שאלה כללית (טריגר - בעיקר לחרדון המחאה) בעקבות

• פותח הנושא ga26
  • פורסם בתאריך

ga26

Member
שאלה כללית (טריגר - בעיקר לחרדון המחאה) בעקבות

הויכוח למטה שכנראה ימחק.
השאלה אינה מבחינת החוק אלא מה אתם חושבים שצריך להיכנס להגדרת אונס.
אני שואל בהקשר של אדם שהתחזה לאדם אחר נניח גבר נשוי שהתחזה ללא נשוי ויצא עם בחורה ושכבו בהסכמה - האם זה צריך להיכנס להגדרת אונס?
ואם המקרה היה הפוך? אשה נשואה שיוצאת עם בחור רווק שמחפש בת זוג ולמעשה לא יודע שהיא נשואה?
ואם בחור שעשה ניתוח לכריתת איבר מינו ולוקח הורמונים מציג עצמו כאשה?
ואם הגבר משקר לגבי הגיל שלו?
ואם האשה משקרת לגבי המוצא שלה?
ואם היא פשוט צובעת את השיער והוא חושב שזה טבעי?

למעשה איפה השקר חמור מספיק כדי שזה יקרא אונס ואיפה זה סתם לא להיות ישר?

(אינני מנסה לרמוז על אף מקרה ספציפי שקרה או לא קרה אלא באמת מעניינת השאלה התיאורטית כי הרבה אנשים משקרים בדייט ראשון או מייפים את האמת לגבי גיל/ נסיון מיני וכו')

DogsPCI

New member
סליחה גא. אתה באמת חושב שזה הזמן המתאים?

&nbsp
אני זה שנפגעתי ממנה, והואשמתי בדברים קשים - שכלל לא קשורים אלי.
ועדיין - כל מה שאני רוצה לדעת - זה שהיא בסדר. ומרגישה טוב.
&nbsp
זה לא צחוק מה שהיה פה.
&nbsp
&nbsp

ga26

Member
צודק, אבל אני לא רוצה להיכנס בינכם. יש לי הערכה שהיא טועה

לגביך בגדול. לכן השאלה כללית ולא נוגעת למקרה ספציפי.
&nbsp
אבל אבין אם המנהלת תמחוק את השאלה ואפילו לא אכעס.

גאיה1323

New member
dogspci נחסם מהפורום לעת עתה

כיוון שלא הקשיב לכללים המצויינים בבירור לעיל.
לא תפקידי לפתור סכסוכים אישיים או שהתקיימו בפורומים אחרים, אני מבקשת בגרות מינימלית ממי שרוצה לקחת חלק בשיח כאן וכאן אסיים את הנושא הזה.

אתה רוצה לדעת שאני בסדר, אז אתה מגיש תלונה על ניסיון לרצח .

בחור מוזר.
מבקשת שמעתה אתה- לא תגיב בנושא שלי ואני אמנע להגיב לך.
מגוחך יותר לא תהיה כבר.

Berethor

New member
פורום הכרויות כיום מלא בגברים שמנצלים מינית נשים וההנהלה שם

תומכת בכך ואף לוקחת חלק ישיר בזה, זאת אחת הסיבות לכך שאין לי חשק לכתוב שם יותר, עם המנהל הנוכחי, ואני מעדיף שיחליפו אותו בהקדם האפשרי. יש שם הרבה טיפוסים מפוקפקים בסגנון אומנות הפיתוי.

"150 מפגינות ומפגינים פרצו הערב (חמישי) אל כנס בוגרי "המרכז לאומנות הפיתוי" שהתקיים בסמינר הקיבוצים בתל אביב. המפגינות נשאו שלטים כגון "אונס לא מפתה אותי", ודיקלמו "לא זה לא, זה לא זה לא זה לא". לאחר כשעה שבה הפגינו מול שער המכללה, פרצו המפגינים לכיתה שבה התקיים הכנס דרך החלונות והדלתות. בכיתה, מנהלת המרכז לנפגעות תקיפה מינית העבירה לנוכחים שיעור אלטרנטיבי, וכמה מהמפגינות קראו בשמות המדריכים בקורס ותבעו לדעת "כמה נשים נאנסו בגללך עד היום"".

[URL]http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1235491[/URL]

waspaloy

Member
מה לעזאזל קרה פה?... בקושי יום לא הייתי פה ופתאום אני רואה

את השרשור הזה ומשהו על תלונה על ניסיון לרצח...

גאיה1323

New member
ראשית שקר אינו אונס

אלא יחסי מין תחת מרמה, יש הבדל משמעותי.
אני גם התחבטתי ביני לביני בשאלה הזו ולא הגעתי לתשובה קונקרטית. כמובן שאם יש שקר מכוון כאשר הצד המשקר יודע שהאמת תטריד את הצד השני ולכן הוא בוחר לשקר, זה לא בסדר, יש על זה עונש חוקי די חמור.
בנוסף, לא כל שקר הוא יחסי מין תחת מרמה, אלא רק אם השקר נועד בכדי להכנס למיטה עם הצד השני. אם שיקרתי על זה שאכלתי גלידה ואז שכבנו זה לא יחסי מין במרמה.
אבל זה לא אונס.
נ.ב אין "בחור שעשה ניתוח לכריתת איבר מינו ולוקח הורמונים" בארץ (מכל מיני סיבות של פרוטוקולי התחלת תהליך הורמונלי לשינוי המין) אלא אישה שנולדה במין שאינו תואם את מגדרה או לפחות בעלת מספיק תחושות נשיות בכדי להגדיר את עצמה כאישה.

בחור נשוי

שנאמר לו בפירוש שלאחר מפריע אם אדם נשוי ומתוקף זה , ודאי שלא יקיים קשר עם אדם נשוי ומשקר לגבי העובדה שהוא נשוי כדי להכנס במרמה למיטה-
זה אונס.

לדעתי בכל אופן , וזה מה שלי יצא להתקל בו.
בלי קשר לכאלה שסייעו לו בדרך.

Berethor

New member
אני מתפלא שמנהלת בפורום פמיניזם לא מכירה באונס בעזרת הונאה

"Rape by deception is a crime in which the perpetrator has the victim's sexual consent and compliance, but gains it through deception or fraudulent statements or actions."

"The media may also refer to this type of rape as "rape by fraud", "rape by impersonation" or "rape by trickery.""

[URL]https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_by_deception[/URL]

Berethor

New member
כאשר השקר הוא על דברים מהותיים ונעשה בזדון, הוא הכי חמור

כל הניסיון הזה להיכנס לקטנות כדי לערער על כך שקיים אונס בעזרת הונאה מוכר לי, ואני גם מודה לכך שלגברים שהונו נשים כדי לנצל אותן מינית אין אינטרס להכיר בכך שהם נוכלים ואנסים. אדם שהוציא כסף מאדם אחר בהונאה הוא סוג של גנב, גבר שהוציא מין מאישה במרמה הוא סוג של אנס. כאשר גבר נשוי משקר שהוא לא נשוי הוא לא עושה את זה כדי ליפות את האמת על מנת להשיג זוגיות, הוא עושה את זה כדי לנצל אישה מינית, בעוד שיש לו אישה אחרת בבית, שקר כזה הוא לחלוטין בזדון ולכן הוא אונס(בנוסף לכך שהוא גם בוגד), וזה נכון גם לגבי אישה נשואה שמשקרת לגבר רווק שהיא לא נשואה. שאישה צובעת את השיער שלה אפשר להתווכח על כך שהיא לא עושה את זה באופן ישיר כדי לשקר על גבר ספציפי, בעוד שגבר שמשקר שהוא נשוי משקר לאישה באופן ישיר, ובידיעה ברורה לכך שהיא לא תהיה איתו אם היא תדע שהוא לא נשוי, זאת "הסכמה" שהושגה במרמה, ולכן זאת לא הסכמה אמיתית, ולכן זה אונס בעזרת הונאה. לגבי יתר שהשקרים שציינתה אני לא בטוח, אבל אני בטוח לגבי דבר אחד, צריך לשקר כמה שפחות, גם מסיבותץ חוקיות וגם מסיבות מוסריות, במיוחד בהכרויות למטרות מיניות, מיניות זה לא משחק.

ga26

Member
מסכים לחלוטין. אני רק שואל את עצמי איפה הגבול.

ונראה לי שהתשובה משתנה גם בהתאם לאדם ולסיטואציה ולכמה הוא סולד מהמצבבנוגע אליו שיקרו. אם אתה בשום אופן לאתקיים יחסים עם ערביה והיא יודעת אתזה ולכן משקרת זה אונס כנל לגבי נישואים או משהו אחר.
אם זוסתם העדפה או משהו קצת פחות עקרוני זה לא אונס אלא סתם רמאות
&nbsp

Berethor

New member
אם היא משקרת "רק" לגבי זה שהיא ערביה זה בגדר התחום האפור

זה עדיין יכול להיחשב לאונס בעזרת הונאה, כמובן שזה תלוי גם בהרגשה של הקורבן, אבל הנוכל ועבריין המין הוא זה שלוקח את הסיכון בנושא ולא הקורבן, על אותו עיקרון שאם גבר מחליט לגעת באיזורים אינטימיים של אישה זרה ללא הסכמתה יכולים להעמיד אותו לדין על הטרדה מינית או/ו מעשה מגונה, אבל אם במקרה לא היה לאישה בעיה עם כך שהוא נגע בא ככה אז סביר להניח שהיא לא תתלונן עליו, למזלו. הרבה נשים שנפגעו מאונס על ידי הונאה מרגישות מושפלות ומנוצלות כמעט באותה מידה כמו נשים שנפגעו מאונס על ידי שימוש בכוח. כפי שאמרתי אנשים צריכים לשקר כמה שפחות, במיוחד בנושאים רגישים כמו מיניות, מיניות זה לא משחק, בדיוק כמו שנושאים כספיים זה לא משחק. הגישה שמתייחסת למיניות כמו משחק, שמאפיינים רודפי שמלות ונצלי נשים היא מסוכנת, קודם כל עבור נשים, אבל גם עבורם עצמם, אם האישה תחליט להגיש עליהם תלונה ובצדק, אם כי יש גם הרבה מקרים של נשים נפגעו מגברים כאלו ולא הגישו תלונה עליהם.

A לוןA

New member
הגבול הוא

אם המידע לגביו שיקרו היה משנה באופן מהותי את הרצון להיכנס למיטה.
איפה הסתבכת?

גאיה1323

New member
מנהלת פורום פמיניזם לא מסכימה שמרמה היא אונס

לא אמירה מדויקת, אני אתקן את עצמי.
יש בשנים האחרונות כניסה של השיח המשפטי אל תוך הדיון על אונס ופגיעות מיניות. הדבר הזה יוצר קונקרטיזציה של השיח- כן היה כך אז זה כך, לא היה כך אז זה כך. יש מעט מאוד מקום בשיח הזה לשיח רגשי, שזה השיח המתבקש בדיונים על אונס. אז אבהיר שוב- מבחינה משפטית יחסי מין במרמה אינם אונס. מבחינה רגשית זו פגיעה מינית מאוד מאוד חמורה בעיני שלא צריכה להתרחש בשום סיטואציה.

Berethor

New member
נראה שאת לא מודעת לחוק, החוק מכיר בכך שלא כל "הסכמה" יש לה

תוקף, על אותו עיקרון שאם סיממו אישה או/ו איימו עליה בנשק כדי שהיא תגיד שהיא "מסכימה", כך גם אם הונו אישה, זאת לא הסכמה אמיתית, ולכן זה אונס לכל דבר, אונס זה לא רק על ידי שימוש בכוח, הנה הסעיפים לדברים שנחשבים לאונס על פי החוק.

[URL]http://bartal-law.co.il/%D7%A2%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%9F/[/URL]

aaa123

Member
מיהות העושה או מהות המעשה

מירמה לגבי מיהות העושה זה למשל גבר שהתחזה לבן זוגה של האישה.
הכוונה אינה שהאישה לא ידעה פרטים על הגבר אלא חשבה שהוא בן אדם אחר.

מירמה לגבי מהות המעשה זה אם הגבר טען שלא מדובר ביחסי מין.

אני חושב שגבר נשוי שמציג את עצמו כרווק זה לא כוונת החוק בנושא של מירמה לגבי מיהות העושה.

אני לא בא להצדיק רמאים כמו מנהלת הפורום, ורק חושב שלא מדובר באונס אלא עבירה חמורה אחרת.

Berethor

New member
למהות העושה יש פרושים רבים, גם גבר שמתחזה לרווק הוא מרמה

לגבי מהות העושה. באותה מידה שהאישה לא הייתה מסכימה ליחסי מין עם מישהו שאינו בעלה, אישה רווקה לא הייתה מסכימה ליחסי מין עם מישהו נשוי, ולכן אלו יחסים שהושגו במרמה לגבי מהות העושה, וגם במרמה לגבי המעשה, משום שהאישה האמינה שיחסי המין היו בתור מבוא לקשר רציני, בעוד שבפועל הגבר הנשוי ניצול אותה מינית, בלי שום כוונות לקשר רציני, משום שכבר יש לו אישה אחרת בבית.

למעלה