שאלה כללית לגבי ה- NOC

קרמי

New member
שאלה כללית לגבי ה- NOC

שלום מספר NOC מסויים מכיל רשימה של הרבה מקצועות שונים שקשורים ודומים לקטגוריה הכללית שלו. האם כשמגישים בקשת הגירה הכל חייב להיות תואם למקצוע ספציפי בתוך הקטגוריית של ה- NOC או שמספיק שהכל תואם למספר של ה- NOC וזהו? כי יש מקצועות דומים שמי שיש לו נסיון באחד מסוגל לבצע את השני ובעצם הם משלימים זה את זה. אם לדוגמה יש הצעת עבודה ממעסיק שנכללת במספר מסויים של ה- NOC אך לעובד יש נסיון במקצוע דומה אך טיפה שונה באותה קטגוריה.. האם אמורה להיות בעיה עם זה? בעיקרון אני שואל כי אני מעוניין לדעת איפה אני עומד. יש לי שלוש שנות נסיון כגרפיקאי ואני הולך ללמוד שנה בקנדה אפקטים חזותיים. זה קשור מאוד לאותו תחום אם כי קצת שונה. כמובן שיש לזה מספר NOC זהה.

קרמי

New member
הקפצה קטנה

ההודעה קצת נבלעה..

תן דוגמות למספרי ה NOC ולשמות התפקידים

ולמטלות העיקריות שבצעת בפועל ב 4 מתוך 10 השנים האחרונות שעבורם את דורש ניקוד מזכה להגירה. רק כך אוכל לנצל את הניסיון ההיסטורי שלי כיועץ אקדמי ותעסוקתי ולומר לך מה כדאי לרשום..... אין חשיבות מבחינת ההגירה לשאלה אם ה NOC של ניסיון העבודה ו ה NOC של מה שתלמד דומים. דרך אגב המקצוע שבחרת ללמוד נחשב למבוקש לפי הרשימות של HRSDC .

אהה...אני לא מבין כלום....

ה NOC שמצאת הוא נפלא, ומאיר עיניים. אבל לאדון לאחר שילמד ויחכים יש יכולת לבוא לעבוד בלי צורך ב LMO או AEO כיון שיש רשימת NOC סודית של ה CIC לגבי עובדי אנימציה ומתכנתים/ יש NOC סודי שיתאים לו כשיסיים ללמוד או כבר עכשיו, Senior Animation Effects Editor (NOC 9990.1) אתה יכול לעשות דוקטורט ולמצוא את ה 9990 באיזה שהוא מקום ב NOC ? בינתיים מצאתי את זה רק אצל CIC כתירוץ להביא מתכנתים ועובדי מולטימדיה לקנדה בלי צורך לערב את HRSDC בתהליך....הה מורמים מעם שכמותכם,, עבדי כתיבת קוד בעלי מזל מהסרטים שכמותכם....

סתם, מה אתה מתייחס אלי?

אני מחכה לעוגיית החילבה. נראה לי יותר ממסטל מעוגיית חשיש.

קרמי

New member
בעיקרון באמת התכוונתי ל- NOC 5241

עבדתי שלוש שנים כגרפיקאי (Graphic Designer). עיצבתי מודעות, מדורים, כתבות ומגאזינים. בנוסף עשיתי דברים טכניים שונים. עכשיו אני הולך ללמוד Visual Effects שזה כפי שציינתי תחום רחב שמכיל הרבה עבודות שונות בתחום הוידאו לקולנוע וטלוויזיה אך גם קשור לתחום שיש לי בו נסיון.. עיצוב גרפי וכ"ו. קראתי את הקריטריונים של NOC 9990 ועל פניו זה מתאים לי חוץ מכמה בעיות. אין לי הרי נסיון ספציפי ותעסוקתי אלא רק אישי בתוכנות המפורטות. בנוסף אני כנראה אלמד תוכנה שלא מופיעה ברשימה.. מה שמוזר, כי היא אחת המובילות בשוק.. הרבה יותר חזקה ומפורסמת מרוב מה שמצויין שם. האם גם ב- NOC 5241 יש משהו שקשור ל- Compositing ואפקטים לקולנוע וטלוויזיה או שזה ה- NOC היחיד לזה? אז איפה בעצם אני עומד? האם אני יותר מתאים ל- 5241 להגירה או כדי לקבל AEO? בתשובה לשאלה של רן פורסט מלמטה. אני בא כרגע ללימודים לשנה ואחרי זה אני מעוניין לנסות להגר. בשביל זה בעצם הכי טוב בשבילי הוא למצוא מעסיק בשביל AEO. זה גם יכול להיות מעסיק שיקח אותי בתור גרפיקאי לעיתון דווקא. בגלל זה אני שואל איפה אני בעצם עומד ומה האופציות שלי..

לא בטוח שתצטרך AEO

וגם ייתכן שתהיה פטור מ LMO או שתקבל אוטומטית. מי שלומד לדיפלומה במוסד הנמצא ברשימה של מוסדות מוכרים מתוקצבים, זכאי להישאר בקנדה לאחר הלימודים לצורך עבודה וצבירת ניסיון, לא חסרות בטורונטו חברות (גם ישראליות) שמחפשות עובדים בתחום. ולאחר שתעבוד שנה "כמתלמד" (לא בטוח שבשכר נמוך) תוכל או לבקש מכתב העסקה קבוע ממעסיקך, או למצוא מעסיק אחר שיבקש AEO כדי להעסיק אותך. (בויזת עבודה לסטודנט מותר להחליף מעסיקים במהלך השנה). זה מסלול אדיאלי. אתה לומד ונמצא כאן, בזמן הלימודים מותר לך לעבוד, מותר לך לחפש עבודה, בתנאי שהמוסד ברשימה. מקל מאד על הגירה. בהצלחה

קרמי

New member
המוסד בו אני לומד פרטי

הסברתי את זה הרבה פעמים פה..
כך שכל מה שכתבת לא רלוונטי בכלל לגבי.. אז הדרך הכי טובה בשבילי היא לבקש LMO או AEO.

יש לך שנה זמן למצוא מעסיק..זה מספיק זמן.

האם אתה רשאי לעבוד חלקית בזמן הלימודים? שאלת את מוסד הלימוד?

קרמי

New member
לא שאלתי אך אני בספק. המוסד פרטי.

לפי מה שקראתי באתר של ה- CIC זה ניתן רק למקומות מסובסדים.

דיה לצרה בשעתה

1) שים לב שלא העובדה שהמקצוע מופיע בנוק היא הקובעת, אלא שהמקצוע הספציפי הזה צריך להיות ברשימת A/B/O 2) מתי בדיוק אתה מתכוון לצבור את הנסיון באותו מקצוע חדש? 3) גם אם תעבוד על אותה תוכנה מגניבה, עדיין אפשר יהיה להגדיר אותך בתור "מאייר" או משהו כזה, לא? יש המון כפילויות בעסק הזה וכל אחד יכול למצוא את עצמו בנוק, היות וכל תפקיד ניתן להגדרה בכמה צורות. כל מה שצריך זה קצת גמישות מהמעסיק. זה אפילו לא לשקר.

קרמי

New member
5241 מוגדר כ- B ממה שבדקתי

אחרי סיום הלימודים אני כמובן מעדיף לעבוד בדיוק במה שלמדתי ולצבור נסיון. האופציה שלי היא למצוא מעסיק שיהיה גמיש באמת בניסוח שלו ויכתוב ואיך זה משתלב עם הנסיון שכבר יש לי בתור גרפיקאי כדי שיאשרו לי לדוגמה ויזת עבודה.. נכון? האפשרות השניה היא שאני אמצא מעסיק שירצה להעסיק אותי בדיוק באותו התחום שכבר יש לי נסיון ואז כמובן אשמח ממנו ל- AEO. הלימודים שלי יעזרו לי בבקשת ההגירה והבנתי שלא תהיה בעיה בניסוחים וכ"ו של התחום המדוייק כי זה לא רלוונטי. האם הבנתי נכון ואלו האופציות שלי? בכל מקרה את שניהם אפשר לקטלג כ- NOC 5241. רק לא הבנתי בסופו של דבר בנוגע ל- NOC 9990 ומה הסיכויים שלי איתו. תודה שוב על המידע והעזרה שלכם..

זה לא קשור אחד לשלישי

אתה יכול גם ללמוד לנגן בחלילית. כל עוד אתה עושה את זה בויזת סטודנט, זה יעזור לך בניקוד הרלבנטי. כמו כן - גם אם אין לך השכלה בנושא מסויים, אתה עדיין יכול לצבור נסיון במקצוע. למשל: אתה יכול להיות בוגר הפקולטה לשפה ותרבות קלינגונית (תקבל ניקוד על ההשכלה) ולעבוד בתור רופא שיניים ותקבל ניקוד על הנסיון המקצועי. לגבי המעסיק וכו' - אם ההזמנה לעבוד היא לצורך PR (כלומר התחייבות להעסיק אותך) אז זה לא קשור למה שלמדת. הוא יכול להתחייב להעסיק אותך גם בתור פותח בצק בפיצריה. אם זה לצורך ויזת עבודה, אז אכן, זה קשור למה שלמדת אבל אז זה לא PR אלא ויזת עבודה, ואתה כבר בקנדה בשלב ההוא, ובכלל מעוניין בPR. לגבי ה9990 - כל עוד אין לך מכתב שאומר שהועסקת בתפקיד, זה לא ייחשב לך. גם אני הייתי חותך חתולים בשעות הפנאי ולא הכירו לי בזה כנסיון בוטרינריה.

ה NOC שמתחיל ב 999 הוא פיקטיבי

לא ניתן למצוא אותו במנוע החיפוש, והוא מצוי בינתיים רק אצל ה CIC לצורך קבלת רישיון עבודה בהליך מזורז בפטור מ LMO . NOC 5241 מצויין בשבילך ותשתמש בו לצורך תיק ההגירה. אם תרצה לאחר הלימודים להוצא רישיון עבודה תשתשמש ב 9999 לצורך בקשת הרישיון וההשכלה מהקורס, תספיק אין צורך להוכיח ניסיון..להערכתי יספיק הניסיון בגרפיקה ממוחשבת וההצהרה שלך בפני הפקיד שהם חופפים....אני מניח שבעתיד ה HRSDC יוסיפו את ה NOCים האלה לאתר. השימוש ב NOC מקביל או חופף מקובל מאד.

איך יודעים איזה מקצוע שייך לרשימה A\B\O?

מהלינק שמצאתי לאתר הNational Occupational Classification (NOC) אני מוצאת רק את רשימת המקצועות אך לא את השיכות לקטגוריה A B או O מישהו יכול לעזור? תודה

מה אכפת לך להיות נחמד?

מספרי מקצוע שמתחילים ב 0 מזכים בניקוד הגירה בהיותם מסווגים כמקצועות ניהול. מספרים שאינם מתחילים ב 0 אינם מקצועות ניהול ויכולים לזכות אם הם ברמה A או B. מזהים אותם לפי הספרה השנייה: אם היא 1,2 או 3 הם מזכים, אם הםת 0, 4-9 הם לא מזכים.

למעלה