וכל זאת כדי להתרכז באוצר ובקבלנולזרועותינו.
כמה הכאיב שלא רק שלא קיבלנו פה יד ומידע אלא כתף קרה לאור שאלות תם,אלא עצם הפניה (בפרטי) של מועמדים שהופתעו מגובה ההוצאות שלהן לא התכוונו ובעקבות מידע ונתונים שאספנו הם נאלצו לדחות או לסגת מהתהליך (בסוף הכל מתחיל ונגמר בכסף זו האמת).
תודה לכל מי שרק התכוון , הצלחנו לאתר צדיקה שלא קשורה בכלל ,חיבקה אותנו ואיפשרה לצלם ולפתור את המעמסה הזו מעלינו לקראת השלב הבא.
אין צורך להגיב, תודה

eee60

New member
וואוו אתה בלחץ...מובן

כל המצב לפני האימוץ מלחיץ.לא הייתי אומרת שכולם אנטיפטיים פה.אם הבחנת הפורום הזה כבר לא פעיל מזה תקופה.אנשים שקועיים בבעיות. שלהם
האמן לי לא קל בכלל לגדל ילד ועוד מאומץ.אז קבל נא בהבנה.ובהצלחה

KallaGLP

New member
הסגנון שלך באמת עושה חשק...

אתה רק שוכח להביא בחשבון שלמשתתפים רבים כאן כבר מזמן אין תינוקות וחדרי תינוק. היו מעט מאוד אימוצים לאחרונה והילדים שאומצו פעם כבר גדלו (לילד בגיל 3-4 כבר לרוב אין מיטת תינוק), וגם אם יש כאלה - הרי שהאזור שנקבת בו מצמצם את האפשרויות עוד יותר (אולי אם תציין שתהיה מוכן להגיע גם לאזורים אחרים בארץ - זה יגדיל את הסיכוי שתמצא מישהו מתאים). הבת הצעירה ביותר שלי, למשל, תהיה בחורף בת 11, שלא לדבר על כך שאנחנו בכלל לא גרים כרגע בארץ. אז חבל להשתלח בהכללה נגד כל חברי הפורום, זה ממש לא לעניין ועלול רק להזיק לך, כי אם בכל זאת מישהו שזה רלוונטי מבחינתו ייכנס ויקרא את הודעתך, הסגנון שלך עלול רק להרתיע אותו ולמנוע ממנו להציע לך את עזרתו.

תתפלאי

יש אימוצים , לא הרבה כבעבר אבל יש ! ופניתי עקרונית לכל אזור הצפון ,לא ציינתי מיקום כדי לא להגביל ויש לי מידע בדוק על אימוצים מהצפון הקרוב והרחוק (חלק מהאנשים כאן) וגם על כאלו שנמצאים בכל מיני שלבים.
ההתכתבות שלי הייתה אישית למרות שפורסמה כאן בפומבי אבל אנחנו חושבים שזו צריכה להיות החלטתנו מה מתאים ומה לא,תתפלאי כמה יש להם עדיין חדר לתינוק בסדרי גודל שאנחנו מחפשים והם שותקים.
אתם לא גרים כרגע בארץ אז אין לכם מושג כמה מענה היינו יכולים לקבל אם אנשים היו מוכנים להושיט יד.
התרגזנו בהמשך לדברים שהיו בעבר,שאלנו שאלות וקיבלנו את כל התירוצים למה לא למסור מידע.
מה יותר פשוט לכתוב "לי יש ריהוט ,לי יש מידע , עבר זמן הנה מה שאני מציעה בחיבוק,לשיקולכם"
פעם ראיתי את הסרט "תעביר את זה הלאה" מספיקה הכוונה ועשיית צעד כדי להביא מענה וסיוע לאחר שבכלל לא התקוונת...אבל לצערינו ראיית האנשים צרה ומוגבלת בראייה שאיננה מסייעת ברגע האמת למי שנזקק.
דרך אגב ,עם כל הסגנון וההשתלחות, מוזר לנו שאנשים בפרטי פונים אלינו כאילו יש כאן איזה פחד,מבקשים עזרה ומידע,מודים לנו כאילו יש לנו סוכנות אימוץ וכותבים לנו בדיוק מה שאנחנו מרגישים לנוכח הכתף הקרה בכל עת של בקשת מידע.
כדי להיות הורים הליך החשיבה הוא להגיע לסוף העולם בשביל ילד,מה זה בשבילנו להגיע למרכז או לאזור אחר.. ולא הגבלנו את עצמנו לאזור מצומצם וכן יש רבים שמשאירים את הריהוט בחדר כי מתכננים אימוץ נוסף וכך גם פגשנו את הצדיקה שסייעה לנו אחרי שקיבלנו הסברים כאן מאנשים על פחד מעין רעה ופגיעה במזל והצהרות מפורשות על חוסר רצון לשתף...
חבל אבל זו המציאות הישראלית כעובדה

Noga Lavie

New member
מה יותר פשוט?

ובכן, הרבה יותר פשוט לא להציע לאנשים שאין מושג מי הם ומה הם להכנס אליך הביתה ולצלם אותו. *זה* הדבר הפשוט ביותר.

עם זאת, קיימים אנשים שאינם נוקטים בשיטה הפשוטה, שהם מלאי אמון באנשים, ומוכנים לעזור. רק מה, התנועה בפורום אינה גבוהה, ולכן צריך סבלנות. כאשר אתה אינך מחכה בנימוס שאנשים יעשו את הדבר שאינו פשוט, וכועס שאין מי שמוכן להתנדב לתת לך (אדם לא מוכר) לא רק להכנס אליו הביתה, אלא גם לצלם אותו כך שיכסה את אמצעי הבטחון של הבית, המעטים המוכנים לכך ושיש להם חדר מתאים ושנמצאים באזור גיאוגרפי מתאים, נרתעים.

כפי שקאלה כתבה, גם אני איני מתגוררת בארץ ואין לי חדר תינוק זמין, אך גם אם הייתי מתגוררת בצפון ישראל והיה בביתי חדר תינוק העונה לדרישות שמעמידים בפניך (שהן אכן מגוחכות, רק שהתמרמרות עליהן אינה מקדמת אותך בדיוק כמו התמרמרמרות על חוסר נכונות לעזרה), וגם אם הייתי מוכנה לחרוג ממנהגי לתת לאדם לא מוכר להכנס אלי הביתה ולצלם, סגנון התגובות שלך היה גורם לי לחזור בי מנכונותי.
אני מניחה שכתיבת מילים אלו הן לריק, כי כבר בעבר לא נראה היה שאתה מוכן להקשיב לסיבותיהם/הסבריהם של אחרים, ולהבין שחוסר נכונות אחרים לתת לך את מה שאתה רוצה אינו אומר שהם אוטונטית רשעים מרושעים הרוצים להתנכל לך.לכן, אני כותבת זאת עבור אחרים שיכנסו בעתיד , יזדקקו לעזרה ויהיו מוכנים ללמוד המטעויות שלך.

נגה פשוט את מפספסת את הנושא

את קובעת ומסכמת וגם המשתתפת לפנייך ומחליטות ורואות את עולמכן ומתרצות סיבות.
האמת היא שאנחנו לא לחוצים ,רק מסודרים וסבלניים והגבנו רק כשפנו אלינו,לא יזמנו מתקפה כשלא הגיבו רק ענינו לאור תגובות אנטיפטיות אישיות בפרטי.......!
בהתייעצות עם שתי נשות מקצוע ותיקות ומנוסות , הסבירו לנו שלאנשים פשוט לא נעים להגיד שיש להם אמונות תפלות ופחדים חסרי שחר ללא קשר להכנסת אדם זר.
גם אם מצופה מהורים מאמצים שיבינו את אלו שעוברים את מסלול חייהם ויגלו אמפטיה לא כך הדבר (היום יש מספיק דרכים לנקוט לשמירה על הביטחון כולל המנעות מצילום ילדים).
גם בפעם הקודמת פניתי ושאלתי לגבי נושאים כספיים , המתנו בסבלנות למרות פעילות לא מועטה בפורום וכשפנינו שוב , ענו לנו בצורה מאוד לא יפה, מתקפות בפרטי והבעת דעות לא רלוונטיות ותירוצים העיקר לא לספר ולא לשתף ולא לגלות או כדי שלא ידעו כמה אנשים פראיירים או מתוך פחדים ואמונות הזויות.
מעטים האינטיליגנטים שהתייחסו ממוקדים עם יד מושטת לעומת עדר סוער ותקיף שחס וחלילה לא נפגע לו בפוצי.
מה לעשות , אספנו מידע רב לאור חוסר שת"פ כאן וחבל שאין למי להעביר ולסייע וכך גם פתחה עבורנו את ביתה אם צעירה למרות שלא הכירה אותנו אלא טרחה לפגוש אותנו לפני כן ולהבין את הצורך והמצוקה.
למדנו בחיינו כי האמת הכואבת בפרצופם של המרעים עדיפה על בליעת הרעל המופנה כלפינו ,המבקשים עזרה.
חוץ מהפוצי מוצי יש כאן פעילות מחתרתית של אנשים מאוכזבים ובמצוקה , רק הדיון הקודם והדיון הנוכחי העלו עשרות פניות אישיות אלינו מאנשים שחוששים ולא יכולים לעמוד בפני מסך האטימות שנחשפים אליו כאן בפורום.
לאור הפניות הרבות להחריד והמיותרות אנחנו יכולים להגיד שחבל ,כמה חבל שמעבר להתייפיפות אין סיוע ותמיכה ושותפות דרך וחיבוק אוהב ותומך כקבוצת פורום שיכול להיות ברמת משפחה תומכת ואוהבת.
לסיום ,באמת שאין מה לענות והכנס לויכוחים איתנו,אנחנו לצערנו נמשיך בניסוי ווחיפוש ונמשיך לסייע מתחת לרדאר לפונים אלינו בפרטי ונפיץ את המידע שברשותנו, חבל שכך,אנחנו כנראה מבינים מצוקות של אחרים שאין בידיהם את הכלים שלנו יש ולא בוחלים או נמנעים מהושטת יד בכל פניה.
שלום למי שמעוניין, אין צורך בתגובה

Noga Lavie

New member
חוששתני שהפיספוס הוא שלך

אני מבינה את הלחץ שלכם, ואני מבינה את הצורך לשלוט במה שיותר פרמטרים בהליך שאינו נמצא בשליטתכם. אך הדרך בה זה נעשה, על ידי יחוס מניעים פסולים למי שאינו מתנדב לסייע לכם בבקשה אישית (וכן, לתת פירוט כלכלי של הוצאות ולאפשר לצלם בתוך הבית הן בקשות שהרבה מאוד אנשים רואים כחדירה לתחום הפרט), אינה מקובלת עלי.

כתבת באחת ההודעות למעלה "חבל אבל זו המציאות הישראלית כעובדה". צר לי להיות זו שאומרת לך שמחוץ לישראל המציאות דומה מאוד. מעט אנשים יענו לבקשת זרים למשהו אישי עבורם, ויהיה קל לשכנע יותר אנשים לעשות זאת בפניה נעימה, מכובדת, מכבדת ומנומסת.

אני זוכרת היטב את המתקפה הקודמת שלך, כאשר ניסיתי להסביר לך מדוע הפרטים הכלכליים שאתה מבקש אינם הגיוניים, ומדוע אי אפשר לאסוף אותם בפורום, גם אם היה תוסס הרבה יותר באותה תקופה. מכיוון שאיני חיה בישראל ואיני מקושרת לשום עמותה באשר היא עמותה, לא הגיוני שיהיה לי אינטרס להסתיר מידע ממישהו לפני אימוץ. למרות שכתבתי זאת בצורה מפורשת, זה לא מנע ממך להסיק שאני, כמו אחרים שניסו לומר לך אותו הדבר, מעוניינת להסתיר ממך מידע בכוונה תחילה למטרה שמעולם לא התבררה לי. אין לי מושג מה אתה מקבל במסרים פרטיים, ולא ממש מעניין אותי. זה לא מצדיק את ההשתלחות שלך, לא בפורום, לא בסתם אנשים שלא מעוניינים להתנדב לעזור לך ללא קשר האם הם בכלל יכולים לעזור לך.

תודה שאתה מאשר לא לענות, אך אני מעדיפה לענות או לא-לענות בהתאם למה שמתאים לי ממש כפי שאני מקבלת את תגובתך או אי-תגובתך בהתאם לשיקוליך שלך (גם אם היא אינה מוצאת חן בעיני).

KallaGLP

New member
אכן זכור לי איך ניסיתי להסביר בהיגיון

שהמידע שיש ברשותי מלפני 12 שנים (מה שאני בכלל עוד זוכרת כי לא ניהלתי בזמנו רישום והיזכרון שלי לא משהו) כבר לחלוטין לא רלוונטי ולא אקטואלי ואפילו מטעה כי עלויות האימוץ והתהליך עצמו השתנו ללא הכר מהזמן שאימצתי, אך נתקלתי רק בסירוב להבין ובתגובות משתלחות. וזה באמת תמוה לחשוב שיש כאן מה להסתיר, אפשר לחשוב שמדובר באיזה מידע סודי המסכן את שלום המדינה. בזמנו, כשאני עצמי הייתי בתהליך ואחר כך מאמצת טרייה, והמידע היה באמת רלוונטי ובעל ערך, הרי שיתפתי חופשי. אבל עכשיו - הו עכשיו דווקא התחלתי לשקשק ולסבול מאמונות תפלות ופחדים הזויים. כמובן.

KallaGLP

New member
"אמונות תפלות ופחדים חסרי שחר"? "אמנות הזויות"?

כל יום לומדים משהו חדש.

ובכל זאת

לא הבנתן, דו שיח של חרשים, הסקתן שאנחנו בלחץ אז לא ולאור עשרות המיילים והפניות אנחנו יודעים שיש מידע , מוסרים לנו על תהליכי אימוץ , הגענו לכמה הצעות לצלם בבית ואנשים לאור התגובות ה"משתלחות שלי" נתנו לנו מידע תפעולי,ארגוני, טכני ,כלכלי (לא עלות עכשווית של כמה עולה מה) שאנחנו בחרנו ממנו מה לקחת ומה לחפש ולקבל מידע נכון להיום ,אבל הבעייה היא שאנשים כאן כותבים במחתרת ומספרים שקיבלו תגובות המגובות באמונות תפלות ושאר ירקות "חס וחלילה שיבוא זוג שאין לו ילד ויעשה עיין רעה על הפוצי שלי".
אתן תשארו בשלכן ותחגגו ואנחנו נמשיך להתאמץ ולעשות הכל מאורגן ומסודר ומוכן כי ככה אנחנו עובדים ונסתייע באנשים פתוחים ומשכילים ונסייע לאלו שמביטים מהצד וחוששים להגיב כי הנושא כל כך אישי וכל כך רגיש והפורום כאן פשוט במקום להיות ביית ברשת שמושיט יד ומחבק ,מפנה כתף קרה .
אפשר תמיד להכין אמצעי זיהוי וביטחון כדי לאפשר פעילות יותר מגובה ופיזית בין חברי הפורום ,אבל עזבו זה דו שיח של חרשים שהקוראים פשוט לא מקשיבים ,מקובעים בעולמם ואינם מסוגלים להפתח לאחר.

למעלה