שאלה לאורניקי

שאלה לאורניקי

קראתי את סיפור הלידה שלך והבנתי שזרזת את הלידה עם שמן קיק. רציתי לשאול אם זה באמת מזרז, אם כדאי לנסות, אם זה לא משהו שבניגוד לרוח התורה. אמנם אני רק באמצע 40, אבל לא הייתי רוצה לחכות יותר משבוע 41 וכמה ימים. ואולי זה גם יעניין בנות אחרות. תודה!

I am not Orna but...

My midwife told me that Castor Oil (shemen kik) is their first choice for inducing labor before any other methid, and she says that it really works! But I think you must do it a certain way and it is better to consult your midwife first for the correct dosage and timing. I also read about it in Ilana Shemesh's book "laledet babayit" - it is a wonderful book! If you haven't read it yet, it is time!
BTW - did you try other methods such as sex, long walks, etc.?​

debby12

New member
מנהל
גם אני לא אורניקי

אבל הבנתי שזה נחשב באמת מזרז. רק רוצה להזהיר שלא תקחי יותר מדי. יש לי פה חברה שהקשיבה לאיזו המלצה מפגרת לשתות בקבוק שלם של זה (בעוד שצריך לקחת רק קצת - סדר גורל של כמה כפית-כפות). זה היה אחרי שירדו לה המים אבל לא היו צירים היא מצאה את עצמה משלשלת בטירוף עם עוויתות מעיים מכאיבות מאוד - והגיעה ללידה כאובה ומותשת עוד לפני שבכלל היו לה צירים. בקיצור - זאת היתה טראומה בשבילה אז תתייעצי היטב בנוגע למינון של זה.

זה נחשב מזרז מפני שזה גורם

לפעילות מעיים מואצת, והפעילות הזו יכולה לגרום גם לצירים. זה נשמע לי כך כך מגעיל שאפילו לא שווה לנסות

תודה וכמה תשובות

קודם כל תודה על התשובות, בהחלט לא מתכוונת לשתות בקבוק שלם, גם כמה כפיות אני בספק אם אחזיק מעמד בלי להקיא מרוב גועל
וכמובן שאתייעץ עם המיילדת שלי, פשוט רציתי גם לדעת מבעלות הנסיון פה. רוני, לשאלתך, עדיין לא התחלתי באמצעי זירוז בכלל, אני עכשיו לא מנסה לזרז לידה, אבל חשבתי ששמן קיק הוא מזרז יעיל יותר מסקס והליכות. אולי לא. לא יודעת. הליכות קשות לי מדי, אני משתדלת כל יום ללכת, אבל ממש אין לי כוח, כאילו אני איזו זקנה או משהו.... וסקס זה גם לא הולך כל יום, כי זה לא ממש בהזמנה, זה רק אם לא עייפים מדי, ואם יש חשק, ולצערי, רוב ההריון לא היה לי מי יודע מה חשק לזה... קראתי את הספר של אילנה, לא זכור לי שהיא כתבה על שמן קיק, אבל יכול להיות. אני פשוט רציתי לוודא שזה אכן פועל. הבנתי מאורנה שזה גרם לה לשלשולים, אבל האם גם לצירי לידה ממש ולהתקדמות, או שזה רק לפעמים? פרט לכך, אני חושבת שהחל משבוע הבא אני כבר אצטרך ללכת למעקב הריון עודף וממש ממש אין לי סבלנות לעשות את זה, וגם ההורים שלי יושבים לי על הזנב כי לדעתם אני חייבת להבדק אצל רופא לפחות שלוש פעמים ביום לוודא שהכל בסדר
ולזה בטח שאין לי סבלנות. אשמח לשמוע תגובות נוספות.

כרמית מ.

New member
ללוש בצק או פלסטלינה וכדומה

או ללכת על חול חם. לא יודעת בדיוק איך זה עובד, אבל כנראה שזה עוזר "להניע" משהו. בניגוד לשמן קיק - זה זירוז לא התערבותי, שלא יתחיל לידה טרם זמנה. לדתיות - יש משהו שקשור בהפרשת חלה. אישית לא מאמינה בזה, אבל להזיק זה לא יכול.

אורניקי

New member
לישה והליכה על חול הים עושים בעצם

רפלקסולוגיה כללית לכפות הידיים והרגליים, וזה מה שמניע את המערכות והאנרגיה אם היא "תקועה"

tmaz

New member
מחשבה על סקס

קראתי בכמה מקומות את העצה של לזרז לידה עם יחסי מין, ואני לא מתפלאת בכלל שהרבה נשים לא מרגישות במוזה לזה בסוף ההריון. אני אישית שונאת לעשות סקס עם מטרת לוואי - זה כבר מלחיץ אותי ומקלקל לי את החשק. לא יודעת איך הייתי מרגישה בשבוע 40, אבל אולי תנסי לעשות את זה בעצמך (אני שונאת את המילה אוננות. יש מילה טובה יותר?) ככה את יכולה "להתכנס לתוך עצמך", להקשיב יותר לגוף שלך (ולא לשותף שלך
), וגם את משיגה את התהליך האורגזמי עם כל ההורמונים המסייעים שלו. עינוג עצמי דווקא טוב במקרה שאין חשק. לפחות מניסיוני. וגם אם זה לא ממש מענג - זה מאוד מאוד מרגיע.

כרמית מ.

New member
מסכימה, למרות שאחד

הדברים שבגללם מייחסים ליחסי המין אפקט מזרז, הוא העובדה שבזרע יש פרוסטגלנדינים - אותו חומר שהמלאכותי שלו משמש לזירוז כימי של לידות. זה לא פוסל את מה שאמרת.

tmaz

New member
אני יודעת,

אבל כשאני מנסה לדמיין את עצמי בסיטואציה, נדמה לי שהייתי מרגישה מתאים יותר לעשות את זה בעצמי ולהתרכז בגוף שלי ובתחושותיו, מין צורה של הכנה ללידה והתכנסות פנימה, מאשר עם בעלי היקר, כי אז תשומת הלב שלי פונה החוצה, ויש הלכי רוח מסוימים שבהם זה פשוט לא מתאים. אז נוותר על הפרוסטגלנדינים. אי אפשר לקבל הכל בחיים

כרמית מ.

New member
מצטרפת למפלגת "לא-אורנה"

ובכל זאת עונה: אני יודעת שאילנה שמש לפעמים ממליצה על שמן קיק כמזרז, אבל אני (בלי להתיימר להשתוות לאילנה) לא אוהבת את הרעיון. אולי כאופציה אחרונה (פחות או יותר) לפי זירוז כימי, אבל לא סתם. שמן קיק עובד בכך שהוא גורם לשלשולים - והכיווצים + ריקון המעיים גורמים לתחילת צירים. אז א. לא נראה לי ברמה העקרונית - משהו שגורם לי להיות חולה. באותה מידה אפשר לאכול מזון מקולקל או רעל מתון אחר. נכון שהרבה פעמים באופן טבעי יש שלשול לפני לידה (מעין חוקן טבעי), אבל זו עוד לא סיבה לגרום לזה באופן מלאכותי. כמו שהעובדה שרוב הנשים לא ממש מתעניינות באוכל בזמן הלידה, לא אומרת שזה רעיון טוב למנוע אוכל ממי שכן רוצה לאכול (וגם כאלו יש). למעשה זה רעיון די גרוע (למנוע אוכל). ב. לא פעם, השלשול מתיש את הגוף. חבל להתחיל ככה לידה, שעלולה להיות ארוכה. ג. אני נגד זירוז, אם אין סיבה טובה. העובר יצא בזמנו הנכון. גם אם זה בשבוע 42 או 44. הוא לא פג תוקף בתאריך מסוים, ובטח לא ברגע שעברו 40 השבועות הרשמיים. יש סיבות להריון ארוך: או טעות חישוב (ואז זה בעצם לא שבוע 40 אלא רק 38, נניח), או שהעובר צריך יותר זמן ברחם. הרי שום דבר (ספונטני, לא תלוי אדם) אחר לא מתבצע בדיוק באותו גיל אצל כולם: לא התחלת הזחילה, לא התחלת הדיבור, לא החיוך הראשון, ואפילו לא, להבדיל, המוות (גם כשהוא טבעי). יש טווח תקין, ויש גם יוצאים מן הכלל שהם עדיין תקינים (למרות שבסוף הטווח, נעשים זהירים יותר, ובודקים שבאמת הכל בסדר). הרבה פעמים זה משפחתי. ד. לידה שלא מתחילה באופן טבעי, אלא בהשראת לידה, ולא משנה אם השראה טבעית או לא (ואני לא מתכוונת לזירוזים הטבעיים הלא-התערבותיים, שלא יתחילו לידה שעוד לא הגיע זמנה, אלא להתערבותיים, שמאלצים את הלידה להתחיל) - היא לידה שמועדת להיות ארוכה יותר, כואבת יותר (צירים לא אפקטיביים), יש יותר סיכון שהעובר לא יהיה במנח אידאלי, ושהלידה "תתקע" בשלב זה או אחר. זו לידה שעוד לא נועדה להתחיל. נקודה. עוד לא היה תינוק שלא יצא בסוף (ולא, זה לא בזכות הזירוז שנותנים היום כמעט אוטומטית למי שפג תקפה, סליחה, עברה את שבוע 42 (מה שהולך ויורד). אז נכון, קשה לחכות. לא סתם אומרים שהריון נמשך 8 חודשים ועוד שנה. אבל ההמתנה שווה. (וכמובן - כל זה משני, כשמדובר במצב שבו *צריך* לזרז את הלידה מסיבה כלשהי).

שמן קיק

בגלידה השלישית שלי לקחתי שתי כפות שמן קיק, לדעתי אם הוא צריך לזרז הוא יזרז אם לא זה לא יעבוד ושמעתי כבר על מקרים כאלה. ואם את לוקחת ואת הולכת ללדת בבית ממליצה לך שהמיילדת תשאר אתך ולא תסע כי זה מזרז את הלידה ממש מהר. וזה לא כזה נוראי. תקחי החלטה עם עצמך. מאחלת לך לידה טובה.

וואי כרמית, תודה!

אני בהחלט מסכימה איתך בכל מה שכתבת. אולי זה באמת רעיון גרוע לגרום ללידה בצורה כזאת... פשוט חשבתי לי שזה לא ממש זירוז שנותנים בבית חולים, אלא משהו טבעי יותר. אבל הכל נכון, אין שום טעם לזרז לידה וגם לא לגרום לשלשולים וכו'. אולי רק במקרה שזירוז יהיה בלתי נמנע לחלוטין, אשקול שמן קיק במקום זירוז מלאכותי. בקיצור מקבלת את מה שאת אומרת וכנראה אנסה שיטות פחות התערבותיות, כמו לישה, הליכה, סקס (עוד משהו ששכחתי?). לגבי הפרשת חלה, כבר עשיתי בתחילת תשיעי וגם הלכתי למקווה שאלו הן סגולות ללידה קלה, וכמובן שאני מקפידה על מלווה מלכה כל מוצאי שבת, כי זו סגולה בדוקה ללידות קלות. כבר הוצאתי מתכון לסופגניות, אז אני הולכת ללוש אותם, כנראה מחר, והליכות... טוב, אז אני יוצאת לטיולון קטן עכשיו במקום לבהות מול המחשב. תודה על כל העיצות ותקבלו עדכונים כמובן.

tonti

New member
אוף, איך בא לי סופגניה../images/Emo2.gif

שלחי לי אחת, תעשי טובה. סתם מוותרת לך, תלדי היום בלילה.

סטיוויה

New member
במחשבה לאחור שתי הלידות האחרונות

שלי התחילו בלישה. האחת בבצק לפיצה,השנייה בבצק לעוגה פריכה.

debby12

New member
מנהל
כרמית - איך היית מסווגת את הזירוזים

הטבעיים השונים בין התערבותיים ל"לא-התערבותיים"-שלא-יתחילו לידה טרם זמנה? סתם אני סקרנית מה יש ברשימה נגיד? גירוי/עיסוי פטמות/הנקה, הליכה, סקס, שמן קיק. מה עוד? נדמה לי יין אדום לא? נענועי אגן? קוהוש? ואיכשהו בטווח הכי קיצוני סטריפינג (שזה כבר לא זירוז טבעי לדעתי האישית) ובטח עוד דברים ששכחתי או שאף פעם לא ידעתי נראה לי נושא מעניין. נוכל לשים בטאגליין או משהו.

למעלה