שאלה כללית לגבי זכויות יוצרים על אתר אינטרנט

laryp

New member
שאלה כללית לגבי זכויות יוצרים על אתר אינטרנט

מרבית חברות האינטרנט מציגות את הסימן "©", לעיתים בצירוף המילה Copyright וטווח שנים באתרם. מה המשמעות של זה? איזה זכויות בדיוק יש לחברת האינטרנט המציגה זאת? לדוגמא, הפורומים של תפוז מציגים "Copyright©1996-2008" בתחתית האתר. זה נשמע קצת משונה - מה בדיוק אסור לי לקחת מהם? אסור לי לבנות פורום? ברור שמותר. אסור לי לבנות פורום עם אותם נושאי דיון כמו בתפוז? גם ברור שמותר לי. אסור לי להשתמש בגווני הכחול-אדום? גם כאן לא ממש נראה לי שקיימת בעיה. אז על מה בדיוק רשומות זכויות היוצרים? על השם תפוז? גם נשמע מוזר כי המילה תפוז היא של כולם ולא של אף חברה כזו או אחרת. (זו רק דוגמא כמובן)

בד"כ דוגמאות הן בעייתיות

דווקא במקרה הזה הבאת דוגמא טובה. הסימן (C) הוא מעין אזהרה, שאין חובה לתת, שבעלי הזכויות מצמידים ליצירות על מנת להזהיר מפני הפרת זכויותיהם באותן היצירות. מותר לך לבנות פורום, אבל אסור לך לקחת את היצירות של תפוז (לדוגמא, ההודעות בפורום מוגנות בזכויות יוצרים, החלקים הייחודיים במראהו של האתר, התקנון וכדומה). בלי קשר לסימן ה-(C) בהחלט עלולה להיות לך בעיה אם תקים אתר פורומים ותקרא לו תפוז, זוהי עלולה להוות הפרה של סימנה המסחרי של חברת תפוז אנשים. המילה "תפוז" היא מילה גנרית והיא של כולם אך ורק בצמוד למשמעות המילונית שלה (כלומר לפרי תפוז) בכל משמעות אחרת היא יכולה להיות רכוש של גורם פרטי כזה או אחר. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

laryp

New member
ומכיוון ש - "תפוז" היא מילה בעברית

שאין לה כל משמעות בשפה אחרת, האם בכדי להוזיל עלויות ניתן לרשום Trademark עליה רק בישראל? בעיקר מכיוון שפורום "תפוז" מיועד רק לדוברי עברית. אני מקשה מעט - אם אני בונה את אותו האתר בדיוק, כמו של "תפוז", אבל משנה מעט את הצבעים וקורה לו "תפוז בריבוע", האם זה יחשב להפרת זכויות היוצרים של "תפוז"? (אני סתם שואל, ואין לי כוונה לבנות אתר שכזה).

סימני מסחר

סימני מסחר ממילא צריך לרשום בנפרד בכל מדינה. לכן אם השימוש מתוכנן להיות בישראל בלבד, אין מניעה להגיש בקשה בישראל בלבד. בנוגע לשאלה השנייה ערבבת שני נושאים, את נושא סימני המסחר ואת נושא זכויות היוצרים. בכל מקרה, מאחר ואתה נכנס לשאלות ספצפיות בנוגע לאתר ספציפי - לא אוכל להגיב. בוא נאמר שאם יש אתר שקוראים לו "פופורוררו" והוא עוסק כל כולו בניהול בלוגים ואתה מקים אתר שעוסק בבלוגים ומכנה אותו "פופורוררו שמוררו", סביר להניח שבעלי אתר "פופורוררו" יראו בכך הפרת הסימן המסחרי שלהם. שאלות של הפרת זכויות יוצרים בעיצוב של עמוד אינטרנט הן שאלות קשות מאוד וכמעט בלתי אפשרי לענות עליהן בצורה תיאורטית שכן חייבים להציב את המקור מול ה"חיקוי". בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

laryp

New member
האם יוצר ה - eMule יכל לרשום פטנט על המצאתו?

כידוע, eMule הינה התוכנה הראשונה (אני מניח שהיא הראשונה) מסוג Peer-to-Peer להחלפת קבצים בין משתמשים ברשת.

לא ניתן להשיב על שאלות "האם יכל"

להבא, אנא השתדל לשרשר את שאלותיך. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה