שאלה כללית (טריגר - בעיקר לחרדון המחאה) בעקבות

• פותח הנושא ga26
  • פורסם בתאריך

aaa123

Member
השאלה היא מה פרשנות החוק

לא טענתי שזה בסדר להתחזות לרווק כדי להשיג יחסי מין אלא רק שלדעתי לא מדובר באונס לפי החוק.
&nbsp
אין ויכוח שהגבר השיג יחסי מין במירמה אבל
לדעתי הפרשנות של החוק מצומצמת ולא כל רמאות שבזכותה אדם השיג יחסי מין נחשבת לאונס.
&nbsp
החוק מבחין בין החומרה של עבירות שונות וכמו שלא מגדירים גנב בתואר רוצח לא מגדירים נוכל שמשיג יחסי מין במירמה בתואר אנס(ונוכל שמתחזה לרווק זה פחות גרוע מנוכל שמתחזה לבן זוגה של האישה כך ששם החוק כן אומר שהוא אנס).

Berethor

New member
אתה מוזמן לבדוק פרשיות כאשר אנשים עומדו לדין על אונס במרמה

בבריטניה הייתה פרשה של אישה לסבית שהתחזתה לגבר בשביל לשכב עם אישה אחת במרמה, והיא קיבלה כמה שנים טובות בכלא על כך, ובישראל היה את הפרשה מפורסמת של נשוי ערבי שהתחזה לרווק יהודי. הרבה מהגברים שהתקוממו על הפרשה בתגובות שהיו עליה באתרים וטענו שהחוק לא צודק וזה "לא אונס", הם גברים שמשתמשים באונס במרמה על נשים, וחוששים להיכנס לכלא על כך. כן החוק מבחין בין חומרה של עבירות שונות, ונוכל שהשיג יחסי מין במרמה הוא אנס, אבל החוק מבדיל בין סוגי אונס שונים, לכן יכול להיות שגבר שאנס אישה בעזרת הונאה יקבל פחות שנים בכלא מאשר גבר אנס אישה בעזרת כוח. אני לא יכנס למה יותר גרוע, אנס ונוכל שהתחזה לרווק או אנס ונוכל שהתחזה לבעלה של אישה, הנקודה היא שגבר שהשיג יחסי מין במרמה הוא סוג של אנס, בדיוק כמו שאדם שהשיג כסף במרמה הוא סוג של גנב. להשיג דברים במרמה זה לא אותו דבר כמו להשיג דברים ביושר.

[URL]http://www.dailymail.co.uk/news/article-3315157/Woman-duped-female-friend-sex-pretending-man-using-prosthetic-penis-jailed-8-years.html[/URL]

אני גם חושבת שיכולה להיות בהגדרה

של מרמה בעיה,

אומר מהמקום שלי שאני תמיד אומרת בתחילת כל קשר שאני לא מוכנה ולא רוצה (וזה גם לא משהו שנוגע לעתיד, העדפה שלי) לשכב עם אדם שנשוי.

אז די ברור שברגע שאדם משקר ממקום כזה- הוא עשה זאת במרמה על מנת לקיים יחסי מין.

בגלל הבעייתיות בהגדרה , היום אני חושבת שאם יש לי ספק פשוט אבקש בתחילת קשר ספח של ת.ז. ועשיתי את זה כבר כמה משונה שזה יראה לאנשים.

Berethor

New member
יפה שאת נוקטת באמצעי זהירות אבל האשמה היא קודם כל על העבריין

דברים מיניים שהושגו בדרכים לא כשרות הם עברות מין לכל דבר ועניין, במקרה הזה מדובר באונס במרמה.

aaa123

Member
אם גבר שהוציא מין במירמה מאישה הוא סוג של אנס אז

הרבה בוגדים הם סוג של אנסים, מכיון שהאישה לא היתה שוכבת מלכתחילה עם הגבר אילו היתה יודעת שהוא יבגוד בה.

Berethor

New member
יכול להיות, מי שבוגד הוא אדם בעייתי גם ככה, ככה שזה לא מפתיע

אם הוא גם אנס. בכל מקרה הנושא פה הוא הפגיעה באישה הרווקה ולא באישה של הגבר הנשוי.

אין לי עניין במה היה יכול להיות אם ובמה אופיו של האדם

אגב, אם אתה רוצה להעשיר את עצמך ממליצה לך לקרוא על דינים ביהדות לגבי סיבות לגיטימיות לגט מאת אישה או גבר, אחד מהם עוסק למשל במחלה חשוכת מרפא שלא הובאה לידיעת אחד מהצדדים עוד לפני החתונה בינהם.

אישית ,
בלי להכנס למה היה יכול להיות אם זה שהייתי נישאת לו היה יכול והתאפשר לו לבגוד (זה בלשון עתיד, אני בהחלט מקבלת שיתכנו סיבות שבהן אדם יבגוד בבת זוגתו במקרה של אלימות מצידה, מחסור בקיום אישות או סיבות אחרות)

אני מדברת בלשון הווה, אדם אמר שכאשר א. ב. ג. איננו מעוניין ביחסים אינטימיים. בן אדם ב', בחר להסתיר אותם על מנת להוליך אותו שולל לצורך סיפוק יצריו הרגשיים או המיניים .

דרשני .
אין פה פניה לעבר , לעתיד או להשערות.
היה תנאי וחוזה בינהם - הופר או למעשה נחתם במזיד, לא בתום לב.
דומה לדיני חוזים ,
אם התחייבתי לשלם תמורת שירות או מוצר,
ודבר עקרוני לא הובא לידיעתי , כמו למשל שאקבל מוצר אחר במקום או שביקשתי מוצר חדש והובא לי מוצר מקולקל ושבור, אם גבו ממני כסף רב יותר בניגוד למה שסוכם עליו , אם הותנה מראש שאני מקבלת על עצמי כך וכך כאשר ברור ומשתמע לכל צד שלא אסכים במצב אחר.

זוהי הפרה של חוזה, זהו שקר וזה הווה ונוכח.

למעלה