שאלה -כשאתם רואים סרט על ספר שקראתם

עופר ב.ה

New member
אני לא חושב שצריך להשוות

בין הסרט לספר שעליו הוא מתבסס, לפחות לא במובן אליו אתם מתכוונים. מדובר בשתי יצירות שונות לחלוטין. עיבוד של ספר הוא בהכרח אינטרפרטציה אישית של התסריטאי ויותר מכך של הבמאי. לכן, אם ננסה לעשות השוואה בין הספר לסרט, מובן שנתאכזב פעמים רבות, כיוון שאנחנו הבנו את הספר בדרך שונה לחלוטין. כמו כן, כל הגשמה של מציאות המתוארת בספר תשיל ממנו רבדים מסוימים. עם זאת, הסרט כמובן יכול להוסיף רבדים ומשמעויות משלו. סרטים רבים נחשבים לסרטי מופת, בעוד הם מתבססים על ספרים אלמוניים למדי (מישהו כאן שאל לדוגמא על הספר "החלון האחורי". נראה לי שסרטו של היצ´קוק מפורסם הרבה יותר). לפיכך, צריך לדעתי לבוא בגישה אחרת, שמסתכלת על הסרט כיצירה עצמאית, גם הוא עיבוד של ספר מסוים, ואז יש לבחון את טיבו ואיכותו כפי שאנו שופטים סרטים אחרים. אפשר לשאול עד כמה האינטרפרטציה מעניינת, אבל לא עד כמה הוא מחקה היטב את המקור. הוא לא אמור לחקות אותו, וגם לא להתחרות בו, ולכן משפטים של "הסרט הרס את הספר" פשוט חסרי משמעות. מי שבא לראות סרט המבוסס על ספר כדי לבדוק עד כמה יתן לו את אותה חוויה, ולא כדי לבחון איך הבמאי מבין ומפרש את הספר, אכן מומלץ שלא ילך לסרטים כאלה. באשר לתהליך ההפוך (לראות קודם את הסרט ואז לקרוא את הספר), הוא כבר הרבה יותר מסובך, קשה לקרוא את הספר בלי לחשוב על הפירוש שלו שכבר ראית, ולכן חווית הקריאה נפגמת. עופר

ציפי ג

New member
מעטים הסרטים שראיתי

לאחר קריאה ונהנתי מהם. למשל לאחר שקראתי את האפר של אנג´לה ממש לא רציתי לראות את הסרט. כל הספר היה לי כבר "מוסרט" בראש. אבל גילית שכשיש פער של שנים בין הקיראה לצפיה הפער מצטמצם, כי הסרט בד"כ מדגיש נקודות בולטות מהספר, ומצליח להעלות מנבכי הזכרון, קטעים ששכחתי. כמו למשל שרה דאין - נגד הרוח מלכוד 22 שמונים יום מסביב לעולם. ואחרים.

חיננית

New member
באמת ,כשיש שנים בין ספרלסרט

יש קבלה טובה יותר של הסרט או ההצגה, וגם שמחים שנזכרים באפיזודות וקטעים שכבר נשתכחו. הנקודה הזו שהעלית ציפי באמת נכונה ולא חשבתי עליה קודם.

בעבר הרבה פעמים הסרטים עצבנו אותי

כי תמיד שינו את סוף העלילה בצורה שממש לא קשורה לספר.. הסרט הראשון שממש עצבן אותי (בערך בכתה י"א..) היה דבר סרט שנחשב לאחד הסרטים הטובים.. "אקסודוס", אין כמעט קשר בין הספר לעיבוד שלו לסרט וזה ממש הרגיז אותי (בכלל הסוף שלו שונה לחלוטין מסוף הספר.. ואז התחילה תקופה שהעדפתי לקרא את הספר רק אחרי שראיתי את הסרט
לפחות אני יודעת על מה העלילה ואני נהנתי לראות איך הסרט בעצם כתוב כספר, שתמיד יותר מעמיק מהסרט.. כיום כבר לא משנה לי אם אני קוראת את הספר לפני הסרט או להיפך.. אני חושבת שכבר קלטתי שלא תמיד מעבדים את הספר לסרט לפי כל פרט מהספר.. ואני דווקא לעתים נהנת להזכר איך זה היה בספר לעומת הסרט ולמה זה מעובד אחרת (כלומר הצד החזותי הוא הדבר הבולט בסרטים ולכן מעבדים ומעבים את הצד הזה..) ועוד דבר שכדאי גם לזכור היום כשיש מיני סדרות ספרי עבי כרס שעובדו לסרטים של שעה וחצי מעובדים למיני סדרה ארוכה יותר..

noa_f

New member
קשה להעביר עלילה של ספר עב כרס

לסרט באורך סטנדרטי של עד 120 דקות. למרות שיש בודדים שמשתפרים, למשל: מלחמה ושלום (סרט בסדר, הספר בלתי קריא בעיני) רוב הסרטים מחפפים. כילדה אהבתי מאוד את סדרת "אן שרלי" של מונטגומרי, וידעתי שאסור לי לראות את הסרט, בסוף הואהוקרן בטלויזיה, וזו היתה כזו טעות לצפות בו...ממש נורא. לגבי מיקל קרייטון, כשקוראים את רוב הספרים שלו, יש הרגשה שזה כבר תסריט. (למעט פארק היורה - בו בסרט ריככו מאוד את הסוף).

אושר מ

New member
להאסופית יש גרסת מיני סדרה של שלוש

שעות והיא נפלאה. ממש נהדרת. כילדה ראיתי אותה שוב ושוב. יש לי אותה באיכות ממש גרועה, אבל אני פשוט ניהנת ממנה.

noa_f

New member
החלק (השני) שראיתי - לא היה קשר

בינו לבין הספר. במקום ללמוד בקולג (דבר נדיר ומתקדם אצל נשים בתקופתה) היא לימדה באיזה בית-ספרון לבנות . ומתאהבת באדם מבוגר (נו, באמת). ערבבו בין שני הספרים "אן מאבונלי" ו"אן שרלי" לאיזה מישמש אמריקאי שוביניסטי ודוחה. אני ממש מקווה שאת ראית משהו אחר.

Danial***

New member
החלק הראשון היה נהדר!

כל כך אהבתי את זה! החלק השני באמת היה דוחה ובכלל לא קשור לספרים...

keos

New member
אסופית

מישהו יודע אך אפשר להסיג את המיני סידרה ? ראיתי אותה כשהיתי קטנה ואני מתה ליראות שוב

אושר מ

New member
כן. אצלי בספריית הוידאו..

בעיקרון, בערך פעם בשנתיים משדרים אותה בערוץ הראשון. אפשר לשלוח להם מכתב.

לדעתי זה מאכזב לראות סרט אחרי ספר

כי תמיד כשקוראים ספר מדמינייםאיך שהוא את הדמויות, אפילו אם זה בתת מודע ואז רואים את הסרט והכל נראה שונה לגמריי ממה שדמיינת בראש.... וגם זה נורא מקוצר, כלומר לא מראים הרבה קטעים שאולי היו חשובים בשבילי בשביל העילה... לה לה לה לה

למעלה