שאלה: כיצד מצביעי קדימה מגדירים עצמ

Ann6020

New member
שאלה: כיצד מצביעי קדימה מגדירים עצמ

אני למשל שוקלת להצביע קדימה אבל אני מגדירה את עצמי (לפחות לאחר האינתיפידה האחרונה שפקחה גם את עיני) בעלת השקפה ימנית מתונה. (כלומר אני בהחלט מוכנה לפשרה מרחיקת לכת ביהודה ושומרון ומוכנה להחזיר את כל השכונות הערביות צפופות האוכלוסין בירושלים אבל אני לא מוכנה בשום פנים ואופן להתפשר על ירושלים עצמה, על בקעת הירדן וכו. אני גם חושבת שאין עם מי בכלל מה לדבר אצל הפלשתינים בשלב זה וכו וכו). לטעמי אין דבר כזה מרכז בדיוק. אם המרכז מכיל דיעות שונות הרי אז נשאל את השאלה "האם אתה בתוך המרכז שמאל או ימין?" מה שמרתיע אותי הוא הפחד שאצביע קדימה ואביא שוב את השמאל. עם שרון לא היתה בעיה כזו כי ברור היה שהוא ימין מפוקח (מה שרואים מפה לא רואים משם וכו) אבל בטח לא שמאל. עם החבר'ה של קדימה היום בכלל לא ברור לי מה בדיוק ההגדרה. ואולי זה המקום שתומכי קדימה באמת יאמרו איך הם מגדירים עצמם ולא בהגדרת מרכז.

ומה לגבי המצע החברתי-כלכלי?

זה לא מעניין אותך? או שאולי את "מסודרת" ולא איכפת משאר אזרחי המדינה שלך?

אשרת

New member
../images/Emo153.gif

תסלח לי, ממתיק, אבל לא כולם צריכים להיות בעלי אותו סדר עדיפויות שלך. על דמוקרטיה שמעת? על כיבוד דעות של אחרים שמעת? או שאתה יודע רק לצעוק שקדימה רוצה להפוך את המדינה לדיקטטוריה כי בעד שלטון נישואתי?

ברוכה הבאה אל הפורום ../images/Emo140.gif

לא משנה במי תבחרי.. את מוזמנת להיות שותפה כשווה בין שווים :) אני אדבר רק בשם עצמי ולא אבצע הכללה. תומך קדימה, לדעתי, הוא אדם שפוי אשר בוחן לעומק את המציאות הנפרסת בפניו. תומך קדימה הוא אחד שמבקש תוצאות וסולד מססמאות ריקות מתוכן. תומך קדימה הוא אחד שמבקש את העתיד ולא מתרכז בעבר. תומך קדימה הוא חלק מציבור רחב והגיוני שמאס בקצוות הקיצוניים! בנוגע לעניין ירושלים את מוזמנת להכנס לכאן. בנוגע לתוצאות -לחצי, כאן.

Ann6020

New member
סליחה, אבל לא אמרת כלום

כל מה שאמרת מקובל עלי. אבל אני לא רוצה כל תוצאה ואני לא רוצה כל עתיד. השאלה מהו העתיד שאני אביא אם אבחר במפלגה כזו או אחרת. אגב, מבין כל המפלגות לטעמי בקדימה יש את הגלריה הטובה ביותר של אנשים (אם כי יש להם חסרון אחד - רובם לא השתפשפו בפוליטיקה. כדי להצליח בפוליטיקה לא מספיק להיות ראוי ובעל דעות צריך לדעת גם איך להשיג את המטרות).

לא ממש הבנתי את השאלה, מצטער..

מה את מבקשת לדעת? אשמח להשיב :) האם כוונתך היא - במה קולך יתרום? אם כך, מספיק מבט חטוף על מועמדי המפלגות השונות בכדי להבין - מה מפלגת קדימה מציעה לכולנו :) http://www.kadimasharon.co.il/55-he/kadima-people.aspx כל קול חשוב.. וזאת ע"מ להבטיח את מקומם של כל האנשים הראויים הללו.

Ann6020

New member
אנסה להסביר

מה ששאלתי במקור (וקצת נסחפתי...) הוא איך מצביעי קדימה מגדירים עצמם לו היו חייבים לבחור בין ימין לשמאל. ואם יותר נח אז מרכז-ימין או מרכז-שמאל. אבל צודקים אלו שהעירו לי: השאלה מן הסתם מתייחסת רק לשאלות של חוץ וביטחון ולא כלכלה וחברה.

אני לא חושב שההגדרה הזאת רלוונטית..

המפה הפוליטית שונה היום. בקדימה תמצאי תומכי שמאל ותומכי ימין לשעבר .. אוכלוסייה שפוייה שרוצה בפיתרון ובשלום תוך בטחון לתושבי המדינה. אני, למשל, מצביע מפלגות ימין בעבר.. ויש כאן הרבה שהצביעו שמאל. אין כל רלוונטיות למונח.. מה שמשנה היא הדרך והחובה להוכיח :)

the new L

New member
תסלח לי אבל

משפט כמו :"שרוצה בפיתרון ובשלום תוך בטחון לתושבי המדינה" הוא סתם סיסמה ריקה מתוכן שיכולה לייצג כל אחת מהמפלגות בכנסת. מדוע אתה סבור שקדימה יכולה לקדם את תהליך השלום טוב יותר מאשר מפלגת העבודה?

bhnadav

New member
בבקשה -

מפלגה כמו קדימה, שהיא מפלגת מרכז, יכולה לסחוף תחתה הן את הימין השפוי והן את השמאל השפוי, למהלכים שיהוו קונצנזוס, הסכמה לאומית, ויאחדו תחתם את רוב המפה הפוליטית. האנשים בקדימה, אנשי העשייה, הם עוד דבר שגורם לי לסמוך על המפלגה ולהאמין שהיא היחידה שניתן לתת לה את המפתחות לניהול המדינה. אנשים כמו אבי דיכטר, ציפי לבני, שאול מופז, שמעון פרס, מאיר שטרית, אוריאל רייכמן ועוד רבים וטובים - הם אלה שאני רוצה לראות יושבים על שולחן הדיונים ומייצגים את ישראל. עם כל הכבוד, אני לא רוצה לראות שם את אופיר פינס ואת יצחק הרצוג! עד כה הם לא הוכיחו שהם ראויים לתפקידים הבכירים ביותר, ברמה הלאומית והבינלאומית. אין לי כל ספק שאם אני צריך לבחור אצל מי להפקיד את המפתחות לניהול המדינה, אני אבחר בצוות השקול, האחראי והמנוסה של קדימה, על פני זה של מפלגת העבודה.

the new L

New member
לא ברור

אתה אומר שצריך להצביע לקדימה כי: "היא מפלגת מרכז, יכולה לסחוף תחתה הן את הימין השפוי והן את השמאל השפוי"?? כלומר צריך להצביע לה כי הרבה יצביעו בשבילה? ולגבי הנבחרת - בשתי המפלגות יש אנשים טובים ומנוסים. נחמד שאתה בוחר 2 אנשים ספציפים מהעבודה, אבל גם לעבודה יש נבחרת בהחלט מכובדת - פרופ' ברוורמן, פרופ' יולי תמיר, עמי איילון (ראש השב"כ לשעבר), תת אלוף במיל' בן אליעזר (שהיה שר ביטחון), אלוף במיל' מתן וילנאי ועוד רבים וטובים. לגבי קדימה - יש שם גם אנשים שאני לא ממש רוצה לראות בכנסת. אתה יכול להגיד לי בלב שלם שאתה רוצה להכניס את צחי הנגבי לכנסת (עם כל מה שהוא מייצג ואמר במשך השנים??)

bhnadav

New member
../images/Emo26.gif

צריך לתמוך בקדימה לא כי יצביעו לה, אלא מפני שהדרך המרכזית שהיא מייצגת היא הדרך הנכונה, שבסופו של דבר תוכל לאחד תחתה רבים במערכת הפוליטית, ובצדק. בקשר למפלגת העבודה, עם כל הכבוד, השמות שהבאת לי לא מספיקים לי כדי שאני אוכל להפקיד בידי ברוורמן, איילון, פואד ווילנאי את המפתחות לניהול המדינה. אני אומר לך את האמת - אני מעדיף אנשים כמו ציפי לבני, אבי דיכטר, שאול מופז, מאיר שטרית, שמעון פרס ורייכמן. באשר לרשימה - כמו בכל דבר, גם כאן יש אנשים המועדפים עליי יותר והמועדפים עליי פחות. אני מעריך כי צחי הנגבי הוא לא אדם "רע", ומה שהוא עשה - אם הוא עשה ואם הוא אשם (בכך תכריע המערכת המשפטית ולא אני) - היה בלחץ חברי מרכז וכו'. שהרי ברור לכל שהוא היה יכול להישאר בליכוד ולקבל מקום גבוה מאוד כמו תמיד, אבל הוא בחר לעבור לקדימה, שם למראית עין אי הוודאות קיימת יותר. אני לא בא לשפוט את צחי הנגבי ועל כך תכריע המערכת המשפטית, ואם אכן יימצא שצחי הנגבי אשם - הוא לא יהיה ברשימה, בכנסת או בממשלה - כפי שהדבר תקף גם לגבי כל אדם אחר במדינה.

the new L

New member
האם באמת

יש לך את הכלים להשוות? האם אתה באמת יכול להשוות בין פרופסור יולי תמיר לפרופסור רייכמן (שרי החינוך המיועדים) ועל סמך האינפורמציה בידך לקבוע שרייכמן עדיף? מדוע מופז עדיף על פואד כתור שר הביטחון? מדוע דיכטר עדיף על איילון? ובקשר להנגבי - אני בכלל לא מתייחס למה שהוא עשה או לא עשה אלא רק לדיעותיו. הדיעות שלו הן בבירור ליכוד ואף ימינה מכך. הוא לא מועמד שולי. הוא מקום תשיעי ברשימה לכנסת, מה שכנראה אומר שהוא יהיה שר. ומה בנוגע לעתניאל שנלר? לשעבר יו"ר מועצת יש"ע. האם אתה באמת יכול להגיד בלב שלם שזה אדם שאתה רוצה לתת את קולך בשבילו?

bhnadav

New member
כך אני רואה את הדברים,

מתוך האמת הפנימית שלי. אולי ההתנהלות, אולי הרושם האישי, אולי נסיונם, אולי הישגיהם? מכלול הדברים. בקשר לצחי הנגבי, הוא אמר מאז ההצטרפות שלו לקדימה על השינוי שחל בעמדותיו, ואפשר לומר שהדבר דומה למה שקרה גם לאנשים כמו אריאל שרון, ואפילו לציפי לבני שגדלה בבית ימני מאוד. בקשר לעתניאל שנלר - הוא בדיוק דוגמא לאדם שאני רואה לראות בכנסת ישראל מטעם מפלגת קדימה. שמעתי אותו מתראיין בערוץ הכנסת, קראתי ראיון שלו, ומאוד התרשמתי מהבן אדם, מדרכו, מעמדותיו המפשרות. הוא דוגמא לאדם קלאסי שיכול להיות חבר כנסת מטעם קדימה.

למעלה