שאלה לאופירה

קוביd1

New member
אורטל 30050

עזבי ואוו ,עזבי שמאוו ,יש כאלה שיורדים במשקל מהר ,יש כאלה שיורדים יותר לאט תלוי בעודף המשקל ברור שמי שיש עלי 70 ק"ג מיותרים ירד יותר מהר ממי שישי עליו 40 ק"ג מיותרים ,דבר שני בכללית גברים יורדים מהר יותר.
דבר שלישי אל תעשי בחיים השוואות בן הירידה במשקל שלך לאחרים קחי את הזמן תיתעזרי בסבלנות עדיף לרדת לאט בסגירה נורמלית לקבל את כל אבות המזון ,מאשר לרדת מהר בסגירת חנק ולסבול ממחסור בויטמינים ,זה בכללי לא ספציפית לכותבת פה
אני מבטיח לך שאם תעבדי בשיתוף פעולה עם הטבעת בחכמה תאכלי כמו שצריך בלי הרבה נישנושים תגיעי ליעד שלך
ועוד ניפגש ותספרי מה קורה איתך

בהצלחה!!!!

גוד שבעס

קובי

טליוגם

New member
ירדת כבר 11 קג

משקל ההתחלתי שלי היה גבוה
יצאתי לדרך עם bmi 41!!!!
מה גם שיש כל כך הרבה פרמטרים שונים מאדם לאדם
כמות ומידת ניסיונות הדיאטה בעבר
וכו׳
תשמחי בדרך שלך את בתחילתה בדיוק כמוני
בהצלחה לשתינו בהמשך

עדי1751

New member
קודם תודה

על התשובה המעודדת. אודה מאד אם תוכלי לפרט:
1.איך עבר הניתוח האם היו כאבים איך היתה ההתאוששות?
2.על כמה את סגודה?
3.מה את אוכלת במשך היום? האם לחם לדוגמא עובר?
4.כמה זמן אחר הניתוח חזרת לשגרה?
האם תוכלי לתת יומן אישפוז קצר?
אלפי תודות מראש
עדי

טליוגם

New member
מורידה בפנייך את הכובע על עבודת

ההכנה שלך

אנסה לענות:
1. הניתוח עבר בשלום בע״ה היו כאבים כשהתעוררתי וקבלתי זריקה לשיכוח כאבים
אח״כ סבלתי מבחילה נוראית ודאי מחומרי ההרדמה
הבחילות נמשכו בערך 24 שעות
שתיתי בעיקר מים ממותקים בשביל להכניס סוכר לגוף מרק צח וזהו
2. אחרי חודש סגרתי ל 5 וחודש אח״כ ל 7 ומאז לא נגעתי

3. התפריט שלי כולל הכל אבל לא את הכל

לחם עובר אבל משתדלת לא לאכול בכל זאת אני בדיאטה
גם בורקס עובר הכל עובר אם אוכלים לאט ורגועים
מהניסיון שלי לא לנסות לאכול כשכועסים או לחוצים מדיי לחכות להרגע
וכשהאוכל חם מדיי פשוט בולעים מהר מדיי אז לחכות לרמה סבירה של חום

4.עברתי את הניתוח בשישי בבוקר עד שבת היו לי בחילות בערב כבר התאוששתי
נשארו קצת כאבים בכתף שמאל מעט מאוד בבטן מהגז כניראה
יום שני התייצבתי בעבודה-ואני עובדת בעבודה פיזית לא קלה
עבדתי בזהירות מהפחד זה הכל
5 ימים אחרי הניתוח הוציאו לי את הסיכות

5. חווית אשפוז? לא מדהימה
הייתי במדיקל סנטר ולמרות העיצוב והיוקרה היה לי קשה הבחילות והכאב והחוסר אונים והחוסר צוות זמין אבל זה נגמר והשתחררתי בצהריים הביתה למיטה
שלי

שיהיה לך בהצלחה

אגב בכל הנושא של תזונה אחרי הניתוח
הייתי במס׳ פגישות עם דיאטנית בריאטרית בקופת חולים
ושתי שיחות ארוכות מאוד!!! עם אופירה שמאוד עזרה לי וכיוונה אותי

בהצלחה!!!!

קוביd1

New member
אהלן עדי

מי זה כולם שמתנגדים לעשות טבעת ,
אני ירדתי 50 ק"ג עם הטבעת ,ותודה לאל 12 וחצי שנה אחרי הכל בסדר ,ההקאות ושאר הבעיות בגלל התנהלות לא נכונה עם הטבעת
במשך 12 שנה שאני בפורום זה הכרתי עשרות רבות אולי הרבה יותר מטובעים שירדו הרבה בלי שום הקאות

קובי

לי M O R

New member
בזכות הטבעת

שקלתי 100 ק"ג כיום אני שוקלת 46 ק"ג, כמו שחברי הגיבו לך צריך ללמוד לחיות עם הטבעת להקשיב לגוף ולראש שאת שבעה ללמוד לא לאכול מהר לא לאכול לפני השינה זה חוסך את ההקאות ואת האי נעימות המיותרת.

בהצלחה!!1

אופירA

New member
מנהל
אין חיה כזו

לא נראה לי שאת מבינה לאשורו את האפקט של ניתוח הטבעת.
אל תתייחסי לאוטופיה שמטפח המנתח בייעוץ שלו. הדברים במציאות אינם כמו בתיאוריה, בספר.

כשם שאי אפשר לומר באופן כללי על מידה מסוימת של נעל ש"זו מידה נוחה", כך אי אפשר לדבר על סגירה מסוימת ש"מסתדרים בה".
אין פה one size...
הטבעת מונחת בניתוח על הקיבה, ומרגע זה והלאה זה ניסוי ותעייה אינדיבידואליים לחלוטין. אין לדעת מי יהיה מוגבל באיזו סגירה (יש שיהיו מוגבלים ללא סגירה כלל, ויש שלא יהיו מוגבלים גם בסגירה של 12!). אין לדעת למי תהיה בעיה בבוקר ופחות בעיה בערב, ולמי ההיפך. אין לדעת למי תהיה בעיה עם שתייה ולא עם אוכל. אין לדעת באיזה מצב יחטוף אדם דלקת בוושט.
ומעל לכל - אין כמעט מצב כזה שהטבעת מאפשרת לאכול מה שרוצים, ולרדת במשקל.
וגם אין סגירה שמתנהגת לאורך שנים באותה צורה אצל אותו אדם.

הטבעת לא עושה לנו את העבודה לחלוטין לבד. היא עוזרת לנו לעשות בעצמנו את העבודה של התזונה הנכונה וההרזיה.
כלומר את הטבעת אנו ממליצים לסגור עד למצב שבו אפשר לשתות חופשי ולאכול ירקות. הקאות מונעים ע"י התנהגות נכונה - אכילה איטית, עם הפסקות (ואם צריך - נשימות עמוקות ותנועות כגון הליכה), עם שתייה לפני האכילה, בכמויות קטנות מפוזרות על פני היום. הרזיה משיגים ע"י תכנון של תזונה דלת קלוריות סבירה.
ברור שאם לא נתאים את ההתנהגות, נסבול מהטבעת בכל מצב. אם נאכל ממתקים בכמות גדולה, נשמין למרות שהטבעת סגורה. אם נאכל מהר והרבה, נקיא גם אם הטבעת לא סגורה חזק.

אנשים מסתדרים עם הסגירה בהתאם להתנהגות שלהם, ומתאימים את הסגירה הנכונה עפ"י ייעוץ והדרכה בפורום או בטלפון, אם הם לא מרגישים בוודאות מה טוב להם.
צריך ללמוד את הקצב הנכון של הסגירות, ואת הגבול בו האדם הספציפי כבר לא יכול לסגור יותר את הטבעת, למרות שהוא לא יורד (כי ירידה במשקל אינה פונקציה ישירה של סגירת הטבעת, כפי שרבים חושבים...). אם הוא לא יורד הוא צריך תמיכה בכלים אחרים, אבל לא לסגור את הטבעת מעבר לגבול האישי של הבריאות שלו.

yafitke

New member
הבדל בין טבעת לשרוול

הי עדי,
בהחלט יש הבדל בין ניתוח טבעת לשרוול.
ניתוח טבעת אורך כחצי שעה עד שעה ולרוב משתחררים באותו יום הביתה. ניתוח שרוול אורך שעה וחצי-שעתיים ויש להישאר ל-2 לילות אשפוז במחלקה.
מבחינת החזרה לאכילה נורמלית, בממוצע לוקח כ-6 שבועות. ההבדל הוא שבניתוח טבעת בכל פעם שמנפחים אותה יש לחזור אחורה כמה ימים לדיאטה השלבית (מרקם נוזלי, דייסתי, רך ורגיל) ולעומת זאת בניתוח שרוול אחרי 6 השבועות הראשונים אפשר לאמץ הרגלי אכילה קבועים ואין צורך לחזור אחורה בהנחיות.
חשוב לציין שכדאי לקבל ליווי של דיאטנית בריאטרית שמתמחה בתחום על מנת ללמוד הרגלי אכילה נכונים.
מקוה שעזרתי

יפית קסלר, דיאטנית קלינית בריאטרית.

אופירA

New member
מנהל
לאחר ניתוח טבעת אנו חוזרים לאכילה נורמלית

בשבוע הרביעי, כלומר לאחר 3 שבועות. וגם אותם, במקרה הצורך, אנו מקצרים ל-4-6 ימים, עפ"י הוראתה של הדיאטנית הבריאטרית שליוותה את הפורום הזה עד השנה שעברה. ועפ"י הניסיון רב השנים שלימד שאין צורך ביותר מזה לאחר טבעת.

אינני רואה את הסיבה לאחר ניתוח טבעת לסבול יותר מ-3 שבועות של שינוי תזונה, וכן אינני רואה למה להיזון מנוזלים יותר מ-4 ימים, כאשר מדובר באדם שמרגיש טוב, ושאין שום בעיה עם צריכת הנוזלים שלו.
(במקרים של אדם שלא הרגיש טוב וסבל מכאבים וחולשה ובחילות, המלצתי לו להמשיך את צריכת הנוזלים אפילו במשך שבועיים, וזה הועיל לו והוא התגבר והבריא - כלומר אינדיבידואלית, מי שצריך, יאריך את הדיאטה ל-6 שבועות. אבל מי שלא צריך - למה לענות אותו אם בטבעת לא צריך, ורק בשרוול צריך או מעקף קיבה, שבהם חתכו את הקיבה, צריך להאריך בדיאטה?)

בכל פעם שמנפחים את הטבעת, יש לחזור אחורה 48 שעות בלבד לדיאטה השלבית. לאחר 48 שעות חוזרים לאכילה רגילה.

עדי1751

New member
שאלה לאופירה

האם אפשר לקבל ממך וכן ממטובעים אחרים תפריט לדוגמה ליום חול ולשבת שמסתדר היטב עם הטבעת?

אופירA

New member
מנהל
לא, כי זה מאוד אינדיבידואלי

קודם כל, כל אחד בכל מצב יאכל אחרת. תלוי מה מצב הטבעת. כשהיא הדוקה מאוד אוכלים אחרת, כשהיא לא הדוקה אוכלים אחרת.

דבר שני כל אחד מרגיש נוח עם מאכלים אחרים כשהטבעת הדוקה, ומהם הוא מרכיב את התפריט שלו.
כמו שהסברנו כבר כמה פעמים - אין כלל של מזון שמסתדר עם טבעת ומזון שלא מסתדר עם טבעת. לכל מנותח יש המאכלים שהוא מסתדר איתם והמאכלים שיותר קשה לו איתם.
אנשים טועים מאוד מאוד כשהם "קובעים" שאי אפשר לאכול שניצל או לחם או ירקות עם טבעת. זה פשוט לא נכון. יש מי שקשה לו לשתות מים, ויש מי שלא קשה לו שניצל.

דבר שלישי - כל אחד אוהב מאכלים אחרים. יש מי שיאכל סלט ירקות כל היום, ויגוון במרק ירקות. ויש מי שיאכל לחם בכל ארוחה.

דבר רביעי - כל אחד אוכל לפי קצב ההרזיה שלו. יש מי שפחות צריך להקפיד על קלוריות כי מספיק שכמויות המזון ירדו לו, ויש מי שייאלץ להקפיד מאוד על מזון דל קלורי כי חילוף החומרים שלו איטי באופן מיוחד.

העיקרון החשוב ביותר - לאכול מנות קטנות יחסית (לכל אחד זה שונה) כל 3 שעות, ולא יותר מ-3 שעות בין אכילה לאכילה. הן לטובת הטבעת והן לטובת חילוף החומרים.

רומי 912

New member
עדי שלום, קודם כל אופירה צדקה שזה מאד אינדיודואלי לכל אחד. בכל אופן אפרט לך תפריט שלי:
בבוקר כשאני קמה , מרסקת עגבניה טריה ומערבבת כף 1 שמן זית ואוכלת את זה לצורך המרצת פעילות המעיים
עלי זה עובד מצויין. אח"כ מכינה דייסת קוואקר על בסיס מים(בישול בסיר קטן ) עם מעט קינמון ו2 סוכרזית.
זה מחזיק אותי עד הצהריים ואני לא מרגישה רעב עד אז.
בצהריים אני אוכלת מרק ירקות (בלי עוף, אני מכינה מרק ל- 4 ימים). אחה"צ יש לי יותר יכולת לאכול (הטבעת אצלי סגורה על 8) ואז אני אוכלת או דג בגריל או חזה עוף שאני מכינה פרוסות (כמו שניצל) מתובלות אבל בלי ביצה ופרורי לחם ומשמנת מעט במחבת פסים ומטגנת את השניצל. לידו תפוח אדמה 1 שבישלתי במיקרו,
או בתוספת מעט אורז. בערב אני אוכלת חפיסת טוסטעים (של אוסם) (כל יחידה 13 קלוריות בלבד) עם גבינה
וליד ירק או סלט.
אני אישית לא אוכלת ביצים, אבל ניתן לשלב ביצה באחד הארוחות.
ולגיוון: ארוחת ערב טונה, יוגורט , גבינות וכו'
קינוח: מקלפת תפוח עץ, חותכת לרבעים , מבשלת עד שמתרכך עם מעט קינמון וסוכרזית.
אני גם אוהבת כקינוח ג'לי בטעמים שונים (זה כמו גלידה בשבילי)
ולבסוף - התמונה משתנה אם את עובדת, כי אז צריך לדאוג לאכול בעבודה משהו קל ואת המבושל בבית אחרי העבודה. אני אישית לא עובדת .

עדי1751

New member
רומי שלום

קודם המון תודה על התשובה המפורטת.אני לפני הניתוח וחוששת מאד. אשמח ואודה אם תוכלי לפרט מתי עברת את הניתוח האם היו כאבים איך היתה ההתאוששות, כמה ק"ג ירדת ובאיזו סגירה האם את מקיאה הרבה ומה את לא מסוגלת לאכול?
אשמח מאד אם תפרטי הרבה
תודה ובהצלחה
עדי

למעלה