שאלה כללית

גיל494

New member
שאלה כללית

מתי הבנתם בפעם הראשונה שהנטיות שלכם לא כל-כך דומות לשל רוב האנשים?
לגבי אני יכול לומר שכשרק התחלתי להתלבש הייתי צעיר ומפוחד מדי לחלוק את זה עם אנשים (היה ברור לי שלא כל הבנים רוצים ללבוש חצאית...), אבל בשנים האחרונות אני נזכר שכבר בגיל 9 / 10 בערך אמרתי לכמה חברים קרובים שלי ש"אני רוצה להיות בת" - מצחיק איך אף אחד לא ייחס לזה חשיבות אז... מה איתכם

FreakOnALeash

New member
היהי

הזכרת לי עכשיו שכשהייתי בכיתה ב´ וישנתי (באופן שילדי בי"ס נוהגים- סליפ אובר) אצל ה´חבר´ שלי. הוא שאל אותי אם אי-פעם חשבתי איך זה יהיה להיות בן, ואיששתי את הטענה, והוא אמר לי שגם הוא חושב על איך זה יהיה להיות בת. מכיוון לא נעשה כאן שימוש בשם הלידה שלי וגם לא בשם הנידון- סודו עדיין שמור עמי :))

Lizz

New member
ובכן..

אהבתי את דיוויד בואי עוד לפני גיל עשר, כך שכשהנטיות הגיעו (נטיה מינית, לא מגדר), זה היה נורמלי לגמרי מבחינתי, כלומר, אני הייתי כמו שצריך להיות ;) מאוחר יותר, בערך בגיל 13-14, ידידה טרחה לשאול אותי "שמת לב שכל הבנים שאת אוהבת נראים כמו בנות, וכמעט כולם לבשו שמלה?" ואז אכן שמתי לב באופן יותר מוגדר :) הקטע המגדרי יותר מסובך. שמתי לב לפני... כמה חודשים בערך. שזה גיל *ממש* מאוחר, אבל אני תמיד תופס לאט. ואז נזכרתי בכל מיני קטעים, החל בערך בגיל שלוש, שרמזו לזה. שנראים היום, בפרספקטיבה נכונה, מאוד מתאימים לפאזל. ועוד יותר מזה, קטעים בגיל ההתבגרות ש"יושבים" בדיוק במקום... אין מה להגיד, תפיסה איטית. פלורסנט.

Lizz

New member
תת-שרשור: role models

מי ה role models שלכם, האנשים או נשים שאליהם/ן אתם/ן מביטים, שמסמלים עבורכם את אותה גבריות או נשיות שאתם רוצים להיות חלק ממנה? המדריך הרוחני (או הפיזי), אותם אלה שרציתם להיות כמותם כשהייתם בני חמש, או אפילו עכשיו?

Eden Arazi

New member
דויד בואי הגדול מכולם

וגם בוי ג´ורג (זוכרים?) היוו עבורי אז כאלו שמציגים מגדר לא ברור. היום, לא חושבת שיש מישהי שמסמלת עבורי את ה "נשיות" (מה זה בכלל?), אולי אני? :) עדן

גיל494

New member
Freddie Mercury

ראיתם/ן פעם את הקליפ של I want to break free?
זה שיר שאני מזדהה איתו עד היום (גם השיר וגם הקליפ)...

ליטל ו

New member
אוההההה, פרדי, ודיויד... ../images/Emo13.gif

אי אז בראשית ימי כקווירית חלמתי שאני מסתובבת איתם ועוד קהילת גלאם רוק (רק שאז לא ידעתי איך קוראים לזה), והכל קסום וכיף ואנחנו הכי מגניבים בעולם... :) עשה לי נורא שמח ולהרגיש טוב עם עצמי :) למרות שכמו אדם - היו לי את כל החברים ההומואים עוד לפני שהגעתי למסקנות לגבי עצמי, זה היה אז יחסית נורמאלי..

FreakOnALeash

New member
:(

אימא כיבתה את במחשה אחרי שנרדמתי. אני אתחיל לשחזר את צה שאמרתי עכשיו.

ק ל א ו

New member
האהא

כשאחי הקטן ואני היינו קטנים ושיחקנו ביחד, הוא היה בת ואני בן. יש לזה תיעוד, כי למרבה המגניבות הקלטנו את עצמנו על קסטה, כאילו שאנחנו מגישים תכנית רדיו. אני מדבר שם בלשון זכר והוא בלשון נקבה. גם היה לי קראש רציני על פיטר-פן ונורא רציתי להיות הוא. אבל אני מניח שזה גם בגלל שוונדי היא לא כזה ייצוג נשי מי יודע מה שיכולתי להזדהות עמו. וזה נכון, אגב, לכל הדימויים שהכרתי עד גיל 16.

Lizz

New member
דימויים נשיים בתרבותנו -

זה רק נדמה לי או שפעם המצב היה ממש גרוע, והיום הוא אמנם טיפה יותר טוב, אבל בכל זאת sucks. ישנן מעט נשים חזקות, "שוות", בתרבות הפופולרית, כלומר, דברים שמדברים אל ילדות קטנות או נערות מתבגרות, לא מדעניות גרעין ופוליטיקאיות שכבודן וכו´ אבל לא ממש מרתקות ילדה בת 6 או ילדה בת 16. כלומר... ילדה קטנה שרוצה להזדהות עם מישהו, מה יש לה?

Ceee

New member
יש לה את...

ג´ניפר לופז, בריטני ספירס, כריסטינה אגילרה, נטליה אוריירו ועוד שאר כוכבות פורנו בפוטנציה... בקיצור- לא, אין מישהי ממש מתוחכמת או מעוררת השראה שילדות ונערות יכולות להסתכל עליה ולהגיד "וואו, כזאת אשה אני רוצה להיות כשאהייה גדולה". יש להן רק מודלים לחיקוי שהן נשים זנותיות ומתחנחנות וכל שאר הדברים הרעים, וזה בדיוק איך שהן גודלות להיות.... ועוד אחר כך מתלוננים שנשים מתנהגות כמו שהן מתנהגות... הרי כבר מגיל מאוד צעיר הן מקבלות מסרים של "ככה את צריכה להיות" מנשים שמשתמשות במיניות שלהן כדי להשיג מה שהן רוצות. בקיצור, החברה מלמדת נשים להיות זונות. ודווקא נראה לי שפעם כן היה יותר טוב... פעם היו כוכבות רוק ופופ שהיו מלאות כוח ושליטה והיו מעוררות השראה. היום אין דבר כזה.... ואם אתם חושבים שהמצב היום גרוע, חכו לעתיד, כשהילדות האלה ייגדלו להיות נשים בדיוק כמו שהתיקשורת חינכה אותם להיות. יכול להיות שאני מגזימה אבל מי שאומרת שנשים היום הן באמת חזקות וחופשיות ושיש שיוויון אז היא מדברת שטויות...

ק ל א ו

New member
אני חושב כבר המון זמן

ולא מצליח להעלות בדעתי דמות נשית "מוכרת" שאני מזדהה איתה או שעזרה לי באיזשהו אופן. אם כבר היו דימויים נשיים בצורת שחקניות, זמרות וסלבס´ אחרות שאהבתי, הן לימדו אותי רק דברים רעים (קורבנות, טו ניים וואן). אני חושב שהדמות הנשית החזקה היחידה שהכרתי, הייתה איזו מורה בוצ´ית מהתיכון (אם כי האגרסיביות שלה יכלה להספיק לעוד איזה חמש או שש דמויות נשיות חזקות). בדידותה במאגר הנשים החזקות מסבירה את כמות המקום המוגזמת-כביכול שהיא תפסה בעולמי אז...

ק ל א ו

New member
אה, גם

רציתי להתלונן על כך שלא רק שחסרים דימויים חיוביים של סטרייטיות, יש גם מחסור משווע בדימויים חיוביים של זוגיות סטרייטית. או, מילא סטרייטיות, בין זכר לנקבה. וגם שלישיות אין.

מגיל 5 בערך

הבנתי שאני רוצה להיות בחורה שהייתי תמיד לוקחת את העקבים של אמא שלי ואת החצאיות של האחיות שלי. כמובן שתמיד שהייתי לבד (גיל 8 בערך) הייתי מתאפרת מהאיפור של אמא.

למעלה