אוקיי זה אולי עוזר במשהו
ואני אתייחס לסעיף ב' מהות הפטנט אינה נבחנת עם קבלת הבקשה, השאלה היא האם בזמן שאני נותן את הטיוטה (והאם נדרשת כתיבה פיזית של הפטנט ע"י מתכנת לצורך הפיכת המוצר לפטנט, יש פעולות שהתוכנה מבצעת, שהרי היא תוכנה זאת אומרת צריך להגיש תוכנה מוגמרת, או שמספיק להסביר מה היא מסוגלת לעשות, איך היא עובדת לפרטי פרטים, שהרי בין זה לבין ללכת ולגייס מתכנתים שיעשו את העבודה זה משהו אחר , לגמרי) מבחינתי אני הולך לגאידמק, אחרי הייעוץ עם עו"ד הפטנטים אם העו"ד פטנטים הוא בעל קשרים, יהיה אפשר לגייס הון אבל על טהרת איזה הגיון? חשיפה של הרעיון? או שהוא יגיד למשקיע (אנלא יודע מה הוא יגיד לו) שמע יש לי מישהו עם רעיון בקנה מידה שאי אפשר להסביר,(ואסור להסביר) אתה מוכן לקנות רבע אחוז? חחחחחחחחחחח זכויות יוצרים האם על הרעיון אני לא יכול לשמור את החומר? גם אם אני מפרט איך היא עובדת עד לפרט האחרון, מה היא נותנת מה ההשלכות, איזה סוג שירות, קהל יעד וכו'? אני חייב לצייר נתיב שבו אני מביא את הרעיון לכדי בשלות וחושף אותו לכמה שפחות גורמים. אולי שווה לגייס קודם כל הון, ליצור את התוכנה, כשהתנאים של המתכנתים יהיו ללא פלאפונים סוללרים, כשהם מחולקים לחדרים נפרדים והם מקבל סכום עתק מהממן, אבל לא יוצאים מהמבנה עד שהם מסיימים את הפרוייקט וככה אני מונע הדלפות , אפשר לסדר להם מענקי חתימה במקביל על בסיס של אחוזים או סכום כסף בנוסף. הרעיון לא להוציא מפתחים קרחים, הרעיון שבאמת הרעיון לא יודלף ופה אני רוצה לנקוט במשנה זהירות. גם החשיבות של העו"ד, אם יש לו קשרים למשקיעים זה מצויין, השאלה אם הקשרים הם עד כדי כך חזקים, שהוא לא צריך להסביר להם במה מדובר.