שאלה לאושרית

ענתת1

New member
שאלה לאושרית

לאחר שלא התקבלתי לרפואה בשום אוניברסיטה אני שוקלת להתחיל ללמוד ביולוגיה השנה ואח"כ להחליט אם ארצה לנסות לעבור שנה הבאה... דיברתי עם ירושליים על הרשמה מאוחרת ואמרו לי שאין בעיה (גם לתוכנית אתגר) ובת"א לא כל כך עזרו לי, יש טעם להתעקש??? (אני מעדיפה ללמוד בת"א) בכל אופן, האם ישנו הבדל גדול בין ביולוגיה מורחב לביולוגיה מחקרי בשנה א'? והאם באמת ישנה אפשרות לעבור אחרי שנה למחקרי?

את בטוחה שזה כדאי לך../images/Emo35.gif

לא יותר שווה לך לשפר קצת בגרויות בשנה הזאת
גם קחי בחשבון שאם הפסיכומטרי שלך מתחת ל740, יהיה לך מאוד קשה להיכנס לרפואה עם ציונים של ביולוגיה, תצטרכי ממוצע מטורף. בעיקרון, אם כן בוחרים לנסות להתקבל לרפואה עם רקע אקדמי, אז כדאי לבחור את המסלול שהכי קל להוציא בו ציונים גבוהים. מן הסתם המסלול של ביולוגיה מחקרי הוא יותר קשה. לפי מה שראיתי, ההבדל בין המסלול הזה לביולוגיה מורחב הוא בתוספת של שני קורסים למערכת של ביולוגיה מורחב, מה שעושה את המערבת לדי עמוסה, ככה שיהיה לך יותר קשה להוציא ציונים גבוהים. בתל אביב תמיד יגידו לך לא בהתחלה, ברור שאת צריכה להתעקש. עם מי דיברת שם ומה בדיוק ביקשת
אני יודעת שבאוגוסט הם דנים בבקשות של הרשמה מאוחרת, ושצריך להגיש מכתב בקשה מנומק ומסודר לרבקה חנוכה מהמרכז למרשם. בקשר למעבר למסלול המחקרי, אני לא ממש יודעת, אבל אני מניחה שזה אפשרי. אם במרכז למרשם לא ידעו לענות לך, תנסי לשאול במזכירות של מדעי החיים: 03-6409802/3.

ענתת1

New member
עוד שאלות...

היי אושרית, קודם כל תודה על התתיחסות, הפסיכו שלי הוא 749 ואני מתכננת להיבחן שוב במועד אוקטובר ולשפר אני מקווה (עשיתי רק פסיכו אחד). בקשר לשיפור בגרויות, הממצוע שלי הוא 11.2 ובשביל לשפר משמעותית אני אצטרך לחכות עוד שנתיים בגלל שבגרויות רשות זה רק בקיץ ואת זה אני ממש לא רוצה לעשות. אני חושבת על לשפר את בגרויות החובה אבל זה יעלה לי אולי בנקודה את הסכם לכן אני חושבת שאולי להתחיל ללמוד ביולוגיה זה יותר ריאלי? ובכל אופן איזה מסלול הכי כדאי לקחת בביולוגיה כדי לעבור משם לרפואה? ואיפה אני יכולה לחשב את הסכם של ציוני השנה הראשונה עם פסיכומטרי?

אוקיי

הציונים שלך גבוהים, במיוחד בבגרות, ככה שבאמת כנראה אין לך הרבה מה לשפר חוץ מאת הפסיכומטרי. הסבר מפורט על קבלה עם רקע אקדמי בכל הארץ יש כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=1523&QID=16825 שנה בביולוגיה יכולה לעזור לך בקבלה לתל אביב, אבל רק אם תחרשי כמו שצריך כל השנה ותישארי על ממוצע של מעל 90 ואפילו מעל 92. צריך להשקיע, אבל זה אפשרי להגיע לממוצעים כאלה, במסלול של ביולוגיה מורחב (זה המסלול שהכי כדאי להיכנס אליו כדי להתקבל איתו לרפואה). אין חישוב קבוע של הסכם עם הממוצע האקדמי, כי הוא משתנה קצת כל שנה בהתאם לנתונים של כל מי שנרשם על סמך הרקע האקדמי. בכל מקרה, אפילו אם את נכנסת לביולוגיה, כדאי להישאר עם היד על הדופק כל הזמן. אם את רואה במהלך השנה שלא הולך לך מספיק טוב, כדאי לשקול לגשת לבגרות מורחבת אחת לפחות בקיץ. אחרי שנה של ביולוגיה את תדעי כימיה ופיסיקה ברמה גבוהה מהרמה של הבגרות, ככה שלא תהיה לך בעיה להוציא בבגרויות האלה ציונים גבוהים.

ענתת1

New member
אושרית תודה רבה ועוד...

שאלה קטנה, אם אעשה את הבגרויות בסוף שנה הבאה (כימיה או פיזיקה) זה עדיין יאפשר לי להתקבל על סמך הבגרות לשנה אחרי זה (אם אני אלמד השנה ביולוגיה)?

לוקחים את מה שנותן לך סיכויי קבלה

גבוהים יותר. יוצא דופן מזה זה אם את מנסה להתקבל לרפואה בתל אביב עם רקע אקדמי של מדעי הרפואה, אבל רק מדעי הרפואה, ככה שאין לך מה לדאוג. דרך אגב, רק לשם הבהרה, לא יחכו לציונים של פיסיקה וכימיה, אבל זה כן ייתן לך סיכויים טובים יותר לשנה שאח"כ.

אהלן ענת ! שאלה ...

*את קיבלת דחיה מכל האוניברסיטאות כולל טכניון וירושלים ?אנחנו פשוט אם ציונים דומים ואני עדין בהמתנה...קצת מוזר! *את מתכוונת גם להרשם לשנה אקדמית וגם שפר בחורף בגרויות סטנדרטיות-זה נראה לך אפשרי? גם אני פשוט חושב בכיוון.

היא לא מתכוונת לשפר בגרויות בחורף

אלא במקרה הצורך לגשת לפיסיקה ו/או כימיה במועד הקיץ, כי אחרי שהיא תעבור את הקורסים של כימיה ופיסיקה בביולוגיה, הבגרויות יהיו לה ממש קלות.

ענתת1

New member
היי רם

את האמת שעוד לא קיבלתי דחיה מת"א ומירושלים, אבל בת"א הסכם שלי אחרי מו"ר הוא 727.06 ככה שאין לי שום סיכוי ואני לא צריכה לחכות לדחיה ולגבי ירושלים, אולי יש עוד סיכוי אבל אני לא כל כך אופטימית... (לטכניון לא נרשמתי). לגבי שיפור הבגרויות בחורף, לא אני לא חושבת שזה אפשרי לכן ההתלבטות שלי הייתה בין להשאר עוד שנה בלי ללמוד ולשפר את הבגרויות או ללכת ללמוד וכרגע אני יותר נוטה לכיוון של ללכת ללמוד השנה ולקוות להצליח להוציא ציונים גבוהים בביולוגיה, אני מאמינה שכאן הסיכויים שלי קצת יותר גבוהים מבגרויות כי רוב הבגרויות שלי ממש גבוהות ויהיה לי קשה לשפר. מה אתה מתכנן לעשות אם לא תתקבל השנה?

אני באותו מצב

הבעיה שאני כבר נלחם שנה שניה לרפואה ולא נראה לי שאשב עוד שנה בבית על בסיס אולי ,הזמן מתקתק!! מה שאני חשבתי...ושוב עדין נתון לשינויים...... לעשות זה ללכת ללמוד תחום אחר שלא קשור לרפואה (אופציה ב') שבחרתי ובין לבין להבחן בבחינה הפסיכומטרית ב-2 מועדים (אוקטובר ופברואר-בתקפת הבחינות) ולנסות לשלב שיפור של 2 בגרויות חורף (כאשר אחד מהם זה אנגלית שאין מה ללמוד ולשני-תנ"ך 2 יחידות אני אתכונן עד תחילת הלימודים תוך כדי הלימודים אעשה חזרות קצרות ואעשה בגרות חורף) . אם אצליח אעשה בקיץ השלמת תנ"ך או ספרות ל-5 כי פיזיקה וכימיה יש לי.. אבל שוב חשוב לבחור מקצוע לא עמוס ותובעני..ולקוות למקסם ציון במור בשנה הבאה. ביולוגיה אני לא בוחר מסיבה שבמידה ולא אתקבל לרפואה אני לא אשאר בתחום זה כי אני לא בנוי רק לעבודת מחקר ומעבדות.. חוץ מזה שזה לא פוטר בכזה הרבה קורסים בלימודי הרפואה... איזה בגרויות לך יש לשפר?

ענתת1

New member
........

יש לי לשפר אנגלית שאולי אני גם אגש למועד חורף בתקווה שאני אצליח באמת לשפר (יש לי 92 ולכן אני לא כל כך בטוחה) וספרות אבל בשביל זה אני צריכה זמן וכנראה אם אתחיל ללמוד לא יהיה לי אותו. אותי דווקא התחום של מחקר כן מעניין כרגע לכן החלטתי לנסות ללמוד ביולוגיה. לגבי החפיפה של הקורסים, אני יודעת שזה רק 30% אבל גם זה משהו ובכל אופן זה מעניין אותי אז לא איכפת לי, אני רק מקווה שיקבלו את הבקשה שלי לרישום מאוחר כיוון שבמקור אופציה מס' 2 היא ביוטכנולוגיה שנבחרה שרירותית כיוון שכנראה הייתי אופטימית מידי... מה אתה שוקל ללמוד? ואיפה?

אל תעשה את זה

לא משנה איזה לימודים אלה באוניברסיטה, אסור לשלב פסיכומטרי ובגרויות עם לימודים אחרים. אתה סתם תעמיס על עצמך יותר מדי ובסוף לא תצליח לשפר כמו שצריך. אם יש לך מה לשפר בבגרות במועד חורף והפסיכומטרי שלך מתחת ל760, אז תקדיש את האנרגיות שלך רק לזה. להיכנס ללימודים של מקצוע אחר ולנסות לשפר ציונים תוך כדי תהיה טעות מאוד חמורה שתעלה לך בשנה לפחות.

תודה על האזהרה

הבעיה אושרית שכבר נבחנתי פעם שלישית בפסיכומטרי הראשון היה 703 אחר כך נפילה ל 678 ובסוף 740 .אני לא בטוח עד כמה סיכוי יש להעלות יותר? ובבגרויות אני לא כזה יודע גם מה לשפר הציונים הנמוכים שלי זה אנגלית 84 תנ"ך 2 יחידות 89 ואז הבעה 93 ופיזיקה 5 יחידות 95. אני לא יודע עד כמה כדאי לי לגעת בבגרויות עם הציונים מעל 95 . לכן החלטתי לשלב שנה אקדמית בתחום אחר להיבחן בפסיכומטרי של אוקטובר ופברואר(חופשת הסמסטר) כמו כן לאנגללית אין מה בדיוק ללמוד ולגבי תנ"ך אני נרשם ללימודים בבר -אילן אז אני אנסה למצוא קורסים חופפים ללימודי תנ"ך במסגרת לימודי יסוד ביהדות כך שאגדיל סיכויים להצליח בבחינה. מאוד אודה לך אם יש לך המלצות אחרות לגבי התכנון ע"פ הציונים שהבאתי להלן.

שלוש פעמים פסיכומטרי זה כלום

אני אישית עשיתי שש פעמים, ויש אנשים שעשו אפילו יותר. אם תשקיע כמו שצריך, אין שום סיבה שלא תשפר גם הפעם. הגבול הוא 800, לא נקודה אחת פחות. אם 84 זה הציון הכי נמוך שלך, הממוצע שלך צריך להיות לא רע. אנגלית באמת אין בעיה לשפר, במיוחד אם בפסיכומטרי אתה ברמה של 150 ואתה קורא ספרים באנגלית. הדבר היחיד שצריך להתכונן אליו זה כתיבת חיבור. כדאי לקחת שיעור פרטי אחד או שניים כדי להבין בדיוק איזה סגנון דורשים בבגרות. לגבי תנ"ך, אני לא בטוחה שזה יהיה שווה לך את ההשקעה, ומניסיון, תנ"ך דורש השקעה. אני גם לא חושבת שמה שמלמדים בקורסים של יהדות בבר אילן מקביל למה שלומדים לבגרות בתנ"ך. בקיצור, תבדוק לאיזה ממוצע תגיע עם שיפור של רק אנגלית, לדעתי זה יספיק. בקשר לפסיכומטרי בחופשת סמסטר, אני מצטערת להגיד, אבל חופשת סמסטר זה מיתוס. בחופשת סמסטר מרוכזים כל המבחנים, ככה שזה לא ממש חופש. אתה אמנם בבית ואין הרצאות, אבל יש מבחנים, ותאמין לי שלא יהיה לך זמן לפסיכומטרי בזמן הזה. לסיכום, אני מבינה את הצורך הזה להתחיל ללמוד משהו כבר, אבל צריך לוודא שזה לא יפגע בסיכויים שלך להתקבל בשנה הבאה. אז אם אתה נכנס ללמוד משהו בתחום אחר, תבנה לעצמך מערכת שעות כמה שיותר קלילה, עם כמה שפחות שעות, כדי שתוכל לשפר ציונים תוך כדי. כמובן שהמצב האופטימלי הוא שלא תלמד שום דבר אחר תוך כדי וגם לא תעבוד יותר מדי שעות, אבל צריך גם לחיות בדרך מן הסתם.

in god we trust

New member
אבל לא מומלץ

לשפר בגרות רק במקצוע אחד. עדיף ללמוד לשני מקצועות ואםא אפשר אפילו 3- כמובן בתנאי שהכמות לא תפגע באיכות. לכל תכנית צריך שיהיה גיבוי ןלכן אם מקצוע אחד "יתפקשש" עדיין ישאר המקצוע השני... ובמקרה הטוב שניהם יצליחו ואז בכלל חגיגה...

כן, אבל אם הוא מתכנן לשפר תוך כדי

לימודים באוניברסיטה, אז שתי בגרויות יעמיסו עליו יותר מדי. הבגרות באנגלית לא קשה מדי למי שנמצא ברמה של פטור בפסיכומטרי, ולכן לא דורשת יותר מדי השקעה. תנ"ך לעומת זאת, כן דורש השקעה, וגם הציון ההתחלתי שלו במקצוע לא ממש נמוך, ככה שיש לו פחות מה לשפר שם.

נצל"ש: בגרות בספרות ובתנ"ך

יש פה מישהו שניגש באחרונה או מתכונן להיבחן בספרות ובתנ"ך? אם אחליט להירשם שוב (אם גדול), אגש לבחינות בספרות ובתנ"ך בחורף. אאל"ט כתבו פה שאפשר ללמוד גם לזה וגם לזה לבד, ושזה לא ממש קשה. אני לא חושב שזה יהיה קשה בשבילי, אבל אין לי מושג איך בכלל לגשת ללימוד של המקצועות האלה, לא נגעתי בהם מאז התיכון, ואצלי זה לא מעט זמן. אולי מישהו יכול לכוון? יש ספרי לימוד לבגרויות בספרות ובתנ"ך?

nitzan111

New member
אני ניגשתי בחורף האחרון

תנ"ך- אני ממליצה לך על הספר "תנ"ך לקראת בגרות" של פלורה ויניצקי בהוצאת רכס. יש בו את כ-ל מה שצריך לדעת לבגרות והוא מעולה! (פלורה הייתה המורה שלי...) ספרות- פשוט לקרוא את החומר, לשנן ולענות על שאלות מבחינות בגרות... כמה שיותר ובכתב. לשניהם, לדעתי, לא צריכה להיות בעיה בכלל לגשת לבד.

תודה ניצן. זה אמור להיות ספר אחד?

בחיפוש ברשת מצאתי חמישה ספרים שבשמם מופיע "לקראת בגרות בתנ"ך", בהוצאת רכס אבל לא מאת פלורה ויניצקי. הספר היחיד מאת ויניצקי הוא מיקוד 2006 תנ"ך, גם הוא בהוצאת רכס...

למעלה