שאלה יומית בנושא פרסומות

אתי@

New member
שאלה יומית בנושא פרסומות

בעיקרון פרסומות זה הזמן להעביר תחנה, אבל מידי פעם יוצאת לפירסומאים "הברק" של פרסומת, משהו שכמעט עושה חשק להמשיך לצפות גם בזמן הפרסומות... אז מה "עושה לכם את זה"
ואיזה פרסומות מוציאות אתכם מדעתכם
אני... מהפרסומות של התקופה האחרונה אני מאוד אוהבת:
את הפרסומת לדיאט יופלה, בסגנו מוסיקת הנשמה האמריקאית (אפילו שהפרסומת צולמה באפריקה והזמרת בריטית).
את הפרסומת לפופ קורן, זאת שרואים בה גרעין תירס שהולך ומתנפח...
פפסי מקס (שרפת קלוריה - פנקי עצמך בעוד פפסי מקס...)
הפרסומות לביטוח ישיר - עם התינוק שהורס את האוטו של אבא-אמא, עם הפועלים שהורסים את הבית הלא נכון, הגנב שגונבים לו את האוטו...
ופל גרנדה - אל תתחיל עם זה "אפילו" - גדול!!!
את הפרסומת לשוקו-יוטבתה (בגלל המוסיקה) בטח יש עוד המון, בעיקר ישנות יותר... מה אני לא אוהבת? פרסומות לחומרי ניקוי ואבקות כביסה, פרסומות שמזלזלות בצופים.

יעלי2

New member
פרסומות

נורא עצוב להגיד את זה כי יש המון חברות שמשקיעות בפרסום וחברות שמבצעות ובכל זאת, אני לא רואה פרסומות. כשיש פרסומות אני מעבירה לערוץ נטול ומחפשת משהו יותר מענין. לעיתים אני מפסידה תוכנית או סרט כי בגלל הפרסומות ערקתי ושחכתי לחזור. עם זאת אני כן שמה לב לפרסומות לאילו שמזלזלות באנטיליגנציה ולאלו שלא, לאלו שפונות לרגש ואלו האופנתיות, אלו שמתחדשות כל הזמן ופרסומות של חברות שמפרסמות שנים. לאור המצב במשק, הנושא הבטחוני והמתח המתמיד שאנחנו חיים כאן במדינה, אני שמה לב שבתקופה האחרונה הרבה יותר מפרסמים הולכים על קו הומוריסטי. מוכרים מוצר דרך פורקן והפוגה קומית וזה מקל עלי לצפות, מעלה חיוך על שפתי ובמידה רבה גם מקרב אותי לרכישת המוצר. אני חייבת להודות שרחוקות הפעמים שאני רואה מוצר וניגשת לקנות (כמו היוגורט עם חיידקי L קזאי שמעולם לא טעמתי). מה שכן פרסומות שממשיכות בהחדרת המותג עובדות עלי (בהנחה שאני כמובן אוהבת את המוצר). לדוגמא: דיאט קולה וחומוס אחלה. ל

יעלי2

New member
דוגמא להומור בפרסומות

(למרות חוסר האובייקטיביות) סדרת הפרסומות של ביטוח ישיר: הורסים את הבית הלא נכון, האופנוען שעולה על האוטובוס לבוש בקסדה, הילד שמוריד את דלת הגרז´ על האוטו וכו. הפרסומת של 206 - אי אפשר לא לחייך בסוף! הפרסומות של חומוס אחלה עם המשפחות הצרפתיות והיפניות שלמרות שנידמה שהן טפשיות, הן מצחיקות. פרסומות מחו"ל עם ה wazzzzzzap וכו וכו. בקיצור, כמו שאמרתי מקודם, הומור הוא הדרך של המפרסמים להגיע לקהל רחב בתקופה של מתח ולחץ בלתי פוסק בקרב כולנו.

הילית*

New member
את צודקת בהחלט !

בעידן של היום עם עודף מדיות ועם עולם תחרותי כ"כ קשה מאוד להגיע לקשב של צרכנים ולכן משתמשים יותר ויותר בפרסומות שיוצרות קשב בצורה קיצונית ועושים גם דברים לא שגרתיים, כאשר המטרה הרבה פעמים זה פשוט ליצור שיחה על הפרסומות וכך לעלות את המודעות. הבעיה היא שלפעמים הויז´ואל הפרסומי מאפיל יותר מדי על המוצר ואז המפרסמים מצליחים להגיע לחשיפה ומודעות טובה למוצר אבל.... אין מזה כסף כי הם לא מצליחים להניעצרכנים לקנות את המוצר. החוכמה היא לדבר לשלב בין הדברים !

Hadar p

New member
פרסומות....

בעקרון אני לא רואה אותן הרבה אבל...... הכי מעצבנת אותי עכשיו זו של חומוס אכלה עם הסינים.....המשפט אולי נחמד "תחשוב אחלה יהיה אחלה...." אבל ההאנשים קצת מעצבנים. מעצבנת אותי הפרסומת לביצת ההפתעה שהאמא כאילו מביאה ממתק וגם הפתעה... גם אני לא אוהבת פרסומות של תחבושות, שמפו,אבקות כביסה ועוד כל מיני כאלו.... אני דווקא מחבבת את הפרסומות שיש בהם ילדים. וכן גם את הפרסומת של דיאט יופלה.. כשאני חושבת על זה נדמה לי שלא ראיתי פרסומות כבר הרבה זמן.....

rona25

New member
אני אוהבת את הפרסומת החדשה של

מפעל הפיס - עם הבחור שרוקד בדיסקוטק וחברות הזקנים שמגיעה ומוחאת לו כפיים... גם את הפרסומות של yes מאוד אהבתי בעבר - לאחרונה הם קצת מפשלים....וגם את הפרסומות של האגודה לתרבות הדיור עם הבחור שמשחק ב"שבתות וחגים" אגב פרסומות למכונות כביסה - שמתן לב שלנצח יראו נשים ממוצא מזרחי מפרסמות אבקת כביסה??? (יש על זה מחקרים מפורסמים בפסיכולוגיה חברתית)

פרסומות לאבקת כביסה ../images/Emo46.gif

תמיד זו איזו אישה שצריך להסביר לה (כי היא כמובן לא מבינה כלום, רק השפחה שעושה את הכביסה) איך הכדוריות (או השד-יודע-מה) פועלות. עכשיו - לפעמים המסביר (כמובן - גבר!) הוא הטיפוס ה"מדען" ואז זה כמובן אשכנזי עם עיגולדים, או שהמסביר הוא הטכנאי של המכונת כביסה (שהוא כמובן מזרחי). זוועה! פעם ניסיתי להחרים את אבקות הכביסה שעושות פרסומות כאלה, אב עכשיו נראה לי שזה כולן, לא?

ayush

New member
איזה קטע, בדיוק אתמול ראיתי את

הפרסומת של פג´ו 206 וכל כך צחקתי ! וחשבתי לי שצריך להתחיל שרשור כזה בפורום
הבוקר כבר שכחתי מזה... ואת קראתי את מחשבותיי ! תומר, אגב מאד נפעם מהפרסומות של קוקה קולה ( הסאונד הטוב ביותר וכו´ )

אמיקה

New member
דודי בלסר ב"כללית" - ענק!!!

למות על ההומור ועל הילד היפיוף הזה... הרעיון של פפסי מקס´ מדליק, לדעתי. יש כמה חביבות היום.. קשה לי להזכר - הפג´ו אחלה רעיון מקורי. הפרסומות של אורנג´ עם היידיים בתור פרצופים - מקורי, אם כי ממש לא קולע (מה מפרסמים שם?) ביסלי מדליקה ומכוונת יפה . הפרסומת של אדיר מילר למשקה trip מקורית, חביבה ו"תוקעת" בזכרון את המשקה, גם אם לא אף אחת מתכונותיו.. שונאת את כל הפירסומות הלא-מאוד-קולעות של "אחלה".. (אפרופו אינטלגנציה) כל הפירסומות לאבקת הכביסה נראות לי דומות אבל אם אני לא טועה יש לפחות שתי פרסומות על ש´כנזיה - האחת עם הד"ר יעני שנוסייע יחד עם הגב´ עם הקוקו "לתוך" הבד והאחרת עם הגב´ הממושקפת המעצבנת עם הטבליות.. בכלל אני דווקא בעד הפרסומות - כמה מהן ממש מראות על חשיבה מקורית, שנינות וכו´ - קצת כמו סרט קטן.. כמה מהן נראות לי טפשיות - אבל חלק מאלו פשוט לא מכוונות אלי כציבור יעד. ויש את הדפוקות באמת . אני בעד , רק לא באמצע דברים טובים ...

gmgy

New member
ומה עם פרסומות ישנות?

(טוב, אני לא מכירה את החדשות...) הזכורות לטוב:
תרמתידם--תרמתידם (לתרומת דם)
כמעט כל הפרסומות של הירקות כמו תפוח אדמה, תפוח אדמה, לכל המשפחה כן תפוח אדמה אני אחד מאבות המזון - בתאבון (ירקות בן אדם ירקות, לבריאות)
"הבאתי ברבר!" עם חני נחמיאס
אלברט פירות
יומני דנית
וכמובן: "ירון אל תיגע זה חפץ חשוד!" הזכורה לרע:
הפרסומת לפומלות.

אמיקה

New member
חיים!!! איזה נשכחות : "מסלול רקורטן

משובח! כן? ומה עם : "כ"כ צעיר וכבר במדים.. אין לו מה לעשות בחיים?" ושטקר של דליק? ועוד זכורה לטוב לא כ"כ עתיקה - "הסבא של הסבא של הבבא שלי הלך על גחלים.."

Ronnie*

New member
וגם "עגל רך"

ו"נראה טוב, השניצל שלך..." (וואו, זה היה מזמן). ו"קח עוד תפוז, אתה יודע למה", ו"נגמרו הקלמנטינות". נוסטלגיה...

הילית*

New member
אצלי צפיה בפרסומות מהווה

"ספרות מקצועית"... כי אני עוסקת בתחום ואתי, חלק מהפרסומות שציינת הם של לקוחות שלי אז אני שמחה לשמוע...

גלי ב

New member
ומה עם הפירסומת לנייר טואלט לילי ?

עם הגורים המקסימים
אני אוהבת את הפרסומת הזו ...

למעלה