שאלה לאלה שחזרו, האם זה היה צעד חכם?

אספרסו2

New member
קבל הסבר

למדינה סוציאלית עדיף משפחות עם ילד או שניים שיהיו פרודוקטיביים ממשפחות עם שישה ילדים שיגדלו להיות לא פרודוקטיביים

ויחיו על חשבון משלם המיסים,לכן אין בעיה עם ילודה נמוכה.

בקר12

New member
קבל תשובה

ילודה שלילית (מתחת ל 2 בממוצע) בצירוף העלייה בתוחלת בחיים היא פצצת זמן באירופה המערבית אלא עם כן המגמה הדמוגרפית תשתנה.
אתה יכול לבדוק את זה עם כל כלכלן רציני. מי ישלם עבור שירותי הבריאות והפנסיה שלך בגיל 120?
בינתיים אשאיר אותך עם הערך ב WIKIPEDIA
http://en.wikipedia.org/wiki/Aging_of_Europe

אספרסו2

New member
אין לי מה להוסיף

על מה שאמרתי ואם מקורות המידע שלך זה ויקיפדיה,אתה לא מבין ,או לא רוצה להבין,את העובדות
שהתייחסתי אליהן,באמת שאין לי צורך בעוד ויכוח סרק איתך.

איזה ויכוח לעוס

מילא לעוס, אבל תהיו פעם יצירתיים. בישראל יש כסף ואם אין כסף לוקחים הלוואה מארה"ב או מסין כמו כולם. אפשר למצוא את הכסף של ישראל במערכת הביטחון והשטחים. גם אם כל החרדים והערבים ייצאו לעבודה מחר בבוקר זה לא ישנה לאן הכסף הזה נוזל ומגיע בסופו של דבר, עד שהצבא ומערכת הביטחון לא יצומצמו ועד שלא יחליטו אם מספחים את השטחים והופכים אותם לשטח פרודוקטיבי, או נפרדים מהם לשלום ומורידים את המעמסה הכלכלית הזו. בכל מקרה אין מה להטריד את מנוחתי עם נתונים דמוגרפיים שעושים לי חשק לקשור חצוצרות שוב. כלכלנים קושרים חצוצרות?

ivgy1980

New member
כל מילה בסלע
צריך לחתוך - לכאן או לכאן.

לא רואה שום בעיה

להשכיר את הבית שלי, ולהמשיך לזוז ולנוע בעולם. לא רק שזה יכסה את המשכנתא שלי, גם ישאר לי הרבה עודף.

אספרסו2

New member
לא כולם במצבך,

בדרך כלל לווים משלמים שנים רבות את הריבית על המשכנתא
והחוב נותר בעיינו.

RonspotNL

New member
סליחה?

הגירה ספונטנית? אתה יכול ביום שני להגר להולנד ברביעי לקנדה ובשישי לניו זילנד?

אספרסו2

New member
אולי אתה יכול

אבל אני התכוונתי לגמישות בעצם ההחלטה להגר ממקום אחד למקום שני.

בקר12

New member
נכון. . . אבל

את כותבת כאילו אין אילוצים: כשיש ילדים לא כל כך נוח לעבור ממקום למקום וגם פרנסה יש מי צריך והיא לא תמיד כל כך ניידת

מסכימה חלקית

אחרי שנים רבות בלונדון, למדתי דבר או שניים מהאירופאים. בישראל נדמה שהחיים מאוד כובלים או "כבדים" בית, משכנתא,פרנסה,קשר חזק למשפחה ולמקום. יש מן קושי מסוים גם מנטלי וגם פיזי , וכל הגירה למדינה אחרת היא ממש עקירה מהשורש.
לעומת זאת, במהלך השנים באירופה, ראיתי את ההתיחסות האירופית למעבר, הם הרבה יותר קלילים בהתיחסות שלהם למעברים. כבר ראיתי משפחות שעברו תוך 5 שנים 3 מדינות וחזרו כאילו כלום. גם בגלל שכל כך הרבה משפחות בלונדון עושות רילוקיישן זה נראה דבר טבעי. ויש רשתות של אקס-פטס כל מקום בעולם.
כמובן שכל זה מצריך לייפסטייל שונה קצת ולא מאוד ישראלי. כמו דירה בשכירות, מעט מטלטלין וראש פתוח לשינויים

בקר12

New member
מסכים איתך ביחס לאירופים

ישראלים הם באמת בראש אחר אבל לדעתי בגלל המשפחתיות והיהדות (אם לא במובן הדתי הצר אז במובן האתני/מסורתי הרחב יותר)

moshehan

New member
טעות שאפשר לתקן

מצד אחד זה היה טעות לחזור, כמובן שאת זה אני יודע רק היום, ומהצד השני בתקופה שחזרנו התמודדנו אם בעיה רפואית שלא ידוע איך היינו מתמודדם איתה בחו"ל,
לסיכום היה נחמד פה ואולי הייתי אפילו נישאר אם החור שחפרתי לעצמי לא היה כל כך עמוק,
בכל אופן אני לא הייתי ממליץ לחזור לארץ, ישראל היא כבר מזמן לא מקום לצעירים, היא מחזירה אותך אחורה וגורמת לך להיות מאוד תלותי בסובבים אותך

moshehan

New member
ישראל היא מקום למיושבים

קשישים? סביר להניח שכן, ישראל היא מקום לאנשים מבוססים ולא לכאלה שרק מתחילים את חייהם

למעלה