שאלה לאופירה

עדי1751

New member
שאלה למומחים

האם יש הבדל משמעותי בין התאוששות והחלמה מניתוח שרוול לבין טבעת? אם כן מה ההבדלים?
כמו כן האם יש הבדל בחזרה לתזונה נורמלית אחרי ניתוח בין 2 הניתוחים?

עדי1751

New member
שאלה למטובעים ותיקים

האם יש סגירה מסויימת שגם אפשר לאכול בלי להקיא וגם לרדת בצורה נורמלית
אשמח לשמוע מבעלי נסיון שנמצאים כבר זמן רב באותה סגירה ומסתדרים איתה היטב

עדי1751

New member
שאלות למבינים ולוותיקים

שלום לכולם
2 שאלות:
1.מדוע יש התנגדות עזה מאד לטבעת וכולם ממש מזהירים אותי לא להעיז לעשות את זה?
2. האם יש כאן מישהו שירד 40 ק"ג ם הטבעת בלי הקאות ריפלוקסים ושאר מרעין בישין?
תודה מראש

עדי1751

New member
החלמה אחרי ניתוח

ברצוני לדעת האם גם אחרי ניתוח טבעת יש כאבים כ"כ חזקים כמו אחרי שרוול? האם בביה"ח נותנים מורפיום או אופטלגין?
האם אפשר לנסות לאכול מוצקים רגילים כבר אחרי שבוע?
האם יממה לאחר הניתןח אפשר כבר לצאת לרחוב?
תודה מראש

עדי1751

New member
שאלה ל מטובעים

האם יש כאן מישהו שהוריד עם טבעת לפחות 40 ק"ג בלי הקאות וסיוטים? אשמח לקרוא על כך לפני קבלת החלטה

עדי1751

New member
האם אפשר לקבל יומן אשפוז

של מנותח או מנותחת טבעת מהתקופה האחרונה מההגעה לבי"ח עד היציאה?

עדי1751

New member
האם בניתוח טבעת

מתחברים לאינפוזיה לפני או במהלך הניתוח? והאם מקבלים זריקות קלקסן?

טליוגם

New member
לא מומחית אבל -

טבעת הוא ניתוח קצר בן 15-20 דקות ולרוב משתחררים אחרי כמה שעות ההחלמה ממנו מהירה יחסית אני חזרתי לעבודה אחרי יומיים

בשרוול הניתוח ארוך יותר ומשך האשפוז לרוב בין 3-5 ימים ,פעולה כירורגית מסובכת יותר וע״כ זמן ההחלמה ארוך יותר.
בנוגע לתזונה נדמה לי שבשניהם אותם הוראות

זה השני גרוש שלי עד שיגיעו המומחים

קוביd1

New member
לעדי 1751

הקאות נובעות בגלל התנהלות לא נכונה עם הטבעת,לא חייבים להקיא ,בפירוש לא ,מי שסוגר את הטבעת עד כדי חנק יקיא ולא ירד במשקל ,יש סגירה מסויימת ,אבל הסגירה שונה מאחד לשני ,

קובי

אופירA

New member
מנהל
קשה לי לענות על שאלה בנוגע ל"כולם" עלום

שאני לא יודעת עליו שום דבר.
מי זה "כולם" - אמא שלך? השכנה? אחותה של השכנה? כל אנשי הצוותים הבריאטריים במרפאות? כל המנתחים שהתייעצת אצלם?

אם תגידי ספציפית על כל אחד ואחד מה הוא אמר לך, אוכל להגיד לך על נקלה מדוע הוא אמר זאת.
בהחלט חשוב להתייחס נכון למה ש"כולם" אומרים. אין להתעלם.
אבל כדי להתייחס נכון, אני צריכה לדעת מי זה "כולם", וכיוון שמדובר באנשים, אז לדעת ספציפית מיהו כל אחד מהכולם הזה, או לפחות קבוצה של סוג אנשים (לדוגמא - כל האחיות במרפאת אחיות, כל התלמידות בכיתה בביה"ס, כל חברי הוועד הפועל של ההסתדרות וכד').

קוביd1

New member
שבוע טוב עדי

רמת הכאבים אחרי ניתוח שונה מאחד לשני יש כאלה שיש להם כאבים כמה ימים, ויש כאלה שמרגישים הרגשה של חוסר נוחות ,בגלל הסיכות ובגלל יציאת הגז שהוכנס לחלל הבטן בזמן הניתוח ,לא צריך לסבול יש משכחי כאבים, תקבל גם בבית החולים במידת הצורך ותמשיך בבית באופטלגין נוזלי
יציאה לרחוב תלוי בהרגשה ובמידת הכאב
תיכנס לאתר של אופירה ושם רשום מה ומתי לאכול ,סוג הכלכלה ,תשמור על מה שכתוב ,בלי הרבה קיצורי דרך ,לטובתך

שבוע טוב

קובי

קוביd1

New member
תשובה

אני ירדתי עם הטבעת מעל 50 ק"ג ,ואני אחרי טבעת כבר 12 וחצי שנה ,ותודה לאל הכל בסדר
רק דעי לך שבכל סוג של ניתוח צריך לשמור ,ואפשר לרמות כל סוג של ניתוח ,ניתוח זה לא זבנג וגמרנו זה כלי עזר לירידה במשקל..

קובי

אופירA

New member
מנהל
יש סיפור הניתוח שלי ב"אתר טבעת" שבחתימתי

לא מלא לגמרי, אבל בהחלט יש בו התיאור מההגעה לבי"ח עד להחלמה.

חיפוש מתקדם תחת המילים "יומן אשפוז" בתוכן, הניב המון הודעות מלפני שנים, אולי בחלק מהן תמצאי ממש יומן מפורט.
את יודעת לעשות חיפוש מתקדם בפורום?

קוביd1

New member
לעדי

בכל ניתוח כולל טבעת מחברים לאינפוזיה במהלך הניתוח ואחרי לקבלת נוזלים ,, לא ידוע לי על קבלת זריקות קלקסן לדילול הדם ,בניתוח טבעת.

קובי

אופירA

New member
מנהל
אין בזה כללים. כל בי"ח והמדיניות שלו

וגם לכל חולה - המדיניות שונה בהתאם לצרכים שלו.
תצטרכי לשאול את המנתח עצמו בביה"ח עצמו, מה עושים אצלם.
אצל ד"ר אבינוח בפרטי (אסותא) אין 2 הפרוצדורות האלה למי שלא צריך באופן מיוחד. בבי"ח ציבורי יתכן שיש.

קוביd1

New member
חיבור לאינפוזיה

החיבור לאינפוזיה זה הליך רגיל ,שעליו אחראי המרדים ,סתם שאלה מה זה כל כך מפריע לך החיבור לאינפוזיה ,זה טוב שלא יגרם לך חוסר בנוזלים בזמן הניתוח ואחרי ,זה גם נותן לתת שתן שזה מאוד חשוב אחרי כל ניתוח ,כל עוד לא תתני שתן כמו שצריך לא ישחררו אותך מבית החולים.

קובי

טליוגם

New member
אחרי 4 חודשים וחצי

ללא הקאות וסיוטים
ב״ה
כן אוכלת הכל אבל לאט ובהקשבה לגוף שלי יכולה לספור את מס׳ הבקאות על יד אחת וזה קרה כי לא לעסתי נכון , חשוב לאכול רגועים ולא לשבר בזמן האכילה אחרת האוכל בורח לנו מתוך הרגל...גם לא לאכול חפ מדיי כי אז ממהרים לבלוע
עושה הליכות
פחות 30 קג ב״ה
תמיד יהיו חששות
לעניות דעתי כל ניתוח דורש מאמץ מצידנו ועבודה לא קלה על עצמינו
זה הניתוח הכי פשוט וקל ובמידת סיבוכים לא עלינו גם קל לתקן אותם
שזהו גם שיקול משמעותי
שיהיה לך בהצלחה!

ortal30050

New member
וואוווו 30 קג ב4חודשים

זה המון כל הכבוד לך, אני גם אחרי 4 חודשיים וירדתי רק 11 קילו,
כמה את סגורה?